Ferritin değerleri

  • Hocam merhaba; (33 yaş, erkek) Benim sorum ferritin değerindeki azalma ile alakalı. 2 Mart da yaptırdığım kan tahlilimde ferritin değeri 122 iken, bugün yaptırdığım tahlilde 59 çıktı. Diğer kan değerlerim normal.. yaklaşık 6-7 önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. Midede kronik gastrit, reflü ve helicobakter plory, intestinal metaplazi (+) çıktı. kolon normal çıktı. Bi süre ilaç kullandıktan sonra nefes testi yaptırdım ve helicobakter plory negatif çıktı. Bugün çektirdiğim ultrasonda da karaciğer yağlanması dışında bir sorun gözlenmedi .. Sizde ferritin değerlerinin düşmesi neyden kaynaklanabilir hocam? yaklaşık 3 hafta önce operasyonlu 2 tane diş çektirdim. bu bir etken olabilir mi ? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. şu andaki serum ferritin değeriniz normal. 2. ferritin düzeyleri enfeksiyon başta olmak üzere pek çok durumdan etkilenir ve o dönemlerde yüksek çıkar. sizin belki normal ferritin düzeyiniz 59'larda iken geçici olarak 122 çıkmış olabilir. 3. madem böyle bir kafa karışıklığı oldu, size önerim bir ay sonra tam kan sayımı ve serum ferritin ölçümü yaptırmanızdır. sonuçları bana yine danışabilirsiniz. iyi günler diliyorum.

Diğer Hasta Soruları

  • Talasemi minor

    Hocam iyi gunler 24 yasindayim bayan hastayim.ibs(irritable barsak sendromu) ve beta talasemi minor hastasiyim.en son lab degerlerimde ferritin 10ng/ml cikti.hafif dusuk.daha onceden normaldi.transferrin saturasyonu,total demir baglama kapasitesi,demir baglama normal degerler arasinda.hgb 10.8g/dl h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    .sayın merve çetin, geçmiş olsun. beta talasemi taşıyıcılığı ile birlikte demir eksikliği olabilir. yaşınızın genç olması, adet kanamaları, mide ve bağırsak sorunları demir eksikliği oluşmasını kolaylaştıran faktörlerdir. ferritin düzeylerindeki düşüklük demir depolarındaki azalmayı göstermektedir.... Cevabı gör

  • Rbc yüksekliği 6.33

    Hocam selamlar ben tayfun ugur . bende rbc yüksekliği 20 li yaşlarımdan beri var .rbc değerlerim bildim bileli 6.0 - 6.5 arası gidip gelir . kan veriyorum zaman zaman(yılda 1-2) .şu an yaşım 42.sigara içmiyorum hiç içmedim . ankarada yaşıyorum.tahillerim: hemogram wbc 6,52 rbc 6,33 hgb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın tayfun uğur, geçmiş olsun. en son söylenecek şeyi başında söyleyerek sizi rahatlatmak istiyorum. wbc, plt, epo, jak 2, dalak sonuçlarına bakarak sizde primer polisitemi ( polistemia vera - pv ) gibi bir tanı düşünmemek gerekir. primer polisitemi doğrudan kemik iliğindeki aşırı çalışmaya bağlı... Cevabı gör

  • Ikiz gebelik ve kan tahlilleri

    Yeşim hanım öncelikle hamileliğimde size çok danıştım,öncelikle allah sizden yol gösterdiğiniz için binlerce kez razı olsun.15 haftalık ikiz bebeklere hamileyim.yaptırdığım kan tahlillerimde glukoz:66(normal değer:74-106),demir 83, tsh 2.546, free t3 5.54, free t4 8.78,ferritin 25.70,folik asit 13.1...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Kan şekeri ve tsh değerleriniz normal, sadece kansızlığınız için demir takviyesi almanız gerekiyor.

