x

Hbsag değerleri

  • İyi çalışmalar sayın doktorum.Ben 10 senedir şeker hastasıyım ve hap kullanıyorum.Yıllar önce eşimde HBsAg çıkmıştı bende ve çocuklarda çıkmamıştı ve bana 3 kez aşı yapılmıştı.Ama sonraki tahlillerde HBsAg çıktı bende.Hem Aradan baya zaman geçti şu an eliza değerleri şöyle. AntiHIV: 0,11 HBsAg: 4075,47 anti-HCV:0,07 Anti HBS:0 Bu değerler sizce ne anlama geliyor, aşırı terleme başladı bende bundan dolayı olabulur mu ve ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla iyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Kanda alt ve ast baktırınız ve bildiriniz. selam.

Diğer Hasta Soruları

  • Cinsel yolla bulaşan

    Merhaba hocam. öncelikle çok takıntılı olduğumu söylemek isterim. en ufak bir baş ağrısını bile takarım. korunmasız bir ilişkim oldu en son araştırma hastanesinde 123.günde anti hiv negatif hbsag negatif anti hcv negatif vdrl prp negatif anti hbs pozitif 1000. sormak istediğim birkaç soru var. 1. ho...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Sifiliz tanısı için yaptırdığınız test yeterli. bahsettiğiniz değerlerin tıbbi açıdan bir önemi yok. istediğiniz testler büyük ihtimalle yapılıyordur.

  • Hbs ab pozitif

    Iyi geceler ... bu gün aile hekimime durumumu anlattım ve hepatit b aşısı olmak istediğimi söyledim.. o da testi tekrar yapalım dedi. test sonucu.... ( önceki testi başka bir kurumda yaptırmıştım. alerji teslerim devam ettiği için o zaman aşıyı yaptırmamıştım ) hbsag

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Bir doz hepatit b aşısı yaptırın, 1,5-2 ay sonra anti-hbs'yi kontrol ettirin. 500-1000 gibi bir değer çıkarsa 5 yıl daha korunmuş olursunuz. onda sonra 5 yılda bir bir doz aşı ile devam edersiniz.

  • Hiv testi yorumlama

    Merhaba şüpheli durumdan 120 gün sonra test sonuçları hbsag(-) 0.148. antihcv(-)0.179. hiv1-2(-)0.166. neden hepsi sıfır değil tekrar test yaptırmalımıyım

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Hiç kimsede değerler sıfır olmaz. testleriniz hiv için yeterli, hepatit b ve c için 6 ay dolunca tekrarlamanızı öneririm.

  • Değerleri yorumlama

    Merhabalar hocam babamın tahlil sonuçları bu şekilde geldi ve biraz tedirgin oldum. sizce durumda korkulacak bir şey var mı? teşekkür ederim. hbsag (kemiluminesans veya ▴ 1000.00 (positive) anti hbc igg (mikropartikül ▴immün assay-meia) 8.00(positive) anti hbe (mikropartikül immün ▴assay-meia)...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Yaşam LABORATUARI

    Uzm. Dr. Yaşam LABORATUARI

    Bu sonuca göre taşıyıcı gibi duruyor

  • Hocam merhaba sorumu yanıtlarmısınız.

    Hocam merhaba annemin tahlil sonuçları aşağıda gibidir.karnında ve ayaklarında şişlik var.yorumlarmısınız... tahlil adı sonuç normal değerler albumin 4.4 3.4 - 4.8 globulin 2.30 0 - 3.2 ferritin 23.45...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın tuğrul serden, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin hemoglobin, mcv ve serum b12 değerlerindeki düşüklük, sedimantasyon değerlerindeki yükseklikler dikkate alınarak, öncelikle bir hematoloji uzmanı tarafından muayenesi ve ayrıntılı incelenmesi uygun olur. daha sonra doktorunuzun öner... Cevabı gör

  • Hepatitler

    Hocam meehaba. hepatitler için 86 gün yeterli midir? 86.gün hbsag sonuç

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Kuluçka süreleri 6 aya kadar uzayabildiğinden 6 ay dolunca da test tekrarı gerekmektedir.

  • Hepatitler

    Hocam hepatit b ve hepatit c için 86 gün yeterli midir? 86.gün hbsag sonuç

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Yeterlidir. bu virüslerin kuluçka süreleri 1-2 aydır.

  • Hiv testi hk.

    Sayın hocam 24/10/2015 tarihinde hayat kadınıyla ilişkiye girdim. yaşadığım ilişkide prezervatif kullandım. öpüşme sevişme vs. olmadı. 2 hafta sonra hbsag anti hbs anti hcv anti hiv testleri yaptırdım. negatif çıktı. ilişkiden 3 ay sonra tekrar aynı testleri yaptırdım ve çok şükür o da negatif çıktı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Başka teste ihtiyacınız yok. rahat olun.

