Itp hastalıgı

  • Hocam sze daha önce bahsetmıstım babam ıtp hastası ' ıkı yıl önce dalagı alındı fakat netıce alınamadı . Son zamanlarda cok fazla bademcıklerı şişmeye başladı . Penisilin kullandı bıttı ıkı gun sonra tekrar sıstı . Vucudunda kan pulcuklarıda vardı . En sonunda hastaneye yattı suan damardan antıbıyotık tedavısı uygulanıyor ve kortızon alıyor. Ayrıca kanında lökosıtlerıde yuksek cıktı . Doktor kemık ılıgıne bakıcaz dedı tekrar . Merak ettıgım sey su , ıkı yıl once kemık ılıgıne bakmıslardı bırsey yoktu . Sızce suan onemlı bısey cıkma olasılıgı var mı ? Sonuc cıkana kadar bekleyemedım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Baska hastaliklar ile karismamasi acisindan ilik degerlendirmesi tekrarlanabilir

Diğer Hasta Soruları

  • Lenf nodu nedir

    Kolay gelsin hocam. yaklaşık 1 senedir sağ kasık tarafında bastırdığımda elime gelen küçük bi beze vardı. doktora gittim lenf nodu ve cok önemli degil dedi. (ultrason sonucu) 1 senedir de aynı ve hiç büyümüyor. yalnız yumurtlama ve adet döneminde cok ağrı oluyor aynı bölgede. bağlantılı olabilme dur...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Kesin bir yorumda bulunmak doğru değil, ancak bahsettiğniz kadarıyla herhangi bir hastalığa işaret ettiğini zannetmiyorum (ultrasonografi ile de kontrol edilmiş); büyümedikçe bir sorun teşkil etmez, ekstra birşey yapmaya gerek olacağını zannetmiyorum, iyi günler dilerim.

  • Kan kanserimiyim

    Hocam kan tahlili sonuçlarımı yorumlarsanız sevınırım.bcr - abl negatif abl 62197 sonuç(is-ncn) hastanın is-ncn degeri durumu is-ncn ? 0.05 major moleküler yanıt var (mmy var) 0.05 ? is-ncn ? 0.15 grizon(3 ay sonra tekrarlanması önerilir) is-ncn ? 0.15 major moleküler yanıt yok (mmy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayten altuntaş, değerli hocam öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kronik myelod lösemi ( kml ) tedavisinde büyük aşamalar sağlanan hastalıkların başlarında gelmektedir. tedavisinde tirozin kinaz inhibitörleri ( tkis) kullanılmaya başlanıldıktan sonra eskiden neredeyse uygun vericisi... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hocam merhaba ben 2014 yılında trafik kazası geçirdim sol omuz humerus parçalı kırık.iğleşti sonrasında kontrollerde kan değerlerimde sürekli değişkenlik gördüler.son kontrolda kan testlerim wbc 21.15, rbc 5.72, hbg 17.22, hct 49.6, mcv 96.5, mch 33.2, rdw 11.4, plt 144, mpv 8.1 , pdw 9,7, neu 8.00,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, en dikkat çekici sonuç akyuvar (wbc ) sayınızın 21 bin olması. bunun neye bağlı olduğu internet üzerinden anlaşılamaz. pek çok sebebi olabilir. muayene bulguları çok önemli ve de kan yaymanızın mikroskop görüntüsü. sizi bizzat görmek şart. bulunduğunuz yerde hematoloji uzmanı konuyu açığa... Cevabı gör

  • Demir fazlalığı

    Merhaba normalde demir aralığı en fazla 175 iken bende 180 çıktı b12 az çıktı doktor b12 düzelince dengelenir dedi kafam karıştı sizcede öylemi beklemeliyim ne yapmam lazım?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, demir hakkında karar vermek tek başına serum demir düzeyi ile olmaz. şu tahlillerin hepsini mutlak aç karna kan vererek yaptırın.bu yazdıklarımın üçü bir arada karşılaştırılarak değerlendirme yapılır. 1.) serum demir 2.) total demir bağlama kapasitesi 3.) ferritin iyi günler dilerim.

