Ferritin değerleri

  • Hocam merhaba; (33 yaş, erkek) Benim sorum ferritin değerindeki azalma ile alakalı. 2 Mart da yaptırdığım kan tahlilimde ferritin değeri 122 iken, bugün yaptırdığım tahlilde 59 çıktı. Diğer kan değerlerim normal.. yaklaşık 6-7 önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. Midede kronik gastrit, reflü ve helicobakter plory, intestinal metaplazi (+) çıktı. kolon normal çıktı. Bi süre ilaç kullandıktan sonra nefes testi yaptırdım ve helicobakter plory negatif çıktı. Bugün çektirdiğim ultrasonda da karaciğer yağlanması dışında bir sorun gözlenmedi .. Sizde ferritin değerlerinin düşmesi neyden kaynaklanabilir hocam? yaklaşık 3 hafta önce operasyonlu 2 tane diş çektirdim. bu bir etken olabilir mi ? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. şu andaki serum ferritin değeriniz normal. 2. ferritin düzeyleri enfeksiyon başta olmak üzere pek çok durumdan etkilenir ve o dönemlerde yüksek çıkar. sizin belki normal ferritin düzeyiniz 59'larda iken geçici olarak 122 çıkmış olabilir. 3. madem böyle bir kafa karışıklığı oldu, size önerim bir ay sonra tam kan sayımı ve serum ferritin ölçümü yaptırmanızdır. sonuçları bana yine danışabilirsiniz. iyi günler diliyorum.

Diğer Hasta Soruları

  • Talasemi tasiyicisi

    Hocam ben test yaptım ve test sonuclarim hba2 3,4 hba0 85,2 ve hbf 0,4 çikti referans aralıkları ise hba2 3,4 hba0 85,1 ve hbf 0,5 ben talasemi hastası veya taşıyıcısı miyim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın hakan sel, geçmiş olsun. test sonuçlarında hemoglobin a2 değerleriniz laboratuvar değerlerinin üst sınırında çıkmış. testleriniz hemogram, ferritin, serum demiri, serum demir bağlama kapasitesi gibi diğer hematolojik test sonuçları ile birlikte bir hematoloji uzmanı tarafından değerlendirili... Cevabı gör

  • Anti tpo ve anti tg değerleri

    Merhaba,test sonuçlarım aşağıda gibi,anti tpo ve anti tg yüksek görünüyor.troid hastalığım var mıdır? teşekkürler ferritin * 9.34 ng/ml 13 - 204 tsh 1.5654 μiu/ml 0.35 - 4.94 serbest t4 1.06 ng/dl 0.7 - 1.8 anti tiroglobulin (anti tg) * 4.16 iu/ml 0 - 4.11 tiroid peroksidaz antikorlari (anti-t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Antikor yüksekliği tiroid hastaşığı ile ilgili olabilir. endokrinoloji bl uğramanızı öneririm

  • Çocuklarda kan şekeri - insülin

    Merhabalar, 7.5 yaşında oğlum var, 43 kilo, açlık - kan şekeri 97 - insülin 11.6 tokluk - kan şekeri 97 - insülin 37.7 bunun dışında normal değerler arasında olmayan değerleri ferritin 9,3 hdl kolesterol 28 kreatinin 0,61 mcv 69,1 mch 24,2 diyete başlatmayı düşünüyorum. bunun dışınd...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Sınırda insülin direci var ve depo demir düzeyi düşük. çocuk endokrinoloji dr.una başvurmanızı öneririm.

  • Ne yapmalıyım artık

    Hocam merhabalar, ben 12 yaşımdan beri kansızlık çekiyorum hangi doktora gitsem hepsi birbirine sana yanlış ilaç veriyorlar deyip duruyor. ilaçların hepside mideme dokunuyor. kullansam mide rahatsızlığı da çekiyorum kullanmazsam kansızlık başa bela. en son gyno ferro sanol kullanıyorum 3. paket. 2 s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sevcan yanık, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ağız yoluyla demir preparatları, damar yoluyla ( intravenöz ) demir uygulamaları hatta iki ünite eritrosit ( alyuvar ) transfüzyonu öykünüz bulunmaktadır. tetkiklerinizde hala hemoglobin değerleri 8 - 10,1 g/dl. dolaylarında. ferritin 6,30 ng... Cevabı gör

