Kan degerlerı

  • ıyarmış ı akşamlar hocam wbc degerım 2 88 çokmu dusuk sınırlarda hemoglabın normal degerlerde ama genelınde butun kan degerlerımde bır dusukluk varmış doktorlana bılgı verırsenız çok sevınırımar benı çok korkkuttu

  • Doktor Cevabı:
    Dr. Şenol ONGUN

    Merhabalar.çok fazla düşük değildir.geçmiş olsun

Diğer Hasta Soruları

  • Sedımantasyon degerı

    Hocam yegenımın kan tahlılınde sedımantasyon 1 saat degerı 121 cıktı dahılıye doktoru acıl ramotojıye goturun dedı dıger kan degerlerıde yuksek cıktı sızce su an bu degerler tehlıkelımı bu arada koltuk altında bır sıslık var yorumlarınız ıcın tesekkur ederım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Özgür KASAPÇOPUR

    Prof. Dr. Özgür KASAPÇOPUR

    Merhaba, 121 mm/saat olan sedimantasyon değeri çok yüksek olan bir değer. mutlaka bu değeri bir hekim kontrolünde değerlendirtin. koltuk altındaki şişlikle ilintili olabilir. aksatmadan kontrollerinizi sürdürün. saygılarımla

  • Kan degerleri ve carpinti

    Hocam gecen size tahlil sonuclarimi yorumlamaniz icn atmistim.sizde bi oncekileri bilmedigim icin normal demistiniz bi onceki sonuclarida attim size gorursunuz insallah..29 yas bayanim birde size bsy danisacagim.. ozellikle yemek yedikten sonra nabizim daha guclu atiyo hissediyorum 90-95 civari .. b...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Biraz önce cevap verdim, endişe edilecek bir şey yok

  • Kan degerleri

    Kan degerlerim cok dusuktu hocam ekstrasistoller yasiyodum demir 21 hgb 9.8 hct 33.6 kolest 178 ldlkolest 123 hdl kolest 49 trglisert 75 ferritin 5.7 ca 9.3 glikoz 90 b12 310 mcv 33.8 mch 26.5 demirbaglama345 idi onceki sonuclarim.. kolestrol vs kafami kurcaladi size danismak istd...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Korkulacak hiçbir şey yok, biraz diyet ve yürüyüş yeterli olacaktır geçmiş olsun

  • Kan degerleri

    Iyi gunler hocam ben 29 yasmda bayanim.evli iki cocuk annesi. hoca kansizlik oldugu icn ted goruyorum 6 aydr dun kan degerlerime baktirdim snuclarima bakarmisiniz aksi durum varmi birde kolestrol 204 cikmis sorun olurmu ailmde kalp vs yok ama annem urkuttu beni yuruyus yap vs diyerek. bu arada ramaz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cemalettin CAMCI

    Prof. Dr. Cemalettin CAMCI

    Kolesterolün o kadar yüksek olması sorun değil çünkü iyi kolesterol olarak bilinen hdl niz yüksek. o koruyucudur. demir de alt sınıra ulaşmış. türk kadınlarının demir seviyeleri düşüktür genelde. onun da tedavisini aldığınız için sorun yok. size önerim sağlıklı yaşam açısından yürüyüş önemli. kolest... Cevabı gör

  • Gaitada mukus

    Merhabalar.yaklasik uc yildir kil kurdu sikayetim vardi. gaitamda mukus oldugunu farkettim doktora gittim doktor gaita ve kan tahlili almadan rss ile bakti bulgular şöyle sigmoid proksimaline kadar girildi. sigmoid kolon ve rektum mukozasi aralikli hiperemik ve ödemli izlendi. 1-2 m büyüklügünde ort...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Öncelikle bu lezyonlar ve mukuslu dışkılama kıl kurdu ile ilişkili değil ve onun tedavisini almışsınız. birlikte yaşadığınız kişilerede bu tedavi verilmeli. aftöz errzyonlara gelince rss için kullanılan lavman benzeri ilaçlar bazen tarif ettiğiniz aftöz erezyonlara neden olabilir. ancak crohn hastal... Cevabı gör

  • Kan degerleri

    Iyi gunler hocam ben 29 yasmda bayanim.evli iki cocuk annesi. hoca kansizlik oldugu icn ted goruyorum 6 aydr dun kan degerlerime baktirdim snuclarima bakarmisiniz aksi durum varmi birde kolestrol 204 cikmis sorun olurmu ailmde kalp vs yok ama annem urkuttu beni yuruyus yap vs diyerek. bu arada ramaz...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Merhaba, değerler gayet iyi, kolesterol anlamlı değil, rahat ol, kansızlık tedavi olmuş gibi gözüküyor eski değerleri bilmesem de, yani kısacası çok iyi turp gibisin, geçmiş olsun

  • Baygınlık hissi

    Merhaba benim sorunum 8-9 aydır geçmeyen baş dönmesi, etraf dönmüyor ama kafam sallanıyormuş gibi hissediyorum, bayılacakmıs gibi hissediyorum, hiç bilincim gitmedi ama hep bu şekilde hissediyorum(başlayıp hemen bitmiyor saatler günler sürüyor). tansiyonumu ölçtüğümde 9/5 genelde, dahiliye de b12 ve...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Didem AYDIN

    Uzm. Dr. Didem AYDIN

    Merhaba , pekçok tetkik yaptırmışsınız. tansiyon takibi yapmanızı öneriyorum. eğer hep bu şekilde düşüm seyrediyorsa iç hastalıkları hekiminize muayene olun. muayene bulgularınıza göre kan elektrolitlerinize , böbreüstü beinize yönelik ek incelemeler yapılabilir.

