Hemoglobin

  • merhaba halit bey benim annemin böbreklerinde sorun var hemoglobin-idr tahlilinde eser cıktı ve lökosit-idr pozitif cıktı bunları acıklayabilirmisiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halit TALAS

    İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı hgb çıkmış. antibiyotik tedavisinden sonra duzelecektir

    Dr. Halit TALAS

Diğer Hasta Soruları

  • Hemogram yüksekligi

    Htc hcb rbc yuksekligi hocam değerler bunlar rbc. 6.42 aralığı 4.69-6.13 hgb. 19.0. 14.1-18.1 hct. 56.5. 43.5-53.7 mpw. 7.63. 7.8-11.0 pdw. 18.5. 14.-18 anormal olan bunlar hocam yorumunuzu alabilirmiyim çok teşekkür ederim...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun. hemoglobin, hematokrit ve yüksek eritrosit değerlerinizin hematoloji muayenesi sonrası gerekli testler yapılarak araştırılmasını öneririm. bu incelemeler yapılarak altta yatan nedenin saptanması uygun olur. muayene ve incelemeler yapılmadan kan verme işlemi yaptırmak tanı konusunda yan... Cevabı gör

  • Bebeğim başini yatik tutuyor

    16 aylik bebegim boynu yatik yuruyor. mrb hocam.bebegim 16 aylik.boynunu bazen haftalarca saga yatik tutuyor birkac gun duzeldikten sonra bazende sola yatik tutuyor.basini saga sola rahat ceviriyor keyvi yerinde huzursuz degil sadece goruntu olarak basinin bu durumu bizi rahatsiz ediyor.ilk 3 aylik...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Ailede migren var mı? bu durum çocuklardaki migrenin görünen bir şekli atak olduğunda atarax şurup iyi gelebilir 1 ölçek

  • Hemoglobin a1c

    Doktor bey iyi günler ; 14 yaşında tip 1 diabet hastası bir oğlum var okul öncesi dönemde başlayan hastalık serüvenini bu zamana kadar güzel bir şekilde takip ediyorduk bazı dönemler hemoglbin a1c normal değerlerin üzerinde ergenlikmi yoksa başka sebeblerden mi bilemiyoruz ve çok üzülüyoruz ciddi...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.zor bir süreç olduğu gerçek. ancak bu ortamda size yeterli cevap vermem mümkün değil. lütfen merkezimizden randevu alıp geliniz, yüz yüze daha rahat konuşma şansımız olur. sonrasında dilerseniz çocuğunuzun takibini yapabiliriz.

  • Kan tahlili

    Hocam iyi geceler. eşim 6 aylık hamile yapılan kan testinde sonuçlar aşağıda belirttiğim gibi. nisan ayında da yaptırmıştık sonuçlar yine aşağı yukarı bu değerlere yakın çıkmıştı.ayrıca eşimin bacağında küçük bir morluk oluştu. hocam cevabınız için şimdiden çok teşekkürler. diğer değerler normal....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın batuhan tarçın, geçmiş olsun. sonuçlarda hemoglobin, hematokrit , eritrosit düşüklüğü eşinizde kansızlık ( anemi ) olduğunu göstermektedir. wbc ( lökosit - akyuvar ) yüksekliği hamileliklerde de görülebilen bir durum. doğumdan sonra da bazofil değerleri ile birlikte tam kan sayımı ile izlenm... Cevabı gör

  • Hemogram sonucu

    Hocam cevabınız için teşekkürler. biraz daha bilgi vermem gerekirse; hgb:14,6(11-18), #bas:0,12(0-0,2). bu ilave bilgiler ile yorum yapabilir misiniz peki?saygılar sunarım.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kamil çelik, hemoglobin ve mutlak bazofil değerleriniz normal. yani kansızlığınız ve bazofil artışınız bulunmuyor. önceki yanıtım aynen geçerlidir. saygı ve sevgilerimle.

  • Akdeniz anemisi tasıyıcısı

    Hocam merhaba sorum esim için yası 71 akdeniz anemisi tasıyıcısı kan sonuçları demir serum 57 ferritin 16 demir baglama kapasitesi total 401 transferin saturasyonu 14.21 demir baglama kapasitesi uıbc 344 hgb 9.4 hct 30.6 mcv 62.3 mch 19.1 mchc 30.6 rdw 16.8 plt 208 mpv 9.1 pct 0.19 pdw 15.6 wbc 5.6...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın zafer bey, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. eşinizde hemoglobin değerinin 9.4 g/dl olması kansızlığının bulunduğuna işaret etmektedir. mcv değerinin düşüklüğü ( 62.3 ) akdeniz anemisi taşıyıcılığını desteklemekte. ferritin düşüklüğü de eşinizde ayrıca demir eksikliğinin bulunduğunu gösterm... Cevabı gör

  • Hemogram sonucu

    Doktor bey iyi günler. ben kan tahlil sonuçlarımla ilgili sizden bilgi almak istiyorum. hemogram sonuçlarıma göre diğer değerler normal sınırlarda iken mcv:101,8 (79-101), mchc :28,3 (31-37), %baso:1,6 (0-1) gibi sınırların içinde olmayan değerler çıktı. bu sonuçlara göre ilave tetkik yada başka bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kamil çelik, ilk dikkati çeken sonucunuz ortalama alyuvarlar hacminizin çok hafif yüksek ( mcv ) olması. bu durum folik asit, b12 eksikliği...gibi durumlarda oluşabilir. daha ileri yaşlarda görülebilen bazı hastalıklar daha var. yazmadığınıza göre sizde hemoglobin değeri normal olmalı. bazofi... Cevabı gör

