Ferritin değerleri

  • Hocam merhaba; (33 yaş, erkek) Benim sorum ferritin değerindeki azalma ile alakalı. 2 Mart da yaptırdığım kan tahlilimde ferritin değeri 122 iken, bugün yaptırdığım tahlilde 59 çıktı. Diğer kan değerlerim normal.. yaklaşık 6-7 önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. Midede kronik gastrit, reflü ve helicobakter plory, intestinal metaplazi (+) çıktı. kolon normal çıktı. Bi süre ilaç kullandıktan sonra nefes testi yaptırdım ve helicobakter plory negatif çıktı. Bugün çektirdiğim ultrasonda da karaciğer yağlanması dışında bir sorun gözlenmedi .. Sizde ferritin değerlerinin düşmesi neyden kaynaklanabilir hocam? yaklaşık 3 hafta önce operasyonlu 2 tane diş çektirdim. bu bir etken olabilir mi ? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. şu andaki serum ferritin değeriniz normal. 2. ferritin düzeyleri enfeksiyon başta olmak üzere pek çok durumdan etkilenir ve o dönemlerde yüksek çıkar. sizin belki normal ferritin düzeyiniz 59'larda iken geçici olarak 122 çıkmış olabilir. 3. madem böyle bir kafa karışıklığı oldu, size önerim bir ay sonra tam kan sayımı ve serum ferritin ölçümü yaptırmanızdır. sonuçları bana yine danışabilirsiniz. iyi günler diliyorum.

Diğer Hasta Soruları

  • Demir fazlalıgı

    Hocam iyigünler benim demir yüksek çıktı 278.3 h bünün bana zararı varmıştır ve neden yükselir lütfen bana yardım edin

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın nurşen demirci, geçmiş olsun. sadece serum demir değerine bakarak bir yorum yapmak doğru olmaz. hemogram, ferritin, serum demir bağlama kapasitesi gibi test sonuçları konusunda bilgim olursa sağlıklı bir yorum yapmam kolaylaşır. ferritin düzeyleri yüksek değilse ( hatta, belli rakamların ü... Cevabı gör

  • Kan sayımı

    Çocuk gelişimi merhaba hocam 17 aylık bebeğime kan sayımı yapıldı sonuçları ferritin 6.3 vitamin d 17.6 hgb 10.5 hct 31.5 mcv 72.4 lym#4.6 plt 434 mono#1 eos#0.5 baso#0 neu# 41 bide bunların aynısının yanında %olanlar var onlar normal yazdıklarım referans dışı doktor demir eksikliğ dedi ferro sanol...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın emne hilal, bebeğinize ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. hemoglobin, hematokrit, mcv, ferritin değerlerindeki düşüklük nedenleri ile demir eksikliği anemisi tanısı konularak bebeğinize demir içeren bir şurup önerilmiş. tedaviye yeterince devam edilince bu değerlerin hepsi normale ge... Cevabı gör

  • Talasemi taşıyıcılığı

    Hocam merhaba.. benim size sorum 4 yaşındaki oğlumun kan değerleri ile ilgili. geçenlerde oğlum hastalandığı için acile gittiğimizde kan tahlili yaptılar. hgb değeri 8,8 - mcv 50,7 - mch 16,4 - mchc 32,3 çıktığı için çocuk hematolojisine gitmemizi, demir başlanması gerektiğini söylediler. ancak ben...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın özlem çömez, talasemi taşıycılığının genetik olarak ta teyid edilmesi gerekir, serum demir ve ferritin düzeylerine bakılarak taşıyıcılğa ek olarak demir eksikliği de beraberinde var ise, demir tedavisi yapılmalıdır. iyi günler duran

  • Çocuk gelişimi

    Merhaba hocam 17 aylık bebeğime kan sayımı yapıldı sonuçları ferritin 6.3 vitamin d 17.6 hgb 10.5 hct 31.5 mcv 72.4 lym#4.6 plt 434 mono#1 eos#0.5 baso#0 neu# 41 bide bunların aynısının yanında %olanlar var onlar normal yazdıklarım referans dışı doktor demir eksikliğ dedi ferro sanol şurup verdi siz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,başka hekimlerin yazdığı kan sonuçlarını bizim yorumlamamız doğru değil.kendi hekiminizden bilgi almanız daha uygun olur.

