x

Hemoglobin

  • merhaba halit bey benim annemin böbreklerinde sorun var hemoglobin-idr tahlilinde eser cıktı ve lökosit-idr pozitif cıktı bunları acıklayabilirmisiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halit TALAS

    Op. Dr. Halit TALAS

    İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı hgb çıkmış. antibiyotik tedavisinden sonra duzelecektir

    Dr. Halit TALAS

Diğer Hasta Soruları

  • Otoimmun hemolitik anemi

    Merhabalar. 3 yaşında olan oğlum son 1,5 yıl için de 6 ayda bir 10 ar gün önce serebellit, sonra 2 kez ağır otoimmun hemolitik anemi teşhisiyle hastanede yattık. 3 kez kan verilmesi gerekti. şuan akut dönem sonrası 3x12 mg prednol almaktayız. 10 gündür toplam 3 hafta alınacak sonra dozaj azaltımı ya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın kerem babalık, otoimmün hemolitik anemi tanısı konarak steroid başlanmış, hemoglobin düzeyi normal hale gelince steroid azaltılarak kesilir,bir çocuk hemaotloji uzmanı tarafından takip edilmesi uygun olur. iyi günler

  • Kan sayımı

    Hocam iyigünler.hct 50.7 rbc 5.88 hgb 16.9 diğer tüm değerlerim normal.jak2 negatif dalak büyüme yok, kalp-ciğer temiz,epo önce 4.3 sonra (2 kez flabotomi) sonrası 5.7 çıktı.vucutta batma hafif kaşıntı 1-2 sn lik kramp tarzı ağrılar oluyor.hafif sersemlık ve halsizlik var kulakda cınlama ve ugultu v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayaz bozkır, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. hemoglobin yüksekliği nedenleri araştırılırken primer polisitemi ( polsitemia vera - pv ) yönünden jak 2 gibi testleriniz de yapılmış. kemik iliğinin aşırı çalışmasına bağlı olan ve özellikle hematolojinin alanına giren bu hastalı... Cevabı gör

  • Kemik iliği biyopsisi patoloji sonucu

    Merhaba doktor bey geçen gün babannem sağlık ocağına gitmiş tam kan tahlili yapmışlar ama sonuç için birşey diyememişler bizde ayın 12sinde gideceğiz kontrole hastahaneye size danışmak istedik plt 371 iken plt420 olmuş wbc 4.16 rbc3.69 hgb11.6 hct33.7 mch31.3 rdw39.9 koleterol205 vitamind12.9...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın dila akıncı, babaannenize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. normalin hafif dışında değerler olmakla birlikte kan sonuçlarının güzel olduğunu söyleyebilirim. babaannenizi uzaktan tedavi etmek gibi bir düşüncemin olmadığını siz de anlamışsınızdır. bununla birlikte pratik bazı uyarılar... Cevabı gör

  • Hbr yuksek

    Doktor hanim merhaba kizim 2 yaşında 1 yaşından beri demiri düşük olduğu icin ilac kullandık son yaptirdigim tahlillerde kan sayımı demir depoları demirinin düzelmiş olduğunu gördük normal değerlerde fakat doktorumuz hemoglobin elektroforezi yaptırmamızı ıstedı hba 93.5 hba2 2.5 hbf 4 çıktı hbf yüks...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Tek başina hb f ile karar verilmez, demir tedavisi sonrasi tüm değerler ve özellikle anne ve baba tahlillerini (elektroforez dahil) görmek gerekli, çünkü bir çocuk akdeniz anemisi taşiyicisi ise annesi ve/veya babasi muhakkak taşiyicidir!