  • Demir eksikliği ve anti tpo değeri

    Hocam merhaba. 36 yaşındayım, gebelik düşünüyorum. halsizlik çabuk yorulma gibi şikayetlerle bir dahiliye uzmanına gittim. yapılan kan testlerinde de demir(fe): 16 ferritin: 5 tsh:1,74 free t4: 0,74 anti-tg:32,3 anti-tpo:143,4 çıktı. demir eksikliği için ilaç kullanmaya başladım ama tiroidle ilgili...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Çağlar YAZICIOĞLU

    Op. Dr. Çağlar YAZICIOĞLU

    Tsh ve hemoglobin normal ise sorun olacağını düşünmüyorum. ferritin depo demiridir.yine kullanıp doldurun depoları. rutinde anti tpo pek bakmayız. neden bakıldı bilmiyorum. otoimmün hastalığınız var ise bu gebeliğe engel değil ancak düşüğe sebep olma ihtimali olabilen ya da bebek'te ritm bozuklu... Cevabı gör

  • Anemi - adet ilişkisi

    Hocam merhabalar demir eksikliği anemisi ve b12 düşüklüğü adet olmaya engel midir. kan değerim 10.25 ferritin değerim 3.5 b12 değerim 136 adet düzensizliği yaşıyorum35+40 günde bir adet oluyorum teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Bunlara bağlı adet düzensizliği olmaz. hormon testlerinize bakılmalı.

  • Göğüslerimde ki anormal durum

    Hocam merhaba dediğiniz kitabla beslenme düzenime devam etmekteyim fakat ilerleyen süreçte ferritin 3.5 demir 25 e düştü hct değerim de düşük ve hemoglobin değerim 10 bunun beslenmeyle ilgisi var mıdır not : hayvasal gıda tüketmiyorum

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Sn boz, bitkisel ağırlıklı beslenmede belirttiğiniz değişiklikler olmaz.ya tam uygulamıyorsunuz ya da başka nedenler var: -örneğin,tarım ilaçları ile yakın temas(soluma veya deri yoluyla..), -deterjan ve şampuan gibi ürünlerdeki kimyasallar, -veya gıdaların ve içme suyunun plastik/pvc ka... Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Hocam merhabalar, ben 29 yaşındayım ismim hakan, çalıştığım iş yerinde genel bi kan tahlili yapıldı sonuçlar aşağıdaki gibi. geçen yıl ve bu yıl yapılan kan tahlili sonuçlarında rbc nin hep yüksek olduğunu görüyorum, bu da benim kafamı çok kurcaladı çünkü altında çok ciddi sebepler yatmasından e...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın hakan alp, geçmiş olsun. alyuvarların ( eritrositlerin ) hacimlerindeki azalmalar, eritrositlere artış şeklinde yansımaktadır. bunun aksi de geçerlidir. yani alyuvar hacimlerindeki artışlar eritrosit sayısının azalması şeklinde sonuçlara neden olurlar. tam kan sayımlarında ( hemogram ) mcv (... Cevabı gör

  • Acil hocam..anksiyete!!

    Anksiyete. kaygı bozuk ben 1.5 ay önce birtakım değişiklik yaşadım akşam olduğu zaman odaya sigamama huzursuzluk ağlama modu uyusukluk sol kolda ve ayak ve bacagimda sicaklik yanma yaşadım. hocam evimi degstm son bi yilda annemn babamin ayrilmasi olumsuzluklar yasadim..norolojiye gttgmde panik atakd...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Necati ÇOBANOĞLU

    Uzm. Dr. Necati ÇOBANOĞLU

    Ferhat bey fiziksel yönden muayene olmuşsunuz ve fiziksel yönden bir sorun bulunamamış ve şikayetlerinizin psikolojik kaynaklı olduğu söylenmiş ve tedaviniz başlanmış ve tedaviden fayda görmüşsünüz. tedaviden fayda görmeniz şikayetlerin psikolojik kaynaklı olduğunu gösteriyor. panik bozukluk ve anks... Cevabı gör

  • Demir bağlama düşüklüğü

    Merhaba hocam; yorgunluk,halsizlik,üşüme,saç dökülmesi şikayeti ile dr.a gittim. glukoz 81 mg/dl (70 - 100) demir ( serum ) 64 ug/dl (50 - 170) demir baglama kapasitesi l ***83 ug/dl (120 - 420) total demir baglama kapasitesi l ***147 ug/dl (220 - 450) ast 15 u/l (5 - 34) alt 22 u/l (0 - 55) tsh 3....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın burcu poyraz, serum demiri ve ferritin düzeylerine bakılırsa demir eksikliği dışındaki sorunları da dikkate almak gerekiyor. sanırım tam kan sayımı ( hemogram ) sonuçlarınızı normal çıktığı için bildirmediniz. ayrıca folik asit ve çinko değerlerinizi de dikkate alınız. d vitamini değerleriniz... Cevabı gör

