Kan değerleri sonuçları?

  • ASO (nefelometrik ) 50.5 116 04.10.2011 CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) 1.40 mg/dL H 0 – 0.80 Romatoid faktör (RF) (Nefelometrik veya türbidimetrik)

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şule YAVUZ

    Kanda iltihabiniz oldugunu soylemek disinda yorum yapabilecegim bir sey yok. genel olarak tum hastalar tahlil gondererek ve silkayetlerini yazarak yardim istiyorlar ama biz hekimler icin hastanin yakinmalarina dair sordugumuz sorulara aldigimiz yanitlarin ve muayene bulgularinin esliginde testlerin taniya varmamizda bir anlami var, aksi halde cok da yardimci olamiyoruz

Diğer Hasta Soruları

  • Merhaba hocam

    Hocam merhaba.yaşım 36 yapılan tahlil sonuçlarına göre kan kalsiyum değeri 10.9, pth 77.2, idrar kalsiyum atılımı 6500 cc de 900.2, d vitamin değerim de düşük . cerrahi müdahele önerildi. boyun sintigrafi ve ultrasonundan bir sonuç çıkmadı.eklem ve kalça ağrıları yaşıyorum. tekrarlayan t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Sonuçlarınızla bana gelin çok büyük ihtimalle sintigrafide görünüyordur, filmi benim görmem lazım, göremezsek de yapılacak başka incelemeler olabilir

  • Riskli gebelik mi geçiriyorum

    Iyi günler hocam.ben 7 haftalık hamileyim.1 çocuğum var bu ikinci hamileliğim ve düşük yapmadım.doktora ilk kontroller için gidişimde bazı tahliller yapıldı.ve kan pıhtılaşması olduğunu iğne kullanmam gerektiğini aksi halde bebeğin ölü bile olabileceği söylendi.çok endişelendim.başka ilde başka bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Bu değerlerle iğne kullanmanıza gerek yok. iğneyi kesin

  • Kan sayımı

    Çocuk gelişimi merhaba hocam 17 aylık bebeğime kan sayımı yapıldı sonuçları ferritin 6.3 vitamin d 17.6 hgb 10.5 hct 31.5 mcv 72.4 lym#4.6 plt 434 mono#1 eos#0.5 baso#0 neu# 41 bide bunların aynısının yanında %olanlar var onlar normal yazdıklarım referans dışı doktor demir eksikliğ dedi ferro sanol...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın emne hilal, bebeğinize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. hemoglobin, hematokrit, mcv, ferritin değerlerindeki düşüklük nedenleri ile demir eksikliği anemisi tanısı konularak bebeğinize demir içeren bir şurup önerilmiş. tedaviye yeterince devam edilince bu değerlerin hepsi normale ge... Cevabı gör

  • Hiv virüsü

    Merabalar hocam 2 gün önce hastanede kan tahlilimin sonucunda hiv(+) olduğunu öğrendim dünya başıma yıkıldı sanki uzman çavuş olmak için gittiğim hastaneden hiv virüsü kapmış biri olarak çıktım korunmasız ilişkim iki sene önce sadece bir kişiyle tek sefer oldu bir aids merkezine yönlendirildim orada...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Öncelikle doğrulama testinde pozitif tespit edilmeden, hiv pozitif olduğunuz kesin değildir. bu nedenle doğrulama testi sonucunuzu beklemelisiniz. doğrulama testinin negatif çıkma oranı gibi bir oran veremem. ama hiv pozitif bile olsanız bu dünyanın sonu değil. takiplerinize ve tedavinize dikkat ett... Cevabı gör

  • Gebelik de trombofili taraması

    Merhabalar hocam eşim 27 haftalık hamile, ilk gebeliği. detaylı ultrason için doktora gittiğimizde b-hcg mom değerini biraz düşük gördüğü için tedbir amaçlı trombofil panel taraması yaptırmamızı istedi, sonuçlar aşağıdaki gibi çıktı: lupas a: sonuç: negatif protein c: sonuç: 96,6 referans aralığı:...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Bu testleri kadın dogumcumuzun yorumlasın lutfen ama genetik acısindan korkacak bir durum olmadığını söyleyebilirim

  • Kan testi sonuc

    Hocam merhablar sureklı düşük ateşim oluyordu son haftalar bı kan testı yaptırdım sonuçlar şöyle wbc:4.89 normal değerler:4-11 rbc:6.07 normal değerler:6.07 hgb:17.3 normal değerler:11.7-18 hct:49.9 normal değerler:35-55 mcv:82.2 normal değerler:78-101 mch:28.5 normal değerler24.5-34 plt:200 normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Bu bulgular lösemi ile uyumlu değil, endişelenmeyin, geçmiş olsun

  • Fsh sorunu

    Merhaba doktor bey.ben 26 yaşımda yaklaşık 9 aylık evliyim .henüz çocuk için dusuncem olmamasına rağmen yakın zaman da genel muayne için kadın doğum polikliniği ne gozuktum ultrosonda hiç bir sorun görülmed i adetimin 2.ci günü hormon testimde fsh 10 ploraktin 33 kusur çıktı ..doktor fsh in normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Bu hekimlerin çok sık yaptığı bir yanlış uygulama. henüz gebeliği denememiş bir genç kadına fsh bakıp yumurta azlığı tanısı koymak doğru bir söylem değil. ayrıca prolaktin yüksek diye nedenini araştırmadan tedavi başlamak da yanlış. ultrasonda eğer yumurtalıklarınızda bol yumurta varsa fsh değerini... Cevabı gör

