Hemoglobin

  • merhaba halit bey benim annemin böbreklerinde sorun var hemoglobin-idr tahlilinde eser cıktı ve lökosit-idr pozitif cıktı bunları acıklayabilirmisiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halit TALAS

    Op. Dr. Halit TALAS

    İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı hgb çıkmış. antibiyotik tedavisinden sonra duzelecektir

    Dr. Halit TALAS

Diğer Hasta Soruları

  • Değer düşüklüğü

    Merhaba 7 aylik oğlum b 12 si 259 du doktorumuz bize b12 iğnesi verdi igneyi kullandik su an b 12 değeri 1 ay sonra 1176 oldu değeri kactan sonra tehlikeli oluyor netrofil değeri 12.6 lenfosit de 72.8 plt 138 hemoglobin(hgb) 10.3 bi çok degeride yüksek yada dusuk vucudunda döküntüler ve hafif ki...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Vit b12 için telaşlanacak bir durum yok ama hemoglobin düşüklüğü için ilaç kullanması lazım.

  • Düşük tansiyon

    Merhaba hocam. tansiyonum sürekli 9-4 veya 10-5 oluyor. hemoglobin değerim ise 11'dir. kendimi " halsiz, mutsuz, çok yorgun... " hissediyorum. baş dönmesi de yaşıyorum. bu şikayetlerim tansiyonumla alâkalı mıdır? teşekkürler...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun. genç yaşlarda olmamız, zayıflık, hemoglobin değerlerinizin düşük olması ( kansızlık - anemi ) gibi nedenler kan basıncı değerlerimizin düşük olmasına katkıda bulunurlar. doğru tanı ve doğru tedavi için, sizi bir iç hastalıkları uzmanı meslektaşımızın muayene etmesini, tam kan, hormonla... Cevabı gör

  • Ne yapmalıyım artık

    Hocam merhabalar, ben 12 yaşımdan beri kansızlık çekiyorum hangi doktora gitsem hepsi birbirine sana yanlış ilaç veriyorlar deyip duruyor. ilaçların hepside mideme dokunuyor. kullansam mide rahatsızlığı da çekiyorum kullanmazsam kansızlık başa bela. en son gyno ferro sanol kullanıyorum 3. paket. 2 s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sevcan yanık, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ağız yoluyla demir preparatları, damar yoluyla ( intravenöz ) demir uygulamaları hatta iki ünite eritrosit ( alyuvar ) transfüzyonu öykünüz bulunmaktadır. tetkiklerinizde hala hemoglobin değerleri 8 - 10,1 g/dl. dolaylarında. ferritin 6,30 ng... Cevabı gör

  • Tahlil yorumlanması

    Akın hocam merhabalar size birkaç sorum olucak aydınlatırsanız sevinirim. yaşım 24.esansiyel tremor rahatsızlığım var.şu an ilaç kullanmıyorum.çok önceden yapılan testlerde anti nükleer antikor 1/100 pozitif çıktı.billurubin düzeylerimde hep yüksek çıkmıştı.tremorlarımın artması üzerine nöroloğa ba...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın eren kara, öncelikle geçmiş olsun. hem hematoloji hem de gastroenteroloji uzmanlarına göründüğünüze göre gilbert ve talasemi konusunda ayrıntıları bilmeden uzaktan bir yorum yapmak doğru değil diye düşündüm. mcv, hemoglobin, ferritin gibi değerlerinizi belirtmediğinize göre ( normal olduğu... Cevabı gör

  • Lekeeee cikmasi cikmayan sonuc

    Merhaba hocam kizim 4 yasinda vücudunda cikan kahverengi lekeler icin bu testler yapildi ferritin crp ast alt alp demir tibc gulukoz bun keratinin tam kan sayımı periferik yayma sickling testi sadece demirin sınırda olduğunu digerlerinin normal oldugu soylendi ama şu testlerimiz iki gün icinde çıkar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sonay sonnur, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. hemoglobin elektroforezi diğer tetkiklere göre genellikle sonuçları geç alınan testlerden. bu nedenle sonuçların gecikmesi bir olumsuzluk işareti anlamına gelmez. lekeler konusunda son sözü muayenesini yapan meslektaşımız söyleyebilir. sonuçla... Cevabı gör

  • Küçülmeyen lenf bezleri

    Doktir hanim. oglum suan 35 aylik 8 aylikken boyun v kasik bolgelerinde cok sayida buyumus lreaktif lenf bezleri saptandi. yapilan tetkiklerde cmv gecirdigi bezelerin zamanla kuculecegi soylendi.fakat uzerinden 2 yildan fazla zaman gecmesine ragmen bezelerde kuculme olmadi. ozellikle kasik bolgesind...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    En doğrusu oğlunuzu çocuk hematoloji bölümünün görmesi olur, sorun yok derlerse içiniz rahat eder, muayene etmeden ve tahlilleri görmeden yorum yapmak yanlış olabilir!

  • Hemoglobin f yüksekliği

    Merhaba, hemoglobin f yüksekliği hakkında detaylı bir bilgi alabilir miyim? hangi hastalıkların habercisi olabilir? sağlıklı bir insanda görülebilir mi?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet TURGUT

    Prof. Dr. Mehmet TURGUT

    Hemoglobinopati olarak adlandırılan bir grup kalıtsal kan hastalığında görülür. nadiren bazı ilaçlara bağlıda yükselebilir. sağlık insanlarda hayatın ilk aylarında görülebilir.

