Itp hastalıgı

  • sayın hocam peki ITP hastalgndan dolayı alınan dalak dan sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir mi ? ve özellikle nelere dikkat etmeli ? şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, normal hayatını sürdürür elbet. ancak enfeksiyonlara (mikrobik hastalıklara) karşı direnç azalır. buna karşı hastayı korumak amacıyla bazı aşılamalar uygulanır. hastaya, dikkat etmesi gereken bazı konularda bilgilendirme yapılır. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Candida mantarları hakkında

    Merhaba.24 yaşında erkeğim.1 yıl kadardır çeşitli sorunlar yaşıyorum.bunlar genel olarak uyku hali,alkol almış gibi başta sersemlik hissi,kaslarda ağrı-zayıflık,odaklanmada zorluk,ereksiyon tam olmaması,saçlarda incelme-dökülme v.b. bunları araştırdığımda bağırsakta çoğalan candida türü mantarların...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba sertaç, yazdığım şikayetler önemli görünüyor. ilk iş doğrudan candida kuşkusuna yönelmek yerine iç hastalıkları uzmanına muayene olup genel bir muayeneden geçmen olmalı. görüşme ve muayene bulgularına göre de doktorun kafasında bir ön tanı oluşacaktır. bu doğrultuda testler istenmeli. geçm... Cevabı gör

  • Kan testi sonuc

    Hocam su an benım kan testım normalmı cıddı bısey yok degılmı

    Doktor Cevabı:
  • Konjetinal notropeni

    Hocam merhabalar kordon nakli icin haftaya tedavi baslanacak ancak daha onceden degerlerimi hep 0 ve 100 arasinda gidio geliyordu ancak su son iki kan testin 400 olmus acaba buyudukce vucudu neu uretiyorolabilirmi nakil yapmadan beklesek gecermkki kendiliginden konjenital notropeniyiz ela 2 mutasyon...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Genellikle nötropeni bebek büyüdükçe yavaş yavaş düzelir ve pek çok hastada 3 yaşından sonra normal değerlere gelir ama ağır konjenital nötropenide bu olmaz, zaten ağır enfeksiyonlar nedeniyle hastaların çok uzun yıllar yaşama şansı olmaz, herhalde önümüzdeki bir, iki ay içinde kesin karar vermeniz... Cevabı gör

  • Ferifer kullanımı

    Oğlum 13 yaşında demir eksikliğinden dolayı ferifer 100mg kaşık kullanıyor. doktorumuz 3 ay kullanmasını soyledi..bende 39 yaşındayım ve ferifer 40 mg kullanıyorum..acaba oğlum için fazlamı kullandığı ilaç..tahlilde oglumun demir oranı 45 benimki 5.9.. ilacı portakal suyuyla beraber alabilirmiyiz ....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Miyomdan sonra

    Ben 3 hafta önce 30 cm miyom aldırdım (rahim dışında) , son 1 haftadadır, idrardan sonra özelikle baş dönmesi , soğuk ateş basması ve aşırı halsizlik var ,bazen bayılacak gibi hissediyorum. cevabınız için simdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Merhaba doktorunuza tekrar gidin enfeksiyon olabilir anemi olabilir muayene olmadan birşey diyemem

  • Değerlerim düşük

    Hocam merhabalar uzun süredir halsizlik yorgunluk depresyon halleri var kan değerlerimi baktırdım hemogram 10.02 ferritin 3.5, demir 25 total demir bağlama 402, transfer sat. 6.22 , vitamin d 11.2 b12 : 146 olarak çıktı doktorum birşey önermedi vejeteryanım ben demir değerimin düşük...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) doktorunuzun umursamaması anlaşılır değil. 2.) kansızlık var. hemoglobin 10.0 olması bunu gösteriyor. 3.) kansızlık demir eksikliğine bağlı. ferritin düşüklüğü bunu gösteriyor. 4.) demir tedavisi almanız gerekli. ama bunu sizin kararlaştırmanız , kendi kendinize takip etmeniz olmaz. bi... Cevabı gör

  • Avucumun icinde damar gorunmesi

    Merhabalar, avucumun icinde basparmagimin orada damar gorunuyor attigini falan gorebiliyorum. neden olabilir acaba ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bir hekim görsün. uzaktan bir şey diyemem. iyi günler dilerim.

