Itp hastalıgı

  • sayın hocam peki ITP hastalgndan dolayı alınan dalak dan sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir mi ? ve özellikle nelere dikkat etmeli ? şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, normal hayatını sürdürür elbet. ancak enfeksiyonlara (mikrobik hastalıklara) karşı direnç azalır. buna karşı hastayı korumak amacıyla bazı aşılamalar uygulanır. hastaya, dikkat etmesi gereken bazı konularda bilgilendirme yapılır. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Fasiyal paralizi

    Merhaba hocam orak hücreli anemi hastasiyim otuz iki yasindayim.7 ay önce periferik fasiyal paralizi oldum mr sonuclari temiz.soguktan dendi.hocam her seyi düzenli yaotim fizik tedawi kortizon yüzde seksen döndü ama sekel var sizce hastaligimdan dolayi mi yavas iyilesmeler veee bu zamandan sonra iyi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa ERTAŞ

    Prof. Dr. Mustafa ERTAŞ

    İyileşme yavaş da olsa evam eder songül hanım, henüz yine de erken.

  • Vitamin tedavisi

    Hocam dediğiniz gibi yaptırdım endoskopi. b12 emilimi ve reflü için endoskopi yaptırdım sadece boğazımda takılma hissi vardı arada bir acı su geliyordu başkada belirti yoktu fakat bugün midede ve on iki parmak bağırsağındada bazı şeyler yazıyor ben hiç hissetmedim bunlar için hemen ilaç kullanılma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın vural sara, tekrar geçmiş olsun. özofago-gastro-duedonoskopi sonuçlarınızı inceledim. inceleme sonucunda pangastrit ( midenin tamamını ilgilendiren gastrit ), yemek borusu ile midenin birleştiği bölümde gevşeklik saptanmış. biyopsi sonuçları da çıksın hepsini daha sağlıklı olarak görüşe... Cevabı gör

  • Demir eksikliği ve sancılar

    Cevabınız için teşekkürler demir eksikliği tedavisinin genellikle 6 ay sürdüğünü söylediniz ancak doktor demir tedavisine başlayalı henüz bir ay olmasına rağmen demir tedavisini bıraktırdı. son tahlil sonucu 14.8 ve referans aralık da zaten 13-150 . tedaviyi bitirmek için erken değil mi üstelik ağrı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Demir tedavisini bir ayda kesmek çok eksik tedavidir. demir eksikliğinde, yani ferritin düşükse: 1. ) hemoglobin başlangıçta normal ise tedavi 3 ay 2.) hemoglobin başlangıçta düşükse 6 ay tedavi gerekir.

  • Talesemi veya taşıyıcılığı

    Hocam şunuda belirtmek isterim ne annede ne babada ikimizdede talesemi veya taşıyıcılığı yoktur çocuğun en son kan testinde hbb hgb=12.7 çıktı referans ise 13.7-17.5 doktoru kan ilacını kesti 3 ay sonra yine tam kan testi yapacak

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Tamam izlensin sonuçta bir sorun olur ise arasınız.

  • Dalak büyümesi

    Merhaba doktor bey ben bir ay önce tomografi çektirdim dalak 127 mm geldi az büyüme varmış hrmogram da dahil kantesti yaptı doktor kanın tertemiz dedi değerler normal dedi polislik için yaptırmıştım tekrar gitmeye korkuyorum araştırılması lazım dedi netten bakıyorum lösemi verem gibi hastalıkların d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sultan güçtekin, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. dalak büyüklüğü yapabilecek çok fazla sayıda nedenler bulunmaktadır. karaciğer ve bağlı olduğu damar sistemi ( vena porta ) ile ilgili nedenler, akut-subakut ve kronik enfeksiyonlar, kan ( hematolojik ) hastalıkları, romatizmal ha... Cevabı gör

  • Lym yüksekliği ve neu düşüklüğü

    Merhaba, annem 53 yaşında ve bazı şikayetleri var en belirgin olanları ise halsizlik ve yorgunluk. dahiliye ve üroloji doktorlarına gittik. enfeksiyon dendi ve çeşitli antibiyotik tedavileri uygulandı. sonrasında yapılan idrar kültürü temiz çıktı. ancak ne şikayetlerde ne de tahlil sonuçlarında cidd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Annenize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizde anemi ( kansızlık ) ve lenfositoz dikkati çekmektedir. hematoloji muayenesi sonrası yapılacak testlerle annenizin durumu daha ayrıntılı olarak yorumlanabilir. yakınmalarla ilgili bu şekilde bir yol izlemenizi öneririm. saygı ve sevgiler... Cevabı gör

  • Trombosit l monosit h

    İyi günler hocam. ben çölyak hastasıyım; fakat diyetime sadığım. anemim vardı; ancak damardan demir verilerek tedavi edildim. yakın zamanda yaptırdığım kan testinde trombosit 125'e düşmüş durumda. monosit ise 23'e yükselmiş. plt ise 0.098 ve düşük gözüküyor. bunun yanı sıra vücudumda ciddi derecede...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın fethiye özsoy, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sadece vücudumda morluklar oluşuyor cümlesini duymam bile size bir hematoloji muayenesi önermem için yetebilir. muayene ve yapılacak testlerle trombositler, monositler ve kanamalarla ilgili önemli bilgiler edinilebilir. en sağlıklı... Cevabı gör

