Folik asit

  • Merhaba doktor bey..geçen ay baş dönmesiyle doktora gittim demir eksikliği dedi ve bemiks C ve Feramat yazdı kullandım dün kontrolüm vardı ve kanıma tekrar bakıldı başka bir doktordu bu kez hiç bişeyin yok ilaçları bırak ye iç gez dedi sadece folik asit yüksek dedi 24:00 çıktı olması gereken 5.38-24:00 arasıymış bu folik asit neden yüksek bi zararı olurmu korktum açıkçası fazlası B12 eksikliğini gizlediği için sinir sistemini tahrip edebilirmiş.Son olarak RBC:3.87 hala düşük kaç kutu ilaç içtim neden yükselmiyor bişey sölemiyolar.Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Haldun ARSLAN

    sayın kübra hanım 25 yaşında bayan hastada anemi olması doğaldır. bu nedenle kaygılarınızı düşüncenizde büyütmeyin. günümüz sağlık sektörü ne yazık ki korku ile hastaları telaşlandırıp satışı artırabiliyor. bu nedenle önce rahat olmanızı öneririm. b vitaminleri diyet ile değişebileçeğinden rahat olun . saygılar. dr haldun arslan

    haldun arslan

Diğer Hasta Soruları

  • Polikistik

    Merhaba polikistik over hastasiyim subat ayinda dogum kontrol hapi kullanmayi gebelik istegiyle biraktim.adetin 2.gunu yapilan hormon degerlerim su sekilde: testesteron serbest: 2.84 androstenedion:3.12 oh progesteron:1.31 insulin aclik:7.34 testesteron total:1.82 prolaktin:11.33 fsh:4.67 lh....

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Eğer adetleriniz düzenli ise tedavi gerekmeyebilir, ama gecikme oluyorsa yumurtlama tedavisi yapılması uygun olur, iyi günler dilerim.

  • Dis gebelik

    Hocam tekrardan merhaba ben 3 haftalik hamileyim dis gebelik demistim ama yeni doktora gittim bana bos gebelik dis gebelik bambaska dedi. oysaki doktorum bana oyle diyip kurtaja sokmustu neyse gecmis gecmiste kaldi. bu doktor da suan hamileyim ve bana progestan ve coraspin verdi. baska doktora gitti...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Kader hanım,bence hiçbir şey kullanmayın.ancak gebe olmanızdan dolayı demir ve folik asit ilaçları kullanmanız gerekir.devamli doktorunuz kimse ona giderek gerekli reçeteyi alabilirsiniz.saygılar sunarım.

  • Kan tahlili

    Hocam iyi geceler. eşim 6 aylık hamile yapılan kan testinde sonuçlar aşağıda belirttiğim gibi. nisan ayında da yaptırmıştık sonuçlar yine aşağı yukarı bu değerlere yakın çıkmıştı.ayrıca eşimin bacağında küçük bir morluk oluştu. hocam cevabınız için şimdiden çok teşekkürler. diğer değerler normal....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın batuhan tarçın, geçmiş olsun. sonuçlarda hemoglobin, hematokrit , eritrosit düşüklüğü eşinizde kansızlık ( anemi ) olduğunu göstermektedir. wbc ( lökosit - akyuvar ) yüksekliği hamileliklerde de görülebilen bir durum. doğumdan sonra da bazofil değerleri ile birlikte tam kan sayımı ile izlenm... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    İyi günler doktor bey. tahlil sonuçlarım hakkında bilgi verebilir misiniz? birde bu sonuçlar lösemiyi düşündürebilir mi? bu sonuçlar her tahlil yaptirdigimda bu şekilde düşük veya yüksek cikiyor. wbc:10,6 plt:423 mch:25,6 mchc:31,6 rdw:15,4 şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın yasemin düz, geçmiş olsun. sonuçlarınızda ilk olarak plt ( platelet - trombosit ) değerlerinizdeki yükseklik dikkati çekiyor. bir çok nedenlere bağlı olabilir. periferik yayma, ferritin, serum demiri, serum demir bağlama kapasitesi, folik asit, b12...gibi testlerle birlikte değerlendirilse i... Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi tasıyıcısı

