x

Kan degerlerı

  • ıyarmış ı akşamlar hocam wbc degerım 2 88 çokmu dusuk sınırlarda hemoglabın normal degerlerde ama genelınde butun kan degerlerımde bır dusukluk varmış doktorlana bılgı verırsenız çok sevınırımar benı çok korkkuttu

  • Doktor Cevabı:
    Dr. Şenol ONGUN

    Dr. Şenol ONGUN

    Merhabalar.çok fazla düşük değildir.geçmiş olsun

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğerimde sorun mu var

    Sayın hocam kanser tarama yaptırdım .diğer tüm sonuçlarım temiz.karaciğer kraniokaudal uzunluğu 162mmölçülmüş olup artmış.parankimi homojen eko şiddeti normal.karaciğer segment vii de kubbeye çok yakın yaklaşık 27x29 mm boyutunda hiperekojen alan saptandı .bu tehlikeli midir.sonuc olarak minimal hep...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Geçmiş olsun. allerjik hastalıklar ve bağışıklık yetmezlikleriyle ilgili bilgi ve randevu almak için www.allerjimerkezi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. sağlıklı günler dilerim.

  • Afp mom hakkında.

    Merhaba sevgılı hocam , ıkılı testım temız cıkmıstı ancak 17+5 haftamda kan verdım afp degerım:74.10 mom degerı:2:13 cıktı , ayrıntılı usg cektırecegım 22.haftamda ancak test degerlerı olarak sızce rısk grubundamıyım, bılgı verırısenız cok sevinirim .saygılar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Merhaba meral hanım, afp mom değeri biraz yüksek. nöral tüp defektleri açısından ayrıntılı ultrason gerekiyor. afp başka nedenlerden de yükselebilir. isterseniz ayrıntılı ultrason için size randevu ayarlayabiliriz.

  • Ara ara sağ gözde kayma

    Hocam hayırlı akşamlar benım oglumun bır yasına gırdı dogdugundan berı sag gözde bır problem vardı göz dk götürdüm o zaman dört aylıktı bızı cocuk nürolojı dk yönlendırdı beyın emarı cekılmesı ıstendı cektırdık ve bazı kan tahlllerı yapıldı hepsı temız cıktı bır yasında tekrar götürdük kontrol amacl...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Neşe ERTEN

    Op. Dr. Neşe ERTEN

    Ck kas hastalıkları ile ilgili bir enzimdir anestezi sonrası yükselmiş olabilir çocuğunuzda anladığım kadarı ile gözü hareket ettirmede sorun var bunu araştırıyorlar ancak enzim yüksekliğinin takibi ve tehlikeli olup olmadığını çocuk hekiminizle birlikte değerlendirmelisiniz geçmiş olsun

  • Kan degerlerimi yorumlarmısınız

    Hocam sizce bu kan degerleride bir sıkıntı görünüyormu.wbc.5.6 ne.7.1 ly.4.6 ly%81.8 ne#0.4 hcb.13.1 hct36.2 mcv.89.6 mch.32.4 mchc.36.2 rdw.13.8 plt.237 mpv.94 pdw.9.8 ige.18.5 igg.5.58 c4.0.0832

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ümit KÖSE

    Uzm. Dr. Ümit KÖSE

    Bu kan değerlerini muayene bulguları ve yaş grubuna göre değerlendirmek daha uygun olur.ve özelikle immunglobülinler için ölçüm sırasında kullanılan birimleri de bilmek gerekir. yanı sadece tahlillere bakarak yorum yapmak yanlış olur.

  • Kan degerleri

    Merhaba oğlum 6 yaşında kan değerleri ft3 7.61 ft4 1.38 tsh 3.64 olarak belirlendi. tiroid bezlerinde bi sorun var midir acaba

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Kan degerlerı normal

  • Tahlil sonuçları

    Merhabalar hocam, kızım 36 aylık tahlil sonuçlarını değerlendirirseniz sevinirim t3 ve t4 de bi dengesizlik var endişeliyim.. referans degerleri çikan sonuç bu 6 ay önceki sonuçları tsh: 0.5-4.5 tsh: 3.02 t3: 2.6-4.0 t3: 4 t4: 0.74-1.26 t4: 0.7 bu da bugunkü sonucu tsh: 0.5-4.5 tsh: 2.74 t3: 2.6-4.0...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,çok anormal yükseklikler olmamış,çoçuğunuzdan kan alınırken en son ne zaman yemek yemiş olması bu değerleri etkiliyor.bundan kaynaklı ufak değişiklikler olmuş olabilir.

  • Losemı suphesı

    Oglum 15 aylık dogdugunda ektopık bobregı vardı sonra dalak buyumesı karacıger buyumesı basladı dıyabet insipidus astım kaşında kıs var bobrekte kacak var ve kansızlık tadavısı goruyorduk bır kere kan aldı 18 nısan da tronbosıt sıfırlanmasıyla hastaneye yatıs yapıldı ıvıg aldı 55 le taburcu olduk so...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Çocuk hematoloji tarafından görülmesi gerekir!