  • Kan testi sonuc

    Hocam merhablar sureklı düşük ateşim oluyordu son haftalar bı kan testı yaptırdım sonuçlar şöyle wbc:4.89 normal değerler:4-11 rbc:6.07 normal değerler:6.07 hgb:17.3 normal değerler:11.7-18 hct:49.9 normal değerler:35-55 mcv:82.2 normal değerler:78-101 mch:28.5 normal değerler24.5-34 plt:200 normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Bu bulgular lösemi ile uyumlu değil, endişelenmeyin, geçmiş olsun

  • Karaciger sorunu

    Merhaba doktor bey, 52 yasımda 1.55 boyunda 63 kılo bayanım.yapılan kan tahlilinde ast 37,alt56 frekans degerleri(0-34) kolestrol 298,trigliserit 290.glikoz125,ha1c5.8 çikti.şeker ve tansiyon hastasiyimkullandiğim ilaçlar matofin 500 günde 1tane,coversly .ve yeni kolesroliçin ator ,1sene önce ultras...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Alt yüksekliği ultrasonda saptandığı gibi yağlı kc ile ilgili kolesterol ve trigliserid yüksekliği bunun sebebi açlık şeketinin üst sınırda olması ve hipertansiyon diğer sorunlarınız tabii biz bu duruma metabolik sendrom diyoruz ilaçlarınızın yanı sıra ciddi olarak egsersiz yapmalısınız haftada 3-4... Cevabı gör

  • Karaciger sorunu

    Merhaba doktor bey, 52 yasımda 1.55 boyunda 63 kılo bayanım.yapılan kan tahlilinde ast 37,alt56 frekans degerleri(0-34) kolestrol 298,trigliserit 290.glikoz125,ha1c5.8 çikti.şeker ve tansiyon hastasiyimkullandiğim ilaçlar matofin 500 günde 1tane,coversly .ve yeni kolesroliçin ator ,1sene önce ult...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Şekee hastalarının çogunda karaciğer yağlanmasi olur. karacger yaglanmasina bağlıda enzim yüksekliği olabiliyor. diğer nedenler ekarte edildikten sonra karar vermek gereklidir.

  • Böbrek yetmezliği mi?

    Hocam iyi günler annem 70 yaşinda .sizce bu tahlillere göre böbrek yetmezliği var mi?glifora başladiktan sonra karaciğer enzimleri düştü fakat kreatinin,potasyum,ürik asit degerleri yükseldi böbrek yetmezliğine mi işaret ediyor,nasil bir yol izlemeliyiz saygilar teşekkürler...usg de grade2 hepateast...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Merhaba süleyman bey, annenizin evre iii dediğimiz, orta derecede bir böbrek yetersizliği var. kan şekeri, kolesterol düzeyleri güzel. potasyuma dikkat etmeniz gerekli, atacand potasyum tutup potasyumu yükseltebilir, fakat aynı zamanda böbrekleri koruduğu için almasını istediğimiz bir ilaç, belki d... Cevabı gör

  • Lutfen yardım edin.ca19.9 cok yuksek

    Dr bey ıyı çalışmalar..annemın kan degerlerı hepsı normal fakat cea232 veca19-9 25000..bu neden bukadar yüksek nasıl düşer.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Merhaba, annenizin tümör belirteçleri yüksek bulunmuş. bu belirteçler bazı tümörlerde yüksek saptanabileceği gibi, tümör dışı nedenler de yüksek sonuçlara yol açabilir. bu yüzden görüntüleme tetkikleriyle ayrıntılı bir araştırma yapılmasında fayda var. geçmiş olsun.

  • Acil kansızlık

    13 aylık bebek mcv 72.3 mpv 6.42 betrofil 2.53 lebfosıt 6.55 netrofil 1.53 diğer hemoglobin kan degerlerı normal sonuç

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın deniz deniz, bebeğin klinik bilgileri olmadan, yalnız eksik ve yanlış yazılmış sonuçları yorumlamak doğru değil, (örneğin acil kansızlık yazılmış fakat hemoglobin sonuçları normal belirtilmiş) iyi günler

  • Bılgı talebı

    (sağ serabellar hemisferde cevresinde hipodens ince ödemi izlenen yaklası 25*20mm boyutunda parankımal hematom.tentorıum sag yarısında daha belırgınolmak uzere tentorıumda bazal sıstemlerde posterior inter hemısferık fissürde hiperdens kan degerlerı ızlenmıstır.4.ventrikül kollebe ızlenmıstır.) bu r...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kubilay Murat ÖZDENER

    Op. Dr. Kubilay Murat ÖZDENER

    Belirtilen lezyon serebellar parenkimal hematom ve subaraknoid/subdural hematom olarak isimlendirilen beyin kanamsı ile uyumlu lezyonlardır. nedeni çok çeşitlidir. tedavisine hastanın ve tetkiklerinin değerlendirilmesi sonucu karar verilebilir. geçmiş olsun

  • Karaciğerimde sorun mu var

    Sayın hocam kanser tarama yaptırdım .diğer tüm sonuçlarım temiz.karaciğer kraniokaudal uzunluğu 162mmölçülmüş olup artmış.parankimi homojen eko şiddeti normal.karaciğer segment vii de kubbeye çok yakın yaklaşık 27x29 mm boyutunda hiperekojen alan saptandı .bu tehlikeli midir.sonuc olarak minimal hep...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Geçmiş olsun. allerjik hastalıklar ve bağışıklık yetmezlikleriyle ilgili bilgi ve randevu almak için www.allerjimerkezi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. sağlıklı günler dilerim.

.
x