Hemoglobin

  • merhaba halit bey benim annemin böbreklerinde sorun var hemoglobin-idr tahlilinde eser cıktı ve lökosit-idr pozitif cıktı bunları acıklayabilirmisiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halit TALAS

    İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı hgb çıkmış. antibiyotik tedavisinden sonra duzelecektir

    Dr. Halit TALAS

Diğer Hasta Soruları

  • Prathorman rahatsizliğim var

    Sayin hocam ; cevabınız için teşekkürlerimi sunmak ıstıyorum. belirtmiş olduğunuz kan tahlil değerlerimi aşağıda bilgilerinize sunuyorum. (ilk değerler bana ait diğer değer ise olmasi gereken) lütfen bana bilgi verırmısınız. saygılarımla...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha AYHAN

    Doç. Dr. Mediha AYHAN

    Sevgili hira hanım sadece 25 oh vit d düzeyiniz eksik. ancak parathormon yüksek saptanan hastalarda çok önemlidir. eğer bayılmadıysa mutlaka tetkik ettirin. sonucunu bana bildirirseniz çok yön gösterici olur.

  • Yanma sorunu

    Hocam yaklaşık 5 gündür idrar yollarında hafif bir yanma (derinden geliyor gibi) ve akşam sık idrara çıkma eşlik etti. bugün yapılan idrar testinde hemoglobin + ve eritrosit 4 çıktı. diğer değerler normal ve çekilen idrar yolları ürografisi de normal. daha önceden tanısı konulmuş non-bakteriyel kron...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Güven ASLAN

    Prof. Dr. Güven ASLAN

    Idrar da kan hücreleri için detaylı değerlendirme gerekir

  • Demir eksikliği ve sancılar

    Cevabınız için teşekkürler demir eksikliği tedavisinin genellikle 6 ay sürdüğünü söylediniz ancak doktor demir tedavisine başlayalı henüz bir ay olmasına rağmen demir tedavisini bıraktırdı. son tahlil sonucu 14.8 ve referans aralık da zaten 13-150 . tedaviyi bitirmek için erken değil mi üstelik ağrı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Demir tedavisini bir ayda kesmek çok eksik tedavidir. demir eksikliğinde, yani ferritin düşükse: 1. ) hemoglobin başlangıçta normal ise tedavi 3 ay 2.) hemoglobin başlangıçta düşükse 6 ay tedavi gerekir.

  • Izole mikro hematürü

    Merhaba hocam yoğun antrenmanve spor yapan biriyim sağlık kontrolünde idrarımda hemoglobin(++), lökosit esteraz(+) ve eritrosit (71) çıktı ultrason sonucum temizdi idrara çıkarken yanma ağrı sızıda olmuyor doktorum çok önemsenicek bir durum yok dedi fakat içim rahat değil sizce ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Her idrarda görülüyorsa (antrenman yapmadığınız zamanda bile) araştırlması gerekir

  • Ağız ve diş sağlığı

    Merhaba aslıhan hocam benim ağız problemim çok kötü 2008 yılında genel anestezi altında 7 gömülü dişim çekilmiş 21-22 nolu dişlerime işınlı dolgu yapıldı 2012 yılında ise gene genel anestezi altında kırık dişim çekildi hastaneye ayağa kaldırdım ben benimde 20 lik dişlerim var en arkada sağdaki 20 l...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Dt. Evren ÜNER

    Uzm. Dr. Dt. Evren ÜNER

    Kan değerleriniz(hemoglobin,hematokrit vs) çekim yapılacaksa önemlidir. tekrar bi değerlendirme yapılsın. sizin tedavileriniz sedadyon ya da genel anestezi altında yapılmalıdır. korku ve kooperasyon kurulamama nedenlerinden dolayı tercih bu yönde olmalıdır. öncelikle ağız içi muayene ve röntgen ile... Cevabı gör

