Kan değerleri sonuçları?

  • ASO (nefelometrik ) 50.5 116 04.10.2011 CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) 1.40 mg/dL H 0 – 0.80 Romatoid faktör (RF) (Nefelometrik veya türbidimetrik)

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şule YAVUZ

    Kanda iltihabiniz oldugunu soylemek disinda yorum yapabilecegim bir sey yok. genel olarak tum hastalar tahlil gondererek ve silkayetlerini yazarak yardim istiyorlar ama biz hekimler icin hastanin yakinmalarina dair sordugumuz sorulara aldigimiz yanitlarin ve muayene bulgularinin esliginde testlerin taniya varmamizda bir anlami var, aksi halde cok da yardimci olamiyoruz

Diğer Hasta Soruları

  • Polikisttt

    Merhaba.... ben kendimi bildim bileli polikist hastasıyım doğum kontrol kullanmadan hasta olamıyorum en son 2 yıl önce bıraktım ginelle yine ve 2 yıldır adet görmedim doktora gittim ulturasona baktı son yüz yılda gördüğüm en şiddetli çokluk ta kistler dedi ve bana tarlusal ve glofen birde...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Türkiye'de adetleri düzensiz her kadına polikistik over tanısı konur. hiç ilaç kullanmadan bana açlık kan örneğinde açlık kan şekeri, açlık insülin, serbest testosteron, prolaktin, 17 hidroksi progesteron, tsh, fsh, total kolesterol, hdl, ldl kolesterol değerlerinin sonuçlarını yollayınız. benzer... Cevabı gör

  • Anemi kansızlık

    Merhaba dr bey kızım 13 aylık şuan kanı 11,2 çıktı önceki yaptırdığımız tahlillerde 8.ayda 10,6 çıkmıştı 2,5 ml olarak 1 şişe ferrosanol b şurup kullandık, 10.ayda 10,2 çıktı ve 1 şişe daha ferrosanol b şurup kullandık günde 5ml olarak hep portakal suyuna karıştırıp verdim acaba yanlışmı yaptım çünk...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Osman ÖZDEMİR

    Doç. Dr. Osman ÖZDEMİR

    Merhaba, - verdiğiniz kan sonuçları arasında ciddi farklılıklar yok. haklısınız, kan değeri yükselmemiş, ancak belirgin düşüş de olmamış. - portakal suyuna karıştırarak vermeniz doğru, çünkü c vitamini demirin bağırsaklardan emilimini arttırır. beslenme saatinden bir saat önce az miktardaki taze... Cevabı gör

  • Lenf nodu tiroidde nodül

    Hocam merhabalar ben 1 10 ay evvel soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye gittim acile kan tahlili yaptılar crp değeri 9 çıktı doktora dedim boynumda bişey elime geliyor dedim baktı lenf nodu dedi antibiyotik verdi 1 hafta içinde inmezse dahiliyeye git dedi inmedi bende dahiliyeye gittim dahiliye dok...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Nodülleriniz küçük usg ile kontrolü uygun olur. ideali 6 ay ara ile yapılması doppler usg ile beraber. lenf bezleri küçülüyor sonra tekrar büyüyorsa kanser düşündürmez pek . çok kafanıza takar iseniz büyüdüğünde yani ele geldiğinde ince iğne biyopsisi yaptırabilirsiniz rahatlamak için

  • Tüp bebek-kürtaj

    Hocam merhaba tüp bebek 5. gün embriyosu (1. kalite) ile hamile kalmıştım. 10 gün geriden geliyordu 9+1 ken kalp atışı durdu ve kürtaj oldum. kan sonuçlarım çıkmış henüz dr umla görüşmedim. test adı sonuç referans aralığı birim protrombin zamanı (pt) 15.7 11,5-15 sn pt aktivite...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhaba bu durumda akla gelebilecek birkaç neden olabilir; ilki sizin de sorduğunuz pıhtılaşma problemleri(teşhisi için ayrıntılı testler gerekir), ikincisi genetik bozukluklar (teşhisi için çifte kromozom testi gerekir ve sonrasında da tüp bebek ve embryolara genetik ayıklama gerekebilir), son olar... Cevabı gör

