Kan değerleri sonuçları?

  • ASO (nefelometrik ) 50.5 116 04.10.2011 CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) 1.40 mg/dL H 0 – 0.80 Romatoid faktör (RF) (Nefelometrik veya türbidimetrik)

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şule YAVUZ

    Kanda iltihabiniz oldugunu soylemek disinda yorum yapabilecegim bir sey yok. genel olarak tum hastalar tahlil gondererek ve silkayetlerini yazarak yardim istiyorlar ama biz hekimler icin hastanin yakinmalarina dair sordugumuz sorulara aldigimiz yanitlarin ve muayene bulgularinin esliginde testlerin taniya varmamizda bir anlami var, aksi halde cok da yardimci olamiyoruz

Diğer Hasta Soruları

  • Dışkıda kan

    Hocam merhaba 22 yaşında erkeğim. yaklaşık 1 yıldır bağırsak hareketlerimde düzensizlik var. bir kez doktora gittim, sindirimin yavaş sıvı alımını yükselt dedi. bir süredir düzenim yerine geldi. ama neredeyse 3.4 aydır dışkımda alacalı siyahlık oluyor. bir kısmı koyu renk bir kısmı kahverengi geliyo...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; dışkıda kan mevcut olarak görünüyor. makul olan sigmoidoskopi veya kolonoskopi çektirmeniz ve sonucuna göre tedavi olmanız.

  • Dışkıda kan

    Hocam merhaba 22 yaşında erkeğim. yaklaşık 1 yıldır bağırsak hareketlerimde düzensizlik var. bir kez doktora gittim, sindirimin yavaş sıvı alımını yükselt dedi. bir süredir düzenim yerine geldi. ama neredeyse 4.5 dışkımda alacalı siyahlık oluyor. bir kısmı koyu renk bir kısmı kahverengi geliyor. sab...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Pozitif çıkması patolojik sonuçtur. size kolonoskopide gerekebilir.

  • Tiroid sonuçları

    Hocam merhabalar. ben 26 yaşında bayanim. tetkik sonuçlarım tsh 0,122 referans aralığı 0,27-4,2 ; free t4 1,77 referans aralığı 0,93-1,7 ; free t3 3,53 referans aralığı 1,8 -4,6 .hocam doktor ilaç başlamadi.bu değerlere ilaç başlamıyoruz 1 ay sonra tekrar kan ver dedi.siz ne düşünüyorsunuz? ilac...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    1 ay beklenebilir ama tiroid usg ve antikorlar da lazım değerlendirmek için.

  • Kan testi sonucu

    Hocam nişanlımda wbc 14,76 nue% 91,0 lym%6.0 çıktı 1 aydır iştahsızlık hergün kusma uyku problemi var çok korkuyorum neden olabilir muayenede olduk doktor bu 3 ünü yuvarlak için e almış hap falan yazmadı ne yapmamız gerekiyor teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın şahin aras, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. işaretlenen üç değer lökositlerle ( akyuvarlar - wbc ) ile ilgilidir. nötrofillerdeki artış ( % 91 ) nişanlınızın lökosit değerlerini artırmış. lenfositler de % 6 olarak dolaylı olarak azalmış. büyük olasılıkla bakteriyel bir enfeksiyon böyle b... Cevabı gör

  • Kan testi sonucu

    Total bhcg sonuç 0.100 0.-5.3 özel referans değerler normal 0-5 2-3 ay 10000 -100000 3-4 hafta 500 - 10000 5 -6 hafta 10000- 100000 4-5 hafta 1000- 50000 6 -8 hafta 15000 - 200000 2 -3 hafta 100 - 5000 0 -1 hafta 5 -50 1- hafta 50 - 500 menapoz sonrası 0-8.3 hocam geb...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erkan AKAN

    Op. Dr. Erkan AKAN

    Merhaba gebelik yoktur. menapoz adetten kesilme durumudur.

  • Adet kanamasi

    Doktor hanım merhaba. ben 16 yaşındayım ve adetim düzensiz oluyor 3 4 ay adet görmüyorum geldiğinde ise 1 2 ayı buluyor bazen geçiyor bile bi çok doktora çıktım ama çoğu 18 yaşına kadar düzelir dedi ve ben bu durumdan cok şikayetçiyim. kırkağaç yani yaşadığım yerdeki doktor bundan önce adet olduğum...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Merhaba bu siteden muayene etmeden ilaçöneremeyiz ama uzunsürenadetler muayene sonucuna göre ikaçla kesilip düzene konabilir

  • Gizli hamilelik

    Merhaba doktor hanım. 7 yıllık evliyim ve uzun zamandır çocuk sahibi olabilmek için tedavi görüyorum. 7 günlük regl gecikmesiyle kan tahlili yaptırdım ve sonuç 0 çıktı. daha sonra doktor muayenesi oldum ve doktorum geç döllenmeye bağlı olarak gizli hamilelik olabilir dedi ve progestan başlamamı iste...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Muayene bulgularınızı bilmediğim için yorum yapamıyorum

  • Kanda crp yükselmesi

    Merhaba, son üç gündür ishal ve şiddetli karın spazmı sebebi ile 22.06.2017de enfeksiyon polikliniğine gittim. bir gün öncesi de acil servbise gittim ve 1 ağrı kesici iğne ve serum tedavisi aldım. 22.06.2017de yapılan kan tahlilimde crptürbidimetrik değerim 70,0 çıktı. referans değeri: 0-5mg/l. sonu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Belli ki mikrop kapmışsınız. dışkınız nasıl? kanlı ve sümüklü mü? mutlaka bir dışkı testi yaptırın, ona göre ilaç kullanın.

