Hepatit durumum

  • Merhaba 28 yaşındayım ilk hepatit olduğumu öğrendiğimde yaptırdığım test sonucu; 19.10.2011 ALT 22 AST 24 HAV AB TOTAL: POZİTİF HBS AG: POZİTİF HBS AB: NEGATİF HBC AB TOTAL: POZİTİF HBE AG: NEGATİF HBE AB: POZİTİF HCV AB: NEGATİF DELTA AB: NEGATİF HBV DNA(KANTITATIF) 399252.00 Bir sene sonra yaptırdığım test 01.11.2012 diğerleri aynı olmakla birlikte, ALT 24 , AST 25, HBV DNA 5950. Herhangi bir tedavi uygulanmadı bana ve DNA değerim 70-80 kat kadar düştü, bu iyi bir şey midir ? Ben kronik taşıyıcı mıyım? Belirli aralıklarla test yaptırmam gerektiğini söyledi doktorum. Kız arkadaşım da aşılandı ve Anti-hbs 113ed/ml çıktı. Bu benden korunması için yeterli bir düzey mi ? :) Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Şiran KESKE

    Sen taşıyıcısın ama kronik misin inaktif taşıyıcı mısın bun anlamak için karaciğer biyopsisi gerekir. hbv dna ara ara yükselip sonra böyle düşüşler gösterebilir. 6 ayda bir kontrole devam. kız arkadasının korunması için o değer yeterli

Diğer Hasta Soruları

  • Acil hocam

    Merhaba hocam. benim sormak istediğim birkaç soru var. 1) hocam yaklaşık 300 gün önce şüpheli ilişkim oldu ve 250.günde araştırma hastanesinde hıv hepatit frengi testlerim negatif geldi. bu hastalıkların konusunu tamamen kapattım. fakat bazı hastalıkları kafaya takıyorum. hpv cmv gibi. bu testler ne...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Ben buradan hpv olup olmadığına karar veremem. bir dermatoloji uzmanına gidip muayene olun. o gerekli tetkikleri isteyecektir.

  • Hiv riski durumu

    Merhaba hicam iyi gunler benim hiv ile ilgili bir sorum olcakti ben yemek yiyordum karsidaki. kiside agzindan tukuruk cikararak konustu yemegime geldi tukuruk bnde o an onemsemedim yedim sonra o tukuruk yemege geldi bende yedim bu yolla hiv yada hepatit c bulasir mi agzimda aft vardi tesekkur eder...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Önce o karşınızdaki kişiyi kibarca tükürük saçmadan konuşması konusunda uyarın. belli ki bir yakınınız ve daha sonra da böyle yemekleriniz olacak. yemek adabına uygun değil.ama endişelenmeyin, bu şekilde hiv ve hepatit c bulaşmaz.

  • Hıv tesdımde songunler

    Hocam bu antı hav ıgg 6,27 pozitif cıkmıs bu nedır delta antıkoru0,42 negtif cikmis bu anti hav nedir arasdirigim kadariyla cinsellikle bulaşan bir sey deilmis bunun poz cikmasi eliza tesdlerimize etkisi varmidirr yalan poz negatif gibi

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Hepatit a ya karşı bağışık olduğunuzu gösterir ve bu bizim istediğimiz bir durumdur. bu sonuç testlerinizi etkilemez.

  • Aids hiv testi

    Merhaba hocam. hocam tüberküloz ile ilgili göğüs hastalıkları doktoruna başvurdum, detaylı test yapıldı, hiçbir sıkıntı yok dedi, ppd testi aşı olduğun için yüksek çıkmış dedi. hocam benim asıl meselem hıv ile ilgili. hocam bazı uzmanlar eğer kişide hepatit c veya ebv, cmv, herpes gibi enfeksi...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Takıntı haline gelen bir durum için psikiyatri uzmanından yardım alabilirsiniz. hiv western blot yöntemi dünya genelinde hiv doğrulama bakımından “altın standart” bir testtir. hassasiyeti düşük olduğu için hiv tarama testi olarak kullanılmaz. bu nedenle yaptırmanızı önermem.