  • Trombosit yüksekliği

    Sayın hocam öncelikle saygı ve sevgilerimi iletiyorum. hocam yaşım 43, bayanım. daha önce size hastalığımla ilgili bahsetmiştim. erken evre m.f. teşhisim vardı.4-5 yıl. plt 580.000 civarındaydı. 1 yıldır 650.000 idi. bu hafta yaptırdığım kan tahlilimde plt:726.000 çıktı. ldh:242 pct:0,51 sedim:(1...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. merak etmeyiniz daha uzun yıllar yaşarsınız. mf ( myelofibrozis ) klinik olarak dalağı ileri derecede büyüten hastalıkların başında geliyor. sizde bu şekilde bir olumsuzluk yok. söylediğiniz gibi hastalığınız erken evrede görünüyor. yaşınız da damarların... Cevabı gör

  • Hamilelik jak 2 testi

    Doktor bey merhaba, 32 haftalik hamilegim. kan testlerimde wbc ortalama olarak hep 17000 19000 arasi cikti. rbc ise hep dusuktu. doktorum enfeksiyon,ic hastaliklari, genel cerrahi yani aklimiza gelecek her bolume gonderdi bisey cikmadi. en son hematoloji bolumune gittim. orda periferik yaymada lenfo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hematolojinin istediği testler çıkmamş. tanı henüz belli değil. belli olmayan bir hastalığın bebeğe geçip geçmeyeceğini konuşmak mümkün değil. daha fazla yorum yapabilmem öncelikle muayene etmeyi, çeşitli sorular sormayı ve yaymanıza kendim bakmayı gerektir. geçmiş olsun.

  • Kan değerim

    Hocam merhaba ben daha önce kan sayımı yaptım lenfosit 0.960 (1.1-3.4) wbc 4.2 (3.7-10.5) idi beni hematolojiye yönlendirdi ve ben hep lösemiden korktum hematolojide ki doktor kan sayımı ve periferik yayma istedi kan saymada lenfosit 1.4 (1.1-3.4) wbc 4.95 (3.7-10.5) çıktı periferik yaymada da hoca...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, yeni yapılan test değerleriniz normal. lösemi habercisi olacak bir durum anlattıklarınıza göre görünmüyor. iyi günler dilerim.

  • Kan fazlalığı

    Merhaba kadri hocam, ben 21 yaşında bir erkeğim. geçenlerde ekstrasistol için kardiyoloji uzmanına göründüm ve kan tahlili istedi. tam kan sayımımda kırmızı kan hücre sayımım 5.58 (referans aralığı: 4 - 5.2) hemoglobin normal, 16.3 ve hct değerim %49 (referans aralığı: 36-46) çıktı. b12 seviyem d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin ve hematokrit değerlerinizde sıkıntı yok. ama eritrosit sayınızı bir süre sonra tekrarlatın. yine yüksek çıkarsa bir hematoloji uzmanı sizi görsün. iyi günler dilerim.

  • Aml m2 hastası

    Hocam merhaba. babam 56 yaşında aml hastası 5 kür tedavi verildi. remisyon sağlandı. 2 ay sonra tekrar nüks etti. flag- ida verildi, trombositler yükselmiyor ve periferik yaymada kötü hücrelerin olduğu söylendi. klofarabin için sağlık bakanlığı onay verdi, o da verilecek ne yapmamızı önerirsiniz. il...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, aml hastasına ait tedavi önerisi buradaki birkaç cümle bilgi ile olmaz. ayrıntıları, hastayı izleyen doktorunuz ile görüşmeniz daha doğru. geçmiş olsun.

