Hbsag değerleri

  • İyi çalışmalar sayın doktorum.Ben 10 senedir şeker hastasıyım ve hap kullanıyorum.Yıllar önce eşimde HBsAg çıkmıştı bende ve çocuklarda çıkmamıştı ve bana 3 kez aşı yapılmıştı.Ama sonraki tahlillerde HBsAg çıktı bende.Hem Aradan baya zaman geçti şu an eliza değerleri şöyle. AntiHIV: 0,11 HBsAg: 4075,47 anti-HCV:0,07 Anti HBS:0 Bu değerler sizce ne anlama geliyor, aşırı terleme başladı bende bundan dolayı olabulur mu ve ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla iyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Kanda alt ve ast baktırınız ve bildiriniz. selam.

Diğer Hasta Soruları

  • Testosteron ilacı

    Sayın hocam meraba, kız kardeşimde bendeki kadar ilerlemiş olmasada saç dökülmesi var , ben erkek olduğum için çok üzülmüyorum ama kardeşim çok üzülüp, dert ediyor kendisine.hastaneye dermatoloji bölümüne gitti geçenlerde yine tahlil sonuclarına bakılmış hematoloji ve biyokimya testlerinde bir sık...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Bu soruların cevabını ancak size ilacı öneren doktor verebilir. hastayı görmemiş, muayene etmemiş, tetkiklerini değerlendirmemiş bir hekim olarak buna yanıt vermem çok güç. hangi ilacın hangi hekim tarafından reçete edilip edilmeyeceğini diğer branş hekimleri de bilemez maalesef. ancak ben kendi bra... Cevabı gör

  • Hiv testleri

    Çok teşekkür ederim hocam zaman ayırıp cevap verdiğiniz için son bir sorumda daha olacak dün 120.günde gidip özel bi hastanede tekrarda hiv ve hepatit b hebati c testleri yaptırdım özellikle bu hepatit c çok kafama takıldığı için yaptırdım çünkü 91.günde anti hcv : pozitif çıkmışdı sonradında hcv pc...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Testleriniz negatif ve başka test yaptırmanıza gerek yok.

  • Hepatit b testi

    Hepatit testindeki bütün değerler negatif sadece hbsag+ pozitif bu ne anlama geliyor kronik hepatit mi taşıyıcımıyım

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Herhangi bir hastalık belirtiniz yoksa taşıyıcı sayılırsınız. merak etmeyin toplumumuzda taşıyıcı oranı az değildir. her 10 kişiden biri taşıyıcı ne yazık ki. yine de bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile görüşmenizde yarar var.

  • Hiv testi 43 gün...

    Merhabalar hocam test olmuştum. bu test sonuçlarım cinsel temastan 42 gün sonra yapılan testlerdir. efendim bir göz atarsanız çok çok mutlu edersiniz. lökosit: 11,01 referance: 4,5-11 eritrosit: 5,5 referance: 4,3-5,7 trombosit: 244 referance: 150-400 hemoglobin: 15,9 referance: 13,2-17,3 hematokrit...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Lökosit değeriniz yüksek değil. üst referans aralığında. yüksek dememiz için 12.0-15.0 ve daha yüksek olmalı. hematokrit yüksek sayılır. değerlerin tümünü yorumlarsak kanlı canlısınız derim. bu sevinilecek bir şey. size önerim belirli aralıklarla kan verin. bu hem sizin kan hücrelerinizin sürekli ye... Cevabı gör

  • Hepatit

    Selam.en son tahlillerim ve ultrason sonucu. glukoz 99 üre 20 kreantin 0.9 albumin 4.5 dbil 0.2 tbil 0.7 ast 32 alt 45 ggt 20 hbsag reaktif deyer 1071.60 anti hbs 1.5 tüm batin usg karaciğer sağ lop vertikal bo...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ateş ÜLKER

    Uzm. Dr. Ateş ÜLKER

    Orhan bey,cerrahpaşa'da söylenenlere aynen katılırım!şu anda yazmış olduğunuz değerler "hepatit b taşıyıcılığı dışında" normaldir.ancak ator 20 mg isimli ilacı ne zaman kullanmaya başladınız?niçin kullanıyorsunuz?kolesterol değerleri yüksek mi çıkmıştı?sonuçlar nasıldı?evvelce kalp damarları ile il... Cevabı gör

  • Hiv testi cihazı

    Hocam merhabalar ben 6. hafta hiv testi yaptırdım sonuçlar negatif çıktı. testte kullanılan cihaz için ''elisa testleri,architect,c601_1 elisa cihazında çalısılmıstır'' diyor cihaz hakkında bilginiz var mı acaba eski veya yeni bi teknoloji mi? bu 4.jenerasyon hiv testi mi oluyor?...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Cihaz hakkında bilgiyi testi yaptırdığınız laboratuvardan alabilirsiniz. ben araştırdım ama cihazla ilgili ilgilere ulaşamadım.

  • Pilositemi ?

