Hemoglobin

  • merhaba halit bey benim annemin böbreklerinde sorun var hemoglobin-idr tahlilinde eser cıktı ve lökosit-idr pozitif cıktı bunları acıklayabilirmisiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halit TALAS

    İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı hgb çıkmış. antibiyotik tedavisinden sonra duzelecektir

    Dr. Halit TALAS

Diğer Hasta Soruları

  • Hemoglobin ferritin

    Merhaba. hemoglobin im 10.5 du doktorum kan ilacı verdi 2 ay onu kullandım bugün kan tahlili istedim hemoglobin 9.5 olmuş. ferritin de 2.4 internette bi yazi okudum. ferritin sıfırlanırsa kanserlikle sonuçlanıyormus diye bu bilgi doğru mu ? 19 yasindayim yardımcı olur musunuz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın melike ağırcan, öyle bir durum yok, sonuçlarını mail olarak gönder, değerlendireyim, neler yapılmasını anlatayım. iyi günler

  • Hematoloji sonucum

    Hocam demir eksikliği şikayetim vardı çok uzun süre surup ve hap tipinde ilaçlardan tükettim. iğne vurdurarak da b12 değerlerimi biraz yükseltebildim. hematolojiden sonunda sıra alabilip kan tahlilleri yaptırdım. değerlerim şöyle. endomisyuma dair bir değerim pozitif çıkmış. değerli yorumlarınızı be...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin çok düşük (8.00 g/dl) yani kansızlık var. ferritin çok düşük (ferritin 1.7 ng/ml ) yani demir eksikliği var. pek çok tedavi aldığınızı söylüyorsunuz. ya tedavi doğru olmadı ya da doğruydu, işe yaradı belki ardından nüks etti; bilemiyorum. size buradan yardımcı olabilmem mümkün d... Cevabı gör

  • Hiv testleri

    Tarih işlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri 10/04/2017 idrar tahlili, strip ile - görünüm : berrak - renk : sari - dansite : 1,030 1,003 - 1,035 - lökosit negatif (-) neg - nitrit negatif (-) neg - reaksiyon ph : 5 4,5 - 8 - eritrosit negatif (-) neg - protein : negatif (-) < 15...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Ne güzel bütün sonuçlarınız çok iyi çıkmış. ferritin vücuttaki demir deposudur. bu kadar yüksekliği her hangi bir hastalık belirtisi değildir.

  • Kilo veremiyorum bana yardım edin

    Öncelikle teşekkür eder başarilar dilerim aşağıdaki tahlil sonuçlarıma göre neden kilo veremiyorum yorumunuzu alabilirmiyim saygılarımla glukoz (açlik) 82 mg/dl urea (bun) 10.57 mg/dl 7 kreatinin 0.74 mg/dl total kolesterol 166 mg/d ast 11 u/l alt 18 u/l alkalen fosfataz 63 u/l ürik a...

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Banu ARISOYLU

    Dyt. Banu ARISOYLU

    Merhaba hacer hanım. kan tahlili sonuçlarınız referans değerler aralığında. kilo almanızla sonuçlanacak herhangi bir tahlil değeriniz yok paylaşımınıza göre. ancak beslenme şeklinizin, fiziksel aktivite durumunuzun değerlendirilip kilo vermenizi engelleyecek alışkanlıklarınızın tesbiti ve doğru besl... Cevabı gör

  • Plt 505 çıktı. normal mi

    Hocam öncelikle saygılarımı sunuyorum. uzun süren kanamalı ve pıhtılı adet sorunu nedeniyle doktora gittim. ayrıca 10-15 gündür de her iki bacağımda yürütmryecek derecede ağrım var. kan tahlilinde hemoglobin 12.0 plt ise 505 çıktı.kolesterol ve trigliserid deperi ise 300 ün üzerinde. 3 ay önceki plt...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın emine cellat, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yeni ve üç ay önceki trombosit değerlerinizin yüksekliği, bacaklardaki ağrılar daha ayrıntılı incelemelerin yapılmasını gerektirir. hematoloji muayenesi sonrası gerekli incelemeler, tanı ve ayırıcı tanılar yönünden uygun bir seçim olur kanısı... Cevabı gör

  • Plt 505 çıktı. yüksek mi.

    Uzun süren kanamalı ve pıhtılı adet sorunu nedeniyle doktora gittim. ayrıca 10-15 gündür de her iki bacağımda yürütmryecek derecede ağtım var. kan tahlilinde hemoglobin 12.0 plt ise 505 çıktı.kolesterol ve trigliserid deperi ise 300 ün üzerinde. 3 ay önceki plt değerim ise 465 çıkmıştı. 505 plt değe...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Hayır, çok ciddi bir yükseklik değil, ben sana coraspin 100 mg kullanmanı öneriyorum. kanama trombosit düşüklüğü ile oluşur, yükseklikte böyle bir şey olmaz, geçmiş olsun

  • Ferritin degeri

    Merhaba hocam. hemoglobin 13.5 ferritin 7.5 değerinde. doktor oroferon tablet yazdı ancak yutamiyorum. ilacı kırıp içmemde herhangi bir sakınca olur mu ve bu değerler çok halsizlik yapar mi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Bu değerler aşırı halsizlik yapmaz normalde. ilacı kırıp içmeyi deneyebilrsiniz.