  • Mm şüphesi

    Hocam,hastamizin lokosit ve ezionofil yuksekligi var,(wbc 30 eo%6,hg 11) kemik iligi biyopsisi sonucu %50 hiperselulirite ancak monoklonal bir sonuc yok,dna tetkikleri normal,klinik belirti bacaklarda gucsuzluk disinda yok.yas 75 .hastayı ikinci bir biyopsiye ikna edemiyoruz.bir yildir beklemedeyi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hiç görmediğim ve bilmediğim bu tür bir hastaya uzaktan bir önerim olamaz. lökosit sayısı 30 bin oldukça yüksek bir değer ve mm'da beklenen durum değildir. bunun açıklaması için de bazı incelemeler yapılmş olmalı. doktorlarınızın dediği yönde gerekeni yapın. geçmiş olsun.

  • Trioid ile alakalı

    Hocam annemi ikna edip doktora götürdüm. doktor ameliyat ile çıkarıp patolojiye kanser mi değilmi öğrenmemiz lazım fakat ameliyat esnasında kompikasyon olabilir kanser varsa yayılabilir ses telleri zarar görebilir bunlar olacak demiyorum ama olabilir baştan söyleyim siz karar verin demiş. yani ameli...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, anneniz en doğru olanı yaptı. bundan sonrası özellikle tiroid cerrahisi ile uğraşan bir genel cerrahın annenizi görmesi. istanbul'da tiroid cerrahisi ile uğraşan isimleri araştırmanızı öneririm. operasyon sonrasında ses kısıklığı gibi riskler her zaman söz konusudur. siz özell... Cevabı gör

  • Trioid ile alakalı

    Hocam annemin triod usg sonucu : en büyüğü sol lob alt polde 42x30mm boyutlarda hipoekoik halolu dejeneratif kistik alanlariçeren izo hiperekojen multiple sayoda nodul ve nodül içinde nodül görünümleri izlenmiştir. ön-arka transvers longuidinal(mm) sağ lob : 35x33x64 mm sol lob :48x37x78mm triroid g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, size ve annenize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. tek çözümün annenizin endokrinoloji uzmanına gidip muayene olması ve gereken incelemelerini yaptırması. bunda çekinecek ve korkacak bir durum yok. bu nedenle annenizi ikna etmekten başka bir çözüm yolu öneremiyorum. en kısa z... Cevabı gör

  • Trioid ile alakalı

    Hocam selam. uzun süredir sırt ağrısı var bende bununla alakalı 1.5 ay önce 2 farklı yerde akciğer filmi ve biryerde akciğer tomografisi çekildim bir şey çıkmadı. durduğum yerde olan bir ağrı değil belimi büktükçe, kastıkça,gerildikçe veya o bölgeye masaj yapınca agrı giriyor. kas ağrısı dedi doktor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. akciğer tomografisi de çekilerek yakınmalarınızın akciğer dışındaki nedenlere bağlı olabileceği ortaya konulmuş. akciğere bağlı hastalıklarla bu ağrı özellikleri açıklanamaz düşüncesindeyim. ağrılar konusunda fizik tedavi uzmanlarına b... Cevabı gör

  • Midede kitle

    Iyi günler hocam. babam iştahsızlık ve bitkinlik sebebiyle doktora gitti.ultrasonu çekildi.rapor :mide küçük kurvaturda yaklaşık 7-8 cmlik segment boyunca duvarı düzensiz ve kalın görünümdedir. mide duvarından kaynaklandığı düşünülen ve mide ile karaciğer sağ lob arasında 34*31 mm boyutunda düzensi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu kitle akla her tür mide tümörünü getirmektedir. biyopsi uygun olacaktır. geçmiş olsun.

  • İshal, kanser

    Merhaba doktor bey yaklaşık 1 hafta önce ishal oldum bir kaç gün sürdü sonra iyleştim bu defada karnımın sağ alt köşesinde şiddetli ağrılar başladı bugün yine ishal oldum. 41 yaşındayım ve kiloluyum kanser olmaktan korkuyorum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu şikayetler için bir mide barsak uzmanı (gastroenterolog) sizi görse daha iyi olur. geçmiş olsun.



.
x