  • Talesemi veya taşıyıcılığı

    Hocam merhabalar benim çocuğum 2.5 yaşında 3 aydır tedavi görüyor kan testlerinde hemoglobin çok düşük çıktı ilk ay 5.6 idi ve demir depoları boşalmıştı 1 ünite kan verdiler ondan sonra 10 a çıktı 3 aydır ferrosanol b kullanıyoruz ilk ay 1 er ölçek 2. ay 2 ye çıkardı 3. ay işe 1 ölçeğe indirdi kan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın hakan kartal, çocucuğunuzda hem demir eksikliği anemisi var, bu durumda talasemi tarama testi tam sonuç vermeyebiliyor,bu nedenle genetik analiz yapılarak net sonuç alınır. cocuğun kan örneğini bize göndermeniz yeterli olur. iyi günler

  • Anormal kanama

    Alpaslan hocam merhaba. esim 14 bucuk haftalik hamile. dusuk riski olan gebelik yasiyoruz. daha once 2 defa siddetli kanama gecirdi. en son 29 haziran gunu siddetli kanama gecirdi. 10 gun kadar hastanede yatti. serum ve bir takim ilaclar verildi. hastanede son 4 gun hic kanama olmadi diyebiliriz. d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Plasenta dediğimiz bebeğin eşi rahim ağzına yerleştiği durumlarda rahim büyürken böyle kanamalar görülülebilir. bu kanamalar bebekte bir anomaliye yol açmaz. eşiniz bir süre tuvalet dışknda yataktan kalkmasın, fakat mutlaka dizüstü varis çorabı giysin. kan değerlerinin düşüklüğü için öncelikle ağız... Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Ben kan tahlili yaptırdım sağlık ocağında doktor karaciğer de yağlanma olduğu söylendi . mch 27.5 mchc 30.9 anti hbs 10000 hba % 87 hba2 % 2 hbf % 07 değerlerim yorumlar mısınız

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Didem AYDIN

    Uzm. Dr. Didem AYDIN

    Merhaba,ilk iki tetkik kan sayımınızla ilgili, kırmızı kan hücreleri içindeki hemoglanin konsantrasyonu ile ilgili .tüm hemogram sonucunuzla birlikte değerlendirilir..anti hbs yüksekliği hepatit b ye karşı koruyuculuğunuzu gösteriyor. koruyuculuğunuz yüksek görülüyor.diğerleri hemoglobin elektrofore... Cevabı gör

  • Primolut hap sonrası adet düzensizliği

    Iyi günler kıymet hanım ben ameliyat olacağım için size sormuştum daha önce soruyu fakat ameliyattan sonra ben kesildim ve bugün adet olmam gerekiyor du olmadım , kızım kimse ile birlikte de olmadim fakat yumurta bölgesinde sağ tarafta ağrım oluyor acaba adet olamadığım için mi , mayasur ameliyati o...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Kıymet KÖYBAŞI

    Uzm. Dr. Kıymet KÖYBAŞI

    İyi günler merve hanım. muhtemelen çatlamayan ve yumurtalık kisti olarak kalmış bir yumurtanız olabilir. bu tür kistler hormon üreterek o adet düzensizliğine neden olabilmektedir. yumurtalık o kisti yırtılmaları bazen karın içine kanamalara neden olur olacağı, uzun süre adet gecikmesi sonucunda i... Cevabı gör

  • Çocuk insülin direnci yüksekliği hk

    Hocam merhaba kızım 13 yaşında adet düzensizliği kilo artışı ve tüylenme sorunumuz mevcut yapılan hormon testlerinde insülin direnci çıktı sonuçlar sırasıyla ogtt 75 gr glukoz 0.dakika 101.2 glukoz 1/2saat 159 glukoz 1saat 147 glukoz 2 saat 159 çıktı insülin açlık46,2 b12 değeri 292 insü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    İlacı kullanması gerekiyor. çocuk endokrin uzmanı doktorunuzun önerilerine uyunuz.