  • Kansızlık ve ast yüksekligi

    Hocam 20 aylık bebeğin ast 63 daha önceki 1 yaş tahlilimizde 54 dü tedirgin olcak bir durum mu ileri tetkik mi yoksa bir süre daha izlenmeli mi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Ast yükselme egiliminde ileri tetkikleri yaptırınız saglıklı günler dilerim

  • İntestinal metaplazi

    Merhaba hocam.yaklasik 4yildir gastiriti reflü şikayetim var.ne yaptıysam iglesmedim.gecen ay tekrar endoskopi yaptırdım.intestinal metaplazi+2 atfor pozitif.diğer değerler temiz çıktı. doktorum bana üç yılda bir endoskopi yaptırmanız söyledi.simdi ben beş yıllık evliyim.ve tüp bebek tedavisi ile co...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Merhaba gülsen hanım, mide hastalıklarının en önemli sebebi stress. onun için birinci yapmanız gereken şey kendinizi rahatlatmanız. sık sık az az yemek yiyin. yemekten sonra 3 saat uzanmayın. yastığınızı yükseltin. kahve, demli çay, kolalı içeceklerden kızartmalardan uzak durun. sigara kullanmıyors... Cevabı gör

  • Kansızlık ve ast yüksekligi

    Degerli hocam 20 aylık oglumun su an ki kan değerleri şöyle demir 50 demirbaglama 447 ast 63 ferritin 9.1 hemogram anormal değerleri mcv 79.8 ly 5.1 ly %73.4 ne 1.2 ne % 16.9 bu anormal değerler 1 yaşındaki kan değerleri ile yakın değerdedir. kan ilacı ve d vitamini takviyesine başladık durum ile...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Astdegerinizin ne olduğunu göremiyorum.tabloda demir eksikliği mevcut.astdegerinin bu tablo ile ilintisi yok hoşcakalın

  • Aids hıv testi

    Merhaba hocam. hocam bazı yazılarınızda kaynağıyla birlikte dünyada çok azda olsa bazı insanların hıv antikor üretiminin 2 yılı hatta 4 yılı bulan insanlar olduğunu belirtmişsiniz. hocam bunun sebebi nedir? acaba kanser hastalığı, kemoterapi gibi rahatsızlıklardan dolayımı bu insanlar hıv virüsüne...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Her yıl binlerce insan, yıldırım çarpması nedeniyle ölüyor; ama kimse dışarı çıkarsam acaba benim de üzerime yıldırım düşer mi diye endişe etmiyor. sizin sorununuz, tıbbi riskin fazlalığı değil; yaptığınız işin size bir zarar vermediğinden %100 emin olarak vicdanen rahat olabilme stresi... görebildi... Cevabı gör

  • Aids hiv testi

    Merhaba hocam. şüpheli temasın 22. gününde hıv rna pcr testi, 50. gününde makro eliza, 71. gününde hıv rna pcr testi ve anti hıv ( kemiluminesans veya benzeri ) testi, 90. 95. 100. 107. günlerinde anti hıv ve hepatit testleri oldum. 108. gün hcv rna pcr testi, hıv rna pcr testi, hıv ag / ab testi, c...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Ppd testinin 17 mmi çıkması önemli değil.akciğer röntgeniniz temiz çıkmış.ppd bir tarama testidir.sizin tüberküloz hastalığına yakalandığınızı göstermez.civarınızda tüberküloz geçirmiş bir bireyden,hastaneye ziyaretçi olarak gittiğinizde,genel ulaşım araci veya işyerlerinde bulunurken bir şekilde he... Cevabı gör