  • Tahlil yorumlanması

    Akın hocam merhabalar size birkaç sorum olucak aydınlatırsanız sevinirim. yaşım 24.esansiyel tremor rahatsızlığım var.şu an ilaç kullanmıyorum.çok önceden yapılan testlerde anti nükleer antikor 1/100 pozitif çıktı.billurubin düzeylerimde hep yüksek çıkmıştı.tremorlarımın artması üzerine nöroloğa ba...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın eren kara, öncelikle geçmiş olsun. hem hematoloji hem de gastroenteroloji uzmanlarına göründüğünüze göre gilbert ve talasemi konusunda ayrıntıları bilmeden uzaktan bir yorum yapmak doğru değil diye düşündüm. mcv, hemoglobin, ferritin gibi değerlerinizi belirtmediğinize göre ( normal olduğu... Cevabı gör

  • Tahlil sonuç değerlendirmesi

    Merhaba kadri bey 19 yasindaki kızım bu hafta genel bi check up yaptırdı.crp 26.31. demir 36. notrofil 8.19. monosit 0.88. %notropil 71.4. %lenfosit 17.8 normal değerlerinden farklı olarak cikan sonuçlar.birde karaciğerde minimal hepatomegali izlenmiş.demir ilacı tedavisi dışında herhangi bir ek ta...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) crp ve nötrofil artışı bir enfeksiyona işaret edebilir. 2.) demiri düşük çıkmış. tedaviye başlamadan önce, demir depo testi olan " ferritin" de çalışılsa iyi olurdu. geçmiş olsun.

  • Kan değerleri ve gebelik süreci

    Estradiol 297.04 ferritin 32 hb:13 prolaktin 22.12 serbest t3 / 3.25 serbest t4/ 1.30 fsh 3.76 lh / 5.51 fsh / 3.76 bu değerlere göre hamile kalmakta sorun yaşayabilir miyim ultrason sonucum temiz kist ve benzeri birşey yok ama adet düzensizliğim oluyor bazen günü gününe bazen...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nesrin KALELİOĞLU

    Op. Dr. Nesrin KALELİOĞLU

    Adet düzensizliği başlı başına bir gebe kalamama sorunu olabilir. estradiol değeriniz çok yüksek, bu yüksek estradiol değeri normal gibi görünen fsh değerinizi de yanıltır. eğer bu değerler adetin 2 veya üçüncü gün değerleri ise, mutlak bir doktora başvurmanızı acilen tavsiye ederim...

  • Kulak çınlama dolgunluk

    Hocam merhaba, 5 ay kadar önce gece yatınca sessiz ve titreşimdeki tel.masanın ustundeyken çalması gibi birses çok nadir olarak geliyordu.hatta komşulara birinin teli heralde diye düşünüyordum ilk zamanlarda .sonrasında yaklaşık bir hafta önce yoğunlaştı ve kbb dr gittim.işitme için perşembe gününe...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali ÖZDEK

    Prof. Dr. Ali ÖZDEK

    Kan tablonuz düzeldiğinde geçebilir. geçmezse gelin ilgilenelim..

  • Pilositemi ?

    Hocam merhaba; 20.12.2016. tarihinde yaptırdığım tahlillerimde hematoloji sonuç ve normal değerler; wbc 7,1 n 4,8-10,8. ne% 61,4 n 45,5 73,1. lym% 29,7 n 20-44. lym#2,1 n 0,9-3,22. mono%5,4 n 5,1-13 mono#0,4 n 0,3-0,8. eos% 3,2 n 0,9-4. eos#0,2 n 0-0,4. baso% 0,3 n 0-1,2. baso#0,0 n 0-0,15. rbc 5...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Sorunuz gerçek bir hasta dosyası kadar uzun. bu kadar zaman ayıramam. lütfen kısaca danışacağınız şeyi bana iletin.

