Idrara çıkma

  • merhabalar hocam su içtiğim zaman çok tuvalete gidiyorum bir bardak dahi içsem yarım saat olmadan tuvalete gitme isteği oluyor kasık bölgemdede hafif ağrı oluyor sebebi nedir acaba teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU

    Doç. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU

    Enfeksiyon da olabilir sadece mesanenizdeki duyarlılık artışı olarak tanımlanan aşırı aktif mesane de olabilir. bunun için tahlil yapılması ve muayeneniz önemlidir.

    Doç.Dr. Haluk Kulaksızoğlu
    Üroloji Uzmanı
    Bilim Üniversitesi Şişli Florence Nightingale Hastanei
    Tel: 0212 2244954 dahili 4260

Diğer Hasta Soruları

  • Mesane kalınlaşması

    Merhaba ali bey arkadaşım (erkek-30 yaşında ) yanma şikayetiyle birlikte sık tuvalete gitme isteği olduğu için 1,5 ay önce hastaneye gitti. ultrason çekilmek istenmiş fakat idrara sıkışık olmadığı için mesaneyi görüntüleyememişler . sadece idrar tahlili yapılmış . kum döktüğü belirtilerek iltiha...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    İltihab ile ilgili olabilir. tedavi ile geçmezse sistoskopi yapılarak mesane içine bakılması gerekebilir. 0212 589 95 51 numaralı telefondan randevu alarak gelirseniz yardımcı olabilirim

  • Mantar enfeksiyonu

    Merhaba doktor hanım,20 yaşındayım, bugün doktora: alt karın ağrısı/kasık ağrısı, ani idrara çıkma isteği, sarı akıntı şikayetleriyle gittim. kaşıntı olup olmadığını sordu, olmadığını söyledim. kaşıntım yok. daha sonra idrar tahlili istedi ve sonuçlarım temiz çıktı. tahlil sonuçlarının temiz olduğun...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Muayene olmadan tedavi verilmemesi gerekir. mantar enfeksiyonunda kaşıntı ve beyaz, peynirimsi bir akıntı olur. sarı renkli akıntı olması bakteriel enfeksiyonunuz olduğunu düşündürüyor, mantar değil. www.dryesimyercok.com adlı web sitemde yer alan "vajinal akıntılar" başlıklı yazımı okumanızı önerir... Cevabı gör

  • Mantar enfeksiyonu

    Merhaba doktor hanım,20 yaşındayım, bugün doktora: alt karın ağrısı/kasık ağrısı, ani idrara çıkma isteği, sarı akıntı şikayetleriyle gittim. kaşıntı olup olmadığını sordu, olmadığını söyledim. kaşıntım yok. daha sonra idrar tahlili istedi ve sonuçlarım temiz çıktı. tahlil sonuçlarının temiz olduğun...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Merhaba muayene için 02122381717 den randevu alabilirsiniz

  • Çoçuklarda sik idrara çikma isteği

    İyi günler hayırlı cumalar, ben almanyadan yazıyorum, buradaki doktorlar pek ilaç kullanma taraftarı değil, çoçuk kendi savaşacakmış.... 4 yaşında bir kızım var yaklaşık 10 gundur çok sık ıdrara çıkma isteği var.sık tualete çıktıgı için her seferinde çok az da olsa idrarını yapıyor. neredeyse 20 d...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İlker AKYOL

    Doç. Dr. İlker AKYOL

    Merhaba çocuğunuzun büyük tuvalet alışkanlıklarını da takip edin eğer barsaklarını tam olarak boşaltamıyorsa mesanesine yukarıdan baskı yapıp sık idrara çıkma isteği uyandırır bu da sıklıkla gözden kaçar gerekirse film de çekilebilir barsak doluluğu görülebilir barsakları biraz yumuşatmak iç... Cevabı gör

  • Gebelik

    Merhaba.... benim ismim berna 40 yaşındayım geçen ay adetime 11 gün varken halsizlik mide bulantısı iştahsizlik sık idrara çıkmam. başladı.7 gun varken gebelik testi yaptirdim silik 2 çizgi cikti.sonra kan tahlili yaptırdım 5.57 hcg cikti ardından 1 gün geçti adetim kanama oldu kan tahlili yaptırdı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Bu sonuçlar gebe olmadığınızı gösteriyor

