Kan değerleri sonuçları?

  • ASO (nefelometrik ) 50.5 116 04.10.2011 CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) 1.40 mg/dL H 0 – 0.80 Romatoid faktör (RF) (Nefelometrik veya türbidimetrik)

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şule YAVUZ

    Kanda iltihabiniz oldugunu soylemek disinda yorum yapabilecegim bir sey yok. genel olarak tum hastalar tahlil gondererek ve silkayetlerini yazarak yardim istiyorlar ama biz hekimler icin hastanin yakinmalarina dair sordugumuz sorulara aldigimiz yanitlarin ve muayene bulgularinin esliginde testlerin taniya varmamizda bir anlami var, aksi halde cok da yardimci olamiyoruz

Diğer Hasta Soruları

  • Rektum ca kemoterapi

    Hocam söylemleriniz bana çok güven veriyorş öncelikle bunun için teşekkür ediyorum.benim bir yakinima rektum ca teşhisi koyuldu(hasta bayan ve 51 yaşinda) rektumdan 7.cm..tüm bagirsak katmanlarini tutmuş denildi diyer organlar temiz denildi önce radyokemoterapi uygulandi ve 3 cm kitlenin çok küçüldü...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Merhaba, rektum kanserinde neoadjuvan kemoradyoterapi ve cerrahi sonrasında, randomize araştırması olmamasına karşın tüm hastalara koruyucu (adjuvan) kemoterapi önerilmektedir. kolon kanserinde standart koruyucu kemoterapi süresi 6 aydır; rektum kanserinde radyoterapi süresince verilen kemoterapi sü... Cevabı gör

  • Böbrek genişlemesi

    Hocam merhabalar, yeni ultroson sonuçlarını ve kan sonuçlarını aldık değerlendirip bizi yönlendirebilirmisiniz, burda nefroloji bölümü olmadığı için şuan için böbrekle alakalı bi tedavi uygulanmamaktadır. sağ böbrek boyutları 44x21mm parankim kalınlığı ortalama 7 mm ölçülmüştür. sol böbrek bıyutları...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Ultrasonografi raporundan, bu incelemeyi yapan meslekdaşımın ayrıntılı bir görüntüleme yaptığı anlaşılıyor. dolayısıyla şu iki soruya da cevap verebileceğini tahmin ediyorum: 1. sol böbrekte kalisiyel dilatasyon var mı? 2. sol böbrek pelvisi ekstrarenal mi? bu bilgiyi de verirseniz daha kolay ce... Cevabı gör

  • Heterezigot

    İyi günler hocam 8 haftalık gebeliğim kalp atışının hiç oluşmaması nedeniyle sonlandırıldı yapılan pıhtılaşma testi sonucu olarak da paı -1 4g 5g: 4g/5g mthfr a1298c : heterezigot mutant ve diğer tüm değerim normal çıktı bu sonuçlara göre kan pıhtılaşması mevcut mu ? gebelik durumunda kan sulandır...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İlke TOPDAĞI AYDIN

    Op. Dr. İlke TOPDAĞI AYDIN

    Heterozigot mthfr mutasyonu normal popülasyonunun %30 unda mevcuttur ve önemi yoktur. yapılan çalışmalarda pai 4g/5g mutasyonunun düşüklerle anlamlı ilişkisi ispatlanmamıştır.

  • Estradiol,fsh

    Hocam merhaba,adetin 2.günü kan sonuçlarım estradiol 71,5, fsh 8,19, lh 3,46, amh 0,74'tü. adetin 14. günündeki ultrasonda folikül büyüklüğü 1.24 mm olduğu için kan testleri istendi. sizce folikül gelişimini etkileyen kan değerleri olabilir mi?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Yeterli bilgi vermiyorsunuz. sorun nedir? çocuk mu istiyorsunuz? adetler düzenli mi? 14. gün ultrasonla folikül ölçümü diye bir tanı yöntemi yokken neden bakıldı? çocuk olmuyorsa diğer testler nasıl? amh değeriniz yumurta azlığı gösteriyor ama laboratuar hatası olabilir. ultrasonla antral folikül s... Cevabı gör

  • Gebe kalmadan veya kalınya aspirin kullanmalı mıyım ?