    Hocam merhaba; 20.12.2016. tarihinde yaptırdığım tahlillerimde hematoloji sonuç ve normal değerler; wbc 7,1 n 4,8-10,8. ne% 61,4 n 45,5 73,1. lym% 29,7 n 20-44. lym#2,1 n 0,9-3,22. mono%5,4 n 5,1-13 mono#0,4 n 0,3-0,8. eos% 3,2 n 0,9-4. eos#0,2 n 0-0,4. baso% 0,3 n 0-1,2. baso#0,0 n 0-0,15. rbc 5...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Sorunuz gerçek bir hasta dosyası kadar uzun. bu kadar zaman ayıramam. lütfen kısaca danışacağınız şeyi bana iletin.

  • Test sonucu

    Hocam merhaba şüpheli iliskiden üzerinden 9 ay sonra yaptırdığım genel kan tahlillerimde anti hiv ( 0.103 ) negatif yaziyor anti hcv ( 0.03 ) hbsag ( 0.598) yaziyor ayrıca 100 günde 2.kez yaptırdığım vdrl testi negatif konuyu kapatmalımıyım bu değerler kafamı karıştırdı dilimde diş izi çıktı iliskid...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Konuyu kesinlikle kapatabilirsiniz. dilinizdeki sorunun olayla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

  • Cinsel yolla bulaşan

    Merhaba hocam. öncelikle çok takıntılı olduğumu söylemek isterim. en ufak bir baş ağrısını bile takarım. korunmasız bir ilişkim oldu en son araştırma hastanesinde 123.günde anti hiv negatif hbsag negatif anti hcv negatif vdrl prp negatif anti hbs pozitif 1000. sormak istediğim birkaç soru var. 1. ho...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Sifiliz tanısı için yaptırdığınız test yeterli. bahsettiğiniz değerlerin tıbbi açıdan bir önemi yok. istediğiniz testler büyük ihtimalle yapılıyordur.

  • Hbs ab pozitif

    Iyi geceler ... bu gün aile hekimime durumumu anlattım ve hepatit b aşısı olmak istediğimi söyledim.. o da testi tekrar yapalım dedi. test sonucu.... ( önceki testi başka bir kurumda yaptırmıştım. alerji teslerim devam ettiği için o zaman aşıyı yaptırmamıştım ) hbsag

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Bir doz hepatit b aşısı yaptırın, 1,5-2 ay sonra anti-hbs'yi kontrol ettirin. 500-1000 gibi bir değer çıkarsa 5 yıl daha korunmuş olursunuz. onda sonra 5 yılda bir bir doz aşı ile devam edersiniz.

  • Hiv testi yorumlama

    Merhaba şüpheli durumdan 120 gün sonra test sonuçları hbsag(-) 0.148. antihcv(-)0.179. hiv1-2(-)0.166. neden hepsi sıfır değil tekrar test yaptırmalımıyım

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Hiç kimsede değerler sıfır olmaz. testleriniz hiv için yeterli, hepatit b ve c için 6 ay dolunca tekrarlamanızı öneririm.

  • Değerleri yorumlama

    Merhabalar hocam babamın tahlil sonuçları bu şekilde geldi ve biraz tedirgin oldum. sizce durumda korkulacak bir şey var mı? teşekkür ederim. hbsag (kemiluminesans veya ▴ 1000.00 (positive) anti hbc igg (mikropartikül ▴immün assay-meia) 8.00(positive) anti hbe (mikropartikül immün ▴assay-meia)...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Yaşam LABORATUARI

    Uzm. Dr. Yaşam LABORATUARI

    Bu sonuca göre taşıyıcı gibi duruyor

  • Toksik hepatit?

    Hocam merhabaü 40 yaşında laborantım 10 yıl önce gilbert sendromu teşhisi kondu.19.09 da kardiyolojiye muayane oldum istenen tetkikler:hemogram:normal sedim:4 hbsag,hcv,hıv,cmv,toxo,rubellaigm:normal ast:30 alt:55 ggt:38 amy:61 alp:70 ldh:403 d.bil:0.72 t.bil: 1.86 kardiolog reçete olarak dideral 40...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Ldh ,ferritin,ggt,triglıserid ve hemogram değerlerini de yazabilir misin(en son yapılan)?

  • Hocam merhaba sorumu yanıtlarmısınız.

    Hocam merhaba annemin tahlil sonuçları aşağıda gibidir.karnında ve ayaklarında şişlik var.yorumlarmısınız... tahlil adı sonuç normal değerler albumin 4.4 3.4 - 4.8 globulin 2.30 0 - 3.2 ferritin 23.45...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın tuğrul serden, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin hemoglobin, mcv ve serum b12 değerlerindeki düşüklük, sedimantasyon değerlerindeki yükseklikler dikkate alınarak, öncelikle bir hematoloji uzmanı tarafından muayenesi ve ayrıntılı incelenmesi uygun olur. daha sonra doktorunuzun öner... Cevabı gör

  • Hepatitler

    Hocam meehaba. hepatitler için 86 gün yeterli midir? 86.gün hbsag sonuç

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Kuluçka süreleri 6 aya kadar uzayabildiğinden 6 ay dolunca da test tekrarı gerekmektedir.

.
x