x

Kalsiyum oksalat kristali

  • hocam, 14 aylık oğlumun göz altlarında sürekli şişlikler var sanki uykudan yeni uyanmış gibi.bende polikistik böbrek hastalığı var.oğluma 1 aylık iken ultrason çekildi ve temiz çıkmıştı.bu şişlikler böbrekle alakalı olabilirmi yoksa normalmi,benimde göz altlarım biraz şiş bu arada. dün idrar tahlili yaptırdım oğluma ve temiz çıktı.protein kaçağı yok ama bol miktarda kalsiyım oksalat kristali görüldü.bu nedir acaba? teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Kanımca bir sorun yok. polikistik böbrek hastalığı 20 yaşından sonra usg'de görülebilir. ancak 50 yaşlarında eğer yaparsa böbrek yetersizliği yapar.kalsiyum oksalat kristali patolojik bir durum değildir. iyi günler

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Mesane duvar kalinlasmasi ve kum dökme

    Iyi akşamlar hocam benim kızım 4 yaşında 1 haftadır kusma ishal karın ağrısı şikayetimiz var sürekli hastaneye gittik ama bi düzelme yok bulantı olduğu için su bile içmek istemio önce kum döküyo dediler en son mesane kalinlasmasi var dediler kafam karıştı başka tahliller gerekiyormu o kadar ilaca ra...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    İdrar tetkikinde kristal görmüşler ancak enfeksiyon işlenmemiş. mesane duvarının 4mm olması çok anlamlı değil. ancak kızınız taş düşürüyor olabilir. öncelikle ultrason ile böbreklerine bakılması gerekir. ancak taş düşüren hastada ishal beklemeyiz. benim görüşüm ultrason yaptırmanız ve ishali tedavi... Cevabı gör

  • Kalsiyum okzalat kristali

    Hocam merhabalar.hastaneye sağlık raporu al.ak için gittim ve idrar tahlili yapıldı.idrarda 8.87 oranında kalsiyum okzalat çıktı diğerleri normal değerlerde sizce bu nedir bnde böbrek taşı mi var cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Ağrınız yoksa hiçbir şeyiniz yok. kalsiyum oksalat normalde de idrarda çıkabilir. iyi günler

  • Idrar testinde sıkıntı var mı hocam?

    Anladım hocam çok teşekkür ederim biliyorsunuz hıv ve lenfoma olarak baya soru sormuştum kan değerlerimi atmıştım 200ncü günde tekrar test oldum sizin dediğiniz gibi doktorda kesin artık dedi ve tam kana gerek duymadı eski değerlerimin güzel olduğunu söyledi hbsag= negatif anti-hbs=64 pozitif h...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Evet kesinlikle diyebilirsiniz. sizde hiv virüsü yok.

  • İdrar tahlili sonuç

    Idrar tahlil sonucum bu şekilde. sizce anormal bir değer var mı? teşekkürler glukoz:neg .. protein:neg .. bilirubin:neg .. keton:neg .. ascorbik asit:0 .. idrar ph:6.0 .. nit:neg .. leu:neg .. speisfik gravite:1.015 .. ürobilinojen:normal .. renk:colorless .. bulanıklık:clear .. erit...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Idrar tahlili sonucunuzdaki parametreler normal. anormal bir değeriniz yok. saygılarımla

  • Pap smear -sitoloji raporu & idrar kültürü sonucu

    Dr bey , eşim idrar yolu kültürü yaptırdı sonucu şu şekildedir ; orta atım idrar sediment : her sahada 1-2 lökosit , 6-8 eritrosit ve 20-25 kalsiyum oksalat kristali görüldü. kültür sonucu: patojen bakteri üremedi yorumlarsanız sevinirim. ayrıca pap smear sonucu ; intraepiteliyel lezyon veya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ulun ULUĞ

    Prof. Dr. Ulun ULUĞ

    Pap testinde problem gözükmüyor. idrar tahlili ne amaçla istenmiş bilemiyorum ama kum veya taş olma ihtimali vardır. doktorunuza başvurun geçmiş olsun

  • Kızımın idrar tahlili ve kültür sonuçları

    Merhaba kızım 6 yaşında, karın agrısı ve kanlı idrarı oldu. idrar normale döndü. idrar tahlil : 2 nisan ph:5, dansite: 1020 her sahada 6-7 lökosit, 10-12 eritrosit ve az bakteri idrar kultürü 6 nisan 1-2 lökosit, 18-20 eritrosit, 5-6 kalsiyum oksalat kristali görüldü. bakteri üremedi. yo...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Ultrason yapılması gerekir..enfeksiyon var antibiyotik tedavisi gerekir.. direkt bana ulaşabilmek için aşağıdaki web sayfalarına ve facebook sayfalarına bakabilirsiniz.. alttaki telefon numarasından asistanıma mesai saatleri içinde ulaşabilirsiniz.. op.dr.murat çeltik doktorlar merkezi abd... Cevabı gör

  • Enfeksiyonmu başka bir hastalıkmı?

    Hocam merhaba. yaklaşık 25 gündür sık idrara çıkma sorunum var. idrar yaparken yanma yok. kasık ve belimde arada iğne batıyor hissi oluşuyor. üroloji uzmanına gittiğimde ilk tahlildeki değerlerde enfeksiyon olmadığını söyledi ve işeme günlüğü tutmamı istedi ve tahlili tekrar etti. ayrıca ultrasonda...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Ali Feyzullah ŞAHİN

    Yrd. Doç. Dr. Ali Feyzullah ŞAHİN

    İdrar tahlilinizde enfeksiyon bulgusu yok. bence hekiminiz söylediği gibi işeme günlüğü tutun. aşırı aktif mesane nedeniyle sık idrara çıkıyor olabilirsiniz. geçmiş olsun.

