x

Hcg

  • iyi akşmlar doktor hanım kan BHCg TESTİ NEGATİF OLURSA kesin gebelik olmaz mı yoksa illa ultrasona da girmek gerekir mi gebeliği anlamanınn en kesn yolu nedir ? diger sorum da diane 35 sonrası adet görürsek gebelik kesin yok diyebilir miyiz gebelik olupda bu ilaçla adet kanaması olur mu 5 gün teşekkrrler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yeşim BÜLBÜL BAYTUR

    Prof. Dr. Yeşim BÜLBÜL BAYTUR

    Bhcg gebelik durumunda ultrasonla bebek gorulmeden pozitif olmali. beta hcg 1000-1500 civarinda iken bebek ultrasonda gorulebilir. ilac kullanirken de gebe kalabilir ve buna ragmen adet gorebilirsiniz.

Diğer Hasta Soruları

  • Acilcevapverinlutfen

    Merhabalar doktor bey arkadaşım iliskiden 4 gün sonra adet oldu fakat ici rahat etmedi t hcg testi yaptirdi iliskiden tam 15. gun sonra sonuç 0.8 çıktı adetine 13 gün var meme uçlarında sızı ve meme ucunda hafif büyüme ve beyazlıklar var sizce hamile olma riski varmıdır acil cevap verin nolur şimdid...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Sonuç negatif adetini beklesin gecikir ise kanda gebelik testi tekrarlanmalı.

  • Üçlü tarama testi

    Hocam 27 yaşındayım 16+6 hafta trısomy 18

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ömür TAŞKIN

    Prof. Dr. Ömür TAŞKIN

    Yapulmadi gerekenleri takip eden doktorunuzla karar verin. ek tetkik gerekecek

  • Beta-hcg değeri gebelik

    Merhabalar hocam, ben 34-35 günde bir adet görüyorum.son adet tarihim 27 ekim. adet döngünüm ilk günü olan 30 kasımda beta hcg testi yaptırdım.sonuç;50.81 çıktı. ertesi gün 1 aralıkta tekrar test yaptırdım sonuç; 65.51 çıktı. 3 aralıkta da tekrar test yaptırdım 130,77 çıktı. bu sonuçlar normal sınır...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ömür TAŞKIN

    Prof. Dr. Ömür TAŞKIN

    Yapturma araliginiz yanlis. ama normal sinirlarda. bir doktorun takibinde olun

  • Hamile kalamama

    Merhaba doktor hanım 6 yaşında bir oğlum 1,5 yıldır 2.yi istiyoruz ama olmuyor.hormon tahlilerimi yaptırdım hepsi normal çıktı.ağustos ayında 3 gün gecikmeden sonra oldum hcg bakıldı 4.günü ve 9 küsür çıktı değer 2 gün sonra ise 2.5'a düşmüştü.dr kimyasal gebelik dedi.benim sorum bir çocuğum olmasın...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Zaman içerisinde böyle bir durum gelişebilir rahim içine histeroskopi ile bakılabilir. adet başında muayene olun yumurta gelişimi takip edilebilir eşinizin sperm testi değerlendirilsin.

  • Geç döllenme mi?

    Hocam merhaba son adet tarihim 20 ekim 2016 21 kasımda beta hcg yaptırdım sonuc 0,100 çıktı 26 kasımda hala regl olmadığım için testi tekrar ettim 7,34 çıktı.ve sırasıyla 28 kasımda - 50,31 30 kasımda-192,1 3 aralık- 848,41 yükselişlerim normalmidir.bu duruma göre geç döllenmemi var acaba.kaç...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın SAVCI

    Op. Dr. Akın SAVCI

    Evet gününüze uymuyor bhcg artışı normal görülüyor 4 haftalık olunca kese görülmeli 6.haftada kalp atışları

  • Gebelik

    30 ekim son sat tarihim 30.11 bhcg degeri 85.12 02 aralik 247.35 gebelik var mı varsa bebeğin görünmesi ve kalp atislarinin duyulması için doktora ne zaman gitmeliyim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    B-hcg 30.11 olan değeri ayın kaçında yaptırdığınızı yazmamışsınız. sağlıklı bir gebelikte 2 gün arayla b-hcg değeri 2 kat yükselir. ultrasonda görülebilmesi için 1200-1500 olması gerekiyor. randevu için tel: 0216-3851715

  • Beta hcg değeri gebelik

    Merhabalar sevim turhan hocam, ben 34-35 günde bir adet görüyorum.son adet tarihim 27 ekim. adet döngünüm ilk günü olan 30 kasımda beta hcg testi yaptırdım.sonuç;50.81 çıktı. ertesi gün 1 aralıkta tekrar test yaptırdım sonuç; 65.51 çıktı. 3 aralıkta da tekrar test yaptırdım 130,77 çıktı. bu sonuç...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Beta hcg artışı iyi gözüküyor merak etmeyin eğer şikayetiniz yoksa 1 hafta sonra tekrar kontrol edilsin ona göre usg kontrolü yapılır iyi akşamlar dilerim