  • Enfeksiyon

    İyi günler hocam k.b yin rahatsız ediyorum yigenimin bir buçuk aydır ateşi düşmüyor bütün kan testlerini yaptık sonuçları yüksek gelio ve kan kültür nu de yaptık onda herhangi bir üreme olmadığı sonuçlandı kansonuclari ise şöyle ; crp 18.9 hemoglobin 8.1. lökosit 14.81. plt 62 b...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Plt hayli düşük. bir hematoloji uzmanının görmesi gerek.

  • Alyuvar eksikliği

    Sayın hocam, 38 yaşında erkek hastayım. 1 aydır devam eden faranjit şikayetim nedeni ile farklı zamanlarda yaptırdığım kan tahlillerinde 19.06.2017 tarihinde: crp:26.2 wbc: 14.43 rbc: 5.19 hgb: 15.6 hct: 45.2 mcv: 87.1 mch:30.1 mchc: 34.5 plt:290 mpv:9.1 bu sonuçlara istinaden bi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. wbc, crp değerleriniz geçirdiğiniz enfeksiyonun antibiyotiklerle tedavisi sonucunda giderek düzelmişler. son sayımınızda hemoglobin değeriniz normal olmakla birlikte alt sınıra yakın. hematokrit ise normalin altında. geçirdiğiniz rahatsızlığın mutlaka tam kan say... Cevabı gör

  • Lenfoma lösemi şüphesi

    Tam kan sayımı sonuç değerlendirmesi; hocam ben lenfoma hastası olmaktan korkuyordum tam kan sayımı yapıldı sonuçlar şu şekilde bi sıkıntı var mıdır? eritrosit: 5.2 hemoglobin: 14.9 hematokrit:44.8 mcv:86.3 mch:28.7 mchc:33.33.3 rdw-cw:12.5 lökosit:5.6 nötrofil oranı:39.5 lenfosit...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç

    Doç. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç

    Mevcut bu kan sonuçlarınız normal, lenfoma tanısını sadece kan testi ile yapmıyoruz. lenf bezlerinize usg yapılıp şüpheli görüntü varsa biyopsi yapılması uygun olacaktır. sağlıklı günler dilerim.

  • Adet dönemi

    Ben ameliyat olacağım için primolut hapı kullandım 11inde hasta oldum ilaci ictim 12 sinde ameliya oldum vehasta olmadım daha kesildim ondan sonra acaba ne zaman olurum tam olarak

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Kıymet KÖYBAŞI

    Uzm. Dr. Kıymet KÖYBAŞI

    Geçmiş olsun merve hanım. ihtiyaç duyulduğunda hormonal yöntemler adet geciktirici olarak kullanıldıklarinda etkilidirler ancak adet düzensizliğine neden olabilirler. bir sonraki adetin bir hafta içinde başlaması beklenir. başlamamış ise tam olarak ne zaman başlayacağı bilinemez. cinsel olarak akt... Cevabı gör

  • Troid ve anemi

    Göksun bey merhaba ben hipotiroid ve aynı zamanda alırı kansızlık var 4 sy önce omuz atroskopisi geçirdim ama öncesinde 20 günlük orofen yüklemesi yapıldı günde 3 tane hemoglobin 8 çıkmıştı ameliyat sonrasıda 10 gün daha devam edip bıraktım 43 yaşındayım bu zamana kafar birçok kan ilaçı aldım fakat...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Göksun AYVAZ

    Prof. Dr. Göksun AYVAZ

    Eğer tiroid hormonlarınız normal değerlerde gidiyorsa ve b12 eksikliğiniz de yoksa kansızlık tiroid ile ilgili değil demektir. kansızlığın gerekçesini araştırmak gerekir(bir yerden kayıp, beslenme bozukluğu, yapım yetersizliği vs). bunu da bir hematoloji uzmanının yapması daha iyi olabilir.

.
x