İyi akşamlar candan bey

  • MR SONUCU:"L5-S1 diskinde diffüz bulging ve santral protrüzyon mevcuttur. Tekal kese minimal basılıdır. Nöral foramenler minimal daralmıştır." DENİLMEKTE OLAN HASTANIN TANI VE TEDAVİSİ NEDİR? YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYIN DOKTORUM.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Candan HUNDEMİR

    Baslangic asamasinda bir fitigi var. cerrahi durmuyor.

Diğer Hasta Soruları

  • İletişim no

    Merhaba yavuz bey; ben fatma çiftçi daha önce size yazmıştım sizde beni bilgilendirmiştiniz çok teşekkür ederim. meme ca teşhisi ve tedavisi sonucu şuan kontrollerim devam ediyor. kontrol sürecini sizinle sürdürmek istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor. muayenehanenizin iletişim numarası veya adre...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Yavuz DİZDAR

    Yrd. Doç. Dr. Yavuz DİZDAR

    Sayın fatma çiftçi, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yanıt vermekte geciktiğim için mazur görün, yetişemiyorum. elbette elimden geleni yaparım. bana yavz.dizdar@gmail.com üzerinde mesaj atın, uygun bir zaman için konuşuruz. saygılarımla yavuz dizdar

  • Dertlianne

    İyi akşamlar doktor bey,.benim 11 yaşında kızımın genital bölgesinde geçen seneden beri bir taraftaki dudak daha büyük ve sarkik.bu durum onu çok üzüyor ve bazen canı yaniyor.çok zor durumdayim 18 yaşina kadar budurumun çaresi varmı.? şimdiden çok teşekkürler..

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Bülent CİHANTİMUR

    Op. Dr. Bülent CİHANTİMUR

    Merhaba, yaşı henüz küçük olduğundan dolayı herhangi bir işlem gerçekleştiremeyiz, eğer acil durumu var ise araştırma hastanelerine başvurabilirsiniz. sağlıklı günler

  • ...........

    Merhaba şeyhmus bey benim 6 aylık oğlum var %100 uv koruması sağlayan polikarbonat camdan olan güneş gözlüğü kullanması zararlımıdır?iyi akşamlar çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Seyhmus Arı

    Doç. Dr. Seyhmus Arı

    Merhaba duygu hanim, geçmiş olsun. 6 aylik bebek için gözlük kullaniminin bir cilt problemi yada sistemik bir hastaliği yok ise gerekli olduğunu düşünmüyorum. öncelikle 6 aylik çocuğun göz muayenesinin bu süre zarfinda yapilmasi ve problem olup olmadiğinin saptanmasi daha önemli diye düşünüyorum. ço... Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Iyi akşamlar doktor bey bu benim kon tahlili sonuçlarım sizce nasıl 25/01/2017 vitamin b12 253 191 - 663 25/01/2017 vitamin d total 8.38 25/01/2017 serbest t4 1.31 0.93 - 1.7 25/01/2017 tsh 1.510 0.27 - 4.20 25/01/2017 ferritin 132.6 13 - 150 25/01/2017 demir bağlama kapasitesi 75 110 - 370 2...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Merhaba, tetkik sonuçlarının yorumunu sizi değerlendiren kişinin yapması her zaman daha doğru ve uygun olacaktır. iyi günler dilerim.

  • Sagittal planda t1 a ve t2 a, aksiyal planda t2 a sekanslarda mr sonucu

    20 senedir bel fıtığı rahatsızlığım mevcut ancak ilaç ve iğnelerle bugüne kadar ameliyat olmadım. son 3 ayda sağ bacakta şiddetli ayrı ve ayağımda uyuşma mevcut. 3 ay içerisinde sabahtan öğlen saatlerine kadar yürüyerek ve hareketle açıyordum bacağımı. ancak son 1 haftadır hareket dahi edemiyorum. i...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Candan HUNDEMİR

    Op. Dr. Candan HUNDEMİR

    Sintigrafi sonucunu da elbette görmek gerekir. ama ilk planda bu ağrıyı açıklayacak en alt bel bölgesinde fıtığınız var.