  • Ilac kullanimi

    Merhaba iyi günler ben sizi aramıstim vajina batması için kadın doğuma gittim tavsiyeniz üzerine beta hcg yaptı bide hemogram tahlili yaptım bişey çıkmadı dedi ama ultrasonla muayene ederken rahimin arkasında sıvı birikmiş olabilir dedi bişey çıkmadı yanma için anestol ve medecassol verdi ama rah...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Yanma ve acıma için vermiştir kullanabilirsiniz iyi akşamlar dilerim

  • Hamile miyim

    Merhabalar hocam normalde doğal yollardan hamile kalamadim doktorum bana hap verdi klomen die onu kullandım sonra baktı catlatma ignesi verdi onu oldum snra ben test yaptım evde iki çizgi çıktı birisi silik doktora gittim baktı çocuk giremedi sağlık ocağında hamielsin dedi başla doktorada gösterdim...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Gebelik ihtimali olabilir ama 2 gün sonra tekrar kan gebelik testi yaptırın ona göre belli olacaktır iyi akşamlar dilerim

  • Beta-hcg değeri

    Merhabalar nilgün turhan hocam, ben 34-35 günde bir adet görüyorum.son adet tarihim 27 ekim. adet döngünüm ilk günü olan 30 kasımda beta hcg testi yaptırdım.sonuç;50.81 çıktı. ertesi gün 1 aralıkta tekrar test yaptırdım sonuç; 65.51 çıktı. 3 aralıkta da tekrar test yaptırdım 130,77 çıktı. bu sonu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Merhaba aylin hanım, takip gerekiyor.

  • Gebelik hakkında

    Perşembe günü beta hcg testi yaptırdım.o gün sonuçlarına göre doktor negatif dedi.fakat üstünden iki gün geçti ve hala adet görmedim. beta hcg 0.100 3 5.8-71.2 4 9.5-750 5 6 7

    Doktor Cevabı:
  • Hamilemiyim

    Cvbnız için teşekkürler hocam .tavsiyeniz üzerine regli olmadığım için doktora gittim bana miyomlarım olduğunu ifade etti ve beta testi yaptırtı sonuçları bugün elimize ulaştı.sonuçlar prolaktin sev:11,27 beta hcg :

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Gebelik testiniz negatif, gebelik yok.

  • Geç döllenme mi? boş gebelik mi ?

    Merhabalar sn. hocalarım, benim adetlerim düzenli 28-29 günde bir olur.son adet tarihim 13 ekim. eşimle 29 ekim ve 6 kasımda ilişkim oldu. normalde 29 ekimde döllenme ihtimali yüksek 6 kasım ihtimalsizdi.adetim gecikip kan testi yaptırdığımda 19 kasımda adetim 1 hafta gecikmesine rağmen hcg 86 çı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Birol CENGİZOĞLU

    Op. Dr. Birol CENGİZOĞLU

    Stress yapmayın, doktora gittiğinizde muhtemelen kalp atışı görülecektir. bana sorduğunuz soruyu doktorunuza sorun. gebelik kesesini ölçerek 2-3 gün yanılma ile ne zaman gebe kaldığınızı söyleyecektir.

  • Gebelik hakkında

    Hocam merhaba.ben 24 kasımda adet görmem gerekirken bugün de dahil tam 9 gün gecikme oldu.idrar testlerim de negatif çıkması üzerine bende kan testi yaptırdım pozitic çıktı.hamileyim diye düşünüp sevinirken doktora gittim gebelik kesesi görülmedi diye beta testi yapıldı ama sonuçta hamile değilsin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    İlk ve son beta hcg değerleriniz nedir

  • Doktorum tutturdu düşük yapıcaksın dıye ama ben normal hıssedıyorum

    Ben 6. bucuk haftalık hamıleyım normal yolla ilk gebeliğim. doktorum ilk öğrendıgımden berı düşük yapıcagımı soluyor progestan 200 ve proluton iğne kullanıyorum. son kontrolde 6+4 de keseyı gordu bebegı goremedı benı cok endıselendırdi doktorum. kanaman baslar dusuk olcak dedı beta hcg olcumu bıle y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Progestan ve proluton tedavilerinin hiç bir yararı olmaz. bebek sağlıklı ise ip atlasanız gebeliğe bir zarar gelmez. eğer sağlıksızsa tonla ilaç kullansanız da bir yararı olmaz. keza istirahatin de hiç bir yararı yoktur. gerçekten geç yumurtlamış olabilirsiniz. soğukkanlılıkla haftalık ultrason taki... Cevabı gör

.