  • Talesemi taşıyıcı

    Merhaba,40 yaşında bayanım talesemi taşıyıcısıyım, hgb-7,2 hct-25,3 ferritin-3,23 b12-365 halsizlik, uyku, ağrılar, baş dönmesi var, bana damardan 2 demir iğnesi verildi b12 ayda bir ve d3 vitamini iğneleri serumla aldım bir hafta oldu fakat henüz hemoglobin 8 reglim ağır geçtiği için hiç toparlaya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ferritin 3 düzeyinde demir eksikliği için damardan sadece 2 adet tedavi bu durumu düzeltmez. ama tabi, damardan kaç mg verdiklerini bilmiyorum. sizi mutlaka görmek, muayene etmek ve tedavinizi planlamak şart. bu işin tedavisini bir hematolog yürütmeli. geçmiş olsun.

  • Kılcal damar tıkanıklığı

    Beyin kılcal damar tıkanıklığı hocam bir hafta önce dengesizlik ve ağrı ağrısı beyinde basınç hissi nedeniyle doktora gittim beyin mr çekildi beyin kılcal damarlarımın tıkanık olduğu söylendi ayriyeten hemoglobin değerim 18 kan sulandırıcı ilaç verdi gözaltlarım morarıyor ve 20gün oldu hafif bi am...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla İlhan

    Prof. Dr. Atilla İlhan

    25 yaş için beyin kılcal damarlarında tıkanıklık olması son derece nadir bir durumdur. bunun mutlaka etraflı bir şekilde araştırılması lazım. hemoglobin değeri yüksekliği tek başına açıklamaz. sigara içiyorsanız bu da yükseltebilir. muayene bulgularınız önem taşır. gelebilirseniz değerlendirelim.

  • Yorgunluk ve bitkinkik

    Merhaba hocam 3 yıldır özellikle kış aylarında hemen hemen her gün saat 11-12 gbi başlayan saat 3 4 gibi biten bir yorgunlugum var.sanki et yığını oluyorum. 3 yıldır çalışıyorum ve 26 yaşındayım. *endokrinoloji, nöroloji,üroloji, dahiliye,psikiaytri bölümlerine gittim ancak kan değerlerim normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın olcay aydın, geçmiş olsun kan değerleriniz düşük olsa yorgunluk nedenlerinizi açıklamak kolay olurdu. dahiliye, endokrin muayeneleri de olmuşsunuz. ardından da psikiyatri muayenesi. bu uzmanlardan sonra benim uzaktan bir yorumda bulunmamın bir anlamı olacağını sanmıyorum. her şey normal yakın... Cevabı gör

  • Baş çevresi

    Sayın hocam bebeğimde 4. gününde bir morarma yaşadık ve hastaneye götürdük biz gaz sancısı vb olabilir diye düşünürken yoğun bakım doktoru kalp atışı 190 nın üzerine çıktığını ve oksijen sant.48 e düştüğünü nefes tutma olduğunu evdeki morarmayı da buna bağlayarak luminelatten başldadı.ankarada bir h...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Adnan AYVAZ

    Doç. Dr. Adnan AYVAZ

    Bebek ne kadar küçük olursa nöbeti ayırt etmek o kadar güç olabilir. kullandığınız ilacın baş ölçümlerine bir etkisi olmaz. zaten normal sınırlar içinde dendiğine göre sorun yok. bebeğin gelişiminde yazdıklarınıza göre bir anormallik göstermiyor. doktorlar temkinli olmayı seçmeleri çocuğun ileride k... Cevabı gör

  • Jak2 v617f mutasyonu

    Merhaba doktor bey yaşım 21 hemoglobin değerim 15,5 bu değerin yüksek oldugu söylendi jak2 testi yaptırdım negatif çıktı nasıl bir yol izlemeliyim halsizlik var ve sürekli uyuyorum hemoglobin değeri yorgunluk yapar mi birde yüzümde 2 yıldır geçmeyen sivilce ve kızarıklık mevcut nedeni ne olabilir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Değerleriniz normal. ileri tetkike gerek yok

  • Alfa talesemi

    Hocam teşekürler.. bende alfa nişanlımda hemoglobin c taşıyıcılık çıktı.. bu dogucak cocuk için nasıl bir olumsuzluk yapar.. yani talesemi hastası doğarmı çocuk

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Evlenmeden önce muhakkak hematoloji uzmanı ile yüz yüze görüşün, araştırılması lazım!

  • Vitamin d ilaci ve uyusmalar

    Yorgunluk olarak daha iyiyim lakin ilaci kullanmaya basladiktan sonra uyusmalrin bu sekle gelmesi kafami cok karistirdi. bas donmesi olmustu bu esnada ayak parmagimda uyusma hiasetmistim iki kez nornalden siddetli bir sekilde o yuzden gitnistim doktora. nornalde turkiyede anemi teshisi konmustu ban...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Levent KURŞUN

    Uzm. Dr. Levent KURŞUN

    Sayın soru sahibi, ilgili ek tetkikleriniz ile beraber değerlendirildiğinde yaşam kalitenizi fiziksel sağlık yönünden etkileyecek önemli bir durum bulunmadığı anlaşılıyor... tedavi girişimleri konusunda gerekli ve yeterli önlemler de alınmış diye görülüyor... sanıyorum şikayetlerde açıklanamayan de... Cevabı gör

  • 86 yasında babaannemin tedavi destegi

    Doktor bey, babaannem 86 yaşında, 155 boyunda normal kilolu, kalp ritm bozuklugu(af) , diabet tip 1 ,kronık bronşit ve karın bölgesinde yoğun şişliği bulunmakta su an kan düzeyi hemoglobin 14.5 . yaşa bağlı olarak hangi dr a gitsek ordan oraya yönlendirme yapılıyor. konuyla ilgili tavsiyeniz nedir?...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hüseyin DORUK

    Prof. Dr. Hüseyin DORUK

    Hastanız için en doğru yaklaşım geriatri bölümü olan bir hastaneye müracaat etmenizdir. randevuyu online olarak veya 182'den alabilirsiniz. geçmiş olsun.

.
x