x

Kan değerleri sonuçları?

  • ASO (nefelometrik ) 50.5 116 04.10.2011 CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) 1.40 mg/dL H 0 – 0.80 Romatoid faktör (RF) (Nefelometrik veya türbidimetrik)

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şule YAVUZ

    Prof. Dr. Şule YAVUZ

    Kanda iltihabiniz oldugunu soylemek disinda yorum yapabilecegim bir sey yok. genel olarak tum hastalar tahlil gondererek ve silkayetlerini yazarak yardim istiyorlar ama biz hekimler icin hastanin yakinmalarina dair sordugumuz sorulara aldigimiz yanitlarin ve muayene bulgularinin esliginde testlerin taniya varmamizda bir anlami var, aksi halde cok da yardimci olamiyoruz

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik hakkında

    Hocam merhaba.ben 24 kasımda adet görmem gerekirken bugün de dahil tam 9 gün gecikme oldu.idrar testlerim de negatif çıkması üzerine bende kan testi yaptırdım pozitic çıktı.hamileyim diye düşünüp sevinirken doktora gittim gebelik kesesi görülmedi diye beta testi yapıldı ama sonuçta hamile değilsin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    İlk ve son beta hcg değerleriniz nedir

  • Kemik iliği biyopsisi patoloji sonucu

    Merhaba doktor bey geçen gün babannem sağlık ocağına gitmiş tam kan tahlili yapmışlar ama sonuç için birşey diyememişler bizde ayın 12sinde gideceğiz kontrole hastahaneye size danışmak istedik plt 371 iken plt420 olmuş wbc 4.16 rbc3.69 hgb11.6 hct33.7 mch31.3 rdw39.9 koleterol205 vitamind12.9...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın dila akıncı, babaannenize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. normalin hafif dışında değerler olmakla birlikte kan sonuçlarının güzel olduğunu söyleyebilirim. babaannenizi uzaktan tedavi etmek gibi bir düşüncemin olmadığını siz de anlamışsınızdır. bununla birlikte pratik bazı uyarılar... Cevabı gör

  • Kan sayımı

    Hocam daha önce hgb 16.8 hct 51 rbc 5.88 diğer hersey normal, epo 5.50 ,dalak kalıp ciğer temiz,yorgunluk var diye sormuştum.hgb 16.8 normal diye cevaplamızsınız.peki sizce bir sorun varım ayda sorun varsa ne cevaplarmısınız lütfen yas 23

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Sizde sorun olup olmadığını sadece 1-2 test sonucuna göre bilemem. evet: hgb 16.8 erkek için normal değerdir. ancak örneğin yorgunluk sebebi olabilecek o kadar çok durum olabilir ki. bu konu en doğru şekilde yüz yüze görüşme,muayene ile çözülür.

  • Genel muayene

    Hocam merhabalar kolay gelsin bir çok devlet hastanesi iç hastaliklari bölümüne gittim ama henüz bir sonuç alamadim bilirubinlerim kan testlerimde son 3 aydir yüksek çikiyor nereye gittiysem bişe olmaz dediler ama benim sağ kaburga altinda ve sirt kismimda geçmeyen bir ağri var bunun nedeni ne dir n...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Kan değerlerini şu mail adresine gönderir misin? joshua42@yandex.com,selamlar

  • Prolaktin yüksekligi

    Hocam merhabalar 1 aydır adet görmüyorum. kan testi yaptırdım b -hcg test sonucu 2 referans değeri 0,1 5.8 normal çıktı miu/ml prolaktin test sonucu 40.86 referans değer i 1,9 _25 ng/ml 21 yüksek yaşındayım bekarim acaba neden olabilir prolaktin düşürmek için ne yapmayalım teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nuray SAĞLAM TERZİ

    Op. Dr. Nuray SAĞLAM TERZİ

    Öncelikle jinekolojik muayene yapilip daha sonra tetkikler ile birlikte değerlendirilmelidir. once sebep bulunup tedaviye geçilmelidir.sadece prl seviyesi yuksek ise düşüren ilaçlar mevcuttur.gecmis olsun.

  • Idrara surekli cikma

    11 yasinda bi kizim var surekli idrara gittigi icin cocuk doktoruna goturdum tahlil istedi yaptirdik biseyi yok dedi tahlil sonuclarinda bir kac tanesi yuksek bunlari bana yorumlarsaniz cok sevinirim.vbc 5.1 hgb 13.7 hct 42.8 plt 395.00 neu# 2.3 mono% 8.40

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Orhan ZİYLAN

    Prof. Dr. Orhan ZİYLAN

    Kan tetkikinde yüksek olarak gördüğünüz değerler normal sınırlarda sayılır endişe edecek bir şey yok. çocuğunuzun sık idrara çıkması ile ise hiç ilgisi yok. kızınızda büyük olasılıkla mesane aşırı aktivitesi var. çocuk üroloğu ile görüşmeniz gerekir.

