Itp hastalıgı

  • Hocam sze daha önce bahsetmıstım babam ıtp hastası ' ıkı yıl önce dalagı alındı fakat netıce alınamadı . Son zamanlarda cok fazla bademcıklerı şişmeye başladı . Penisilin kullandı bıttı ıkı gun sonra tekrar sıstı . Vucudunda kan pulcuklarıda vardı . En sonunda hastaneye yattı suan damardan antıbıyotık tedavısı uygulanıyor ve kortızon alıyor. Ayrıca kanında lökosıtlerıde yuksek cıktı . Doktor kemık ılıgıne bakıcaz dedı tekrar . Merak ettıgım sey su , ıkı yıl once kemık ılıgıne bakmıslardı bırsey yoktu . Sızce suan onemlı bısey cıkma olasılıgı var mı ? Sonuc cıkana kadar bekleyemedım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Baska hastaliklar ile karismamasi acisindan ilik degerlendirmesi tekrarlanabilir

Diğer Hasta Soruları

  • B12 emilim problemi olanlar hamilelikte ne yapmalı

    İyi günler doktor bey, bende b12 emilim problemi var ve sürekli iğne vurunuyorum şuan hamileyim ve bir dahiliye doktoru devam etmemi söyledi ve hiç ara vermedim ve şuan 4 ay bitmek üzere. başka bir dahiliye doktoruna gittiğimde iğneyi neden kullanıyorsun iğneyi bırak hap başlayalım dedi, tribeksol b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) b12 emilim bozukluğu olanlarda hap olarak b12 verildiğinde emilim bozuk olduğu için etkisi olmaz veya az olur. iğneyi neden kestirmiş ki?. zarar nereden çıkmış, hiç anlamadım. hiç bir sakıncası yoktur. bence iğneye aylık devam edin 2.) decavit , içinde karma vitamin olan bir ilaç geb... Cevabı gör

  • Butun doktorlar degisik seyler soyluyor

    Selamlar hocam babamda plt degerleri cok yuksek bunun icin endoskopi ilikten istediler bu konuyla alakali bilgi alabilirmiyiz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, evet bu konuyla ilgili bilgi benden alabilirsiniz. ancak plt artışı olan babanıza endoskopi yapılacağınız yazmışınız ama neyi sorduğunuzu yazmamışınız. geçmiş olsun.

  • Kan tahlili

    Diyetisyen için kan tahlili yaptırmıştım sonuçlarda gran % 66,3 çıktı bu ne anlama geliyor acaba bilgilendirme için teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, granülosit oranı hafif yüksek görünüyor. örneğin enfeksiyonlar sıklıkla bu duruma sebep olur. elbet başka sebepleri de var. karar vermek için muayene etmek şart. iyi günler dilerim.

  • Kan hastalıkları

    Hocam merhaba.babam 66 yaşında.yaklasik 1 haftadır aşırı yorgunlukla birlikte yürüme güçlüğü,,üsüme,uyku hali, iştahsızlık ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti.vucudunda herhangi bir leke şişlik morarma tarzı birsey yok.yapilan tahlillerde aşırı kansızlık olduğu söylendi.daha detaylı tetkik...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece bu tahlillere bakarak kan kanseri olabilir veya olmayabilir denemez. kan kanserinden şüphelenmiş ama ne yazık ki siz bana esas gereken hematolojik tahlilleri yollamamışınız. gönderdiklerinizden bazıları için şunu yazabilirim. örneğin sedimantasyon yüksek çıkmış. her tür iltihap, rom... Cevabı gör

  • Babam 60 yaşında

    Mrb hocam babamın yeni sonuçlarını size tekrar gönderiyorum burdaki doktorlarlar ilik nakli olması gerekdigini söylüyorlar sizce ne yapmalıyız yardımcı olursanız sevinirim sedimantasyon =13 wbc sayisi= 10,21 hemoglobin=12,10 mch=25,7 mchc=29,3 rdw=23 pl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın taner hançer, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. babanızda bir ay sonra muayene ve laboratuvar bulguları ile yeni bir değerlendirme uygun olur. saygı ve sevgilerimle.

  • Burkitt lenfoma

    Merhaba, daha önce size hastalığım hakkında soru sormuştum burkitt lenfoma hastasıyım 8 kemoterapide tedavimi bitirdiler kemik iliğimde tutulum varken oda normale döndü tomografi sonucu biyopsi sonucuda temiz çıktı doktorum %60 bitirdin dedi seni aylık kontrole çağıracaz ilaç yok dedi 1 yılda nüks...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, şu an hiç bir şey yapmanıza gerek yok. takiplerinizi sürdürün. iyi günler dilerim.

  • Amiloidoz lenfoma miyelom

    Merhaba hocam kan tahlilini yorumlarsaniz sevinirim hastamiz yaklasik 11ay once silotoraks tanisi ile hastanede yatti tam net kani konulamamakla beraber neroendokrin hucre benzeri yapilar ve hafif kemik iligi tutulumu amiloidoz multpl myelom suphesi vardi hematolojiye gittik cikan sonuclarin bir kis...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz demirel, hastanız ve sizler için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. tanı ve ayırıcı tanılar için fizik muayene, immünolojik testler, kemik iliği aspirasyon- biyopsi...gibi testlerin hepsini bir bütün olarak ele almak gerekiyor. bu nedenlerle size en doğru yanıtı hastanızı izleyen hemat... Cevabı gör

  • Trombosit yüksekliği

    Hocam iyi günler ben aşırı saç dökülmesi şikayetiyle dr a gittim ve kan tahlili verdim sonuçlarımda folik asit 2.1 ve plt 491 çıktı demir ve çinko seviyesi normal çıktı ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) folik asit eksik. ağızdan bunun hapını almalısınız. 2.) trombosit artışın yapan sebep çok çeşitlidir. sizi görmeden bu sebepleri burada sırlamanın bir anlamı olmaz. öncelikle muayene etmek gerekiyor. bir hematoloji uzmanı ile yüz yüze temas kurun muayene olun. geçmiş olsun.