  • Ayak yanmasi ve halsizlik

    Merhaba doktor bey 1 aydır halsizlik ve ayak yanması şikayetim vardı ve hastanede tahlil yaptırdım. sonuçları şöyle; neu# 5,52 1,78 - 5,38 baso# 0,12 0,01 - 0,08 baso% 1,3 0,01 - 1,2 mpv 11 6,8 - 10,8 kolesterol...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tıpta tahlilden tanıya gitmek yerine önce hastadan ayrıntılı bilgi almak, iyi bir muayene ve bu bilgiler doğrultusunda yapılacak tahlillerle yol alınır. sizin şikayetinizle ilgili olarak da yolladığınız testler bir şey söylemiyor. ama zaten ayakta yanma varsa bambaşka tahliller gerekli di... Cevabı gör

  • Kansızlık anemi

    Hocam 19 yaşındayım ve ptl 157 çıktı . düşük mü yükseltmek için ne yapmalıyım? kansizdim homoglobin degerlerim düşüktü 6 ay ilaç içtim şimdi normale dönmüş fakat ptl böyle çıktı ne yapmalıyım sizce?

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Ramazan ERSOY

    Yrd. Doç. Dr. Ramazan ERSOY

    Hematoloji doktoru tarafından görülmesi uygun olur

  • Plt düşük monosit yüksek

    İyi günler hocam. ben çölyak hastasıyım; fakat diyetime sadığım. anemim vardı; ancak damardan demir verilerek tedavi edildim. yakın zamanda yaptırdığım kan testinde trombosit 125'e düşmüş durumda. monosit ise 23'e yükselmiş. bunun yanı sıra vücudumda ciddi derecede morluklar oluşuyor. karnımda da ge...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu iki farrklı hücredeki değişikliklerin de kendi içinde sayılamayacak kadar çok sebebi vardır. örneğin monosit artışı yapan hastalıklar arasında pek çok enfeksiyon hastalığı belki ön sırada gelir. bazı kan hastalıklarında da artar vb. platelet azalması sebepleri de çok fazla. bir de şu va... Cevabı gör

  • Talesemi veya taşıyıcılığı

    Hocam merhabalar benim çocuğum 2.5 yaşında 3 aydır tedavi görüyor kan testlerinde hemoglobin çok düşük çıktı ilk ay 5.6 idi ve demir depoları boşalmıştı 1 ünite kan verdiler ondan sonra 10 a çıktı 3 aydır ferrosanol b kullanıyoruz ilk ay 1 er ölçek 2. ay 2 ye çıkardı 3. ay işe 1 ölçeğe indirdi kan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın hakan kartal, çocucuğunuzda hem demir eksikliği anemisi var, bu durumda talasemi tarama testi tam sonuç vermeyebiliyor,bu nedenle genetik analiz yapılarak net sonuç alınır. cocuğun kan örneğini bize göndermeniz yeterli olur. iyi günler

  • Dalak büyümesi rahatsızlık halsizlik yok ama bilgi almak istiyorum mümkünse

    Mrh hocam dalagim 17 cm kan sonucu hgb 18,5 hct 56,5 ne# 7.9 yapmam gerekenler nelerdir bilgi almak istiyorum tşk ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece dalak büyüklüğü değil, aynı zamanda kan değerinizde de yükseklik var. bu ikisi olasıdır ki ilişkili. sizi hiç bilmeyen, görüp muayene etmemiş ve teşhisinizi bilmeyen birisi olarak neler yapacağınız konusunda size ne söyleyebilirim ki.? llk önerim bir hematologla yüz yüze temas kurun... Cevabı gör

  • Ferritin eksikliği

    Teşekkür ediyorum,iyi çalışmalar dilerim doktor bey

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    5-6 ay olacak geçmiş olsun

  • Folat eksikliği

    28 yasinda bayanim.1 ay once aniden gozde seyirme bas donmesi sag tarafta uyuşukluk.dilin sag tarafi hissiz.yururken ayakta hissizlik.noroloji bir sorun yok dedi.piskiyatri anksiyete bozukluğu dedi.kan degerimse folat 2,86 referans 4.6-18.7.ferrittin 6.63 referans 13-150.bu degerler bu rahatsizligim...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, demir eksikliği ve folik asit eksikliği bu yazdıklarınızı açıklamaz. ama her iki eksiklik de düzgün tedavi edilmelidir. geçmiş olsun.

  • Tiroid ultrason

    Selam hocam tiroid ultrason sonucu tiroid bezi boyutları üst sınırdadır.konturları lobüledir. parankim ekojenitesi heterojendir(tiroidit).klinik korelasyon önerilir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. bu konu endokrinoloji ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.



.
x