    Hocam cevabınız için çok teskkür ederim bu sizin dediğiniz tahlilleri yaptırdık idrar dıskı ıdrar kulturu gastro sistem temiz cıktı daha önce hemotolojiye gitmiştik bunları sizin dediğiniz gibi yaptırdı n simdi bu tahlılleri dahiliye uzmanı yaptı sizin bu konuda dalınız oldugu içi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın zafer bey, tekrar geçmiş olsun. demir hapı kullanmanın süresi mide-bağırsak sisteminden emilim durumuna göre kişiden kişiye önemli değişiklikler gösterebilir. günde 2 x1 yatmadan ve sabah kahvaltıdan önce ya da kahvaltıdan yaklaşık 3 saat sonra suyla ( çay, kahve, süt, soda içimi olmaksızın... Cevabı gör

  • Heterozigot

    Mrb hocam 9 yildir evliyim çocuğum olmuyor üç asilama oldum biri diş gelebelik oluştu mthfr c677t tasiyiciyim bundan dolayı olabilir mi doktorum bu bir neden degildir demişti

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevda Yeşim ÖZDEMİR

    Uzm. Dr. Sevda Yeşim ÖZDEMİR

    Mthfr c677t taşıyıcılığı çocuk olmaması ile ilgili bir bozukluk değildir. folik asit metabolizma bozukluklarına ve nadiren tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açabilir.sağlıkla kalın

  • Düşük gebelik

    Hocam merhaba 3 tane düşük yaptım kanımda pıhtılaşma var ve hemosisteinim yüksek şuan yine hamileyim hibor 3.500 kullanıyorum ilacın dozu yeterlimidir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Evet yeterli. folik asit te kullanın

  • Gebe kalamama

    Hocam merhaba ben bir yillik evliyim 7 ay önce kimyasal gebelik yaşadım daha sonra doktor kontrolunde klomen kulladim iki ay yine gebelik gerceklesmedi bütün testlerim normal cikti spermgomram testinide yaptirdik oda normadi normalde bugün adet olmam gerekiyordu kan testinde degerim 60.89 cikti sizc...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhaba öncelikle hayırlı olsun , bu durumda 2 gün sonra tekrar aynı laboratuvarda testi tekrarlayın eğer ilk değerin 2 katı civarında yükselme varsa 10-14 gün içinde ultrasonografi için hekiminize başvurun.eğer farklı bir değer çıkarsa tekrar bana dönebilirsiniz. bu arada folik asit başlamayı ihm... Cevabı gör

  • Hemogram sonucu

    Doktor bey iyi günler. ben kan tahlil sonuçlarımla ilgili sizden bilgi almak istiyorum. hemogram sonuçlarıma göre diğer değerler normal sınırlarda iken mcv:101,8 (79-101), mchc :28,3 (31-37), %baso:1,6 (0-1) gibi sınırların içinde olmayan değerler çıktı. bu sonuçlara göre ilave tetkik yada başka bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kamil çelik, ilk dikkati çeken sonucunuz ortalama alyuvarlar hacminizin çok hafif yüksek ( mcv ) olması. bu durum folik asit, b12 eksikliği...gibi durumlarda oluşabilir. daha ileri yaşlarda görülebilen bazı hastalıklar daha var. yazmadığınıza göre sizde hemoglobin değeri normal olmalı. bazofi... Cevabı gör

  • Gebelik sorunu

    Merhaba hocam gebelik için bir ilişki takvimi oluşturmak istesek bu nasıl olmalıdır.. ayrıca yumurtlama gününden en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz teşekkürler kolay gelsin.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Güzin BAŞCI

    Op. Dr. Güzin BAŞCI

    Merhaba 28 günde 1 adet görüyorsanız adetin 1. gününden sayın, 12-14-16. günleri ilişkiniz olsun.30 günde bir adet görüyorsanız adetin 13- 15-17. günleri ilişkiniz olsun.400 mikrogram folik asit almayı ihmal etmeyin.sağlıklı günler dilerim.