  • Lenfoma olabilir mi?

    Hocam enfeksiyon bölümüne gittim cmv ebv toxo hbsag hıv hcv hav crp sedimantasyon tam kan biyokimya yaptı sadece benim eo değerimde bir yükseklik var ve bir zamanlarda hocam bana aso testi yapılmıştı o hep yüksek geliyor 2 ay önce aso değerim 360 gelmişti ama rf değerim 1 geldi bir doktor eklem roma...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    O zaman 3-6 ayda bir ultrason ile takip ettirmenizi öneririm.

  • Hangi test

    Baktırdım hocam anti-hiv ( kemilüminesans vb ) negatif anti- hcv negatif antı hbsag negatif alt ( alaninaminotransferaz) ( sgpt) referans aralıgı -41 bende cıkan 33.36 ast ( aspartat transaminaz) sgot ) referans aralıgı 5-40 bende çıkan 21.99 hocam hemogram da yaptırdım bütün sonuçlar...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Wbc 10,4 yüksek bir değer değildir. 12,0 kadar normal kabul edilir. zaten her gün yaptırsanız her gün de değişik rakamlar çıkar. çünkü vücudun mikroplara karşı savunma hücreleridirler ve sürekli değişirler.

  • Yardım eddin

    Slm hocam sizi rahatsız ettim kusura bakyayın 45 ve 60 günde iki test yaptım hbsag:5091 ,antihcv :2 anti hbs :0,067 anti hiv:0,208 cıktı bende şu belirtiler var hocam bazen koltuk altım ağrıyor her ikiside,bazen kulak altındaki sakak kemikleri ağrıyor,kas ağrısı var sanki ine batıyor bide başım ağrı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Bulunduğunuz bölgede yazdığınız hbsag değerini infeksiyon hast uzmanına göstermenizde fayda var.

  • Plt değeri

    Iyiakşamlar .30 yaşında bayanım. plt değerim 3 yıldır 130 un altına düşüyor. geçen sene doğum yaptıktan sonra 108 cıktı değerim.4 gün önce yaptırdığım tahlilde 105 çıktı.sizce normalmi bu değerler?iyi çalışmalar. ure 27 15 - 43 mg/dl kreatinin (crea) 0.82 0.6 - 1.1 mg/dl aspartat transaminaz (ast) 1...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hafif seyreden bir kronik itp olabilirsiniz. elbet başka olasılıklar da söz konusu. uzaktan tanı koymak mümkün değil. her şeyden önce sizi muayene etmek gerekir. bir hematoloji uzmanı sizi görmeli. geçmiş olsun.

  • Plt değeri

    Iyiakşamlar .30 yaşında bayanım. plt değerim 3 yıldır 130 un altına düşüyor. geçen sene doğum yaptıktan sonra 108 cıktı değerim.4 gün önce yaptırdığım tahlilde 105 çıktı.sizce normalmi bu değerler?iyi çalışmalar. ure 27 15 - 43 mg/dl kreatinin (crea) 0.82 0.6 - 1.1 mg/dl aspartat transaminaz (a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. trombosit değerleriniz normal değerlerin biraz altında ( trombositopeni ). bu değerler bu sayılara yakın benzer düzeylerde sizde bir sıkıntı oluşturmazlar. ancak, izlenmeleri gereklidir. yetersiz yapım kusuru ya da muhtemelen çeşitli ne... Cevabı gör

  • Endoskopi ve kolonoskopi

    Merhaba hicran deniz hoca; 36 yaşındayım / k ve 28 yaşında mide ca sından abimizi kaybetti (10 sene önce) özetle 2007 ve 2013 de toplam da 2 kez helikobakteri tedavisi gördüm. 26.07.2016 da yapılan endoskopi ve kolonoskopi sonuçlarımı değerlendirmenizi önemle rica ederim. saygılarımla şimdi den çok...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hicran DENİZ

    Uzm. Dr. Hicran DENİZ

    Nergis hanım, bu sitede tetkik yorumu yapmıyorum. umarım anlayışla karşılarsınız.

  • Test sonucum neyi ifade eder hocam

    Hocam merhaba 18 yaşındayım 60.günden sonra yaptırdığım test sonuçlarımı sizinle paylaşmak istedim antihbs değeri araştırdığım kadarıyla yüksek geldi bu neyi ifade eder hocam anti hbs * >1000 hbsag 0.540 anti hiv 0.370 anti hcv 0.240

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ

    Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ

    Hepatit b ye karşı bağışıksınız

.