  • Demir yüksekliği

    Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler sayın hocam. bir önceki mesajda göndermiş olduğum değerler nisan ayı değerleri idi. mart ayında farklı hastanede yapılan tahlil sonuçlarımda ise; demir: 162(30-190), uibc: 161 (110-370), ferritin:20 (13-150), hgb: 14.1 (12-16,5), hct: 43.6 (35-50), wb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz çolak, demir depo hastalığı gibi ciddi tanıları düşündürecek bir durumunuz bulunmamaktadır. ferritin değerlerinin çok yükseldiği durumlarda organlarda ( kalp-karaciğer-pankreas gibi ) demir birikiminden ve o organlara ait fonksiyon bozukluklarından söz edilebilir. sizin içiniz rahat ols... Cevabı gör

  • D vitamini eksikliği

    Hocam merhaba. önceki msjımda plt yüksekliğinden (522)bahsetmiştim. hematoloji druna gıttım.usg de dalak ve diğer organlar normal. karaciğer hemanjıyom gecen sene dinamik mr da hemanjiyom denmişti gecen seneye gore aynı sekilde buyumeolmamış . takipte stabil lezyon yazıyor crp 3.02 biyokimya kantah...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın fulya hanım, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. tiroid konusunda yorum yapmak istemiyorum. bu konu endokrinoloji uzmanlarını konusu. plt ( platelet-trombosit ) yüksekliği konusunda sizi muayene ve tetkik eden hematoloji uzmanı meslektaşımızın düşüncelerinden hiç söz etmemişsiniz. jak... Cevabı gör

  • Tiroit nodül

    Hocam 2015 nisan da tiroid saglob da 12*7 mm hipoekoik alan izlenmiş diyerek biyopsi olmuştum. biyopsi sonucu6 adet hazirlam pap ve giemsa boyalı yaymalarda periferik kan elemanları , kolloidal materyal, tiroid follikül epitel hücreleri izlendi tanı selim hücreler şeklindeydi. tam 2 sene geçti dun y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    B12 ve d vitamin değerleriniz düşük bunun için ilgili vitaminleri kullanmalısınız. tiroid nodülünüze gelince, hipoekoik nodüller bizim için her zaman şüphelidir (önceki biyopsi iyi huylu olsa bile), iğne biyopsisi her zaman doğru sonuç vermeyebilir, bu nedenle ikinci bir biyopsinin yapılmasını öneri... Cevabı gör

  • Demir yüksekliği

    Merhaba hocam, kontrol amaçlı yapılan kan tahlillerim sonucu demir: 296µg/dl(37-145), tibc: 317µg/dl ,uibc: 21 ferritin :22.0 ng/ml (13-150) hgb: 13,6 hct: 40 çıktı. demir hapı kullanmıyorum. hamileliği düşündüğüm için b12, dvit, folik asit takviyesi alıyorum. b12: 695 d vitamin: 70 bu sonuçlar nor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz çolak, geçmiş olsun. ferritin değeri depo demiri ile ilgili olup 22.0 ng/ml ferritin düzeyi sizin için daha gerçekçi bir değerdir. serum demirinden çok ferritin değerine bakmak gerekir. diğer sonuçlarınız güzel. kansızlığınız bulunmamakta. demir düzeyi dışında diğer testleriniz tutarlı.... Cevabı gör

  • Tüm testler

    Tarih işlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri 10/04/2017 idrar tahlili, strip ile - görünüm : berrak - renk : sari - dansite : 1,030 1,003 - 1,035 - lökosit negatif (-) neg - nitrit negatif (-) neg - reaksiyon ph : 5 4,5 - 8 - eritrosit negatif (-) neg - protein : negatif (-) < 15 - glukoz : ne...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mücahit YEMİŞEN

    Uzm. Dr. Mücahit YEMİŞEN

    Ferritin fegeri 342 gelmiş. bu seviye bir yüksekliğin sizin icin bir anlami yoktur. kolay gelsin.

