Itp hastalıgı

  • sayın hocam peki ITP hastalgndan dolayı alınan dalak dan sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir mi ? ve özellikle nelere dikkat etmeli ? şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, normal hayatını sürdürür elbet. ancak enfeksiyonlara (mikrobik hastalıklara) karşı direnç azalır. buna karşı hastayı korumak amacıyla bazı aşılamalar uygulanır. hastaya, dikkat etmesi gereken bazı konularda bilgilendirme yapılır. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Hemoglobin ferritin

    Merhaba. hemoglobin im 10.5 du doktorum kan ilacı verdi 2 ay onu kullandım bugün kan tahlili istedim hemoglobin 9.5 olmuş. ferritin de 2.4 internette bi yazi okudum. ferritin sıfırlanırsa kanserlikle sonuçlanıyormus diye bu bilgi doğru mu ? 19 yasindayim yardımcı olur musunuz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın melike ağırcan, öyle bir durum yok, sonuçlarını mail olarak gönder, değerlendireyim, neler yapılmasını anlatayım. iyi günler

  • Hematoloji sonucum

    Hocam demir eksikliği şikayetim vardı çok uzun süre surup ve hap tipinde ilaçlardan tükettim. iğne vurdurarak da b12 değerlerimi biraz yükseltebildim. hematolojiden sonunda sıra alabilip kan tahlilleri yaptırdım. değerlerim şöyle. endomisyuma dair bir değerim pozitif çıkmış. değerli yorumlarınızı be...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin çok düşük (8.00 g/dl) yani kansızlık var. ferritin çok düşük (ferritin 1.7 ng/ml ) yani demir eksikliği var. pek çok tedavi aldığınızı söylüyorsunuz. ya tedavi doğru olmadı ya da doğruydu, işe yaradı belki ardından nüks etti; bilemiyorum. size buradan yardımcı olabilmem mümkün d... Cevabı gör

  • Hocam sizce ilaç kullanacak miyim?

    Hocam hep cok yorgunum ve hafizam cok zayif. demir: 5, folik asit: 5, b12: 270, d vitamini 8. degerlim nasil? doktorum rahatsiz oldugu icin gorunemedim kendisine. sizce ilac verir mi bu değerler için.. hocam lysye hazirlaniyorum da, hep yorgunum uykum var bacaklarim cok agriyor basim agriyor...umari...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melis suna, geçmiş olsun. aşırı yorgunluk, uykuya yatkınlık, bacaklardaki ağrı yakınmalarınızla birlikte, gönderdiğiniz kan değerleri kesinlikle desteklenmesi gereken değerler. doktorunuz bu konuda gerekli ilaçlarınızı düzenleyecektir. saygı ve sevgilerimle.

  • Hocam sizce ilaç kullanacak miyim?

    Hocam hep cok yorgunum ve hafizam cok zayif. demir: 5, folik asit: 5, b12: 270, d vitamini 8. degerlim nasil? doktorum rahatsiz oldugu icin gorunemedim kendisine. sizce ilac verir mi bu değerler için.. hocam lysye hazirlaniyorum da, hep yorgunum uykum var bacaklarim cok agriyor basim agriyor...umari...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melis suna, geçmiş olsun. aşırı yorgunluk, uykuya yatkınlık, bacaklardaki ağrı yakınmalarınızla birlikte, gönderdiğiniz kan değerleri kesinlikle desteklenmesi gereken değerler. doktorunuz bu konuda gerekli ilaçlarınızı düzenleyecektir. saygı ve sevgilerimle.

  • Endiselendim

    Hocam 7.5 cm miyomum var. anemi rahatsızlığım ve tedavi amaçlı gecen hafta hormonlu spiral takıldı. akıntım açık kahve normal mi acaba ?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Birgül KARAKOÇ

    Op. Dr. Birgül KARAKOÇ

    Merhabalar , 7,5 cm'lik miyomun alınması gerekir. hormonlu spiral ile kahverengi akıntı olması normaldir.

  • Çocuğumda ağlarken morarma

    Hocam merhaba. 9 ağustos 2008 doğumlu oğlum 47 kg ve 140 cm. uzun zamandır kafamda beni rahatsız eden bir sorum var.oğlum 8.ayından itibaren şiddetli canı yandığında nefesi kesiliyor ve morarıyor.ağlama esnasında bazen bayılacak gibi oluyor ağzına üfleyerek nefes almasını sağlıyoruz. normal zamanlar...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Osman ÖZDEMİR

    Doç. Dr. Osman ÖZDEMİR

    Merhaba ela hanım, tarif ettiğiniz tablo siyanotik spell (katılma nöbeti) ile uyumlu, ancak genellikle 5-6 yaşlarında kendiliğinden geçer. genetik yatkınlık (teyzesinde de tarif ettiğiniz için) nedeniyle çocuğunuzda biraz daha sürüyor olabilir, ancak geçme eğiliminde gibi duruyor. yine de kansızlık... Cevabı gör