  • Bel kalça bacak ağrısı

    Hocam ben 1 ay önce kalćamdan igne vuruldum yaklasık 1 hafta sonra bacağımda yer yer yanmalı uyuşmalı batar gibi ağrılarım oldu baş parmagımın altı ve yanı ağrıyor ve ağrı alt belimden kalcama geliyor. kasığımda da ağrılar olusuyor ve bacağın asağı kısımlarına dogru agrı oluyor. kalcamın alt kısmı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Arda LÜLECİ

    Uzm. Dr. Arda LÜLECİ

    Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. bu tarzdaki sikayetlerde ilk emg en az 15 gün sonra yapılması gerekir. eğer şikayetler devam ediyorsa 1 ay sonrasında emg tekrarında fayda vardır. mr sonuçları önemlidir. bazen çok silik diskopatilerin değerlendirilmesi zor olabilir. tecrübe bu konuda çok önemlid... Cevabı gör

  • Erken ergenlik

    Hocam , oğlum erken ergenlik tedavisi oluyor 16.decapeptyl iğnesini oldu.9 yaş 10 aylık . kilosu 35 , boyu 1.45. tüm tahlilleri yapılıyor. 2 kez beyin ve hipofiz mr. çekildi. tedavinin başında mayıs 2015 ve son olarak 18 ekim 2016 da.çekildi . sonuçlar normal kitle yok. son tahlillerde lh:0.64 fsh:...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Öncelikle t4 düzeyiniz normal ve şikayetlerinizin sebebi olamaz. beyin mri her sene çektirmek gerekli çünkü erkek çocuklarda hemanjiom olabilir ve erken ergenlik sebebi bu olabilir. daha önce çekilenlerde çıkmamış olabilir.tedavi kemik yaşı 11-12 olunca kesilir.

  • Lutfen cevaplayın çok takıntı yaptım

    Merhaba müjde hanım ben kız arkadasımla 9 hafta önce sürtünme yoluyla bir birliktelik yaşadım ve boşalma olmadı ancak vajınaya prostat sıvısı değip değmediğinden emin değiliz bu olaydan 2 gün sonra kız arkadaşım adet oldu kasım ayının 22 sinde daha sonra aralık ayının 23 ünde tekrar adet oldu ancak...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Müjde ŞEKEROĞLU

    Op. Dr. Müjde ŞEKEROĞLU

    Önceki aylar için gebelik yokmuş fakat ocak ayında korunmasız ilişki varsa bu ay için gebelik var mı birşey söylenemez.adet gecikirse test yaptırın. kaşıntı şikayeti mantar infeksiyonu olabilir tedavi etmek gerekir.

  • Test sonuçları

    Merhaba ben 19 yaşındayım.esansiyel ht ve reflü + özafajit hastasıyım(14 şubatta kontrol endoskopi yapılacak). karaciğerim de grade 1 yağlanma var ve tetkiklerimde alt▴85 yüksek (0-50) arasında olması gerekliymiş.ast:36 (0-50),alp:114(30-120),ggt:34 (0-55),anti hbe:negatif,hbeag:negatif,endomisyum a...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Durmuş Ali ÖZDEMİR

    Op. Dr. Durmuş Ali ÖZDEMİR

    Bence değerlerinde ciddi bir patoloji görmedim karaciğer enzimlerinden alt hafif yüksek parasetamol türü ağrı kesici kullanma ve 1 ay sonra kontrol edilebilir. alkol kullanımı varsa ilgili olabilir .test yapılan yer de önemli üniversite devlet hastanesi veya özel hastanemi. mi. bu kadar ayrın... Cevabı gör

  • Sık idrara cıkma

    Hocam merhaba benim 92 yaşında dedem var prostatla ilgili çok büyük sıkıntı sı var gecede her yarım saatte bir idrar yapmaya çıkıyor 10 yıl önce gittiği doktorun verdiği ilacı kullanıyor ama fayda vermiyor doktora da gituremiyorum tavsiye edeceğiniz bir ilaç varmı yardimci olursaniz sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Prostat erişkinlerde ortalama 15-25 gram ağırlığındadır. prostat yaşa ve hormonal yapıya bağlı olarak gittikçe büyüyebilir. prostat büyümesinin belirtileri ; sık idrara çıkma, idrar yapma zorluğu, gece idrara kalkma şeklinde sıralanabilir. prostat büyümesinde ilk tedavi ilaç tedavisidir. hasta ila... Cevabı gör

  • Karaciğer hastalıkları?