  • Aids hıv testi

    Merhaba hocam. şüpheli temasın 22. ve 71 günlerinde hıv rna pcr testi, 50-71-90-95-100-107 gün anti hıv ve hepatit silifiz frengi testi, 108. gün hcv rna pcr testi, hıv rna pcr testi, hıv ag/ab testi, hepatit, cmv, herpes, ebv silifiz, frengi, testleri bütün sonuçlar negatif. hocam tam kapattım derk...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Ppd testi % 100 sonuç veren bir test değildir. 17 mm. ve daha büyük çaplı reaksiyonlarda akciğer tbc. olabileceği düşünülür ama kesin değildir. sizin akciğer filminiz de temiz çıkmış. ppd'nin hiv'e bağlı pozitif çıkması artık aids şekline dönmüş olduğunda olur. o da bulaşmadan 10-12 yıl sonra olur.... Cevabı gör

  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve hematüri

    Merhabalar yaşım 28 .molloscum teşhisinden sonra lazer ile tedavi oldum.karşı tarafta candida albicans olduğunu ograndim ama benim akıntım yok sürekli kontrol etmekteyim. ancak yinede ara sıra kontrol amaçlı bu sebepten gorunuyorum.son idrar tahilimde 2 bakteri goruldu diyor ve son verdiğim 3 idrar...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Aykut bey merhaba. molluskum tedavi edilmediğinde yayılır ve kendiliğinden düzelmez, anladığım kadarıyla tedaviniz tamamlanmış. candida cinsel yolla bulaşmaz. idrar tahlilinde 3-4 eritrosit normal kabul edilir, herhangi bir rahatsızlığa işaret etmez. idrar kültürünün temiz olması tahlilde görülen b... Cevabı gör

  • Lütfen cevaplayın

    Merhaba doktor bey ben kronik hepatit b hastasıyım bir yıldır ilaç kullanıyorum son çıkan tahlillerimde durumum nedir öğrenebilir miyim?teşekkürler . anti hbe:0.01 positive hbeag:0.241 negative alt:20 ast:20 alfa feto p.:6.5 hbv_dna:viral genom saptanmadı 1 iu/ml =3.4 kopya/ml

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Çok iyi. şu anda virusun üremesi tamamen durmuş durumda o zaman. ilaca ve kontrollere devam ediniz , 3 ayda bir alt ast, 6 ayda bir bu testlerle birilikte ultrason ile kontrol olmanız gerekir.

  • Aids hiv testi

    Merhaba hocam. hocam iş yerinden ppd testi istediler. yaşım 23. bir devlet hastanesi'nde test yaptırdım. sonuç 17mm çıktı. göğüs grafigi normal çıktı. idrar tahlili temiz çıktı. bende balgam veya bu hastaligin belirtisi olabilecek hic bir sey yok. doktorum sıkıntı yok dedi. fakat 17 mm biraz...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Test sonuçlarınızla bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririm.

  • Wbc yüksekliği

    Merhaba hocam 2003 doğumlu oğlumda wbc 16,4 alp fasfatoz 314 çıktı dr götürdümde sol tarafında ağrı var eğilirken otururken ultroson da temiz röntgende temiz çıktı fakat ne oldunu bulamadılar kanda enfeksiyonda var dediler açıkcası hiç rahat değilim bilgilendirirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Hastada enfeksiyon varsa ki wbc değerinin yüksekliği bunu gösteriyor mutlaka incelenerek adının konması vetedavisi gerekir.yapılan incelemeler yeterlli değil.bu durumun aydınlatılması önemlidir.geçmiş olsun

  • Sol goz disa bakamiyor. diplopi

    Hocm merhaba. babam bir anda cift gormeye basladim dedi.ilacli ilacsiz mr cektirdik temiz dendi. 6.sinirde hasar var gibi birsey dendi. bir ust kurulusa gittik. sag goz disa bakamiyor 6.sinirde sorun dendi. 1 hafta tansiyon takibi yaptik doktor tansiyon yok dedi. seker yok . myanestia gravis icin ka...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla İLHAN

    Prof. Dr. Atilla İLHAN

    Yapılan tüm tetkikler ile birlikte hastanızı değerlendirmekte fayda var. öncelikle nedeni ortaya koyup tedaviyi ona göre planlamak doğru olur. çok vakit geçirmeden tedavinin başlanması iyi olur.

.