  • Demir yüksekliği

    Kontrol amaçlı yaptırmış olduğum kan tahlillerinde aşağıdaki gibi sonuçlar elde edildi. demir değerinin yüksek çıkması endişelenmeme neden oldu. ayrıca son zamanlarda karın ağrım olmakta, idrarda bulunan enfeksiyon (eritrosit-lökosit) nedeniyle olabilir mi? herhangi bir demir ilacı kullanmadım. h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Merhaba gülşah hanım, hamilelik başlamadan takviyeler almanıza gerek yok bence. doğal besinlerle beslenin. çünkü d vitamini düzeyiniz de yüksek çıkmış. fazla d vitamini böbrek taşı yapabilir. demir düzeyinize tekrar baktırın. tekrar yüksek çıkarsa bir hematoloji uzmanına başvurmanızı öneririm. ka... Cevabı gör

  • Hematoloji sonucum

    Hocam demir eksikliği şikayetim vardı çok uzun süre surup ve hap tipinde ilaçlardan tükettim. iğne vurdurarak da b12 değerlerimi biraz yükseltebildim. hematolojiden sonunda sıra alabilip kan tahlilleri yaptırdım. değerlerim şöyle. endomisyuma dair bir değerim pozitif çıkmış. değerli yorumlarınızı be...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin çok düşük (8.00 g/dl) yani kansızlık var. ferritin çok düşük (ferritin 1.7 ng/ml ) yani demir eksikliği var. pek çok tedavi aldığınızı söylüyorsunuz. ya tedavi doğru olmadı ya da doğruydu, işe yaradı belki ardından nüks etti; bilemiyorum. size buradan yardımcı olabilmem mümkün d... Cevabı gör

  • Hiv testleri

    Tarih işlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri 10/04/2017 idrar tahlili, strip ile - görünüm : berrak - renk : sari - dansite : 1,030 1,003 - 1,035 - lökosit negatif (-) neg - nitrit negatif (-) neg - reaksiyon ph : 5 4,5 - 8 - eritrosit negatif (-) neg - protein : negatif (-) < 15...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Ne güzel bütün sonuçlarınız çok iyi çıkmış. ferritin vücuttaki demir deposudur. bu kadar yüksekliği her hangi bir hastalık belirtisi değildir.

  • Kilo veremiyorum bana yardım edin

    Öncelikle teşekkür eder başarilar dilerim aşağıdaki tahlil sonuçlarıma göre neden kilo veremiyorum yorumunuzu alabilirmiyim saygılarımla glukoz (açlik) 82 mg/dl urea (bun) 10.57 mg/dl 7 kreatinin 0.74 mg/dl total kolesterol 166 mg/d ast 11 u/l alt 18 u/l alkalen fosfataz 63 u/l ürik a...

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Banu ARISOYLU

    Dyt. Banu ARISOYLU

    Merhaba hacer hanım. kan tahlili sonuçlarınız referans değerler aralığında. kilo almanızla sonuçlanacak herhangi bir tahlil değeriniz yok paylaşımınıza göre. ancak beslenme şeklinizin, fiziksel aktivite durumunuzun değerlendirilip kilo vermenizi engelleyecek alışkanlıklarınızın tesbiti ve doğru besl... Cevabı gör

  • Ferritin degeri

    Merhaba hocam. hemoglobin 13.5 ferritin 7.5 değerinde. doktor oroferon tablet yazdı ancak yutamiyorum. ilacı kırıp içmemde herhangi bir sakınca olur mu ve bu değerler çok halsizlik yapar mi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Bu değerler aşırı halsizlik yapmaz normalde. ilacı kırıp içmeyi deneyebilrsiniz.

  • Hocam testler yeterli mi ?

    Hocam merhaba. şüpheli ilişki sonrası 50 ve 56. günler combo negatif ve en son 145.gün anti hiv hepatitler ve vdrl negatif,anti hbs pozitif.hemogram,demir,vitamin b12,ferritin,ldl kollestrol,trigliserid,alt,ast,glukoz,bun,keratinin,crp,sedim hepsi normal değerde,sadece folat biraz düşük çıktı.(2.8...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Bu test sonucu hiv süresini etkilemez. testleriniz yeterli. hiv konusunu kapatabilirsiniz.

.
x