Itp hastalıgı

  • Hocam sze daha önce bahsetmıstım babam ıtp hastası ' ıkı yıl önce dalagı alındı fakat netıce alınamadı . Son zamanlarda cok fazla bademcıklerı şişmeye başladı . Penisilin kullandı bıttı ıkı gun sonra tekrar sıstı . Vucudunda kan pulcuklarıda vardı . En sonunda hastaneye yattı suan damardan antıbıyotık tedavısı uygulanıyor ve kortızon alıyor. Ayrıca kanında lökosıtlerıde yuksek cıktı . Doktor kemık ılıgıne bakıcaz dedı tekrar . Merak ettıgım sey su , ıkı yıl once kemık ılıgıne bakmıslardı bırsey yoktu . Sızce suan onemlı bısey cıkma olasılıgı var mı ? Sonuc cıkana kadar bekleyemedım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Baska hastaliklar ile karismamasi acisindan ilik degerlendirmesi tekrarlanabilir

Diğer Hasta Soruları

  • Kasıkta morluk oluşması

    Sayın hocam 20 yaşında bir kızım. kasıkta ayda bir falan morluk oluşması sonucu hemogram kan testi sonucumu yazıyorum. lökosit 8,61 lenfosit %28,9  monosit %9,2 lenfosit mutlak sayısı 2,49 eritrosit 4,78 hemoglobin 14,1 mcv 90,8 trombosit 318

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayça canıtez, tekrar geçmiş olsun. hemogramınızda morluklarla ilgili olabilecek en önemli değer trombosit sayım sonuçları. trombosit ( platelet - plt ) değeriniz de gayet güzel. ancak trombosit sayısı yanında fonksiyonları da kanamalarda önemlidir. trombosit fonksiyonlarındaki bozukluklar da... Cevabı gör

  • Morluk oluşması

    Sayın hocam 20 yaşında bir kızım. arada sırada üst bacaklarımın kasıklara yakın kısmında morarmalar oluyor bu morluklar ağrısız ve durduk yere oluşuyor. ve 1 hafta içinde kendiliğinden geçiyor. 1 ay sonra falan yine bir iki tsne morluk oluşuyor üst iç bacağımda kasığa yakın ve yine zamanla kayboluyo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayça canıtez, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. söz ettiğiniz morluklar ekimoz diye tanımladığımız deri altı kanamalarını akla getiriyor. başlıca kanama nedenlerini: a) damar faktörlerine bağlı olanlar ( örneğin, vaskülitler - damar duvarının geçirgenliğinin artışı ile birlikte o... Cevabı gör

  • Lösemi veya lenfoma

    Hocam merhaba öncelikle iyi günler. geçen bahsettiğim perifik yayma sonuçlar şu şekilde çıktı parçali 60 (45--70) lenfosit32 (20--40) monosit8(2--8) eozinofil.(nokta koymuşlar) (1--4) bazofil. (0--1) band nötrofil. (0--5) diğer . eritrositler=normokrom, normosit trombositler=yeterli açık...

    Doktor Cevabı:
  • Nişanlım kan kanseri

    Aml hastalığı birinci evresindeydi fark etti 3 kür kemoterapiye bitmişti kanından. ilikten önce son kez tedbir amaçlı bişey kalmasın diye yine kemoterapi verildi abisinin iliği %90 uyumluydu abisi 39 nişanlımda 29 yasinda ilik alalı 6 yada 7 oldu sandimum aliyo şuan 75 mg ve başka ilaçlarida kullan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    İnternet danışma ortamında aml hastalığını size anlatamam. sizin doktorunuzla oturup yüz üze konuşmanız gerekiyor.

  • Kansermiyim

    Hocam iyi günler kolay gelsin. 20 yaşında erkeğim. wbc (10.91) ref değeri 3.98-10.2 hct (43.1) ref değeri 43.5-53.7 neu (5.66) ref değeri 1.78-5.38 lym (4.17) ref değeri 1.32-3.57 mpv (11) ref değeri 6.8-10.8 7 aya yakındır boğazımda iki tarafta lenf şişliği mevcut kbb uzmanı reaktif olup böyle geli...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Hematolojik kanserler için lütfen bir hematoloji uzmanı ile görüşün, iyi günler.

  • Kemik iliği reekonversiyonu

    Merhaba doktor bey. 47 yaşında bir kadınım. diz ve ayaktaki ağrım için fizik tedavi doktoruna gittim. dahiliye doktoruna da görünmem gerekir mi ileri bir tetkik için. bu yüzden yazıyorum. dizim için çekilen mr sonucum: "diz eklem mesafesi ve suprapateller bursada hafif sıvı artışı izlenmektedir. tib...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, kemikle ilgili bir durum. benim alanım olmadığı için bir öneride bulunamayacağım. geçmiş olsun.

  • Kanser miyim?

    Hocam iyi günler kolay gelsin. 20 yaşında erkeğim. wbc (10.91) ref değeri 3.98-10.2 hct (43.1) ref değeri 43.5-53.7 neu (5.66) ref değeri 1.78-5.38 lym (4.17) ref değeri 1.32-3.57 mpv (11) ref değeri 6.8-10.8 7 aya yakındır boğazımda iki tarafta lenf şişliği mevcut kbb uzmanı reaktif olup böy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sizin durumunuz hakkında uzaktan tahmin yürütemem. durum hakkında sizi muayene eden kişiler yorum yapmalı. bezeler küçüldüğüne göre takibe devam edin. şu an aşırı kaygı sanırım gerekmez. geçmiş olsun.