  • Riskli gebelim

    Merhaba doktor bey. 24 yaş, 48 kiloyum. son adet tarihim 04.12.2016. şuan 14/5 günlük gebeyim. tekil gebelik. 12 /3 günlük iken ikili test yaptırdım. ultrasonda bütün değerler normal çıktı. fakat kan tahlilinde papp-a 254.0 ng/ml, t-hcg 315.8 iu/ml, nt 1.3mm , nb mevcut. down sendromlu riski 1:10...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Ali ERGÜN

    Bebeğin organlarının incelendiği ayrıntılı ultrason 20-22 haftalarda yapılır. down sendromu gibi kromozom özürleri için ise 11-14 haftalar arası yapılır ve sonuca göre tanı testlerinin yapılıp yapılmamasına karar verilir. o nedenle daha fazla geç kalmadan bir perinatoloji uzmanına gitmelisiniz. ultr... Cevabı gör

  • Çölyak hastalığı

    Hocam benimde sağlık kurulum askerlik için.çölyak teşhisim var deyince aile hekimi sevk etti.çölyak teşhisi endomysium/gladin iga pozitif yapılan endoskopide duodenum:bulbus ve postbulber bölge mukozası ödemli olup yer yer villus kaybı alanları izlenmektedir çıktı patoloji ise;intraepitelyal lenfosi...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doktorunuz bu diyeti birakma kararini sizinle birlikte planlamalidir. ..

  • Sağ hilus dolgunluğu

    Hocam merhaba, babam abdominal aort anevrizması ameliyatı olmuştu 8 yıl önce. ameliyat sonrası rutin kontrollerinde kan değerlerinde düşüş görüldü ve araştırılmaya başlandı. mds'den şüphelenildi, biyopsiler yapıldı. ancak çekilen akciğer grafisinde ve batın bt de 2 adet kitle (aorta yakın) izlendi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Pet-bt yeter ayrıca bt ye gerek yok. bronkıoskopi yapılıp materyal alınacak sonucu ona göre söylenecek

  • Kan uyuşmazlığı

    Merhaba hocam,7 ay önce beta-hcg değerim 36 olduğunu öğrendikten hemen sonra düzenli düşmeye başladı, doktor kimyasal gebelik dedi. şuan 11 haftalık gebeyim, eşimle kan uyuşmazlığımız var, benim arh- , eşim 0rh+ gebeliğimin başlarında indirekt coombs testi yapıldı ve sonuç negatif çıktı , doktor 28....

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Testleriniz takip edilir ve duruma göre doğum sonrası yapılabilir.

  • Bilgi ve yardım

    Bilgi gönderen: serkan gökdað gönderildi: 21 mart 2017 salı 20:51 kime: serkan gökdað konu: doktora sor doktor bey merhaba, sağ kulak memesinin bittiği noktada lenf bezi şişme şikayeti ile 7 mart tarihinde kkb doktoruna ve enfeksiyon bölümlerine gittim.boyun us tetkiki yapıldı.şö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    .sayın serkan gökdağ, geçmiş olsun. lenf bezinin boyutları 4 x 3 mm olarak oldukça küçük. kan tetkiklerinizde bir sorun yok. söz ettiğiniz ara sıra olan kaşıntıların da bu lezyonlarla bir ilgisi yoktur. antibiyotik tedavisi sonrası küçülmeden de söz etmektesiniz. bu bakımdan doktorunuzun önerilerin... Cevabı gör

  • Kan uyuşmazlığı

    Merhaba hocam,7 ay önce beta-hcg değerim 36 olduğunu öğrendikten hemen sonra düzenli düşmeye başladı, doktor kimyasal gebelik dedi. şuan 11 haftalık gebeyim, eşimle kan uyuşmazlığımız var, benim arh- , eşim 0rh+ gebeliğimin başlarında indirekt coombs testi yapıldı ve sonuç negatif çıktı , doktor 28....

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Yılmaz SEYYAH

    Op. Dr. Yılmaz SEYYAH

    Rhogam iğnesi yaklaşık 50 yıldır kullanılan güvenli bir iğne. muadilleride var. yaptırmanız daha doğrudur. geçmiş olsun.