  • Ferritin düşüklüğü

    Merhaba doktor bey. ferritin düşüklüğü nedeniyle doktorum ferro ilaç yazdı. citoles 10 mg ilaç kullanıyorum aynı zamanda. ikisini beraber kullanmakta sakınca var midir. çok halsizlik var. hemoglobin 14 ancak ferritin 7.5 halsizlik ve bayılma yapar mı ondan korkuyorum hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ferritin düşük olması demir depolarınızın azadığını ve demir tedavisi almanız gerektiğini gösteriyor. ancak anemi gelişmedikçe, yani hemoglobin düşük değilse, böyle bir halsizlik olmaz (sizin hemoglobin düzeyiniz 14 ve normal). dolayısıyla halsizlik durumunuz yönünden tekrar değerlendirilm... Cevabı gör

  • Kan testi sonuc

    Hocam merhaba ben kan testı yaptırdım tum degerlerim normal sadece 3 degerımde oynamalar var rbc 5.63 nomal deger 4.18-5.48 hgb 16.3 normal değer 11.9-15.4 hct: 48.5 normal deger 36.2-46.3 hocam doktor kanların normal dedı biyokimya snuclarımda tamamen normal benım cıddı bı sorunum varmı bu 3 deger...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, referans olarak yazdıklarınız hatalı.örnek vereyim: erkekte hemoglobin (hgb) üst sınırı 18'dir. kadında 16'dır. bu durumda sizin hgb normal. benzer durum hematokrit için de geçerli.dolayısıyla cinsiyetler arası farkı gözetmeden alınan referanslara göre karar vermek yanlıştır. iyi günler... Cevabı gör

  • Pineal kist

    Hocam mrb. benim 3 yaşındaki oğlumda doğuştan pineal kist var. başı biraz büyük 6 ayda 1 mr çekilip kontrollerini yaptırıyoruz.benim asıl merak ettiğim pineal kist konuşmayı etkilermi çünkü oğlum 3 yaşında olmasına rağmen ane-baba gibi kısa kelimeler söylüyo. doktora gösterdik gelişim geriliği diyor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Pineal kistin oğlunuzdaki gelişme geriliği ile bir ilgisi yoktur ama oğlunuzu özel eğitime götürmeye başladınız mı. bol şanslar.

  • Akdeniz anemisi şüphesi

    Eywallah hocam tesekkur ederim ben biraz arastirma yaptim bu değerler için . bir çok hastaligin cagrismasi olabilir diyor. sizce doğru mu . yani arastirilmasi lazim bir durum mu . birde kansizliktan şüphelendiler demiştim bagirsak ve mide kansizlik anemi b12 vitamin anemisi gibi sorunlar yaratir mi...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Kabızlığınızın araştırılması gerekir. ancak kansızlık durumu yok ve araştırılması gerekmez

  • Akdeniz anemisi şüphesi

    S.a hocam . akdeniz anemisinden suphelendilerr .hematoloji muayene ve bir kan testi daha istedi sikinti yok dedi . sonra troid birsrryin yok dedi. ama benim sikintilarim hala devam ediyor . uzun zamandir büyük abdestimi yapamiyorum . kan drgerlerim sürekli boyle bazen inişli cikisli ama hic bir zama...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Ve aleyküm selam... kan sonuçlarınızda önemli bir sorun yok. büyük abdesti yapamama konusuna gelince , düzenli ve lifli gıda ile beslenme , egzersiz ve düzenli tuvalet alışkanlıklarıyla düzeleceğini düşünüyorum. düzelmezse şikayetleriniz için bir dahiliye ve genel cerrahi uzmanına muayene olabilirsi... Cevabı gör

  • Hemoglobin elektroforezi hplc test sonucu

    Hocam merhaba; 26 yaşındayım test sonuçlarım aşağıdaki gibidir rica etsem yardımcı olabilir misiniz? referan değerler hba 55,5 96.8-97,8 hba2 2,8 2.2-3.2 hbf -

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglbin hastalığı düşündüren bir sonuç bu. klinik ve kan yayması incelemeniz gibi testlerin yönlendireceği doğrultuda ileri inceleme gerekiyor. geçmiş olsun.

  • Akdeniz anemisi şüphesi vs.

    Sayin hocam selamun aleykum benim uzun zamandir bir skintim var ve ben hic iyi değilim . mch - 26.1- pg - 27.0 - 33.0 rbc - 6.77 - 10^6/ul - 3.20 - 6.0 mcv - 74.0 - fl - 78.0 - 105.0 bulanik görme kulak cinlamasi ve her yerim agriyor tutulmuş gibi sanki vücudum nefes darligi stres hals...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, mcv değeriniz düşük. bunun sebepleri arasında demir eksikliği, akdeniz anemisi taşıyıcılığı başta olmak üzere pek çok sebep vardır. tanı konulamadığı anlaşılıyor. ille de akdeniz anemisi olacak diye kural yok yani. pek çok da şikayetiniz var. sizi görmek, muayene etmek gerekli. geçmiş ol... Cevabı gör

  • Hamilelik şüphesi

    Merhabal doktor bey,ben adet olduğum ilk iki gün ilişki yaşadım fakat vajinaya boşalma cinsel birleşme olmadı sadece sürtünme oldu, anemi hastasıyım zaten tedavi görüyorum şimdi hem pıhtılaşma düzeyim hem de kan düzeyim düşük bir sürü tahlil tetkik yapıldı çünkü burundan ameliyat olacaktım olamadım...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Adet kanamanız çok az olursa bhcg testi veya idrardan gebelik testi yaptırabilirsiniz.



.