  • Lösemi veya lenfoma

    Hocam öncelikle merhaba. 8 ay önce bana çölyak teşhisi konuldu. ancak kanımda çıkmadı patoloji sonucunda çıkmıştı. düzenli olarak kontrole gidiyorum. geçen gittiğimde kan sonuçlarım şu şekilde çıktı( demir ilacı ve d vitamini ilacı kullandığımı belirtmek isterim.) ferritin 18.39 referans(30-400)...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. bu yazdıklarınızda lösemi veya lenfoma düşünüdürecek bir durum görünmüyor. 2. demir eksikliğiniz kan kaybı, alım azlığı veya emilimle ilgili bir sorun olabileceğini akla getirmekte. sizi izleyen doktorlar bunun ayırımı için gerekeni yapacaktır. 3. demir eksikliği olduğu için demir ted... Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam mrb ben yaklaşık ,3 yıl önce tiroid ameliyatı oldum .o günden bugüne bir sürü problem yaşadim.saclarim döküldü buna benzer bir sürü sorun fakat 3 yıldır wbc değerim hep yüksek çıkıyor.en son yaptırdığim tahlilde biraz daha yükselmiş 14400 olmuş ve bogazimim sağ tarafında ki lenf bezi şişmiş d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, beyaz küre (wbc) artışı pek çok sebeple ortaya çıkabilir. uzaktan tahminde bulunulamaz. görüşmek, sorular sormak, muayene etmek ve kan yaymanıza mikroskopta bakmak gerekir. ardından da mutlaka buna yönelik bazı tahliller istenecektir. size önerim bir hematoloji uzmanı ile yüz yüze temas ku... Cevabı gör

  • Nişanlım kan kanseri

    Hocam nişanlım geçen sene kan kanseri oldu evlenmelimiyim napicagimi şaşırdım cok sıkıntı yapıyorum işin içinden çıkamadım onada bişey söyleyemiyorum üzülür diye eylül ayına düğün tarihi aldık ama ben çok stres yapıyorum nasıl olacak diye bu hastalıkla ilgili bilgi verirmisiniz napmam lazm

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, kan kanseri dediğimiz hastalığın pek çok türü var. nişanlınızda hangisinin olduğunu yazmamışınız. ama şöyle yazayım ki hangi tür olursa olsun daha evlenme aşamasında bununla karşılaşılması önemli bir durum. bu konu internetten birkaç satırla olmaz. takip eden doktorunuzla birlikte yüz yüze... Cevabı gör

  • Polisitemia vera

    Jak 2negatif cıktı hocam epo tahlilimde 17.5cıktı en son yaptırdğım kan tahlilimde hgb17 düştü ama baş ağrılarım oluyo hafif şekilde

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Jak2 negatifliği iyi. bundan sonrasında şikayetlerinizin çözümü ve ne yapılacağı sizi bilen, muayene etmiş olan ve takip eden doktorunuzun yapacağı iş.

  • Lenf nodu/beze

    Hocam merhaba yaşım 22 sol koltuk altımda büyüyen bir çıban oluştu aşırı ağrı veriyor kolumu hareket ettiremiyorum doktora gittim kıl kökü iltihabı dedi antibiyotik verdi şuan ceviz büyüklüğünde ve çok acı veriyor.. ama aynı zamanda sağ koltuk altımda da bir ağrı var bastırdığım zaman bir kitle geli...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın bartu can tat, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sol koltuk altındaki bir nedene bağlı olarak sağ koltuk altında şişlik olması mantıklı değil. ayrıca sol koltuk altındaki ceviz büyüklüğünde dediğiniz oluşum da ciddi sorunlar yaratabilir. tekrar muayene olarak tedavinizin yeniden düzenlenme... Cevabı gör

  • Mds ilik nakli

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam,sağolasınız.doğru yolda olduğumuza inanıyorduk ve sizin gibi değerli bir hocamızın görüşleri bizim için çok önemliydi.hastamızı takip eden ve bize her konuda yardımcı olan hocamıza ve ekibine güvenerek bu yolda ilerliyoruz ve allah'ın izni ilede bu hastalığın üst...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ali yılmaz, tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. umarım transplantasyon ve sonrası her şey yolunda gider. saygı ve sevgilerimle.

  • Mds ilik nakli

    30 yaşında yakınım için bir üniversite hastanesinde mds teşhisi 2 yıl önce koyuldu.kemik iliğinde blast oranı düşüktü.sadece takip ediliyordu.sonradan doktorumuz bazı değişiklikler gördüğünden ve hmg değeri 2 ay içinde 10 dan 7.5 seviyelerinede o süreçte düşmüştü.vidazaya başladı.vidazayı kullanmada...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ali yılmaz, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım. myelodisplastik sendrom ( mds raeb ii ), granülositik sarkom, splenomegali, kansızlığın derinleşmesi ve 7-3 tedavilerine duyulan gereksinim, sonuçta daha radikal tedavilere başvurma gereğini ortaya çıkarıyor. bu tedavi de allojenik kök h... Cevabı gör

  • Vıt b12 yukseklıgı

    Merhaba hocam .4,5 yasında kızımın b12 sı 1079 cıktı ust sınırı 880 . neden bu kadar yuksek cıkmıs olabılır nasıl bır yol ızlemelıyız.ılerı tetkık varmıdır yaptırmamızı onerdıgınız.simdiden tesekkurler ıyı calısmalar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun



.
x