Idrar tahlili

  • havuz için istenen idrar tahlilinde oğlum 5.5 yaşında bütün değerleri normal mikroskobik incelemede 1-2 eritrosit ve 5-6 lökosit görüldü diye yazıyor doktora götürüp detaylı tahliller yaptırmama gerek var mı

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Orhan ZİYLAN

    Sayın ulus, çocuğunuzun çişini yaparken yanma, çaok sık çiş yapma,karın ağrısı, gündüz altını ıslatma veya ateş gibi idrar yolu enfeksiyonu ile ilişkili olabilecek bir şikayeti yoksa başka inceleme yaptırmanıza gerek yok. idrar tahlili normal sınırlarda kabul edilebilir.

Diğer Hasta Soruları

  • Sertleşme sorunu

    Hocam merhaba bende yaklaşık 4 yıldır sertleşme sorunu var. viagra cialis vs. aldığımda sorun yok. ama almadan sağlayamıyorum. sabah sertleşmesi nadir bir gün oluyor üç gün olmuyor. doktora gittim kan tahlilleri ve hormonlar normal dedi. sorun ne olabilir? 26yaşındayım 176boy 92kilo teşekkür ederim...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ferhat ATEŞ

    Doç. Dr. Ferhat ATEŞ

    Kilo fazlası olabilir sorun. hormonlar normal olmayabilir bana da gönderin bakayım.

  • İdrar yapamada zorlaniyorum

    Merhaba doktor bey. 50 yaşındayım. bir aya yakın bir zamandır idrar yaparken hafif bir yanma hissi ve idrar yapmada zorluk yaşıyorum. üroloji servisine başvurdum ultrason istendi raporda : her iki böbrek lokalizasyon ve boyutları normaldir.bileteral renal parenkim eko ve kalınlıkları normal.biletera...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Hafif bir büyüme var ve idrar yapmada sorununuz varsa size ilaç başlanmalı.isteksizlik ve sertleşme sorunu için ise kan hormon düzeylerinize bakıp sonucuna göre tedavi başlanmalı

  • Idrar yapmada zorluk yaşıyorum

    Merhaba doktor bey. 50 yaşındayım. bir aya yakın bir zamandır idrar yaparken hafif bir yanma hissi ve idrar yapmada zorluk yaşıyorum. üroloji servisine başvurdum ultrason istendi raporda : her iki böbrek lokalizasyon ve boyutları normaldir.bileteral renal parenkim eko ve kalınlıkları normal.bile...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Prostat büyümesi başlamış, ilaç tedavisi gerekir. bir üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm

  • Prostat iltihabı olabilir öi

    Hocam merhaba, 23.02.2017///idrar tahlili sonucuna göre dansite 1.026 (normal değer 1.015-1.025), leu, nitrit, bld protein glukoz bilirubin keton negatif. urobilinojen normal. bulaniklik berrak. renk açık sarı. lökosit 1.5 ml) ... çözünme ssüresi 20 dk (referans 20)... ph 7.6 (referans 7.2) .... yuv...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Sperm testinden testine farklılık görülebilir. önemli olan normal aralıkta olması. bu durumunuz la prostatit hastalığının tanısı konulamaz. prostatit için özel testler ve detaylı muayene gerekir. saygılarımla

  • İdrarda mukus

    Hocam merhaba, 23.02.2017///idrar tahlili sonucuna göre dansite 1.026 (normal değer 1.015-1.025), leu, nitrit, bld protein glukoz bilirubin keton negatif. urobilinojen normal. bulaniklik berrak. renk açık sarı. lökosit 1.5 ml) ... çözünme ssüresi 20 dk (referans 20)... ph 7.6 (referans 7.2) .... yuv...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Prostat iltihabı olabilir. bir üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm

  • Göbek deligi ağrısı

    Merhaba hocam.ben bundan yaklaşık 2.5 3 ay önce kapalı böbrek taşı ameliyatı oldum.idrar yolundan lazer yardımıyla kırıldı.stent takıldı ve ıkı hafta sonra alındı.gayet iyiydim ama son zamanlarda şikayetlerim olmaya başladı.göbek deliğim etrafında hafif ağrılar dokununca hassasiyet oluşuyor.onun yan...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Mehmet bey merhaba. öncelikle geçmiş osun. böbrek ve idrar yolları ile ilgili ağrılar göbek çevresinde hissedilmez. daha çok bağırsaklar ve sindirim sistemi ile ilişkili ağrılar bu bölgeye yayılır. genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm. iyi çalışmalar.