  • Hıdronefroz

    Hocam merhaba duns ıze oğlumun ultrason sonucunu yazmıştım ıkı böbrek boyutu bıraz farklı demsıtınız sız yada ceken doktor yanlış yazmış olabılırmı dedınız hocam raporda sag 81.5.33 sol 99.37 yazıyor ceken doktor bobreklerı normal dedı ama rapora yanlısmı yazıldı bılmıyorum sızce ultrasonu tekrarla...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Bize gelmeniz gerekmez. rapora hatalı geçirilmiş olması kuvvetle muhtemeldir. ultrasonu yapan doktora uğrayarak sorabilirsiniz. merak edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

  • Safra taşları hk.

    Hocam selamlar, annemiz 60 yaşında insülin ve tansiyon hastasıdır. 3 hafta önce rapor yeniletmek için gittiği hastanede safra taşı görüldü. şu zamana kadar bir sıkıntısı yoktu ancak tanı konulduktan sonra geçen hafta da kardeşinin ani vefatından sonra kusmalar başladı. önce pazar gecesi tüm gün süre...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Merhabalar sıırın hnm oncelıkle gecıken cevap ıcın sıstemde olan hatadan dolayı ozur dılerım.. sorunuza gelınce safra tasları zaman zaman bu tarz kusmalara neden olur.. amelıyata gırerken kan degerlerı duzeltılecektır.. merak etmeyın saglıkla

  • 2.topuk kani

    İyi günler peyami bey.6 nisan 2016 doğumlu kiz bebeğimin 5.gün alınan topuk kanında tsh 7.65 çıkmış ve tekrar topuk kani vermemiz gerektiği söylenmişti.nisan 20 de verdiğimiz topuk kanında 1.4 çıkmış tsh .bu durumda testlere devam etmeli miyiz.yoksa her şey normal mi? teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Tsh ve serbest t4 degerlerı normalse takıbe gerek yok

  • Merhaba hocam

    Hocam merhaba benim babam kanser tedavisi goruyor .kitle alindi .pet f18 fdg temiz cikti kan degerleride normal yanliz 8 ile 10 arasi normal kabul edilen kalsiyum degeri 10.2 cikti doktor dexa istedi.acaba kemik erimesimi yoksa kemige metastazdanmi suphelenmistir..babam kanser ile ilgili akilli ilac...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Geçmiş olsun. burada söylediğiniz ve paylaştığınız bilgiler ışığında verdiğim cevaplar, asla sizi bire bir değerlendiren bir doktor önerisi yerine geçemez. cevaplarım sadece bilgi verme amaçlıdır. nitekim hekimlik bir sanattır ve hasta ile soru-cevap şeklinde geçen öykü alma ve fizik muayene, doğru... Cevabı gör

  • Yenıdoğanda tsh yukseklıgı

    Hocam ıyı gunler ben 13.04.2016 dogum yaptım alınan topuk kanında tsh degeri :8.23 st4:1.27 total bılırubın ıse 13.8 sizce degerlerı cok mu yuksek dr kontrole cagırdı sızce ne yapmalıyız.sımdıden tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Sorunuzu yeni gördüğüm için cevabım geç olacak ama mutlaka tekrarlanmasını öneririm.

  • Bacak agrisi

    Hocam iyi gunler sag bacak aramda yag bezesi aldirdim bir yil oldu nerdeyse sag bacagimda bir agri var inatci bir agri rahatsizda etmiyor gitmiyorda geziniyor his gibi uyusma gibi suan belcikadayim burda bir hekime gittim vitamin ignesi verdi vurdurma konusunda suphelerim var yardimci olursaniz sevi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Merhabalar sayın tuncer sahın..norolojı uzmanına gorunmenız uygun olur.. bazı vıtamın eksıklıklerınde dedıgınız durum olusabılır... ama oncelıkle muayne ve kan degerlerı bakılması uygun olacaktır... gecmıs olsun

  • Agızdan kan gelmesi

    Merhaba benım annemın agzından yaklasık 1 aydır kan gelıyo dun baya cogaldı acıle goturduk bronsit ya da zature dedıler kan degerlerı normal cıktı sıgara kullanıyo ama normal bı doktora goturmedık henuz acaba nesı vardır

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Tuğçe KASAPOĞLU HÜRKAL

    Uzm. Dr. Tuğçe KASAPOĞLU HÜRKAL

    Ağızdan kan gelmesi, boğaz mı , akciğer mı onceklikle o ayırt edlmeli, akciğer ıse çok faktöre sekonder olabılır. mutlaka bir göğüs hast. uzmanınan gözükün.

  • Varikosel penil venoz kacak

    Cevap ıcın tesekkurler hocam cok doktora gıttım bı ton para harcadım kımı anlamıyor kımısı yanlıs tedavı uyguladı testestoron normalken bana testestoron jel verdı ıgne yaptı buna gerek yoktu bende moralım bozuldu ustune durmadım varıkoselı olupta sperm degerlerı normal olanlar var ameliyat olupta f...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali HATAY

    Op. Dr. Ali HATAY

    Merhabalar öncelikle geçmiş olsun; teşekkürler http://www.dralihatay.com allah'tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

.