  • Yoğun adet görme

    Yoğun adet şikayeti ile gittiğimde yapılan kan sonuçlarımı yorumlamanızı rica eder iyi çalışmalar dilerim. wbc [h] 10,80 x10^3/ul 4 - 10,3 ne% 67,9 % 41 - 73 ly% 23,6 % 20,3 - 46,7 mo% 8,1 % 3,3 - 10,1 eo% [l] 0,0 % 0,9 - 6,0 ba% 0,4 % 0,3 - 1,5 ne# 7,4 x10^3/ul 2,1 - 8,7 ly# 2,6 x10^3/ul 1,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Sonucunuz normal

  • Idrar sitolojisi

    Merhaba hocam yeterli goruntuleme yonteminden kastiniz nedir? usg mr falan falan mi onlar cekildi temiz. eritrosit morfolojisine nasil bakiliyor? ayrica idrar sitoloji testi normal mi oluyor bu durumda? son verdigim normal idrar tahlilinde hemoglobin ve eritrosit cikmadi.bilgilendirirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Evet kastim belirttiğiniz görüntüleme yöntemleriydi. eritrosit morfolojisine nefrologlar bakar. sitoloji sonucunuz temiz. ancak mesanede düşük dereceli bir tümör varsa sitoloji temiz çikabilir.

  • Idrar sitolojisi

    Hocam iyi aksamlar 24 yasindayim.herhangi bi sikayetim yok.rutin kontroller de yaklasik 3 4 aydir normal idrar tahlilimde 1 hemoglobin 40 eritrosit cikiyor. bunun uzerine idrarda sitoloji bakildi.sonuc su sekilde yaziyor.mikroskopik bulgular: skuamöz ve ürotelyal hücreler, pnl'ler, eritorsitler ve k...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Merhabalar sitoloji bulgularinda bir özellik yok. yeterli görüntüleme yöntemleri yapilmiş ve herhangi bir patoloji saptanmamiş ise, kanama böbreklerden de kaynaklaniyor olabilir. bunun için bir nefroloji doktoruna görünüp eritrosit morfolojisine baktirmakta fayda olacaktir. nefrolojik bir hastalik... Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba, kan tahlili sonucumu yorumlar mısınız? şimdiden teşekkür ederim. ferritin : 7 - (20/200 normal değer) mch : 26,9 - (27,20/33,50 normal değer) rdw : 15,9 -(11,80/13,40 normal değer) diğer tüm değerler normaldir.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gülşah selvi, ferritin düşüklüğü ve rdw yüksekliği dikkate alındığında sonuçlar demir eksikliğini düşündürmektedir. hemoglobin düşüklüğü de bu kan tablosuna eklenirse o zaman demir eksikliği anemisi ( dea - demir eksikliğine bağlı kansızlık ) tanısından söz ediyoruz. hemoglobinin normal değer... Cevabı gör

  • Polisitemi

    Hocam bundan 8 yıl önceki kan değerlerimde de rbc:5,99 hgb:17,1 hct:49,5 wbc:5,78 plt:212 pdw:14 rdw: 13,6 doktor epoprotein ve hemeoglabin elektrozu istedi sonuçları bekliyorum anladım benim hastalığımın ne olduğunu hocam.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın eyüp akbaba, eritropoietin ( epo ) kemik iliğinde eritrosit ( alyuvar ) yapımını uyaran hormon. normal, yüksek ya da düşük düzeylerinin ayrı ayrı anlamları olabilir. hemoglobin elektroforezi ise polisitemi yapabilecek anormal hemoglobinlerin araştırılması amacıyla istenmiş. bu testler... Cevabı gör

  • Kan değeri

    Merhabalar dr hanım 8 aylık kızımın kan sonuçları pct42 eozinofil0.23 nötrofil1.22lenfosit70.8 trombosit456 hemoglobin 11 değerlendirirsiniz sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Hafif lenfosit yüksekliği var, geçirdiği viral enfeksiyon veya yapılan aşılara bağlı olabilir, başka sorun yoksa tek başına önemli değil!

  • Polisitemi

    Merhaba hocam bende kan yüksekliği varmış testler yaptılar bazı: yaşım 22 erkek polisetemi? yazıyor. usg: normal organlar tek sağ böbrek küçülmüş. 2 defa kan testi aynı gğn 1 2 wbc: 6,7 8,8 rbc: 6,17 6,16 hgb 16,7 17,3 hct 52,3 50,9 mcv 85 82,5 plt 214 214 internette bu hastalık için en fazla 17 yıl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın eyüp akbaba, polisitemilerin çok sayıda alt tipleri bulunmaktadır . kısacası, hemoglobin değeri yüksek çıktı diye kimseye hemen primer yani kemik iliği ile ilgili polisitemi ( polisitemia vera - pv ) tanısı konulmuyor. pazar akşamını polisitemilerden uzak geçirmeni dile... Cevabı gör

  • Polistemıa vera hastasımıyım

    "değerli hocam ben kan tahlılerımdewbc 9.95,rbc 5.27,hgb 15.2 hct46.5rdw13.4 pdw 9.6 plt 516 çıktı.dahılıye doktoru değerlerımı yuksek buldu hemotoloji dr gıtmemı ıstedı.polıstemıa vera hastalından şüphelendı.gorüşlerınızı ıstıyorum"

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayten altuntaş, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. gönderdiğiniz testler içinde özellikle plt ( platelet -trombosit ) değerlerindeki yükseklik dikkatimi çekti. trombosit yüksekliği pimer ya da sekonder nedenlere bağlı olabilir. öncelikle bu ayırımı yapmak gerekiyor. primer ( esansi... Cevabı gör

.