    Merhaba ben 19 yaşındayım.esansiyel ht ve reflü + özafajit hastasıyım(14 şubatta kontrol endoskopi yapılacak). karaciğerim de grade 1 yağlanma var ve tetkiklerimde alt▴85 yüksek (0-50) arasında olması gerekliymiş.ast:36 (0-50),alp:114(30-120),ggt:34 (0-55),anti hbe:negatif,hbeag:negatif,endomisyum a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Merhaba kutluhan, tüm testler çok güzel çıkmış. noradrenalin, dopamin, seruloplazmin değerlerinin düşük çıkması, alt sınıra yakın çıkması hastalık belirtisi değil. önemli değil. çok gençsin ve başta saydığın reflü, karaciğerde yağlanma, hipertansiyon da sende olmamalı. kilon varsa vermeni, hergün... Cevabı gör

  • Karaciğer hastalıkları

    Merhaba ben 19 yaşındayım.esansiyel ht,hsp ve reflü + özafajit hastasıyım(14 şubatta kontrol endoskopi yapılacak). karaciğerim de grade 1 yağlanma var ve tetkiklerimde alt▴85 yüksek (0-50) arasında olması gerekliymiş.ast:36 (0-50),alp:114(30-120),ggt:34 (0-55),anti hbe:negatif,hbeag:negatif,endomisy...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Serdal ADANA

    Uzm. Dr. Serdal ADANA

    Noradrenalin ve dopamin seviyelerinin yüksek olması önemli bunlar feokromasıtoma dediğimiz yuksek ntansiyon nedeni olan bobreküstü bezinden kaynakli bir hastalık.

  • Idrar sorunu

    Hocam merhaba idrar sonrası yanma ve sık idrara çıkma şikayetleri ile kimi tetkikler yaptırdım 3 kez idrar testi daha sonra idrar kültürü daha sonra rektal muayene sonrası alınan sıvının ileri tetkik olarak incelenmesi... sonuç temiz. ne lokosit ne erotrosit gnokok mikroplazma ve ureplazma kültürler...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Kültürler temizse abakteriel prostatit de olabilir ama siz bir de barsak şikayetiniz de varsa gastroenterolojiye gidin

  • Sık idrar çıkma

    Merhaba hocam öncelikle kolay gelsin; oğlum 5 yaşında 1 yaşında hipospadiyas ameliyatı oldu (1.derece) ve gayet iyi oldu ve şuan çok sık idrara çıkmakta ama çok su ve sıvı tüketmekte herhangi bir kan tahili ve idrar kültürü yaptırmadık bilginize

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Orhan ZİYLAN

    Prof. Dr. Orhan ZİYLAN

    Çocuğunuzda günlük idrara çıkma sayısı ile 24 saatlik idrar miktarı ve içtiği sıvı miktarını ölçmek, idrar akım hızı ve işeme sonrası mesanede kalan idrar miktarını saptamak, üriner sistem ultrasonu yaptırmak gerekir. bu tetkiklerle bir çocuk ürolojisi uzmanına başvurmalısınız.

  • Tansiyon değerleri hakkında

    Hocam merhaba, yaşım 56 dokuz yıldan beri yüksek tansiyon ve evre 2 böbrek yetmezliğim var.şekerim yok bu sıralar kullandığım ilaçlara rağmen (her sabah bir adet tensinor 50 mg.ve akşamları bir adet idrar güçlüğü için ürolog ve nefrolog onayı ile iki ilaca rağmen) tansiyonum bu sıralar 14-7 bazen...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Doğru, bir çok rehbere (jnc vb) göre böbrek yetmezliği hastalarında hipertansiyon tedavisi için kan basıncı hedefi 130/90'nın altı olarak belirlenmiştir. ancak burada kastedilen böbrek yetmezliği evre 3-5 arasıdır. dolayısıyla sizin durumunuzda tedavi başarılı kabul etmeliyiz. iyi günler

.