Folik asit

  • Merhaba doktor bey..geçen ay baş dönmesiyle doktora gittim demir eksikliği dedi ve bemiks C ve Feramat yazdı kullandım dün kontrolüm vardı ve kanıma tekrar bakıldı başka bir doktordu bu kez hiç bişeyin yok ilaçları bırak ye iç gez dedi sadece folik asit yüksek dedi 24:00 çıktı olması gereken 5.38-24:00 arasıymış bu folik asit neden yüksek bi zararı olurmu korktum açıkçası fazlası B12 eksikliğini gizlediği için sinir sistemini tahrip edebilirmiş.Son olarak RBC:3.87 hala düşük kaç kutu ilaç içtim neden yükselmiyor bişey sölemiyolar.Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Haldun ARSLAN

    sayın kübra hanım 25 yaşında bayan hastada anemi olması doğaldır. bu nedenle kaygılarınızı düşüncenizde büyütmeyin. günümüz sağlık sektörü ne yazık ki korku ile hastaları telaşlandırıp satışı artırabiliyor. bu nedenle önce rahat olmanızı öneririm. b vitaminleri diyet ile değişebileçeğinden rahat olun . saygılar. dr haldun arslan

    haldun arslan

Diğer Hasta Soruları

  • Değerlerime bakarmısınız

    Merhaba kolay gelsin, emilim sorunum yok , 1 ay önce benexolü bırakmıştım. bugün test yaptırdım değer 126-505 aralığı sonuç 267 gün aşırı benexole devam etmelimiyim. folatım ise 3-20 arası sonuç 4.6 birşey kullanmam gerekir mi ? d vitamini testinde eksiklik çıktı 10.57 çıkmış değerim, 20 aşağısı eks...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    .geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sorun olmayan tek değer ferritin ( depo demiri ) bu yönden bir eksiklik yok. folik asit ( folat ) konusunda sadece folat içeren tabletlerden kullanmanızı öneririm. kolay ve ucuz bir şekilde sağlayabilirsiniz. bildiğiniz gibi vitamin d de çok önemli. bu konuda da... Cevabı gör

  • Vitamin değerleri

    Merhaba kolay gelsin, midemde emilim sorunu yok , 1 ay önce benexolü bırakmıştım. bugün test yaptırdım değer 126-505 aralığı sonuç 267 gün aşırı benexole devam etmelimiyim. folatım ise 3.1-20 arası sonuç 4.6 birşey kullanmam gerekirmi ? d vitamini testinde eksiklik var sanırsam 10.57 çıkmış değer...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Merhaba b12 düzeyi de folat da normal. onlar için bir şey kullanmanıza gerek yok. ferritin de normal. d vitamini eksikliği için devit-3 damla 50.000 ünite 8 şişe kullanmanız gerekir. 1 şişenin tamamını 1-2 dilim ekmeğe dökün ve ekmeği yiyin. aç tok fark etmez, yanında çay da içebilirsiniz. hafta... Cevabı gör

  • Kan değerlerim düşük

    Hocam değerli cevabınız ve ayırdığınız vakit için çok teşekkürler, ben ücra bi köy okulunda çalışıyorum ve sağlık ocağı dışında biyere gitmem pek mümkün olmuyor. beslenme bozukluğum var öğün atılıyorum et ürünleri çok fazla yemiyorum çocukluğumdan beri bana hiç cazip gelmemiştir et yumurta vs. besle...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayşe boz, " ücra bir köy okulunda çalışıyorum " sözleri üzerine bazı pratik önerilerde bulunmam kaçınılmaz oldu. et ve yumurta tüketmeniz önemli. bildiğiniz gibi yumurta konusu tatlıya bağlandı. özellikle kırmızı et, demir ve b12 kaynağı. folik asit için yeşil yapraklı sebzeleri taze olarak t... Cevabı gör

  • Kürtaj sonrasi

    Iyi çalışmalar doktor hanim. 2 hafta once 9 haft 6 günlük gebeligim kurtajla sonlandi.pko hastasiyim en kısa zamanda ne zaman gebelik düşünmem dogru olur .bir sıkıntım yok kanamam bitti ilişkiye ne zaman baslamaliyim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Rahminizin iyileşmesi ve yeni bir gebeliğe sağlıklı hazırlanabilmesi için 3 ay dinlenmeniz gerekir, bu süre zarfında her gün 400 mcg folik asit almaya devam edin.

  • Riskli gebelik

    Hocam gebelik düşündüğümüz için folik asit ve b12 başladım. d vitamini değerimi bilmiyorum. 38 yaşindayim. d vitamini destegi almam faydali olur mu yoksa fazlasi zarar mi olur?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    D vitamini ölçülebilir, kan sulandırıcı iğne için hematoloji bölümüne başvurabilirsiniz.

  • Olasılık gebelikte ilaç kullanımı hakkında bilgi

    Merhaba hocam. d vitamini , ferritin eksikliğim ve pco görünümlü rahmim için , devit , ferro sanol ve inofolic kullanmaya başladım. bu ilaçları kullanırken gebe kalırsam , gebelikte bir zararı var mı ? ve kaçıncı haftaya kadar kullanabilirim.? bir diğer sorumda bu ay hsg cektireceğim, hsg çekt...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhabalar bu ilaçlarla gebe kalmanızda sakınca yok. ancak gebelik testini pozitif görünce inofolic kesilip yerine sadece bir folik asit ilacı başlarsanız daha güvenli olabilir. hsg filmi çekildiği dönem doktor tarafından gebeliğin kesinlikle olamayacağı bir dönemdir. bundan dolayı aynı ay gebe kal... Cevabı gör

  • Kesenin etrafinda kanama var.sag tarafta kist var.