  • Holter sonucu

    Merhabalar sayın hocam benim hemen hemen hergün günde birkaç kez dinlenme veya hareketli iken kalbimde ekstra atım hissediyorum şöyle birkaç saniyelik birşey yapılan eko sonucum normal fakat holter sonucumda; temel ritm sinüsaldir, ortalama kalp hızı 93 ve minumum kalp hızı 59 maksimum kalp hızı 158...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hüseyin UYAREL

    Prof. Dr. Hüseyin UYAREL

    Sinüzal taşikardi var, ayrıca ortalama nabızınız yüksek. öncelikli bunun nedenlerine yönelik araştırmalar yapılmalı. ör:troid hormonları, demir, demir bağlama, hemoglobin, ferritin gibi değerlere bakılmalı. ac hastalığı yönünden araştırma yapılmalı. altta yatan hastalık bulunmaz ise b-bloker gru... Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam iyi günler babam 70 yaşında yapılan tahlillerinde wbc değeri herzaman yüksek çıkıyor 4 yıllık bütün tahlillerine baktım hepsinde wbc yüksek çoğunlukla 10-11 aralığında seyretmiş fakat en son yaptırdığımız tahlilde en yüksek çıktı birde pdv düşük ayrıca diğer tahlilleri ferritin,b12,karaciğer,b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın süleyman koç, geçmiş olsun . genel olarak lökosit ( akyuvar - wbc ) yüksekliğinin altında nötrofil, lenfosit, monosit, eozinofil... gibi bu grubu oluşturan hücrelerin artışları yatar. lökositoz dediğimiz bu durumda, bazen alt grupta bulunan hücrelerin birinin bazen de bir kaçının artışları et... Cevabı gör

  • Kanda demir yüksekliği

    İyi günler hocam.28 haftalık hamileyim.2 hafta önce kan tahlilinde demir değerim alt sınırda 40 çıktı. dün tekrar yaptırdığımda ise değerim 250 çıktı.sadece üç gündür kan hapı kullanıyorum iki haftada bu kadar yükselmesinin sebebi ne olabilir ve bebegime bir zararı olur mu?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    İkinci bakılan muhtemelen uygun şartlarda alınmadı. belki tok karnına, ilaç kullanımı 1 hafta kadar kesilmiş olmalıydı vs. gebelikte demir eksikliği beklenebilir bir durum, ayrıca kan düzeyi normale gelse bile depoların da dolması gerekir(ferritin ). ayrıca damardan değil de ağızdan demir preperatı... Cevabı gör

  • Kan değeri

    Kızımız 9 ay 10 günlük suan kg 7300 boy 71 cm kg sıkıntımız var gibi ayrıca toplam altı tane de dişimiz geldi hocam problemimize gelirsek: bir hafta önce rutin kan tahlili yapıldı alp degeri 3600 çıktı çok yüksek ancak daha sonra daha detaylı kan testi yapıldı sonuçlar: alp:3600 protein: 6,4 albumin...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşin UÇKUN KİTAPÇI

    Doç. Dr. Ayşin UÇKUN KİTAPÇI

    Cenk bey, çocuğunuzun bir çocuk endokrin uzmanınca muayenesi ve izlemi uygun olur. iyi günler dilerim.

  • Alp değeri

    Hocam merhabalar iyi haftalar kızımız 9 ay 10 günlük suan kg 7300 boy 71 cm kg sıkıntımız var gibi ayrıca toplam altı tane de dişimiz geldi hocam problemimize gelirsek: bir hafta önce rutin kan tahlili yapıldı alp degeri 3600 çıktı çok yüksek ancak daha sonra daha detaylı kan testi yapıldı son...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Bazen böyle yükseklikler olabiliyor. 1 ay sonra tahlili tekrarlayınız.

  • Talasemi tasiyicisi

    Hocam ben test yaptım ve test sonuclarim hba2 3,4 hba0 85,2 ve hbf 0,4 çikti referans aralıkları ise hba2 3,4 hba0 85,1 ve hbf 0,5 ben talasemi hastası veya taşıyıcısı miyim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın hakan sel, geçmiş olsun. test sonuçlarında hemoglobin a2 değerleriniz laboratuvar değerlerinin üst sınırında çıkmış. testleriniz hemogram, ferritin, serum demiri, serum demir bağlama kapasitesi gibi diğer hematolojik test sonuçları ile birlikte bir hematoloji uzmanı tarafından değerlendirili... Cevabı gör

.