Hcg

  • iyi akşmlar doktor hanım kan BHCg TESTİ NEGATİF OLURSA kesin gebelik olmaz mı yoksa illa ultrasona da girmek gerekir mi gebeliği anlamanınn en kesn yolu nedir ? diger sorum da diane 35 sonrası adet görürsek gebelik kesin yok diyebilir miyiz gebelik olupda bu ilaçla adet kanaması olur mu 5 gün teşekkrrler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yeşim BÜLBÜL BAYTUR

    Bhcg gebelik durumunda ultrasonla bebek gorulmeden pozitif olmali. beta hcg 1000-1500 civarinda iken bebek ultrasonda gorulebilir. ilac kullanirken de gebe kalabilir ve buna ragmen adet gorebilirsiniz.

Diğer Hasta Soruları

  • Acillll önemli

    Hocam tüp bebek tedavisi suresindeyiz henuz tedaviye baslamadik endometriomam var gebe kalamadim.bu kan testinden 2 gun sonra iyi sonuc weren erken tani gebelik testi aldim eczaneden sonuc negatifti.ne yapmam lazim ektopik degilde normal gebemiyim acaba? ektopik gebelik olsa idi kan testinde cikmazm...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Kan testinde gebelik çıkar, doğrudur. eczaneden alınan test değil, kan testi (beta hcg) yaptırın. test negatifse, gebelk de yok (ektopik gebelik dahil) demektir. test pozitif çıkarsa, gebeliğin görülmesi gerekli olur. geçmiş olsun.

  • Kürtaj ilgili

    Merhabalar doktor hanım ben 15.06.2017 ikibuçuk aylık hamileydim bebegimin 7haftalık gelişemesi sebebiyle kalbi durdu be kürtaj oldum.bu süreçte kürtajtan sonra 29. günde kan testi yaptıdıgımda beta hcg -36 cıkmıştı daha sonra 36.günde s adet oldum ve doktorum adetle degerin sıfırlanıcagını söyledi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Değerin kaç olduğunu yazmamışsınız, 0 _ 5 arası normal kabul edilir, merak etmeyin, iyi günler dilerim.

  • Hamilemiyim

    Merhaba doktor hanım ben bir aydır adet olmuyorum size anlatmıştım neden olmadıgımı kısa bişekilde size bişey sormak istiyorum geçen hafta doktorum kande beta hcg baktı degerim 8,0cıktı gebelik varmıdır degerlerim yükselebilrimi ?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Jale DAL AĞCA

    Op. Dr. Jale DAL AĞCA

    48 saat sonra tekrarlatın bhcg yi. 2 katına çıkıyorsa gebelik vardır.

  • Tahlil sonuçları

    Fadime hanım kolay gelsin ben adet tarihim 7 gün geçti dün kan tahlili yaptırdım tanı kısmında z32.0 yazıyordu beta hcg 0.339 0-5.0 yazıyordu sol kasıgımda batma şeklinde acı hissediyorum sonuç ne olabilir şimdiden ilginiz için teşekür ederim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Fadime DEMİRCAN

    Op. Dr. Fadime DEMİRCAN

    Gebelik çıkmamış nurgül hanım, ultrason yaptırmanızda fayda var.

  • Embriyo transfer

    Hocam mrb. embriyo transferi ile ilgili soru sormuştum size. yanıtınız için tşkler.. malesef sonuç olumsuz çıktı. ilaçlarımı düzenli kullandım herşeye dikkat ettim. 11 temmuz transfer günüydü. 23 temmuzda yapılan beta hcg 1 in altında.herşey çok yolunda gitti,kaliteli embriyom vardı. doktorum da umu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Her şey yolunda olsa bile bir tüp bebek uygulamasında başarı sansı yüzd yüz değildir. bu şans % 50 kadardır. bu nedenle en az 3-4 kez denemek gerekir. her uygulanadan sonra kesin gebe kalacakmış beklentisine girmek sonrasında ciddi hayal kırıklığı, ve psikolojik çöküntü yaratır. bu nedenle beklentil... Cevabı gör

  • Acillll önemli

    Merhaba hocam tum batin mr sonucumda ektopik gebelik? bu sekilde idi 1.5 yillik ewliyim hemen kan testine gittim sonucum

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Beta hcg sonucu tekrar edilmeli, doğrudur. mr ne sebeple çekilmişti ?

  • Hamilemiyim

    Merhaba 1.5 yıllık evliyim korunmuyorum ama hamile kalamadım. bu ara kasık ağrım oluyor miğdem bulanıyor başımda dönüyor adetim 3gün gecikince kan testi yaptım beta hcg 1.30 çıktı hamile değilim diye ağır kaldırdım pembemsi akıntı geldi gittim test aldım 6 gün gecikince idrar testi yaptım 2.çizgi si...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Aslı hanım gebelik var demek için beta hcg testi 10 'ün üstünde olmalı.saygılar sunarım.