  • Babam 60 yaşında

    Mrb hocam babamın kan sonuçlarını gönderiyorum yardımcı olursanız sevinirim sedimantosyon=18. rbc sayısı = 4.43 hemoglobin=11.30 hematokrit=38.5 mch. =25.5 mchc....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın taner hançer, babanıza ve sizlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. geçmiş yazışmalarımıza baktığımda 4 ağustos 2014 tarihinden bu yana yaklaşık iki yıl üç ay geçmiş. babanızın hemoglobin değeri 10,30'dan 11,30 g/dl. değerine yükselmiş. trombosit ( platelet ) değerleri de 73,000' den yükse... Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam merhaba kan tahlillerimde bunlar yüksek ve düşük çıktı ne olabilir? aso=227 h mch=31.6 h mchc=36.4 h k=5.37 h ldh=134 l rdw-cv= 11.8 l %hba1c=4.7 l cevaplarsanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece birkaç laboratuvar testine bakarak tanı konamaz. hastayı bilmek, o testin irtibatlı olduğu başka bilgilere de sahip olmak gerekir. örnek vereyim: mchc denilen test alyuvarlarınızda hemoglobin yoğunluğunu gösterir. eğer bu gerçekten yüksekse, laboratuvardan eminsek ardından kan yayma... Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı

    Merhaba hocam 37 yaşında bayanim daha önce de yazmıştım. mr sonucuna göre safra kesmeden 13×16 mm taş var.kanal normal.16 gün önce ast 225 alt 748 ggt 208 total bilurubin 3.86 ile hastaneye yatmiştim 6 günlük serumla beslenme antibiyotik ağrı kesici tedavisinden sonra değerler tam düşmeden hastane...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halis Müşfik TEMEL

    Op. Dr. Halis Müşfik TEMEL

    Zahide hanım, tedavi sonrasında şu anda yazdığınız değerler, yeni bir usg kontrolüyle birlikte, ameliyat olma kararını öne alabilir. ancak, kan değerlerinizin ve batın usg sonucunun normale yakın olduğu durumda, bir süre beklemekte yanlış bir karar değildir. ancak her ne olursa olsun, bu normalliğe... Cevabı gör

  • Hiv 1 2 antikor

    Merhaba hocam bu konuda afiniza siginaraktan bir soru sormak istiyorum p24antijen/hiv1+2antijor testi oldum 0,092geldi bu 21gun du ve 70ayni testi oldum buda 0,05 87gun ayni test bu sefer artis oldu0,7 korktum tekr ar 2gun sonra ayni testi oldum 89 da 0,02geldi 88gun hali saha maci yaptim sabahunda...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Konuyu kapatabilirsiniz. negatif değerlerin yükselmesinin veya düşmesinin tıbbi bir anlamı yoktur. kullandığınız ilaçlar test sonuçlarını etkilemez.

  • Hamilelikk

    Merhaba doktor hanım. ben 27+4 haftalık hamileyim. yaptırdığım kan değerleri sonuçlarım söyle: hgb 10.7 hct 33.3 mcv 77.3 mch 24.8 çıktı. bunlar olması gereken degerden dusuk çıkan sonuclarim. doktorum kan hapı almami söylemedi ama bende halsizlik oluyor.saglik ocağındaki hemsire gyno ferro sano...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Merhaba kansızlık var doktorunuzun önerdiği hapı kullanabilirsiniz

  • Lenfadenit

    Hocam iyi günler.yaşım 25.bundan 1 ay önce çıkık olan sağ omzumla ağır bir halter idmanı yaptım ve şiddetli bir ağrı girdi idmanı bıraktım.kolum sabaha kadar boylu boyuna ağrıdı.ertesi sabah uyandığımda ağrı yoktu fakat çıkık olan sağ omzumda ve sağ kolumda ağrılı şişlikler gördüm..iltihaplı tendini...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kemal tün, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. durumunuzla ilgili olarak uzaktan yorum yapmam yanıltıcı olur. özel bir durumunuz var. lenfadenit tanımlaması, küçülme olması, kan ve ultrasonografi sonuçlarınız olumlu noktalar. sanırım lenf bezlerinizin, hekiminiz ve sizin tarafınızd... Cevabı gör

  • Çölyak hastalığı

    Merhabalar uzun zamandır ferritin d vitamini ve b12 vitamini eksikliği yaşıyorum gittiğim doktor çölyakiçin testler yaptı ana ve ama negatif çıktı anti endomisium ıga 20.1(0-10) anti endomisium ıgg8.33 (0-10)anti gliadin ıga 14.8(0-12) ıgg si 11(0-12) anti transglutaminaz ıga 14.35(0-10) ıgg si 5.52...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Çölyak için kan değerlerin yüksek,bana göre çölyaksın,biyopsinin normal çıkması birşeyi değiştirmez ama kesin olması açısından şöyle yapılabilir: 15 gün glutensiz diyetle beslen arkasından antiendomysium ve dokutransglutaminaz enzimlerine bakılsın ve eğer yeni değerler normal değerler içinde çıkarsa... Cevabı gör

  • Proteinüri?

    Selamlar hocam, bir sene önce uzun süreli tedavi gerektiren bir idrar yolları enfeksiyonu geçirdim. kültürde ent faecalis ve mikoplasma bakterileri üremişti. bu süre zarfında ampisilin, amoksisilin, deposilin, zinnat, cipro, monodoks, cravit, novosef gibi antibiyotikler kullandım. antibiyotik kullan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Ağrı gibi klinik bulgularla ilgili sizi görmeden yorum yapamam ama. laboratuvar verileri bakımından sizin bir sorununuz yok görünüyor. iyi günler

  • Omuz çıkığı sonrası lenf bezi şişikliği

    Hocam merhabalar..3 yıl önce sağ omzum çıktı halı saha maçında.o gün bugündür bir şeyi yoktu.ama geçenlerde üstüne düştüm sağ kolumun 1 hafta boyunca ağrıdı omzum ve kolum.üstüne birde 40 kiloluk halterle omuz press ,squat,bicesp curl ,deadlift,squat gibi egzersizleri içeren bi antreman yaparak bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TÜZÜNER

    Prof. Dr. Serdar TÜZÜNER

    Kemal bey lenf bezi şişmesi omuz travması ile ilgili olmaması lazım. birkaç hafta daha devam eder ise dahiliye doktorunun değerlendirmesi uygun olur. sağlıklı günler dileklerimle

.