  • Demir eksikliği

    Hocam merhabalar, 23 yaş erkek, çocukluğumdan beri şikayetçi olduğum aşırı terleme kolay ısınma, zor soğuma, kızarma gibi sebepler için bir dahiliye doktoruna muayene oldum. 24 saatlik idrar testi istedi "serbest idrar katekolaminleri için" sonucunu hala beklemekteyim. onun haricinde yaptırmış olduğ...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melih mermer, geçmiş olsun. kansızlığınız ( aneminiz ) bulunmuyor. hemoglobin ve ferritin değerleriniz oldukça yüksek. demir bağlama kapasiteniz artmamış. sadece serum demir düzeyiniz biraz düşük. bu arada ağız yoluyla demir tedavisi de başlanmış ve fayda gördüm diyorsunuz. bu nedenlerle beni... Cevabı gör

  • Ca125 değeri

    Visanne'yi 6 ay kadar kullanıp kontrole gittikten sonra doktorum artık kist yok olmuş dedi.açıkçası ben de şaşırdım normalde çikolata kistinin tamamen yok olmadığını öğrendim araştırırken ama bana artık bitmiş dedi doktor. dediğim gibi hocam hiç cinsel ilişkim olmadı,cinsel anlamda hiçbir şekilde bi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Çikolata kisti hakkında sizin bildikleriniz doğru. çok sık olmasa da kimi zaman kötü bir hastalığın belirtiş olabilir ama çoğunlukla önemli olmaz. çocukken içinize yabancı cisim ( nohut vb ) koymuş olabilir misiniz? doktorun son cümlede söyledikleri tutarlı. endometrioz diyen ile diğeri aynı doktor... Cevabı gör

  • Gfr değerleri

    Merhaba hocam,43 yaş 90kiloyum, kan tahlilimde :kreatinin 0.76/ bun 13.8/ ürikasit 5.53 protein 7.15 /albümin 4.28/ glikoz 98.6/ demir 33.3/ normal gözüküyor ama egfr(ckd-epi) >90 ml/dk/1.73m2 yazıyor ve kırmızı ile işaretlemiş doktor önemli değil dedi.internette araştırdığıma göre çok anlayamadım a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın mehmet bey, gfr için belirttiğiniz sonuç normal sınırlar içinde. glomerüler filtrasyon hızı ( gfr ) erken dönemde böbrek bozukluklarını ortaya çıkarmak ve izlemek için kullanılan bir test. böbrek hasarlarında test değerleri düşük olarak saptanıyor. sizin egfr değerleriniz ( > 90 ) böyle bir... Cevabı gör

  • Ca125 değeri

    İyi günler hocam 25 yaşında bekar bir bayanım. herhangi bir cinsel deneyimim olmadı. bir yıl kadar önce çikolata kistim olduğunu öğrendim adet sancısı şikayeti ile gittiğimde doktora. ca-125 değerim düşük yani normal çıkmıştı. yaklaşık 6 ay visanne kullandım ve gittiğimde kistimin kaybolduğu söylend...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Endometrioz kisti ilaçla kaybolmaz. adetinizin az gelmesi hakkında hiç kürtaj oldunuz mu diyeceğim. bazı akıntılar için cinsel eşinizin de ilaç kullanması gerekebilir. cinsel yaşamınız yoksa da en azından dıştan vajinal muayene gerekir. tahlilleriniz için size nasıl bir yorum yapıldı ?

  • Beyaz küre yüksekliği

    Sayın hocam kayınvalidemi akut aml lösemi teşhisiyle 20 gün içinde kaybettik.enfeksiyon nedeniyle vefat etti.şimdi eşimin(42 yaş) wbc beyaz küre 16000 lerde çıktı.2 ay önce de beyaz küre 16000 lerdeydi .bu normal midir ? endişelenmem gereken bir durum var mıdır? iki paket günde sigara içiyor.değerle...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu sonuç elbet normal değil. 16 bin yüksek bir değer. pek çok sebebi olabilir. ilk iş muayene etmek ve kan yaymasına mikroskopta bakmak ve bu bilgiler doğrultusunda bazı testler istemek olmalıdır. geçmiş olsun.

.
x