  • Mide bulantısı kanda hemoglobin yüksekliği enfeksiyon belirtileri

    Merhabalar doktor bey endişelerimde dolayı size danışmak istedim bugün ani bir mide bulantısı oldu ve devam etti hastaneye gittiğimde kan alındı ve kandaki hemoglobin değerinin yüksek çıktığı ve enfeksiyon belirtileri olduğunu söyledi bu durumun pek rastlanmadığını da belirtti ve beni endişelendirdi...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Hasan OFLUOĞLU

    Yrd. Doç. Dr. Hasan OFLUOĞLU

    Günaydın. öncelikle geçmiş olsun.şikayetlerinizle ilgili size yakın bir hastanenin gastroenteroloji bölümünden yada dahiliye uzmanından randevu almanız uygundur.şikayetiniz ciddi problemlere yol açacak bir hastalığın öncüsü olmadığı düşüncesindeyim.

  • Demir eksikliği

    Hayır yani kansızlığım hakkında bir şey demedi doktor hemoglobinim 12 .7, mch'ım düşük çıktı kollarım bacaklarım çok güçsüz halsiz hissediyorum bu ilaç sayesinde demirim yükseldiğinde sizce bu şikayetlerim ortadan kalkar mı? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Bence üç ay kadar demir tedavisini kullanmanızda herhangi bir sakınca olmaz. bu süre sonunda yakınmalarınızın azalıp azalmadığını görürüz.

  • Hemoglobin

    Hocam saygılar,9 aylık ikiz bebeklerimizin sağlık ocagında parmak ucundan alınan kanla yapılan ölçümünde hemoglobin değeri birisinde 10,3 diğerinde 9,1 çıktı.çocuk doktoru ferromixin şase 1*1 verdi.sıkıntılı bi durummu.(bebekler 34 haftalık erken doğum,birisi 1900 gr digeri 2600 gr)

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Bebeklerin 12 ayına kadar demir almaları , sonra tahlilin tekrar yapılması şart!

  • Telesami taşıyıcı ile hemoglobin f

    Slm hocam nasılsınız biz evli bir çiftiz ve eşim 5 aylık hamile kan tahlilleri yaptıqımızda bende telesami taşıyıcı eşimde hemoglafin f yüksekliqi çıktı ve 8 şırınga aldılar eşimden bu hafta etkisi varmı hemoglafin f yükekliqinden ve bu doqacak çoçuqumuzda zararı varmı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Sorunuzun kadın doğum uzmanına yönlendirilmesi gerekiyor

  • Bebegimde hbf area yüksekliği

    Hocam bebeğim 13 aylik iken 9.8 olan kansizliktan şüphelenen çocuk hekimi çocuk hematolojiye sevk etti çocuk hematoloji hekimi araştırma hastanesinde antalyada gerekli tüm tetkikleri yapti herşey normal ama hbf area sonucu 2.70 cikti testleri 2 kez tekrarladi sonuç ayni ilk basta akdeniz anemisinden...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ömrüm ayçiçek, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kızınızı 18 aylık olması dolayısıyla çocuk hematoloji uzmanlarının incelemesi gerekiyor. doğru olarak bu şekilde incelenmiş ancak kesin bir tanı konulamadığını belirtmişsiniz. hemoglobin f, hemoglobin a2, hemoglobin s ( orak hücre )... Cevabı gör

  • Hiv testleri oldum

    Merhabalar hocam, ben 132 gun once 20 sn kadar korunmasiz seks iscisi ile anal iliskide bulundum daha sonra bazi belirtiler yasadim. apis arasi deri dokulmesi, cene alti findik buyuklugunde lenf bezi (hala sis), bacaklarimda diz kapak arka kisim sis, gozumde arpacik, gibi bazi seyler yasadim. 21,43,...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Öncelikle, rahat olun. tespit edilmiş herhangi bir patojen mevcut değil sonuçta. hiv için testleriniz yeterli. hepatit c için, 6. ayda anti-hcv baktırabilirsiniz. genel bir sağlık tavsiyesi olarak; hepatit b aşınız yoksa, aşı olmanızı öneririm. aşı durumunuzu bilmiyorsanız, antihbs tahlili baktırabi... Cevabı gör

  • Kan tahlili

    İyi günler doktor bey. kan değerlerim hakkinda bilgi almak istiyorum.teşekkürler hgb 9.5 plt 114 wbc 3.29 lym 1.37 mon 0.16 gra 1.77 lym%41.5 mon% 4.7 gra%53.8 rbc 4.05 hct 28.45 mcv 70 mch 23.6 mchc 33.5 rdwc 14.4 pct 0.12 mpv 10.5 pdwc 43.7

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Demir eksikliği veya hemoglobin c hastalığı olabilir. ferritin ve hemoglobin elektroforezi yapılmalı

  • Enfeksiyon tedavisi

    Merhaba kanimda crp 18 wbc 17.65 hemoglobin 13 çıktı . idrarda lokosit esteraz 25 leu/ul eritrosit 1 lokosit 11 yassı epitel 23 çıktı . idrar kültürü yapıldı . klebsiella pneumoniae 100.000 cfu /mıt uredi diyor. doktorum. monurol sase ve duocid 375 mg verdi . antibiyotik uzerinde hamileler kullanma...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Kudret ERKENEKLİ

    Doç. Dr. Kudret ERKENEKLİ

    Merhaba öncelikle doktorunuzun verdiği tedavilerin bebeğe bir zararı bulunmamaktadır. ancak tedavi olmazsanız bu enfeksiyon erken doğum, yenidoğan enfeksiyonu vs gibi sizi ve bebeğinizi sıkıntıya sokacak bir çok rahatsızlığa yol açabilir. iyi günler dilerim

.
x