  • Kulakta dolgunluk

    Hocam merhaba, 5 ay kadar önce gece yatınca sessiz ve titreşimdeki tel.masanın ustundeyken çalması gibi birses çok nadir olarak geliyordu.hatta komşulara birinin teli heralde diye düşünüyordum ilk zamanlarda .sonrasında yaklaşık bir hafta önce yoğunlaştı ve kbb dr gittim.işitme için perşembe gününe...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK

    Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK

    Merhaba, geçmiş olsun. kbb forumda da aynı soruyu gördüğüm için cevap verdim.

  • Ferritin yüksekliği ve trombosit düşüklüğü

    Hocam merhaba benim kizim 10 aylik 7aylikken trombositopeni dendi sebebi hala araştırılıyor hastalanınca trombositi dusuyor ateşi cikmisti isal ve kusmasi vardi trombositi 13.700 düştü ivik verildi 3gun sonra 29.100 cikti tekrar kemik iliğinden test yapicaz dendi ilki temiz cikmisti hocam bide hep a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. öncelikle yaş olarak kızınızın çocuk hematoloji uzmanlarının alanına girdiğini belirtmek istiyorum. ancak, genel hematoloji bilgisi olarak bir kaç noktaya değinebilirim. kızınızda kemik iliğinin normal olması ve kullanılan tedaviyi dikkate aldığımızda yıkıma bağlı... Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba, kan tahlili sonucumu yorumlar mısınız? şimdiden teşekkür ederim. ferritin : 7 - (20/200 normal değer) mch : 26,9 - (27,20/33,50 normal değer) rdw : 15,9 -(11,80/13,40 normal değer) diğer tüm değerler normaldir.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gülşah selvi, ferritin düşüklüğü ve rdw yüksekliği dikkate alındığında sonuçlar demir eksikliğini düşündürmektedir. hemoglobin düşüklüğü de bu kan tablosuna eklenirse o zaman demir eksikliği anemisi ( dea - demir eksikliğine bağlı kansızlık ) tanısından söz ediyoruz. hemoglobinin normal değer... Cevabı gör

  • Üre yüksekliği feritinin düşüklüğü

    Merhaba genel kontrol amaçlı test yaptırdım.sonuçlar, wbc 4,91 plt 223 rbc 4,5 hgb 12,6 hct 36,4 mcv 80,8 mch 28 mchc 34,6 glukoz 90 t.kolesrol 205 hdl 61 ldl 131 ast 18 alt 12 demir 73 tibc 412 ggt 9 tsh 0,95 b12 376 folikasit 11,3 vitamin d 29 sedim yarim saat 7 bir saat 16 kreatinin 0,66 ürik asi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) üre değerinin 41 olması bir anlam taşımaz. sıvı alımını artırınca düzelir. 2.) ferritin 3.9 olması demir eksikliği anlamına gelir ve tedavi gerektirir. ancak alınacak ilacın türü, dozu, neden ferritin düşük çıktı gibi konular bir hekim gözetiminde yürütülmelidir. geçmiş olsun.

  • Talasemi taşıyıcılığı

    Talasemi taşıyıcılığı için test yaptırdım. sonuçlar şöyle : hba0 87.9 hba2 2.9 hbf 0.4 hbs 0 hbd 0 hbe 0 wbc 6.07 rbc 4.59 hgb 14 hct 40.3 plt 290 mcv 87.7 mch 30.5 mchc 34.7 pdw 15.9 demir 46 ferritin 10 değerlendirirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, alfa talasemi taşıyıcılığı söz konusu olabilir. bu test neden yapıldı acaba? mcv değeriniz de normalmiş. öte yanda ferritin düşük. eksik olan demir de yerine konmalı. alfa taşıyıcılık yönünden moleküler test düşünülmeli. bir hematoloji uzmanı ile yüz yüze temas kurun. iyi günler dilerim.

  • Kan tahlili

    Merhaba, kan tahlili sonucumu yorumlar mısınız? şimdiden teşekkür ederim. ferritin : 7 - (20/200 normal değer) mch : 26,9 - (27,20/33,50 normal değer) rdw : 15,9 -(11,80/13,40 normal değer) diğer tüm değerler normaldir.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ferritin düşük olması vücudunuzda demirin azaldığı anlamına gelir. ağızdan demir tedavisi verilmelidir. geçmiş olsun.

.