Itp hastalıgı

  • sayın hocam peki ITP hastalgndan dolayı alınan dalak dan sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir mi ? ve özellikle nelere dikkat etmeli ? şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, normal hayatını sürdürür elbet. ancak enfeksiyonlara (mikrobik hastalıklara) karşı direnç azalır. buna karşı hastayı korumak amacıyla bazı aşılamalar uygulanır. hastaya, dikkat etmesi gereken bazı konularda bilgilendirme yapılır. iyi günler dilerim.


  • Ankara Anemi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Karın şişliği ve agrisı

    İyi günler hocam eşimin sunucuda karaciğerde parankim yogunlu tabiidir. 45 yaşında yasına göre prostat da büyüklük fazlaymış. paraaortik alanda ve alt kadarda yağlı dukular arasında 1cm lik bir kaç adet lenf nodu vardır. sol iliak da 1cm birkaç adet hipodens lezyonmevcut olup anevrizmal kemik kist a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayşegül sak, eşinize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. uzaktan bir yorumda bulunmak yanıltıcı olabilir. paraaortik alan ve alt kadrandaki lenf bezlerini klinik ve diğer laboratuvar bulguları ile birlikte değerlendirmek ve izlemek gerekir. ayrıca, hematoloji ya da onkoloji uzmanların... Cevabı gör

  • Plt yüksekliği

    Hocam merhaba, geçen hafta yazmıştım kızım 20 aylık hafif öksürük vardı plt 1063 çıkmıştı. wbc 10.89 ilaç kullandık. bu hafta plt için takip tahlili yaptırdık wbc 12 plt 752 çıkmış bu değer beklenen takibe göre normal mi daha düşer mi yoksa farklı bir sorun mu olabilir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Biraz yüksek, enfeksiyon, demir eksikliği gibi sebepler olabilir, çocuk hematolojinin görmesi lazım!

  • Sizce gebelik?

    Merhabalar hocam nişanlımla sürtünme yolu ile ilişki yaşadik daha sonra da anal bir birleşme oldu boşalma olmadan ama mezi vajinaya değmiş olabilir bu sebeple bir gün sonra ella icti aradan 18 saat gecmisti nişanlım bakire ve ilişkiden 13gün sonra regl oldu ama regl olduktan sonra halsizliği ve bayı...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Esra Ayşin TONGUÇ

    Doç. Dr. Esra Ayşin TONGUÇ

    Gebelik olduğunu düşünmüyorum adet ağrısı stres anemi gibi pekçok nedenle sıkıntı yaşamış olabilir

  • Halsizlik

    Merhaba hocam bende 5 6 aydır bacaklarimda ve ayaklarimda halsizlik var birçok dahiliye uzmanına gittim kan tahlilleri yaptılar bisey yok dediler acaba neyden kaynaklanıyor olabilir.tsk

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın hüseyin korkmaz, geçmiş olsun. halsizlik yakınmalarınızla birlikte kansızlık da olsaydı sizi muayene eden dahiliye uzmanları meslektaşlarımız anemi konusunda sizi uyarırlardı diye düşündüm. bu nedenle uzaktan bir yorum yapmam doğru olmaz. aslında siz en akla yakın uzmanlık dalını tercih etmiş... Cevabı gör

  • B 12 eksikliği

    Doktor hanım ilginize ve çok kısa süredeki cevabınıza teşekkürler,8 aylık oğlum için demir eksikliğini sormuştum,peki b12 değerleri konusunda sıkıntı var mı? b12:194 referans aralığı 211-922. acaba demir eksikliği b12 vitamini eksikliğine mi bağlı?herhangi bir takviye yapmalı mıyız?anemi söz konusu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    B 12 takviyesi biraz zor, en doğrusu enjeksiyon şeklinde! bence siz haftada iki kere muntazam balık ve b 12 içeren diğer gıdaları yedirip 3 ay sonra tekrar baktırın.

  • Akdeniz anemisi

    Bilgileriniz için çok teşekkür ederim;

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    .

  • Safra kesesi taşı

    İyi günler doktor bey, 2 yıldır safra kesede taş var. ara sıra ağrı yapıyor. ilaç alınca geçiyordu. son zamanlarda ağrısı arttı. ne yapmam lazım. ameliyat gerekli mi? aydınlatırsanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökhan ATEŞ

    Op. Dr. Gökhan ATEŞ

    İyi günler mustafa bey, yapılan görüntüleme yöntemi ve taşınızın boyutları hakkında net bilgi vermemişsiniz, ancak size genel hatlarıyla safra kesesi taşları hakkında bilgi vereyim; çocukluk çağında rastlanılan safra kesesi taşları mutlaka ameliyat edilir. buna ek olarak bazı kan hastalıklarında... Cevabı gör

  • Genetik hastalık

    Merhaba hocam.4 yaşında kızım var.fmf tanısı konuldu.sonuç( exon 10' da m694v bolgesinde heterozigot formda mutasyon gozlenmistir. 5 aydır ilac kullaniyor acaba gecicimi yoksa omur boyu kullanmak zorundamı.teşekkurler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Fmf'in diğer adı ailevi akdeniz ateşidir. ailevi hastalıklarda, büyük oranda hastanın yapısında olan değişiklikler kalıcıdır. bu nedenle de, bu hastalıkların büyük bölümünde ömür boyu ilaç kullanmak gerekmektedir. fmf bu grup hastalıklardan birisidir. ancak, sizin kızınızda tek bir kromozomda bozukl... Cevabı gör

