Itp hastalıgı

  • sayın hocam peki ITP hastalgndan dolayı alınan dalak dan sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir mi ? ve özellikle nelere dikkat etmeli ? şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, normal hayatını sürdürür elbet. ancak enfeksiyonlara (mikrobik hastalıklara) karşı direnç azalır. buna karşı hastayı korumak amacıyla bazı aşılamalar uygulanır. hastaya, dikkat etmesi gereken bazı konularda bilgilendirme yapılır. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Koku ve pas

    Hocam elimde tescillenmişl olarak şunlar var -4 adet gömülü 20 yaş dişleri üsttekiler aşındırma yapmış çok az. -antral gastir ve helicobacter pylori -bademcikler alındı onun dışında kbbci ve diş hekimi bir sıkıntı göremedi diş bakımım iyi.lakin ufak bir burun eğriliği var. -dilimde sürekli beyaz...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Necmettin UZUNALİOĞLU

    Op. Dr. Necmettin UZUNALİOĞLU

    Burun kemiği eğriliğine ağızdan nefes alıp almadığınız önemli. burun yerine ağız solunumu yapıyorsanız bunlar olabilir. muayeneye gelirseniz yardımcı olurum.

  • Ph düşüklügü

    Hocam iyi günler 21 yaşındayım yaklaşık 3 ay önce midemde ve karnımda agrı oldu ve mide bulantım oldu ayrıca karnımda şişlik var ve yemek yedigim zaman midemde agrı şişkinlik ve dolgunluk oluyor son 10 gündür şiddetli mide bulantım oluyor ve şikayetlerim hala devam ediyor bugun iç hastalıklar uzman...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) idrar ph konusu nefrooji uzmanlarına danışmanız gereken bir konu. 2.) demir ve vitamin d düzeyleri düşük çıkmış. bunların tedavisi gerekir. bir iç hastalıkları uzmanı size tedavi için yardımcı olacaktır. geçmiş olsun.

  • Kan hastalıkları

    Hocam merhaba.babam 66 yaşında.yaklasik 1 haftadır aşırı yorgunlukla birlikte yürüme güçlüğü,,üsüme,uyku hali, iştahsızlık ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti.vucudunda herhangi bir leke şişlik morarma tarzı birsey yok.yapilan tahlillerde aşırı kansızlık olduğu söylendi.daha detaylı tetkik...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece bu tahlillere bakarak kan kanseri olabilir veya olmayabilir denemez. kan kanserinden şüphelenmiş ama ne yazık ki siz bana esas gereken hematolojik tahlilleri yollamamışınız. gönderdiklerinizden bazıları için şunu yazabilirim. örneğin sedimantasyon yüksek çıkmış. her tür iltihap, rom... Cevabı gör

  • Koku ve pas

    Hocam elimde tescillenmişl olarak şunlar var -4 adet gömülü 20 yaş dişleri üsttekiler aşındırma yapmış çok az. -antral gastrit ve helicobacter pylori -bademcikler alındı onun dışında sol burnunmda biraz eğrilik var ve sabah kalktığımda bazen boğazımda yanma oluyor -dilimde sürekli beyaz tabaka v...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mehmet AŞIK

    Op. Dr. Mehmet AŞIK

    Meraba ağız kokusu yapan nedenlerino arasında diş çürükleri reflü ve bademcik arasına sıkışmış besin artıkları önemli bi yer tutar. sistemik hastalıklar dil iz bırakan yada geçici lezyonlar oluşturabilir. siz diş tedavisi, varsa anemi ve tedavisi yapıldıktan sonra kbb polikliniğine başvurmanız ger... Cevabı gör

  • Bronşit crp yuksekliği

    Hocam merhaba bronşit oldum crp degerim 12 cıktı doktorum prednol 40 igne ve factive antibiyotik fixdual verdi factive ılaç 1 tane kullandıktan sonra 1 saat içersinde yuzum burnum kıpkırmızı oldu ve agzımda kuruluk basladı ilac yan etki yapmş olabilirmi ne yapmam gerekir. iyi calışmalar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, şikayetinizin neye bağlı olduğunu tedavinizi düzenleyen doktorunuzla görüşmelisiniz. bu şikayet uzaktan yorumlanacak gibi görünmüyor. geçmiş olsun.

  • Halsizlik ve iştahsızlık

    Merhaba, babam 47 yaşında. son 4-5 gündür halsizlik, iştah kaybı, yorgunluk gibi durumlardan şikayetçi. ilgisi var mıdır bilmem ama 2-3 aydır hava sıcaklığı bizce fazla soğuk olmadığı halde üşüdüğünü söylüyordu. eskiden beri yemekle arası yoktur fakat son günlerde yemeği iyice azaltması bizi düşündü...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Tolga Enver YÜCETÜRK

    Uzm. Dr. Tolga Enver YÜCETÜRK

    Merhaba doğukan bey, bahsettiğiniz durum ilk planda anemi (yani kansızlık) veya tiroid (yani guatr) ile alakalı olabilecek sorunları akla getiriyor. bu durumun netleşebilmesi açısından bir iç hastalıkları uzmanına muayene olmasının doğru olacağını düşünüyorum.