  • Kese gözükmüyor

    Mrh doktorum . 7 yaşın da bir kızım var kendi isteğimle sezaryan oldum.iki bucuk yil once 6 haftalik düşük yaptim sadece kese vardı. suan da 20 haziran son adet tarihim ve hamileyim fakat 20 temmuz da bthcg 541 dün de 800 civarindaydi. fakat hala kese yok yarin tekrar kan vericem .sorun ne olab...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Kese henüz gözükmeyebilir, merak etmeyin , b hcg artısı iyi gözüküyor, takip gerekiyor, endişelenmeyin, iyi akşamlar dilerim

  • Atrofik testis

    Değerli hocam, daha önce de size sorular sormuştum, aklıma takılan bir şey var, sol testisim atrofik durumda, hcg içeren enjeksiyonlardan kullanırsam tekrar bir düzelme olur mu ya da en azından biraz daha büyür mü? teşekkürler şimdiden, iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Ali bey merhaba. doğuştan gelen hormonal yetersizlik durumunda hcg tedavisi testis boyutlarında bir miktar artışa neden olabiliyor ancak sizin durumunuzda pek olası görünmüyor. bahsettiğiniz tedavi sperm kalitesini arttırmak ve sizin durumunuzdaki hastalarda çocukmsahibi olmayankarar versikten sonr... Cevabı gör

  • Otrivelle,catlatma ignesi

    Iyi gunler 16.07.2017 tarihinde catlatma ignesi oldum.beta hcg hormonunun vucuttan atilimi ne kadar surer?ne kadar sonra test yapilmalidir.saygilarimla...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Seda hanım en iyisi beklediğiniz adet gününden 3 gün sonra yaptırınız.saygılar sunarım.

  • Çatlatma iğnesi

    Merhaba doktor bey. bn bu pazartesi çatlatma iğnesi oldum tek yumurta oluşmuş dedi doktor. karnımda iki üç gündür sanki bişeler dolaşıyor gibi bilemedim. yardımcı olursanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degerli okurm agrı yok ise her şey yolunda demektir ilişkiden 12 gün sonra kanda beta hcg testi yaptırın

  • 2 li tarama testi

    Hocam merhaba ; 2 li test sonucumda doktorum bir değerin yüksek olduğunu bu yüzden risk olabileceğini belirtti bu beni çok endişelendiriyor bir de siz yorumlayabilir misiniz?nası bir yol izlemem gerekiyor şimdiden teşekkür ederim. gebelik haftası 12+2 crl 59,6 mm nuchal translucency 1,20 mm nasal b...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Doktorunuzun ağzından söyledikleriniz ya hatalı ya da doktorunuzu değiştirmenizi öneririm. sizin bebeğinizin down sendromlu olma riski 1054 de bir . bu durumda da bebeğinizin down sendromlu olmayacağı garanti verilemez ama riskiniz daha fazla incelemeye gerek duyurmayacak kadar az.

  • Tekrarlıyan düşük

    İyi günler doktor bey 2.5 aylık hamileyken bebeğimin kalbi durmasi sonucu kürtajla alındı daha sonra bazı genetik testler yaptırdim 4g/4g homozigot pihtilasma olduğunu öğrendim aspirin ve folik asit verildi 3 ay korunduktan sonra tekrar denemeye karar verdik ve ilk ay adet oldum on gün sonra siyah l...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Bu durumlarda dışarıdan destek vermek progesteron adına faydalı olur. doktorunuz ile temasta olun.

  • Açık pembe kanama

    Sevgilimle ilk kez ilişkiye girdik ve ben primolut kullanıyodum. hapı bıraktıktan 2 gün sonra açık pembe bi kanamam oldu. henüz adette olmadım kasık ağrılarım ve bel ağrım var. ilişkiye girerken korunmadık ama içime boşalmadı. hamile olabilir miyim?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Ilişki üzerinden 10 gün geçtiyse kanda gebelik testi (b-hcg) yaptırmanızı öneririm.

  • 2 li tarama testi yüksek sonuç

    Hocam merhaba 2 li tarama testimde doktorum bir değerimin yüksek çıktığını bebek için riskli olduğunu söyledi çok endişeleniyorum bir de siz yorumlayabilir misiniz?nasıl bir yol izlemeliyiz değerler gerçekten çok mu yüksek?şimdiden teşekkür ederim 12 hafta 2 günlük crl 59,6 nuchal translucency 1,...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Evet , biokimyasal risk yüksek çıktığından ötürü anne kanında fetal dna yapılmalı veya amniosentez yapılmalıdır.

.
x