  • Radyoloji raporu

    Öncelikle iyi günler diliyorum. yaklaşık 5 yıl önce sol nefrektomi oldum. prematüre doğduğum için sol böbreğim çalışmıyordu. yüksek idrar yolu enfeksiyonu ve hiper tansiyon nedeniyle ameliyat en mantıklı yol seçildi. geçen gün gittiğim kontrolde ultrason klinik bulgularım; sağ böbrek boyutları 121 x...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Merhaba idrar tahlili ve üre kreatinin seviyeniz nedir? ultrasonu idrara sıkışık yaptırdıysanız grade 1 genişleme görülebilir. yinede kontrol ultrasonunuzu yaptırın. iyi günler

  • İdrarda mukus

    Hocam merhaba, idrar tahlili sonucuna göre dansite 1.026 (normal değer 1.015-1.025), leu, nitrit, bld protein glukoz bilirubin keton negatif. urobilinojen normal. bulaniklik berrak. renk açık sarı. lökosit

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    İltihab olabilir. bir üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm

  • Aids hiv testi

    Merhaba hocam. hocam tüberküloz ile ilgili göğüs hastalıkları doktoruna başvurdum, detaylı test yapıldı, hiçbir sıkıntı yok dedi, ppd testi aşı olduğun için yüksek çıkmış dedi. hocam benim asıl meselem hıv ile ilgili. hocam bazı uzmanlar eğer kişide hepatit c veya ebv, cmv, herpes gibi enfeksi...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Takıntı haline gelen bir durum için psikiyatri uzmanından yardım alabilirsiniz. hiv western blot yöntemi dünya genelinde hiv doğrulama bakımından “altın standart” bir testtir. hassasiyeti düşük olduğu için hiv tarama testi olarak kullanılmaz. bu nedenle yaptırmanızı önermem.

  • Idarar sıklığı

    Iyi gunler ali bey benim adim ihasn 23 yaşında su içtikten sonra sık sık idarım geliyor bunun nedeni ne olabilir zayıfım 50 kilo

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Aşırı sıvı alıyorsanız, idrar miktarı artar, sık idrarara gidersiniz bu doğal. ama idrar miktarı artmaksızın sık idrara çoıkmak da mümkün o zaman da bir üroloji uzmanına başvurmalısınız. iyi günler

  • Varikosell

    Hocam 24yasindayim evlendigimden beri idrar yolu enfeksiyonu sorunu yasiyorum su icmeyi hafif kessem idrarim yanmaya basliyor ve kana ceviriyor evlendigimdede iliskiden sonra olmya basladi uc bucuk yildirda devam ediyor gittigim doktoar bol su ve sicak tutucaksin diyor çünkü buradan hastaneye gidiyo...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ünal ÖZTEKİN

    Op. Dr. Ünal ÖZTEKİN

    Kronikleşmiş bir enfeksiyon uzun dönem koruyucu antiseptik kullanıbilir tekrar enfeksiyon atağı yaşamamanız için devam ederse endoskopi ve yakma işlemlari yapılabir acı baharatlı asitli kafeinli gıdalardan uzak duralım günde en az 3 litre su tüketelim

  • Kan testi değerleri

    Merhaba kolay gelsin tahlilimi yorumlatmak istiyorum ; sadece yuksek olanları yazayım dıgerlerı normal seyrındedir eos% 5.70 referans 0.9 - 2.9 eos# 0.40 referans 0 - 0.3 bas% 5.20 referans 0 - 1 bas# 0.40 referans 0 - 0.1 hgb 18.20 referans 13.5 - 18 mch 31.70 referans 27 - 31 billurubin (total) 1....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Biluribin çok az artmış, belki anlamlı da bir artış değil, ama idrar da koyu geldiğinden eminseniz üzerinde durmak gerek. bir sarılık izlenimi veriyor ama önce bir daha yapılmalı, teknik bir şey de olabilir. yeni ameliyat olduğunuza göre en makul olasılık ilaca bağlı bir karaciğer toksisitesi. ama... Cevabı gör

  • Kalp krizi problemi

    Hocam selamlar. ben uzun zamandır göğüs ve sırt ağrısı şikayetim var. özellikle göğüs tarafında ağrı başladığında inanılmaz telaşlanıyorum kalp problemim oldugunu düşünüyorum. bu agrı başladıgında tesadüfmüdür bilemem belimi kütlettiğimde agrı hafifliyor ayrıca agrı kesicide hafifletiyor tesadüfmü t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat GENÇBAY

    Prof. Dr. Murat GENÇBAY

    Muhtemelen panik atağınız var. endişe etmeyin. sürerse bir psikiyatriste gitmenizde fayda var. saygılar

  • Apandisit teşhisi

    Merhaba iki gündür sağ kasığımda ağrı var apandisit diye düşünerek genel cerrahiye gittim kan tahlili ultrason ve röntgende bişi yok dendi değerler normal. fakat idrar tahlilinde enfeksiyon ve kan görülmüs. antibiyotik başladım. sağ kasığımda taş gibi bi ağrı var gögüs altımdaki kemiğede vuran bir a...

    Doktor Cevabı:
  • Karın şişliği ve hazımsızlık

    İyi akşamlar hocam. bende son 3 aydır aşırı bir şekilde hazımsızlık, karında birşey yemesem bile şişkinlik, dil üstünde sarı lekeler ve boğazda sebepsiz yere yanma, sebepsiz yorgunluk ve karın boşluğunun sağ tarafında süreklilik arzeden yormayan ama can sıkan belli belirsiz bir ağrı var. 4 farklı kb...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Sizin durumundaki hastalara crs yapılmasını öneriyorum.

.