  • Vitamin tedavisi

    Hocam tekrardan merhabalar, biyopsi sonuçlarıyla beraber tekrar bakalım demiştiniz benim sorularım b12 emiliminde sıkıntının olup olmadığı ve doktor herhangi birşeyin yok sağlamsın ilacada gerek yok dedi ama gün içinde en fazla 2-3 kez aralıklarla midede yangı olup geçiyor beni rahatsız etmi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın vural sara, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. mideniz bakımından çok önemli iki nokta atrofik gastrit ve hp pozitifliği olmaması. kronik atrofik gastrit saptansaydı hem ömür boyu ayda ya da iki ayda bir b12 enjeksiyonları yapılacaktı hem de belli aralıklarla midenin endoskopik incele... Cevabı gör

  • Tasiyicilik suphesi

    Mcv-mch degerleri dusuk cikmis nisan adayimin o yuzden bizi araştırma hastnesine gitmemiz gerektiği söylendi.gittik genetik testi yapmamız gerektiği söylendi 40 gün sonra çıkacak denildi.ben hemşireyim hemoglobin elektroferez sonucunun şüpheli çıkması aklımda soru işareti yapti kesin sonuç vermesi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın özi can, tekrar geçmiş olsun. demir eksikliği anemisi daha oluşmamış. ancak, demir eksikliği var. bu nedenle ağız yoluyla demir preparatı verip, ferritin normale gelince hemoglobin elektroforezi tekrarlanabilir. saygı ve sevgilerimle.

  • Akdeniz anemisi

    Merhaba; 9 yasında kızım için hba2 testi yaptırdık sonuç 5,20 ile 94.80 çıktı annesi olarak benimde değerlerim aynı bundan sonra izleyeceğimiz yol ne olmalıdır

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Talasemi taşıyıcılığı var, en önemlisi hamile kalmadan önce karşısındaki kişinin bilinmesi, eğer o da taşıyorsa muhakkak doğum öncesi tanı gerekir. kızınızı çocuk hematolojinin görmesi de doğru olur!

  • Tasiyicilik suphesi

    Iyi günler evlilik öncesi tarama testini yaptım.bende orak hucre anemi tasiyicisi çıktı nisanlanacagim kişide de demir eksikligi ve alfa talasemi tasiyici şuphesi çıktı.hgb 13.9, hct 43.4,mcv 76.3 mch 24.4 düşük çıkmış bu değerler.hba2 2.7 hbs 0.0 ,hbf 0.8,ao area 87.1,hbc 0.0,hbd 0.0,total area 215...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın özi can, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sizde doğuştan gelen" hemoglobin s " söz konusu. bu durumu bildiğiniz gibi hemoglopati başlığı altında inceliyoruz. sonuçta orak hücre taşıyıcılığı tanısı almışsınız. nişanlı adayınızda kansızlık yok . ancak, ferritin ve mcv düzeylerindeki düşükl... Cevabı gör

  • Anemi hastalığı

    İyi günler doktor bey, 9 aylık bebeğimin kan tahlili sonuçları: hgb:9.7 hct:29.4 ly#:4.3 ly%:49 mch:18.9 mcv:57 plt:543 rdw:15.1 mchc:33.1 wbc:8.8 rbc:5.15 cocugum anemi mi? cevaplarsaniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şükrü CİN

    Prof. Dr. Şükrü CİN

    Evet bebeğinizde belirgin anemi var. bu ayda demir eksikliği olabilir . bebeğinizin anemisi neden oluyor. araştırılması gerek. bir pediatrik hematoloji uzmanının görmesi uygun olur.

  • Bilgi alma

    Sn.hocam mrhabalar b12 eksikliğim var .vejeteryan değilim ve tüm kan degerlerim normal.sorum şudur b12 eksikliği eşittir atrofık gastrit midir. yani size muayene oldum b12 eksik çıktı hemen endoskopi mi yapılmalı .ben öncedende 10 yıl önce b12 eksikti 130 larda iğne yapılmıştı şimdi yeniden y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    B12 vitamini ,ihtiyacı çok az. onun için eksikliğin bir nedeni olmalı diye düşünürüz. bu da genellikle b12'nin emilim bozukluğu olabilir. ya pernisiöz anemi dediğimiz durum ya da atrofik gastrit olabilir. bunun için de gastroskopi yapılması gerek. b12 enjeksiyonu ile tedavi edelim geçelim daha önc... Cevabı gör

  • Anemi hastalığı

    İyi günler doktor hanım, 9 aylık bebeğimin kan tahlili sonuçları: hgb:9.7 hct:29.4 ly#:4.3 ly%:49 mch:18.9 mcv:57 plt:543 rdw:15.1 mchc:33.1 wbc:8.8 rbc:5.15 cocugum anemi mi? cevaplarsaniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Evet , yazdıklarınıza göre çocuk hematolojinin görmesi doğru olur!



.
x