Itp hastalıgı

  • Hocam sze daha önce bahsetmıstım babam ıtp hastası ' ıkı yıl önce dalagı alındı fakat netıce alınamadı . Son zamanlarda cok fazla bademcıklerı şişmeye başladı . Penisilin kullandı bıttı ıkı gun sonra tekrar sıstı . Vucudunda kan pulcuklarıda vardı . En sonunda hastaneye yattı suan damardan antıbıyotık tedavısı uygulanıyor ve kortızon alıyor. Ayrıca kanında lökosıtlerıde yuksek cıktı . Doktor kemık ılıgıne bakıcaz dedı tekrar . Merak ettıgım sey su , ıkı yıl once kemık ılıgıne bakmıslardı bırsey yoktu . Sızce suan onemlı bısey cıkma olasılıgı var mı ? Sonuc cıkana kadar bekleyemedım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Baska hastaliklar ile karismamasi acisindan ilik degerlendirmesi tekrarlanabilir


  • Antalya Hematolojik Kanserler uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Polistemi vera

    Hocam merhablar . benim kan fazlalığı vardı hb yüksek cıkıyodu sürekli doktorum jak 2 testi ve epo testi yaptı cok şükür negatif cıktı bunlar yaklaşık 4 5aydır takip ediyor 2ayda bi kan boşaltıyo,bunun kemik iliğinde kaynaklandığı düşünüyorum dedi ?ilk fark ettiğimde 18ler hgb kan verdikden 2ay so...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın suat kaya, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. polisitemi ( hemoglobin, hematokrit, eritrosit artışı ) ya kemik iliğinin aşırı çalışmasına bağlıdır ya da kemik iliği dışındaki nedenlerden oluşur. kemik iliğindeki üç grup hücrenin de aşırı artması panmyeloz olarak tanımlanır. özelli... Cevabı gör

  • Esansiyel trombositoz

    Merhaba hocam eşim esansiyel trombositoz hastası 2. doğum ameliyat. ameliyat acil bir durumda olduğu için aforez cihazına girmeden 1180 plt ile girdi. 2 gün sonrası dalaga giden damarda tıkanıklık oldu. 3gun öncede gırtlak yanindaki toplar damarda tikaliklik var gaziantep üniversitesi hem...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ismail çoğan, öncelikle eşinize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. trombosit ( platelet ) 1,180 değerleri ile maalesef bekleneni ( damarlarda tıkanıklığı ) yapmış. dalak infarktüsü ve boyun damarlarındaki tıkanıklar bunun sonucunda oluşmuş. hamilelik de bu duruma katkıda bulunmuştur.... Cevabı gör

  • İç hastalıkları

    İyi günler hocam yardımcı olursanız sevinirim endoskopi yapıldı ve sonuçlarda infamasyon :orta aktivasyon : orta helikopter pylori : şiddetli lenfoid folikul orta çıktı bu sonuçlar iyimidir ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tespit edilen helikobakter pilori enfeksiyonu tedavi edilmeli ve lenfoid folikül takip edilmeli (lenfoid folikülün bazı başka durumlarla da ayırımını iyi yapabilecek bir patolog biyopsiyi görsün). geçmiş olsun.

  • Trombosit fonksiyon bozukluğu

    Hocam merhaba, bacaklarımdaki morarma halsizlik kilo kaybı bel ağrısı iştah kaybı nefes darlığı ve çarpıntı şikayeti ile ilgili benden bir takım testler istendi bu testlerin sonucunda sorunlu çıkanlar şu şekildedir: sedimentasyon 1/ saat 10 - 1 saat 27 kollajen epinefrin 205 sn kollajen adp 131 sn...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, halsizlik, iştah kaybı, ishal gibi şikayetler trombosit fonksiyonları ile açıklanamaz. bu şikayetleriniz için sizi dahiliyenin görmesi ve muayene etmesi gerekiyor. geçmiş olsun.

  • All hastalığı

    Teşhis koyuldu hocam akut lenfoblastik lösemi şuan tedavi görüyorum teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mehmet Emin KALENDER

    Doç. Dr. Mehmet Emin KALENDER

    Geçmiş olsun. hematoloji kliniğinde tedavinizin planlaması ve takibi yapılacaktır. acil şifalar dilerim.

  • Lenfoma ve kemoterapi süreci

    Boyunda çoklu bezeler var.küçülme tarif ettiğim; tedaviye başlamadan önce pet çekim raporunda yazan en büyük boyutlu bezenin, 2 kürlük kemoterapi sonrası küçülmesi.demek istediğim bazı bezelerin boyutlarında küçülme varken, bazıları neden büyüyor?dediğiniz gibi tedaviye yanit vermeyenler, kemoterapi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Anladım. tedavi altında iken beze büyümesi olmaması gerekli. tedavi sırasında cevap vermeyenler tedavi bitince küçülür diye bir durum olmaz (gerçi, fiziksel küçülme bazen gecikebilir) . bu büyüme yapan durumun lenfoma dışı bir sebebe bağlı olup olmadığı kesin ekarte edilmelidir.