    Merhaba hocam hızlı yanıtınız için teşekürler. bu ay regl 3. gün yaptırdıgım kan sonuclarım : lh 4,72 fsh 8,90 amh 3 yani benim anlamadığım ben de gördüm aynı polistik over görüntüsüydü ultrasonda ama 2 aydır görüyorum bu yaşıma kadar daha önce hiç böle bir şey dikkatimizi çekmemişti. ba...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Adet düzenin ve hormon değerlerin pco hastası olmadığını gösteriyor. çocuk için bir süre tedavi görmelisin.

  • Kan değerlerim

    Vasıf akın hocam merhaba eminim beni hatirlayacaksiniz ben evrim bundan yaklaşık 1.5 yıl önce gebelikte lökosit yüksekliği sorunum vardı sonra duzelmisti size yazmıştım. bugün yeni bir kan tahlili yaptırdım hocam wbc 7.2 plt 235 hgb 14.2 çıktı soruma gelince işyeri istedi tahlil tüm bayanlar içinde...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın evrim hanım, sizi ve hamilelik sırasında incelenen lökosit sorununuzu gayet iyi hatırladım. bildirdiğiniz wbc ve hemoglobin değerleriniz normal ve çok güzel değerler. her ikisi de çıkabilecek en ideal değerler. sonuçlar beni de mutlu etti bu bakımdan içiniz rahat etsin. işlerinizde başarılar... Cevabı gör

  • Sonuçlarıma göre hangi ilaç kullanmam gerekiyor

    Serbest t 4 1,81 normal değer 0,93-1,7 tsh 0,012 normal değer 0,27-4,2 açlık kan 121 normal değer 70-115 hangi ilaç kullanm...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    İyotsuz yemelisiniz. bu kesin ama sizi ve ultrason hatta gerekirse sintigrafinizi görmeden internetten tedavi mümkün değil. bu nedenle en yakınınızdaki endokrin uzmanına eğer yoksa iç hastalıkları uzmanına müracaat edin.

  • Rbc yüksekliği 6.33

    Hocam selamlar ben tayfun ugur . bende rbc yüksekliği 20 li yaşlarımdan beri var .rbc değerlerim bildim bileli 6.0 - 6.5 arası gidip gelir . kan veriyorum zaman zaman(yılda 1-2) .şu an yaşım 42.sigara içmiyorum hiç içmedim . ankarada yaşıyorum.tahillerim: hemogram wbc 6,52 rbc 6,33 hgb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın tayfun uğur, geçmiş olsun. en son söylenecek şeyi başında söyleyerek sizi rahatlatmak istiyorum. wbc, plt, epo, jak 2, dalak sonuçlarına bakarak sizde primer polisitemi ( polistemia vera - pv ) gibi bir tanı düşünmemek gerekir. primer polisitemi doğrudan kemik iliğindeki aşırı çalışmaya bağlı... Cevabı gör

  • Lenf nodları

    Merhabalar;hocam ben 21 yaşındayım.2 senedir sol kasıkta lenf nodları var ve hiç ağrım olmadı.ilaç kullanmama rağmen geçmedi ilk çektirdiğim ultrason da en büyüğü 13.7x7.3 mm'di. ikinci ultrason da 13.7x7.5 mm'di. üçüncü ultrasonu başka hekim kontrolünde çektirdim bu defa her iki kasıkta da vardı te...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ümmühan gündoğdu, geçmiş olsun. lenf bezi boyutları 20.9 ve 15,4 mm. gibi değerlerde olunca reaktif diye tanımlansalar da çok yakından izlenip değerlendirilmeli diye düşünüyorum. fizik muayenede sertlikleri, hareketli olup olmadıkları gibi özellikleri de önemlidir. bu nedenle uzaktan sağlıklı... Cevabı gör

  • Ikiz gebelik ve kan tahlilleri

    Yeşim hanım öncelikle hamileliğimde size çok danıştım,öncelikle allah sizden yol gösterdiğiniz için binlerce kez razı olsun.15 haftalık ikiz bebeklere hamileyim.yaptırdığım kan tahlillerimde glukoz:66(normal değer:74-106),demir 83, tsh 2.546, free t3 5.54, free t4 8.78,ferritin 25.70,folik asit 13.1...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Kan şekeri ve tsh değerleriniz normal, sadece kansızlığınız için demir takviyesi almanız gerekiyor.