  • Trombosit sürekli düşük

    Hocam 5 yaşında oğlumun trombosit degeri bir gecede 2 bine düştü ve birtakım tedavi ile 6 gün yattı ve 112 binle taburcu olduk 5 gün sonra kontrole gittik ve 20 bine düşmüş olarak çıktı 1 gece yattık prednol16 mg tabletten 1 adet akşam saatinde yuttu ve bir tanede sabah 5 de yuttu 6 da kan alındı so...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Yüksek kan degeri

    Merhaba dr. bey wbc * 12. (4.0 - 10.0) neu% 55.3 (% 37.0 - 73.0) lymph% 36.2 (% 20.0 - 50.0) mon% 5.3 (% 2.5 - 10.0) eos% 2.7 (% 0.5 - 11.0) bas% 0.5 (% 0.0 - 2.0) neu# * 6.8 (1.4 - 6.2) lymph# * 4.4 ( 1.2 - 3.1) mon# 0.7 (0.0 - 0.7) eos# 0.3 ( 0.0 - 0.7) bas# 0.1 (0.0 - 0.2) rbc 5.43...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melda şimşek, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ayrıntılı olarak bildirdiğiniz test sonuçlarında wbc ( lökosit ) değerlerinizin normale yaklaştığı görülmektedir. bunu olumlu bir gelişme kabul edebiliriz. lenfositlerin mutlak ( # ) değerleri yine yüksek. lenfosit yüksekliğinin izlenm... Cevabı gör

  • Trioid ile alakalı

    Hocam ben sizin yorumunuzu merak etmiştim zaten hali hazırda endokrine gidiyoruz. sizce kanser ihtimali var mi biyopsi gereklimi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, nodülleri bazen genel cerrahi ya da iç hastalıkları uzmanları da izleyebiliyor. endokrinoloji uzmanları biyopsi konusunda da karar verip biyopsileri yapan kişiler. ileri tetkikler derken öncelikle bunu vurgulamak istedim. annenizde şüpheli nodüllerden ince iğne biyopsisi ( iib... Cevabı gör

  • Trioid ile alakalı

    Hocam annemin triod usg sonucu : en büyüğü sol lob alt polde 42x30mm boyutlarda hipoekoik halolu dejeneratif kistik alanlariçeren izo hiperekojen multiple sayoda nodul ve nodül içinde nodül görünümleri izlenmiştir. ön-arka transvers longuidinal(mm) sağ lob : 35x33x64 mm sol lob :48x37x78mm triro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tikbıyık, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin çok sayıda ( multipl ) nodül içeren tiroid ultrason sonucunu, bir endokrinoloji uzmanı meslektaşımızın değerlendirmesi gerekir. bu nedenle endokrinoloji muayenesi ve ileri tetkiklerin yapılmasını öneririm. saygı ve sevgil... Cevabı gör

  • Essansiyel trombositoz ve miyelofibrosiz

    Merhaba hocam iki yil oluyor tam kan sayiminda trombosit yuksek 670-740 bin ve akyuvar sayisi 7 -10,5 arasi degisiyor kemik iligi biyopsi yapildi essansiyel trombositoz ve miyelifibrosis baslagic fazinda oldugunu soylediler ayni zamanda gen nutasyon testi yapildi mpl w515l pozirif cikti tedavi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tamamen olrtadan kalkmayan bir hastalık. ancak siz şu anda gerekli takip ve tedaviyi yaptırmaktasınız. bu şekilde devam edin. geçmiş olsun.

  • Yüksek kan degeri

    Merhaba doktor bey diazem 500, levmont panref levotiron kullanıyorum. akdeniz anemisi taşıyıcısıyim. periferik yayma temiz çıktı ama bu degerler anormal olanlar. lym# yüksekliğinden dolayı kemik iliği biyopsisi yapılsa iyi olur dendi . cildimde sedef gibi kaşıntılı kabarcık var . psikolojik olarak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melda şimşek, geçmiş olsun. lökosit değerleriniz 15,000/mm3 olarak yüksek. bu yüksek değerlerde lenfosit artışının ağırlıklı olarak rolü olabilir. ayrıca kaşıntılı kabarcıklar ve alerji, eozinofil artışı yaparak lökosit artışına daha az katkı yapabilir. kansızlık akdeniz anemisinden çok ( dü... Cevabı gör

  • Basofil yüzdesi

    Merhaba ben dün tam kan sayımı yaptırdım.hiç bir şikayeyim yok sadece kontrol amaçlı.bütün değerler normal çıktı ancak baso %2.2 (normal değer %0 - 0.5 ) çok endişelendim bunun bi sebebi var mıdır? teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın meltem türkinan, akyuvarlar; nötrofil, lenfosit, eozinofil ve bazofil gibi alt grup hücrelerden oluşurlar. bazofiller bu hücreler içinde en düşük oranda bulunanlarıdır. bazı kan hastalıklarında, alerjik durumlarda, tiroid hastalıklarında, ilaçlarla oranlarında azalma ya da çoğalmalar oluşabi... Cevabı gör



.