  • Lutfen yardim edin...

    Iyı akşamlar dr bey annem 72 yasında 3 yıldır meme ca tedavısı (femera) gormekte aynı zamanda aort debakey tıp 3 ve tansıyon hastası yaklasık 4 aydır ınatcı bır oksurukle savasıyoruz ayni zamanda ciddi istahsizlik devamli tukurme nefes darligi ve kopuklu beyaz balgam cikariyo cekılen 3 rontgendede c...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İlhan GÖLBAŞI

    Prof. Dr. İlhan GÖLBAŞI

    Geçmiş olsun, annenizdeki öksürük kalp yetersizliğinden ziyade tip iii diseksiyonun genişlemesine bağlı yaptığı basıdan kaynaklanmaktadır. bu bası bulguları yönünden tomografi kontrolü şarttır. bunda akciğere tümör yayılımı varmı o da kontrol edilir. belok 50mg daha uygun. tansiyon düşerse öksürük g... Cevabı gör

  • Çok zor durumdayım

    İyi günler. 38 yaşında beden kitle indeksi 29 olan dm hastası bir erkeğim. değişik zamanlarda olmak üzere 1 haftada 200 gr civarı etanol tüketiyorum.bunun dışında habis bir alışkanlık söz konuusu değil. geçen ay kontrol amaçlı bazı tahliller ve batın usg yaptırdım. söz konusu batın ultrasonunda...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Abdullah SAĞLAM

    Prof. Dr. Abdullah SAĞLAM

    Sevgili yaşar bey, diabetiniz olduğuna göre kilo kontrolü sağlamanız gerekir. meyve tüketiminizi sınırlayın. kahvaltı ve öğlen dışında meyve yemeyin. akşamları meyve yemekten kaçının. karaciğerinizde usg de görünen hemangiomun mr da görülmemesinin nedeni mr kalitesindendir. ilk defa tesbit e... Cevabı gör

  • Ülserovejatif kitle

    Çekum,çıkan kolon,inen kolon normal. rektum 20. cm de ülserovejatif kitle izlendi.submukozal vasküler görünüm normaldir. sigmoid kolon 30.cm de erezyone alanlar izlendi. anal kanal normaldir.1-kolon polipleri 2-rektum ca 3- sigmoid kolonda erozyone alan. iyi akşamlar doktor bey , yukarıda yazdıklar...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Alptekin ŞEN

    Yrd. Doç. Dr. Alptekin ŞEN

    Değerli kardeşim, patoloji sonucu ; maalesef ve çok büyük ihtimalle iyi çıkmayacaktır. yani bir tümör çıkma olasılığı yüksektir. sevgi ve saygı dr.aş

  • İyi akşamlar hocam

    Yani biopsi mi yapılacak hocam

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Atilla ŞENGÖR

    Op. Dr. Atilla ŞENGÖR

    Kürşat bey, çeşitli muayeneler, tedaviler ve kliniğiniz daha önemli. bunların sonuçlarına göre biyopsi yapılıp yapılmayacağı belirlenebilir. yazışmalar yoluyla canınız sıkılabilir, anlamı da yok. doktorunuz değerlendirmesini yapıp sonuçlarına göre size normal demiş. belki tedavi uyguladı, gerilemesi... Cevabı gör

  • Belde ödem

    İyi akşamlar hocam mr sonucum (lomber lordoz düzleşmiş tir l5 vertebra korpus yüksekliği azalmıştır l2 vertebra korpusta 6mm çapta t1 vet2 hiperintens noduler lezyon izlenmekte l4-5 disk mesafesi daralmış l4-5 diskinde komşu vertebral end platlerde düzensizlik ve korpusta %50 den fazla tutan odem in...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Candan HUNDEMİR

    Op. Dr. Candan HUNDEMİR

    Ameliyat olmuşsunuz, bununla ilgili ayrıntılı bilgi lütfen. ayrıca emarı görmek gerekir.