  • Babam 60 yaşında

    Mrb hocam babamın kan sonuçlarını gönderiyorum yardımcı olursanız sevinirim sedimantosyon=18. rbc sayısı = 4.43 hemoglobin=11.30 hematokrit=38.5 mch. =25.5 mchc....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın taner hançer, babanıza ve sizlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. geçmiş yazışmalarımıza baktığımda 4 ağustos 2014 tarihinden bu yana yaklaşık iki yıl üç ay geçmiş. babanızın hemoglobin değeri 10,30'dan 11,30 g/dl. değerine yükselmiş. trombosit ( platelet ) değerleri de 73,000' den yükse... Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam merhaba kan tahlillerimde bunlar yüksek ve düşük çıktı ne olabilir? aso=227 h mch=31.6 h mchc=36.4 h k=5.37 h ldh=134 l rdw-cv= 11.8 l %hba1c=4.7 l cevaplarsanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece birkaç laboratuvar testine bakarak tanı konamaz. hastayı bilmek, o testin irtibatlı olduğu başka bilgilere de sahip olmak gerekir. örnek vereyim: mchc denilen test alyuvarlarınızda hemoglobin yoğunluğunu gösterir. eğer bu gerçekten yüksekse, laboratuvardan eminsek ardından kan yayma... Cevabı gör

  • Wbc degerim

    Hocam merhaba.size merak ettiğim birşey sormak istiyorum.ben geçen yıl 3 gebelik geçirdim.üçü de düştü maalesef...doktorum kan pıhtılaşması nedeniyle düşük yapmişin dedi.fakat dikkatimi bisey çekti...benim hamilelik esnasında wbc degerim yükseliyor hatta 14 e kadar yükselmişti 7.haftada.ama hamileli...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın buse aydın, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. gebelik döneminde ve doğumdan sonra bir süre lökosit sayısının yüksek olarak saptanması mümkündür. gebelik süresince lökosit, trombosit, hemoglobin, hematokrit değerleri ve kemik iliği fonksiyonları çok sayıda nedenlerden dolayı etkile... Cevabı gör

  • Düşük insülin değeri ve diyabet

    Merhaba, 3.5 yaşındaki oğlumun açlık glikoz: 62, hemoglobin a1c (hba1c) : 5.6 , hba1c (ifcc) : 38, insulin3 : 1,05. insülin değeri referans aralığı 3-25 arası yazıyor hastanenin. karbonhidrat ve şeker tüketimi çok az, hatta hiç yok gibi çünkü çok iştahsız. insülin seviyesinin bu kadar düşük olması k...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih GÜRBÜZ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih GÜRBÜZ

    Insülin kan şekerini ayarlamak için artar. kan şekeri yüksek değilse, insülin yüksek olmasını beklemeyiz. çocuğunuzun degerlerinde sorun yok

  • Ince bagırsak

    Hocam merhabalar 25 yasımda bayanım benim aylardir sol ust karnimda agrilarim var yapilmayan tetkik kalmadi en sonunda carsamba gunu kolonoskopi olacagim fakat aklima takilan bir soru var bu agrilar ince bagirsaktan kaynaklanir mi? sıze 4 ay evvelkı tum batın tomomun raporunu yazıyorum. tomografı ko...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    İbs açısından değerlendirilmenizde fayda olabilir nazlı hanım. irritable barsak sendromu (ibs – eski adıyla spastik kolon) şehir insanımızda giderek daha fazla rastladığımız bir sorun. stres + besin ekleri, besin boyaları, bitkilere katılan hormonlar, homojenize süt, yoğurt, ambalajlama sistemleri,... Cevabı gör

  • Ince bagırsak

    Hocam merhabalar 25 yasımda bayanım benim aylardir sol ust karnimda agrilarim var yapilmayan tetkik kalmadi en sonunda carsamba gunu kolonoskopi olacagim fakat aklima takilan bir soru var bu agrilar ince bagirsaktan kaynaklanir mi? sıze 4 ay evvelkı tum batın tomomun raporunu yazıyorum. tomografı ko...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali SARAÇ