  • Lökosit ve nötrofil düşüklüğü

    Hocam iyi günler ben 33 yaşındayım.dişim de enfeksiyon dışımda belli bir rahatsızlığım yok .yaptırdığım kan sayımında wbc:4.36 hgb:11 ne#:1.98 mcv:78.5 mch:22.8 mchc:29.0 rdw cv:15.3 rbc :4.83 hct:37.9 plt :330 ly 1.76 ly %40.4 mo#0.54 eo 0.06 ba#0.02 mo%12.4 ne%45.3 eo%1.4 ba%0.5 mp...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ciddi olmasa da çok sayıda normal dışı sonuç var. tek bir örnek yazayım: mcv değeri düşük. bunun en sık sebebi demir eksikliğidir. vb. bir de lökosit sayınız .36. bu eğer alt sınırı 4.0 kabul edersek zaten normal. tercihan bir hematolog sizi bizzat görsün. burada teker teker yazarak size y... Cevabı gör

  • Lökosit ve nötrofil düşüklüğü

    Hocam iyi günler ben 33 yaşındayım.dişim de enfeksiyon dışımda belli bir rahatsızlığım yok .yaptırdığım kan sayımında wbc:4.36 hgb:11 ne#:1.98 mcv:78.5 mch:22.8 mchc:29.0 rdw cv:15.3 rbc :4.83 hct:37.9 plt :330 ly 1.76 ly %40.4 mo#0.54 eo 0.06 ba#0.02 mo%12.4 ne%45.3 eo%1.4 ba%0.5 mp...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Demir eksikliği var gibi duruyor ancak kan tahlillerinizle birlikte dahiliye doktorunuza gözükmeniz yararlı olabilir.

  • Bas donmesi bas ağrısı halsizlik

    Ben 23 yasinda 1 çocuk annesiyim 3 gün bas agrisindan sonra bas dönmem başladı istahim hiç yok ayakta duracak halim yok.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sizi görmeden sadece bu şikayetlere bağlı bir yorum yapmak olanaksız. çünkü baş ağrısı ve baş dönmesinin sayılamayacak kadar çok sebebi vardır. muayene etmek şart. geçmiş olsun.

  • Talesemi taşıyıcı

    Merhaba,40 yaşında bayanım talesemi taşıyıcısıyım, hgb-7,2 hct-25,3 ferritin-3,23 b12-365 halsizlik, uyku, ağrılar, baş dönmesi var, bana damardan 2 demir iğnesi verildi b12 ayda bir ve d3 vitamini iğneleri serumla aldım bir hafta oldu fakat henüz hemoglobin 8 reglim ağır geçtiği için hiç toparlaya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ferritin 3 düzeyinde demir eksikliği için damardan sadece 2 adet tedavi bu durumu düzeltmez. ama tabi, damardan kaç mg verdiklerini bilmiyorum. sizi mutlaka görmek, muayene etmek ve tedavinizi planlamak şart. bu işin tedavisini bir hematolog yürütmeli. geçmiş olsun.

  • Tahlil sonuç

    Hocam merhaba. evlilik için yaptırdığım tahlil sonuçlarında bütün değerlerim normal görünüyor, yalnızca mcv değeri düşük(78) hba2 değerim de normal. sizce bu ne anlama gelir ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, mcv düşüklüğü pek çok sebebe bağlı olabilir. bunların başında da demir eksikliği gelir. önce bu ekarte edilmeli. duruma göre gerekirse başka incelemeler yapılır. bir hematologla yüz yüze temas kurmanızı öneririm. iyi günler.

  • Konjetinal notropeni

    Cok sagolun hocam. hocam n3 zaman kateterden kan alinsa ilac duzeyi yuks3k cikiyor elden alininca ise cok dusuk cikiyor vdamardan verilen ilac bikac gundur oral veriliyor ilac hala yuksek cikiyor acaba kateterde kordon kani da gitmeyip birikmis olabilirmi hergun kan alindigi iconde bitmis olabilirmi...

    Doktor Cevabı:
  • İç hastalıklar

    Hocam merhaba, tırnaklarmda morarma oluyor ve soğuk olduğunda böbreklermde ağrı artıyor bol su içiyorum. kansızlık için pekmez vs tüketiyorm faydasnı alamadm semptomlarm kanszlğı gösteriyor hemoroidimde var ne yapabilirim

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Hemoroid düzenlmedenq kansızlığın duzelmez. öncelikle bir genel cerrahi muayene olup hemoroid sorununu halletmeniz lazım . bununla birlikte hemoroid dışında barsaklarda başka bir hastalığın olmadığını dışlamak lazım

  • Konjetinal notropeni

    Cok tesekkur ederim hocam kimerizm olumsuz gelirse olumsuz anlamina gelir degilmi birda diger hucreleri lokosit trombosit ve digerleri artarken neden notrofil artmiyor bu olumsuz oldugunu gostermezmi sizce

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Kesin cevabin alinmasi 120 güne kadar bile uzayabilir, lütfen sabirli olun! allahin gücüne gitmesin!

  • Anemi gyno ferro sanol

    Merhaba düzensiz beslenme sonucu kansızlık olustu1bucuk ay ferro sanol kullandım 5 ay daha devam edeceğim 23yasındayım kontrol icin tahlil yaptırdım alt : 20 (0-41) ast : 17 (0-40) demir : 66 (33-160) d. bağlama : 347 (228-428) doymamış demir bağlama : 281 (125 -390) gfr : 121.28 ml/dk/1.73 bun: 19...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Hastayı muayene etmeden ve hikayesini almadan tetkik yorumlayamıyorum, üzgünüm. geçmiş olsun.



.
x