  • Sık idrar

    Hocam merhaba. yaklaşık 25 gündür sık idrara çıkma sorunum var. idrar yaparken yanma yok. kasık ve belimde arada iğne batıyor hissi oluşuyor. üroloji uzmanına gittiğimde ilk tahlildeki değerlerde enfeksiyon olmadığını söyledi ve işeme günlüğü tutmamı istedi ve tahlili tekrar etti. tahlil sonucu şöyl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yaşar ÖZGÖK

    Prof. Dr. Yaşar ÖZGÖK

    Sevgili aylin hanım, yurt dışında olduğum için cevap veremedim kusura bakmayın, normal kültür dışında üreoplazma, klamidya , candida da bakılmalı. bunların kültürleri farklıdır. bazende a baktariel sistit. intersitisiel sistit olabilir.mutlaka araştırılmalı bu arada www.yasarozgok.com dan etr... Cevabı gör

  • Sık idrar

    Hocam doktor bir daha istemişti idrar tahlili ama gidemedim bugün, tahlil sonucuna bakabilirmisiniz acaba sonuç normal değerler ph= 5 6-8 dansite 1.015 1.005-1.035 glukoz norm 0-eser keton + 0-eser bilirubin neg 0-+ ü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Bu tetkik idrar yolu enfeksiyonununu gösteriyor

  • Idrar testi

    Merhaba seval hanım, 9 haftalık hamileyim. idrar testimde 12-14 calsiyum oksalat kristali görüldü. bol bol kalsiyum ve proteinli gıdalar yiyorum. tehlikeli bir durum mudur ne yapmalıyım?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Ayrıca bol su içmek gerekir (10-12 bardak ).

  • Kanser mi değil mi

    Hocam 17 yaşındayım.takıntı hastasıyım. hemogram; wbc 14,1 rbc 5,4 hgb 15,7 hct 46,9 mcv 87 mch 29,1 mchc 33,5 rdw 16,2 plt 232 mpv 7,5 pct 0,2 pdw 18,1 ne% 76 ly% 14,1 mo% 8,8 eo% 0,1 ba% 0,9 ne# 10,7 ly# 2 mo# 1,2 eo# 0...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın bunaldım, aslında bu tanımlama bile insanı bunaltabilir. bu bulgulara bakarak önce kanser var diye düşünmeniz en uzak olasılıklardan. kan tablosunda ve idrarda bazı sonuçların daha ayrıntılı olarak size açıklanması gerekiyor. gönderdiğiniz testleri isteyen doktorla sonuçları konuşabilirsiniz.... Cevabı gör

  • İdrarda kan

    Ubg 3,4 ket neg glu neg pro neg ph 6 nitrit neg rbc eritrosit (++++) wbc lök neg dansite 1,011 lökosit 1* eritsosit* high 7 amorf kristal - kalsiyum oksalat kristali - yassı epitel hücresi - merhaba hocam annemin bugün aldığımız kan sonuçları bu şekilde,kendisi 49 yaşında.eritrosit'in yüksek çıkmış...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Hüseyin ERGİN

    Op. Dr. Hüseyin ERGİN

    Taşın olması idrarda kanamaya yol açabilir. yine de tekrar incelenmesinde fayda var. kullandığınız ilaçların bu durumla ilgisi yoktur.

  • İdrarda kan

    Ubg 3,4 ket neg glu neg pro neg ph 6 nitrit neg rbc eritrosit (++++) wbc lök neg dansite 1,011 lökosit 1* eritsosit* high 7 amorf kristal - kalsiyum oksalat kristali - yassı epitel hücresi - merhaba hocam annemin bugün aldığımız kan sonuçları bu şekilde,kendisi 49 yaşında.eritrosit'in yüksek çıkmış...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Güven ASLAN

    Prof. Dr. Güven ASLAN

    Idrarda kalsiyum oxalat kristali yani kum var. taşa bağlı olabilir. usg veya film çekilmesi lazım

  • İdrarda kan

    Ubg 3,4 ket neg glu neg pro neg ph 6 nitrit neg rbc eritrosit (++++) wbc lök neg dansite 1,011 lökosit 1* eritsosit* high 7 amorf kristal - kalsiyum oksalat kristali - yassı epitel hücresi - merhaba hocam annemin bugün aldığımız kan sonuçları bu şekilde,kendisi 49 yaşında.eritrosit'in yüksek çıkmış...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Adil ESEN

    Prof. Dr. Ahmet Adil ESEN

    Sayın inci hanım annenizde gözlenen idrarda kan testi için nutlaka bir üroloğa baş vurmanız gerekir.

  • İdrarda kan

    Ubg 3,4 ket neg glu neg pro neg ph 6 nitrit neg rbc eritrosit (++++) wbc lök neg dansite 1,011 lökosit 1* eritsosit* high 7 amorf kristal - kalsiyum oksalat kristali - yassı epitel hücresi - merhaba hocam annemin bugün aldığımız kan sonuçları bu şekilde,kendisi 49 yaşında.eritrosit'in yüksek çıkmış...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Saadettin ESKİÇORAPÇI

    Prof. Dr. Saadettin ESKİÇORAPÇI

    Idrarda bu kadar kan bu yasta ciddi problemleri gösterebilir. en kısa zamanda uzman bir hekime başvurunuz

.