  • Demir yüksekliği

    Hocam benim bir de şöyle bir durumum var; 30 yaşındayım. 5 yıl önce çektirmiş olduğum endoskopide intestinal metaplazi (+) idi. ve tanı kronik superfisyel gastrit olup diğer değerler negatif idi. çıkan sonuç konusunda doktordan herhangi bir yönlendirme almadığım için sonrasında bir kontrol yaptı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz çolak, geçmiş olsun . intestinal metaplazi tanısı ile takibinizin gastroenteroloji uzmanı meslektaşlarımız tarafından yapılması gerekmektedir. bu konu ile ilgili olarak sizi devamlı izleyecek olan bir uzmanınız olsun. bu şekilde belirli aralıklarla kontrolünüz yapılır. öneriler doğrult... Cevabı gör

  • Çocuk gelişimi

    Merhaba hocam 17 aylık bebeğime kan sayımı yapıldı sonuçları ferritin 6.3 vitamin d 17.6 hgb 10.5 hct 31.5 mcv 72.4 lym#4.6 plt 434 mono#1 eos#0.5 baso#0 neu# 41 bide bunların aynısının yanında %olanlar var onlar normal yazdıklarım referans dışı doktor demir eksikliğ dedi ferro sanol şurup verdi siz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,başka hekimlerin yazdığı kan sonuçlarını bizim yorumlamamız doğru değil.kendi hekiminizden bilgi almanız daha uygun olur.

  • Fmf testi ve sonucu

    ''yapılan dna dizi analizi sonucu hastanın mefv geninin 10 ekzonunda bulunan a744s c2230 g>t mutasyonunu heterozigot ve 2 ekzonunda r202q c 605 g>a mutasyonunu heterozigot olarak taşıdığı saptanmışıtır.'' babamın temmuz 2016 da şiddetli ve geçmeyen karın ağrıları ve atakları, ateş vardı. doktoru...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Babanızda fmf tablosu ne zaman başladı? annenize de bakıldı mı bu tabloya gore sizde de fmf tablosu gelişebilir ama babanızdaki gibi ileri yaşta oluşabilir burada önemli olan böbrek fonksiyonlarının korunmasıdır dilerseniz gazi tıptan romatoloji uzmanı hoca öneririm

  • Risk taşıyor mu

    Hocam iyi çalışmalar 2016 haziranında kimyasal gebelik geçirdim betahcg 50ydi sonra düşüşe geçti regl oldum. daha sonra 2017 ocakta gebe kaldım fakat 9haftalıkken kalbi durmuş ve 25 gün önce kürtaj oldum. patoloji raporunda bir şey çıkmadı. kan pıhtılaşması var mı diye baktırdım sonucum şöyle: mthfr...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Başka testlere bakılmadı mı?

  • Demir yüksekliği

    Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler sayın hocam. bir önceki mesajda göndermiş olduğum değerler nisan ayı değerleri idi. mart ayında farklı hastanede yapılan tahlil sonuçlarımda ise; demir: 162(30-190), uibc: 161 (110-370), ferritin:20 (13-150), hgb: 14.1 (12-16,5), hct: 43.6 (35-50), wb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz çolak, demir depo hastalığı gibi ciddi tanıları düşündürecek bir durumunuz bulunmamaktadır. ferritin değerlerinin çok yükseldiği durumlarda organlarda ( kalp-karaciğer-pankreas gibi ) demir birikiminden ve o organlara ait fonksiyon bozukluklarından söz edilebilir. sizin içiniz rahat ols... Cevabı gör

  • Lenf metastazi ve rai

    Merhaba hocam, ben 30 yaşında erkek bir hastayım. bir ay önce papiller tiroid ca şüphesiyle bilateral total tiroidektomi oldum. patoloji sonucu olarak: histolojik tip: papiller karsinom mikroskopik varyant: diffüz sklerozan varyant nekroz: (-) lenfatik inv:(+) vasküler inv:(+) perinöral inv:(+) kaps...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın mehmet dündar, geçmiş olsun. acil şifalar. cerrahi müdahalenin yeterliliğini değerlendirmek için kan tetkiklerine ek olarak sintigrafi ve boyun us yapılacaktır. patoloji sonucu radyoaktif iyot tedavisinin gerekli olduğunu gösteriyor. tüm tetkikler tamamlandıktan sonra doz tespit edilir ve uygu... Cevabı gör

  • D vitamini eksikliği

    Hocam merhaba. önceki msjımda plt yüksekliğinden (522)bahsetmiştim. hematoloji druna gıttım.usg de dalak ve diğer organlar normal. karaciğer hemanjıyom gecen sene dinamik mr da hemanjiyom denmişti gecen seneye gore aynı sekilde buyumeolmamış . takipte stabil lezyon yazıyor crp 3.02 biyokimya kantah...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın fulya hanım, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. tiroid konusunda yorum yapmak istemiyorum. bu konu endokrinoloji uzmanlarını konusu. plt ( platelet-trombosit ) yüksekliği konusunda sizi muayene ve tetkik eden hematoloji uzmanı meslektaşımızın düşüncelerinden hiç söz etmemişsiniz. jak... Cevabı gör

  • Ssa antikoru pozitif ne demek

    Merhabalar, beynimde bir kaç bölgede plaklar var ve kan testi sonuçlarım ena profilimde anti ss-a 3 pozitif, monosit 2.3 ve absolü monosi 0.2 çıktı. diğerleri normal değerlerde görünüyor. bu sonuçlar ne anlama gelmekte ve bundan sonraki aşamada ne yapmalıyım, ayrıca guatrımda nodül (iyi huylu), pol...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Otoimmün hastalık olma ihtimaliniz yüksek gözüküyor. ssa antikor pozitifliği zaten bağ dokusu hastalıklarını araştırmada kullanılan bir testtir. beyninizdeki plakların sebebi otoimmün bozukluk olabilir. geçmiş olsun.

.
x