  • Hangi ilaçları kullanmalıyım

    Mrb hocam ben 8 haftalık gebeyim , doktora gittim kese oluşmuş şimdilik sorun yok dedi. sadece decavit ilaç verdi başka kullanmam gereken bi ilaç var mı ? tedirginim yardımcı olur musunuz ? herhangi bir test yapılmadı folik asit , kan ilacı almam gerekmez mi ? teşekkürler şimdiden

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Durumla ilgili ilaç planlamasını doktorunuz sizin için yapmalı.

  • Hastalim sebebi nedir

    Meb iyi günler hocam.benim bu sene hic geçmeyen halsizlik uyku hali ateş kulak ağrısı var doktora gittim enfeksiyon var deti.antibiyotik ilaçlar verdi.fakat kendimi çok yorgun uykulu bitkin hissediyorum bide günlük isleri bile yaparken nefesim kesiliyor yasim 27 hızlı nefes alıp veriyorum zorlaniyo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın seyma karcı, geçmiş olsun. çok genç yaşta olmanızı dikkate alırsak kansızlık ( anemi ) yönünden araştırılmanız uygun olur diye düşündüm. tam kan sayımı, ferritin, b12, folik asit, demir, demir bağlama, çinko ve d vitamini ile ilgili testleriniz yapılmadıysa yapılmasını öneririm. saygı ve sev... Cevabı gör

  • Antifosfolipid sendrom

    Merhaba vasıf akın bey, daha önceden gittiğimiz her iki doktor da genetik ve hematolojik testlerden hiç bahsetmediler, hangilerini yaptırmamız gerektiğini belirtebilir misiniz? ayrıca, afs romatizmal mi yoksa hematolojik bir hastalık mıdır? afs ile ilgili tanıyı romatoloji uzmanı koyar ve gere...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ahmet demirci, afs konusu esas olarak romatolojinin uzmanlık alanıdır. ancak, pıhtılaşmaya yatkınlık gibi ciddi hematolojik sorunlara da yol açmaktadır. pıhtılaşmaya yatkınlıkla ilgili söz ettiğim diğer testler; faktör v leiden mutasyonu, mthfr enzim mutasyonları, protrombin gen mutasyonu, an... Cevabı gör

  • İyi günler hocam

    Hocam iyi günler ilk hamileliğim öğrendiğimde 4 haftalıkken doktorum düşük tehlikesi olmadığı halde düşük önleyi progesteron 200 mg verdi çok yan etksi oldu ben de 6. haftada başka bir doktora gittim bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi kullanmamam gerektiğini söyledi bıraktırdı bırakmalımıyım bide f...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Progesteron rutin olarak kullanılan bir ilaç değil, tıbbi gereklilik olursa doktorunuz reçete eder

  • Saçım seyreldi ve diplerim açıyor

    İyi günler hocam saçlarım 2 aydır dökülmeye başladı belki azar azar önceden de olabilir son zamanlar çok fark etmeye başladım 200 tel rahat geliyordu ve seyrelmis çok kolay kopuyordu dokununca bile doktora gittim tahlilde sadece ferritin 5 çıktı demir depon boşalmış dedi ilaç kullanıyorum bir aydır....

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İlhan SERDAROĞLU

    Op. Dr. İlhan SERDAROĞLU

    İlginiz için teşekkürlerimi sunarım . dökülen saçlarınızın sebebi olarak altta yatan bir biyolojik neden (tiroid hastalıkları, demir eksikliğine bağlı kansızlık, çinko, magnesyum, folik asit, selenyum, biotin vs eksikliği, saçlı deride mantar enfeksiyonları, saç yolma hastalığı vb) yoksa eğer incel... Cevabı gör

.
x