    Merhaba şu an haftalık gebeyim. 5+2 de kontrole gittim. planlı gebelik değildi. doktorum kesenin 1 cm olduğunu hemen üstte kanama olduğunu söyledi sağ tarafta kis olduğunu ama bebeğe zarar vermeyecegini söyledi. morelim çok bozuk ilk gebeligim karnimda bebegimin kalbi durmasıyla sonlandırıldı. iki...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İsmet HORTU

    Uzm. Dr. İsmet HORTU

    Merhaba, bahsetmiş olduğunuz durumlar düşük tehditi olarak yorumlanabilir fakat gereken tedavi ve önerilerde bulunulmuş, hekiminize başvurmanız faydalı olacaktır.

  • Riskli gebelik

    Hocam selamlar, 38 yaşındayım ilk gebeliğimde 8. haftada bebeğimin kalbi durduğu için kürtajla bebeğim alındı. 5 ay geçti yaklaşık kürtaj olalı.şimdi tekrar bebek düşünüyoruz.yapılan kan testlerinde kan değerlerim normal çıktı ancak kan sulandırıcı kullanmam gerektiği tespit edildi. ancak eşimin y...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degrli okurm genetik test yapılmasına şimdilik gerek yok gebeligi tekrar deneyin bu arda folik asit b12 ve d vit başlayın konuşalım

  • Boş gebelik

    Ben iki kere uc yil arayla bos gebelik gecirdim ilk gebeligim sorunsuzdu bir cocugum var simdi tekrar hamile kalmayi dusunuyorum ama tekrarlar mi sebebi nedir ne gibi tedaviler uygulanabilir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Kaç yaşındasınız? 35 yaşından küçükseniz folik asit kullanarak bir gebelik daha deneyebilirsiniz. 35 yaşından büyükseniz, eşinizle birlikte genetik test yaptırıp, ondan sonra hamile kalmanızı öneriririm

  • Talasemi minor

    Hocam iyi gunler 24 yasindayim bayan hastayim.ibs(irritable barsak sendromu) ve beta talasemi minor hastasiyim.en son lab degerlerimde ferritin 10ng/ml cikti.hafif dusuk.daha onceden normaldi.transferrin saturasyonu,total demir baglama kapasitesi,demir baglama normal degerler arasinda.hgb 10.8g/dl h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    .sayın merve çetin, geçmiş olsun. beta talasemi taşıyıcılığı ile birlikte demir eksikliği olabilir. yaşınızın genç olması, adet kanamaları, mide ve bağırsak sorunları demir eksikliği oluşmasını kolaylaştıran faktörlerdir. ferritin düzeylerindeki düşüklük demir depolarındaki azalmayı göstermektedir.... Cevabı gör

  • Rbc yüksekliği 6.33

    Hocam selamlar ben tayfun ugur . bende rbc yüksekliği 20 li yaşlarımdan beri var .rbc değerlerim bildim bileli 6.0 - 6.5 arası gidip gelir . kan veriyorum zaman zaman(yılda 1-2) .şu an yaşım 42.sigara içmiyorum hiç içmedim . ankarada yaşıyorum.tahillerim: hemogram wbc 6,52 rbc 6,33 hgb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın tayfun uğur, geçmiş olsun. en son söylenecek şeyi başında söyleyerek sizi rahatlatmak istiyorum. wbc, plt, epo, jak 2, dalak sonuçlarına bakarak sizde primer polisitemi ( polistemia vera - pv ) gibi bir tanı düşünmemek gerekir. primer polisitemi doğrudan kemik iliğindeki aşırı çalışmaya bağlı... Cevabı gör

  • Ikiz gebelik ve kan tahlilleri

    Yeşim hanım öncelikle hamileliğimde size çok danıştım,öncelikle allah sizden yol gösterdiğiniz için binlerce kez razı olsun.15 haftalık ikiz bebeklere hamileyim.yaptırdığım kan tahlillerimde glukoz:66(normal değer:74-106),demir 83, tsh 2.546, free t3 5.54, free t4 8.78,ferritin 25.70,folik asit 13.1...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Kan şekeri ve tsh değerleriniz normal, sadece kansızlığınız için demir takviyesi almanız gerekiyor.

  • Dusuk sebepleri

    Hocam iki tane düşügüm oldu kromozomda herhangi bi sıkıntı çıkmadı mthfr (c677t) ve mthfr (a1298c) heterizigot mutasyon çıktı ikisinde diğer herşey normal kan pihtilasmasi var mi yok mu hocam bi doktor yok dedi folik asit kullanman yeterli dedi birisbirisi de kan pihtilasmn var hamile kalınca gel i...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Doktorunuza güvenin dedikleri tam anlamıyla dogru

  • Tüp bebekle anne olma imkanım nedir

    Hocam artik size allah nasip ederse tüpte basarili sonucu alirsam gelmek nasip olacak sanirim.suan icin size danismak istedigim .mthfr 1298c hetorizotum.. folik asit solgar iciyordum bitti. yeni folik asit ne alayim ? cunku bu ay tup dusunuyorum

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Hakan PEKER

    Op. Dr. Hakan PEKER

    Takip eden doktorunuzun önerdiği folik asiti alabilirsiniz.

  • Folik asit

    Merhaba, 28 yaşındayım. şuan gebelik durumum yok ama düşündüğümüz için doktor folik asit verdi. durup dururken bunu önermesi sağlıklı mı ? bu vitamini kullanmazsam çok mu kayıp olur yoksa kesin kullanmak gerekir mi? boş yere ilaç almak istemiyorum zaten ilaç kullanmayı sevmiyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Bu vitamin bebekteki bazı anomalilerin ihtimalini azaltıyor. zararı yok

.