  • Koku ve pas

    Hocam elimde tescillenmişl olarak şunlar var -4 adet gömülü 20 yaş dişleri üsttekiler aşındırma yapmış çok az. -antral gastir ve helicobacter pylori -bademcikler alındı onun dışında kbbci ve diş hekimi bir sıkıntı göremedi diş bakımım iyi. -dilimde sürekli beyaz tabaka var ve koku bu tabakayla o...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Dilinizdeki durum mantar bile olsa koku yapmaz. ağız kokusunun en sık nedenleri diş ve dişeti hastalıkları, boğaz ve sinüs hastalıkları ile mide rahatsızlıklarıdır. diş hekimi ile kulak burun boğaz uzmanı bir sorun tespit etmediğine göre ilk 2 maddeyi eliyoruz. midenizdeki hastalık için ilaç kullanı... Cevabı gör

  • Lekeeee cikmasi cikmayan sonuc

    Merhaba hocam kizim 4 yasinda vücudunda cikan kahverengi lekeler icin bu testler yapildi ferritin crp ast alt alp demir tibc gulukoz bun keratinin tam kan sayımı periferik yayma sickling testi sadece demirin sınırda olduğunu digerlerinin normal oldugu soylendi ama şu testlerimiz iki gün icinde çıkar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sonay sonnur, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. hemoglobin elektroforezi diğer tetkiklere göre genellikle sonuçları geç alınan testlerden. bu nedenle sonuçların gecikmesi bir olumsuzluk işareti anlamına gelmez. lekeler konusunda son sözü muayenesini yapan meslektaşımız söyleyebilir. sonuçla... Cevabı gör

  • Lekeeee cikmasi cikmayan sonuc

    Merhaba hocam kizim 4 yasinda vücudunda cikan kahverengi lekeler icin bu testler yapildi ferritin crp ast alt alp demir tibc gulukoz bun keratinin tam kan sayımı periferik yayma sickling testi sadece demirin sınırda olduğunu digerlerinin normal oldugu soylendi ama şu testlerimiz iki gün icinde çıkar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bir tahlilin geç çıkması onun sonucunun kötü olacağı anlamına gelmez. bu soruyu ve sorunu sanırım takip eden doktorunuzla paylaşmalısınız. geçmiş olsun.

  • Talasemi taşıyıcılığı

    Merhaba hocam.. alfa talesemi taşıyıcısı ile beta talasemi taşıyıcısı ya da farklı tür talasemi taşıyıcıları evlenirse bi problem olur mu çocuklar için?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, genetik danışma almanızı öneririm. iyi günler dilerim.

  • Hıv testi zorunlumu

    Bişi sorcaaktım ben 3 yıl önce şupheli bi ilişki yasadım bi belirti cıkmadı ama testte yaptırmadım.bunun için test yaptırmalımıyım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, yaptırın, iyi olur. çünkü henüz taşıma aşamasında olanlarda hiç bir başka belirti olmayabilir. iyi günler.

  • Tahlil sonuç değerlendirmesi

    Merhaba kadri bey 19 yasindaki kızım bu hafta genel bi check up yaptırdı.crp 26.31. demir 36. notrofil 8.19. monosit 0.88. %notropil 71.4. %lenfosit 17.8 normal değerlerinden farklı olarak cikan sonuçlar.birde karaciğerde minimal hepatomegali izlenmiş.demir ilacı tedavisi dışında herhangi bir ek ta...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) crp ve nötrofil artışı bir enfeksiyona işaret edebilir. 2.) demiri düşük çıkmış. tedaviye başlamadan önce, demir depo testi olan " ferritin" de çalışılsa iyi olurdu. geçmiş olsun.

  • Temizlik takintisi

    Merhaba hocam ben okb hastasiyim 15 senedir.ablamin kizida ayni benim gibi 5 senedir hasta ve yigenimin doktoru beyindeki serotonin miktari olculebilir demis ve beyin filmi istemis iki defa.hocam beyindeki seratonin hormonu beyin filmiyle olculebilrlirmi azalip cogaldigi anlasilabilirmi gercekten be...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Canan Firdevs EREN

    Uzm. Dr. Canan Firdevs EREN

    Yasemin hanım merhaba.sizin ve yeğeninizin tanısı belirlenmiş. beyinde serotonin gibi maddelerin analizi bilimsel çalışmalar için, tanı ve belki tedavi güçlüklerinde kullanılabilir. bunlar dışındaki uygulamalar tanınıza ve tedavinize ek katkı sağlamayacağında ticari amaç taşıyacaktır. tedaviye aldığ... Cevabı gör

  • Talasemi taşıyıcılığı

    Merhaba hocam. talasemi taşıyıcılığı için test yaptırdım. değerlendirirseniz çok sevinirim. mcv 87.8 (80-95) mch 28.3 (27-34) mchc 32.2 (32-36) rbc 4.72 (4.2-6.1) hba1c 5.5(4.4-6.2) hbf 0.5(0-2) hba0 88(70-90.7) hbe 0 (0-2) hba2 2.8 (1.5-3.5) hbd 0 (0-2) hbs 0 (0-2) hbc 0 (0-2) demir 85...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) talasemi ile ilgili olarak moleküler inceleme gerekebilir gibi görünüyor. 2.) bu arada demir eksikliğiniz de var. depo demirini gösteren "ferritin" düşük çıkmış. en az 3 ay demir tedavisi sonrası talasemi için ileri incelmeye yaptırın. geçmiş olsun.

  • Yeşil kaka

    3 yaşındaki kızım kakasını yaparken şiddetli karın ağrısı çekiyor ve kakası yeşil geliyor. üst solunum yolları enfeksiyonu geçirmişti ona bağlıyor doktor ama şiddetli sancıyı neden çekiyor olabilir ve bu yüzden kaka mızı yapamıyoruz hemen

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Bu sorunu çocuk doktorunuza anlatmalisiniz, normal bir durum değil, muayene ve tetkik gerekir!



.