  • Ense kalınlığı ve gebelik süreçi

    Merhaba 12+6 günlük hamileyim, normalde özel muayeneye gidiyorum 2'li test için bugün özel bir hastaneye gittim ve farklı bir doktora göründüm. bugüne kadar bebeğimin gelişiminde bir sakınca yoktu, burun kemiği oluşmuş kafa tası ölçümleri yerinde gözüküyor lakin doktor ense kalınlığı için üç farklı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın SAVCI

    Op. Dr. Akın SAVCI

    Tek başına ense kalınlığı ile teşhis konamıyor. bunu kan değerleri ile beraber ele alınarak netice hakkında kanaat hasıl oluyor1 ense kalınlığı 1.8-1.9 normal sayılmakla beraber.burada bir sorun var demek için 3 mm üstüne dikkat ediliyor. ense kalınlığı deneyimli bir hekim tarafından ölçülmesi... Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri vs

    Hocam selamlar ultrason sonucu 2-3 karaciğer yağlanması çıktı. onun dışında ultrasonda başka problem yok. yapılan kan testleri ise şöyle. glukoz,kreatinin,potasyum,sodyum,bun,üre,hdl kolesterol, ldl kolesterol. bunların hepsi normal. anormalleri yazıyorum. gfr 125.00...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ast,alt, ürik asit, kolesterol ve trigliserit değerlerinizde çok aşırı olmamakla birlikte artışlar var. ürik asit ile ilgili allopurinol içeren etkili ilaç bulunmaktadır. karaciğer enzim yükseklikleri ile ilgili olarak hepatoloji ( kar... Cevabı gör

  • Tahlil sonuclari

    Mrblar 5 6 haftalik hamileyim kan tahlilleri yaptirdim. tsh 6.34 h wbc 13.1 h neu 9.3 h rbc 5.28 h anti hcv 0.075 l negatif anti hiv 0.187 lnegatif anti rubella igg 64.82 h pozitf antitoxoplazma igg 0.130neg antitoxoplazma igm 0.196neg hbs ag 0.539 neg. bu sonuclar cikti acaba bi sıkınti varmi sonuc...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gülbin DESTİCİ İŞGÖREN

    Op. Dr. Gülbin DESTİCİ İŞGÖREN

    Meltem hanım merhaba tsh değeriniz gebelik için yüksek ancak daha önceden bilinen tiroid hastalığınız yoksa 2 hafta sonra tekrar edilip hala yüksekse tedavi planlanabilir. 107 çıkan kan şekeri değeriniz de yüksek ancak kanı vermeden 6-8 saat içinde birşeyler yediyseniz öyle çıkması normal, 6-8 saat... Cevabı gör

  • Ani saç dökülmesi

    Hocam peki bu dökülme neden birden bire gerçekleşti, önüne nasıl geçebilirim? bunlar tahlil sonuçları: https://i.hizliresim.com/rp9lby.jpg https://i.hizliresim.com/n1g6wg.jpg

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU

    Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU

    Kan sayımınızda polisitemi var. bir daha kan sayımı yaptırın ve değerler benzer ise iç hastalıkları uzmanına muayene olun.

  • Karaciğer yağlanmasına dair yaptırdığım testleri yorumlar mısınız?

    Merhabalar, 29 yaşındayım, erkeğim. boyum 1.84, kilom 101. alkol ve sigara kullanıyorum. aşağıda ilettiğim test sonuçlarına göre fikir beyan eder misiniz? 1-karaciğer için girdiğim ultroson sonuçlarımdaki dikkat çeken ibareler: -segment 8-7 sınırında 43x33 mm boyutunda ekojen lezyon izlendi...

    Doktor Cevabı:
    Dr. Emin HAMUTÇU

    Dr. Emin HAMUTÇU

    Bu sonuçların tümü alkole bağlıdır. alkolü bırakmanızı öneririrm. bırakmazsanız o sizi bırakabilir..!

  • Nesneleri hatırlamama

    Merhaba annem hiper tansiyon hastası geçen hafta birden söylenenleri yanlış anlamaya ve kimseyi tanımamaya başladı dr götürduk ve çeşitli testler sonunda usg doppler sonuç raporunda - her iki vertebral artere ait değerler 200 ml/ dk nın altında olup bulgu vertebrobaziller yetmezlik lehine değerlend...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa ERTAŞ

    Prof. Dr. Mustafa ERTAŞ

    Gereken yapılmış, infarktüs demek az ya da çok kalıcı bir durum demek. bununla birlikte, konuşma ve anlama ile ilgili sorunlar çoklukla büyük oranda iyileşir haftalar içine

  • Ankilozan spondilit

    Hocam merhabalar. 2013 kasım ayından beri kalça kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum. bir çok teşhis, hastane doktor derken en sonunda ankilozan spondilit teşhisi konuldu, kalçam çok kötü bazen yürümekte zorluk çekiyorum. ne ilaç kullandıysam fazla etki göremedim ve şuan mr sonuçlarında da kalçada ödem gö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Ağrıyı kesecek ve iltihabı en azından azaltacak tedaviler mevcut ankilozan spondilitte. bunun için dediğiniz gibi bir romatoloji muayenesi şart. ben veya başkası, mutlaka bir romatolog görsün sizi. sevgiler

.
x