  • Tomografinin zararları

    İyi akşamlar cevat bey.12 yaşında oğlum var iki defa sinüzit tomografisi çektirmek zorunda kaldık birinde 8 yaşındaydı burnu sık sık kanıyordu onu araştırmak içindi diğeri de 11 yaşındayken yüksek ateş ve koyu kıvamlı burun akıntısı olunca çocuk doktoru sinüzitten şüphelendi tomografi istedi bunlar...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cevat BAYRAK

    Uzm. Dr. Cevat BAYRAK

    Nerede hangi yazıları okudunuz ve ne anladınız bilmiyorum. 3 sene arayla yapılan 2 tomografi incelemesi için endişeye mahal yoktur. oğlunuza ne sıklıkla tavuk yediriyorsunuz? bulunduğunuz şehrin hava kirliliği seviyesi nedir? şekerli yiyecek ve içeceklerle aranız nasıl? benzer sorular arttırılabil... Cevabı gör

  • Panik atak mı?

    İyi günler doktor bey.28yaşında bayanım.kanser fobisi ve panik atak yaşıyordum.psikiyatre gittim ve şuan cipralex 20mg kullanıyorum 3ay oldu.panik atak için de zanax yazdı.3defadır haftada bir olmak üzere iç sıkıntısı yaşıyorum bu öyle birşey ki yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum bazen çarpıntı...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Sabri BURHANOĞLU

    Yrd. Doç. Dr. Sabri BURHANOĞLU

    Butun saydığınız belirtiler psikiyatrik rahatsızlıktan kaynaklanıyor. başka bölümde şifa aramayın. tedavi ile hepsi düzelecektir

  • Akciger biyopsisi

    Iyi akşamlar doktor bey babam 1yil once agir zature gecirdi bu senede halsizlik ve kilo kaybindan dolayi doktira basvurdu bilgisayarli tomografisi çekildi ve 4cmlik kist çıktı daha sonra biyopsi oldu biyopsi sonucunda ust lobu tam tıkayan polipoid seklinde endobronsiyel lezyon bulundu mukozlor solu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Akciğer kanseri olabilir onkoloji görsün.

  • Şizofreni

    İyi akşamlar deniz bey, 2009 senesinde gece okulda kitli kaldım ve camdan atlatım. bu esnada başımıda çarptım. bu olaydan sonra kaygı bozuklukları başladı. halen daha panik atak tedavisi görüyorum. fakat şu anki sıkıntılarım sürekli kaygı ve bana bişey olucak takıntısı şeklinde arttı. son zamanlar...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Deniz Koray GÖRÜCÜ

    Uzm. Dr. Deniz Koray GÖRÜCÜ

    Bu belirtiler şizofreni için bir kanıt oluşturmaz ayrıca aşırı kaygılı durumlarda bahsettiğiniz yakınmalar olabilir. bir profesyonel tarafından muayene edilmenizi öneririm. iyi günler

  • Üre yüksekliği

    Dr bey iyi akşamlar; öncelikle böyle bir hizmet verdiğinizden dolayı size teşekkür ederim; beni sorum şu şekilde, hafif zorlamadan dolayı sırtımda bir ağrı oluştu ama ağrı sırtımda neredeyse böbrek civarlarında gezici hale geldi, bir gün az bir gün fazla rahatsız ediyor; bir fizik tedaviye müracaat...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yapılan biyokimyasal testler hep normal sınırlarda. zaten isten tetkiklere bakılırsa yakınmanızla ilgili olmayan bir takım testler bunlar. yani bir bakıma bir check up mantığıyla istenmiş gibi görünüyor. ağrıya klinik olarak tanı konmalı. bu klinik ön tanıya göre de belki uygun görüntüleme testleri... Cevabı gör

.
x