    Op. Dr. Ali SARAÇ

    Tum tetkıkler yapılmış kolonoskopide normal gelirse barsakların duzensız calışmasına yada beslenme duzensızlığıne baglı olabılır doktorunuz semptomatik tedavi baslar takibe alır

  • Ince bagırsak

    Hocam merhabalar benim aylardir sol ust karnimda agrilarim var yapilmayan tetkik kalmadi en sonunda carsamba gunu kolonoskopi olacagim fakat aklima takilan bir soru var bu agrilar ince bagirsaktan kaynaklanir mi? sıze 4 ay evvelkı tum batın tomomun raporunu yazıyorum. tomografı kontratsız yapılmıstı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Enteroklızis yöntemiyle yapılan mr tetkikte veya kapsül endoskopisinde incebarsak daha iyi görüntülenir ama şu ana kadar yapılan tetkiklerde ağrınızı izah edecek bir lab.bulgusu yok,kolonoskopik tetkikte de birşey çıkmayacağını zannediyorum,çünkü dışkıda gizli kan negatif ve kan değerleriniz normal.... Cevabı gör

  • Polistemia

    Polistemia vera şüphesi hocam hgb 16,8 hct 50.8 rbc. 5,88. jak2 negatif ultrasonda dalak büyümesi çıkmadı.epo önce 4.3 çıktı 2 kez flabatomi yapıldıktan sonra 5,89 çıktı.akciger kalp temiz çıktı.kasıntı batma 1-2 sn yelik vücutta ağrılar ve hafif halsizlik gibi sorunlarım var.22 yaşınd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, yazdığını hemoglobin değeri 16.8 ve bu normal. daha ne düşecek ki ? erkeklerde üst sınır hemoglobin için 18'dir. başlangıçta kaçtı acaba? sizin durumunuzu yüz yüze görüşmek ve bir plan yapmak uygun diye düşünüyorum. geçmiş olsun.

  • Akdeniz anemisi

    Hocam mrb eşim için yaptrdgmz kan tahlili şöyle rbc:6.12 (referans 3.91-5.61) hct:49.8(referans40.0-49.4) mcv:81.4(referans81.8-95.5) bunlar haricindeki butun degerler normaldir. bu sonuçlara bakılarak eşimin akdeniz anemisi oldugu soylenildi. başka bi doktora gosterdiğimde ise eşimin bişeyinin olma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Kanser denemez. hemoglobin elektroforezi testi ile akdeniz anemisi tasiyicisi olup olmadigi anlasilir

  • Kan ve idrar test sonuçları

    Merhaba hocam, eşim 22 haftalık gebe kan ve idrar sonuçlarında bazı oranlar yüksek çıktı biraz endişelendik sizden ricam siz değerlendirme yapar mısınız? teşekkürler. test sonuç birim referans değer önceki sonuç açlık kan şekeri (akş): 76 mg/dl (70.0 - 110.0) normal 70.00 - 100.00 bozulmu ak 1...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Test sonuçlarınız genel olarak normal. ama bunların neden istendiğine göre, muayene bulgularına göre değerlendirilmesi gerekir. bu nedenle doktorunuzla görüşmelisiniz.

  • Bebeğimin kan tahlili

    Doktor bey merhabalar saygılar.. size bebeğimin kan tahlili hakkında soru sormak isterim yapılan tahlil sonuçları şöyledir; nötrofil oranı: 18,30 lenfosit oranı: 70,40 lenfosit mutlak sayısı: 10,60 monosit mutlak sayısı: 1,12 hemoglobin: 12,60 trombosit: 466 oranındadır bebeğim 6 aylık bu sonu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Haluk ESMERAY

    Uzm. Dr. Haluk ESMERAY

    Meraba ceren hanim, sonuçlarıniza gore çocuğunuz viral bir enfeksiyon geçiriyor olabilir. en yakın zamanda bir çocuk hekimi görmesi uygun olur. testin tekrarlanması gerekebilir. iyi günler dilerim.

.