  • Polisitemia vera

    Merhaba hocam 1 yıl öncesine kadar kızılaya kan bağışı yapar dim ara ara. bir hasta için tıp fakültesi kan vermek için gittiğimde kan değerlerim cok yüksek oldugu icin almadılar. hemoglobin 19.5 hematokrit 59.3 trombosit de 451 7çıktı. hematoloji polikliniği gittim genetik test yaptılar jak2 %20 mut...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sadullah akkan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. hastalığınızla ilgili öykünüz ve laboratuvar sonuçlarınız kronik myeloproliferatif hastalıklar grubu içine giren polisitemia vera ( pv ) hastalığını ( hemoglobin, trombosit yüksekliği...) destekliyor. tedaviniz ve izlenmeniz konusunda; akde... Cevabı gör

  • Kasıkta lenf nodu

    Merhabalar;hocam benim 2 senedir sol kasıkta lenf nodları var ilaç kullanmama rağmen geçmedi ilk çektirdiğim ultrason da en büyüğü 13.7x7.3 mm'di. ikinci ultrason da 13.7x7.5 mm'di. üçüncü ultrasonu başka hekim kontrolünde çektirdim bu defa her iki kasıkta da vardı tekrar ilaç verildi kullandım ve...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sabahattin ASLAN

    Doç. Dr. Sabahattin ASLAN

    Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile görüşmelisiniz. hemen biyopsi yaptırmaya gerek yok bence. geçmiş olsun.

  • Sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz?

    Trioid us: trioid bezi sağ lobu 17*15*52 mm, sol lobu 16*12*52 mm, istmus kalınlığı 3,5 mm ölçülmüştür. tiroid parankimleri hipoekoik eko yapısında izlenmektedir. rdus bakıda vaskülariteye ait renk kodlamalarında artış dikkati çekmiştir. bulgular tiroid açısından anlamlı olabilir. klinik ve labaratu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Levent KABASAKAL

    Prof. Dr. Levent KABASAKAL

    Hipertiroidiniz var. gebeliği tedavi olana kadar erteleyiniz.

  • Troksin azlığı

    Merhaba doktor hanım.oğlum 3.5 yaşında. 15 kilo, boyu:102 cm. çok terlediği için doktora götürdük. kan testi yapıldı kansızlık yok vitaminler normal. tsh normal. sadece tiroksin hormonu alt sınır.1.07 oğlumun ki 0.88 bir ay önce bronşit olmuştu . bu yüzden düşük çıkmış olabilirmi. bu değer bir soru...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşin UÇKUN KİTAPÇI

    Doç. Dr. Ayşin UÇKUN KİTAPÇI

    Demet hanım, bu konuyu çocuğunuzu muayene ettireceğiniz bir çocuk endokrinoloji uzmanı ile tartışmanızı öneririm. çünkü laboratuvar testleri her zaman yanlış olabilir. yani tek başına laboratuvar sonuçlarına göre bir yorum yapmak yanlış olur. iyi günler dilerim.

  • Tekrarlayan düşük

    Merhaba hocam. bebeğimize ait patoloji yapılmıştı. sonuçta wigglesworth sınıflamasına göre ölüm nedeni konjentinal malformasyon grubundadır denildi. yukarıda verdiğim değerler de moleküler genetik analiz raporunda yer alıyor. bahsettiğiniz genetik analiz bu değil midir? bir de araştırdığımız kadarıy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Bu durumda eger bebege ait materyal varsa genetik analiz yapilabilir ya da eger esinizle akrabaysaniz sizlerden ileri genetik analiz yapabiliriz bahsettigim tetkikte hastalia yol acabilecek butun genler calisiliyor eger karar verirseniz tekrar konusalim kan pihtilasmasi ile bu durumun hicbir a... Cevabı gör

.