  • Lenfoma ve kemoterapi süreci

    Merhaba. erkek arkadaşım klasik hodgkin lenfoma tanısıyla 21 günde bir olmak üzere 2 kür 4. ilacı aldı.ancak boynunda bir şişlik tekrar belirginleşti.doktoru tiroid mi şişen lenf nodu mu fizik muayenede emin olamayip ultrasonla baktı ve lenf noduymuş.tedavinin seyrine bakmak için petten önceki en b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tedavi sırasında da bazen bezeler tedaviye cevap vermeyip büyüyebilir. bunu bir olasılık anlamında yazdım. ancak küçülme tarif ettiğiniz büyüme beze mi başka bir şey mi, bunu uzaktan, muayene etmeden bilemem. ultrason ölçümüne göre küçülme var derken , bahsettiğiniz şişliği mi kastettiniz... Cevabı gör

  • Dalak büyümesi

    Merhaba doktor bey ben bir ay önce tomografi çektirdim dalak 127 mm geldi az büyüme varmış hrmogram da dahil kantesti yaptı doktor kanın tertemiz dedi değerler normal dedi polislik için yaptırmıştım tekrar gitmeye korkuyorum araştırılması lazım dedi netten bakıyorum lösemi verem gibi hastalıkların d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hafif derecede dalak büyümesi tespit edilmiş. şunu yazabilirim, ilk göründüğünüz doktor bir şey bulmamış. bu durumda hemen lösemi vb. kaygılara girmek biraz gereksiz görünüyor. bu kısa yorum dışında, sizi görüp muayene etmeden, tahlillerinizi görmeden uzaktan size yardımcı olabilmem mümkün... Cevabı gör

  • Lösemiden şüpheleniyorum

    Merhabalar hocam 15 yasindayim bundan 2-3 hafta once kulagimin arkasinda cikan sivilce gibi bisey,vücudumda cikan 3 tane petese,halsizlik nedeniyle doktira gittim tam kan sayimi istedi hersey normal cikti bu sure icinde tatile ciktik 2 gun once atesim yukselmeye basladi daha sonra bogaz agrim vardi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. lösemilerdeki kanamaların en önemli nedeni trombositlerdeki ciddi azalmalardır. lenf bezlerindeki büyümeler ise genelde lenfosit düzeylerindeki artışlarla birlikte olurlar. bunlar tam kan sayımı yapıldığında kolaylıkla saptanabilecek değişiklerdir . sizd... Cevabı gör

  • Kan değeri

    Merhaba aptt 21-32 34.3 yüksek hgb 12.2-16.2 11.7 düşük hct 37.7-47.9 36.1 düşük mono# 0.24-0.36 0.52 yüksek sevgiler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, her birisi kendi içinde ayrı değerlendirmeyi gerektiren konular. 1. ) aptt. pıhtılaşma sistemi hakkında bilgi veren bir test. çok hafif de olsa yüksek. aptt yüksek oluşu tek bir hastalığı otomatik olarak göstermez. buna yol açabilecek çok sayıda sebep var. 2. ) hgb düşüklüğü de kansızlık... Cevabı gör

  • Lösemi şüphesi

    Hocam merhaba bizim çocupumuzda wbc 3,20 yada 2,30 arasinda seyrediyor ne 0,56 ly 71.10 periferik yayma temiz çikti ama yinede lösemi şüphesi varmi sizce plt 219 immunoloji doktoru bize siklik notropeni olabilir demişti yapmamiz gerekn sizce nedir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Lenfoma beze

    Hocam merhaba benim sorum şu.. kafamın tam ortasında içi iltihap dolu 1-2 tane sivilce var acı yapıyor.. şimdide sol ensemde saçın bittiği yerin çok az altında 2 tane mercimek büyüklüğünde beze var bastırınca ağrı yapmıyor.. aynı zamanda boyun düzleşmesi fıtıklaşmasıda var.. biraz hastalık hastasıyı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın bartu can tat, geçmiş olsun. ilk aklıma gelen deriden ya da komşu saçlı deriden kaynaklanan bakteriyel nedenlerle ortaya çıkması. diğer nedenler çok daha uzak olasılık. saygı ve sevgilerimle.

  • Lenfoma nüks

    Ilk yapilan biyopside hodgink nodüler skleroz lenfomaydı ikincide biyopsi yapilamadi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Hodgkin lenfoma otolog ilik nakli ile tamamen yok edilebilir. %60-80 basarı var

  • All hastalığı

    Hocam merhaba. all hastalığından şüphelendiler tahlil sonuçlarım kötü ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz lütfen

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mehmet Emin KALENDER

    Doç. Dr. Mehmet Emin KALENDER

    Geçmiş olsun. bir hematoloji uzmanına başvurmalısınız. akut lösemi olabilir ve hızlı bir şekilde tedavinize başlanması gerekebilir.

  • Lenfoma nüks

    Hayirlı aksamlar lenfoma nüks 2 kür dhap protokoli uygulandı tam cevap değil tama yakın cevap alındı.bu cok kotu bir sey mi illa tam cevap mi gerekli.otolog nakil sirasinda uygulan kemoterapiler kalanlari götürür mü

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Bu sorunun cevabı lenfoma altgrubuna göre değişir



.
x