Ferritin değerleri

  • Hocam merhaba; (33 yaş, erkek) Benim sorum ferritin değerindeki azalma ile alakalı. 2 Mart da yaptırdığım kan tahlilimde ferritin değeri 122 iken, bugün yaptırdığım tahlilde 59 çıktı. Diğer kan değerlerim normal.. yaklaşık 6-7 önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. Midede kronik gastrit, reflü ve helicobakter plory, intestinal metaplazi (+) çıktı. kolon normal çıktı. Bi süre ilaç kullandıktan sonra nefes testi yaptırdım ve helicobakter plory negatif çıktı. Bugün çektirdiğim ultrasonda da karaciğer yağlanması dışında bir sorun gözlenmedi .. Sizde ferritin değerlerinin düşmesi neyden kaynaklanabilir hocam? yaklaşık 3 hafta önce operasyonlu 2 tane diş çektirdim. bu bir etken olabilir mi ? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. şu andaki serum ferritin değeriniz normal. 2. ferritin düzeyleri enfeksiyon başta olmak üzere pek çok durumdan etkilenir ve o dönemlerde yüksek çıkar. sizin belki normal ferritin düzeyiniz 59'larda iken geçici olarak 122 çıkmış olabilir. 3. madem böyle bir kafa karışıklığı oldu, size önerim bir ay sonra tam kan sayımı ve serum ferritin ölçümü yaptırmanızdır. sonuçları bana yine danışabilirsiniz. iyi günler diliyorum.

Diğer Hasta Soruları

  • Kan tahlili hak.

    Hocam merhaba, eşimin kan tahlili raporunda rbc 7 ( 3,2-6), mcv 64 (78-105), ve mch 20 (25-33) degerleri arasındayken cıktı, hba2 4 ( 1,4-3,5) hba 96 ( 94,5-99) hbf 0, demir- demir baglama, ferritin ve diğer tüm vitaminleri normal çıktı, babasında akdeniz talemisi tasıyıcılıgı var, bacaklarda sebebs...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın irem yapıcı, ferritin değerinin normal olmasına rağmen rbc ( eritrosit ) değerinin oldukca yüksek olması, mcv ( ortalama eritrosit hacmi - oeh ) düşüklüğü ( çok düşük olması ), hemoglobin a2 değerinin yüksekliği adeta ben akdeniz anemisiyim ( beta talasemi ) demektedir ( bazı talas... Cevabı gör

  • Kaygi bozuklugu

    Hocam iyi akşamlar.ben 28 yasimdayim 2 çocuk annesi evli bayanım evliliğimiz hayatım gzl elhamdülillah ama ev değişikliği ve anne babamın ayrılığı sıkıntılar yasadim ben 2016 aralık ayında akşamları nefes alamama bunalma kafa uyusukluk ağlama modu şikayeti ve nabız ile kaygı bozukluğu teşhisiyle sel...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Psk. Hasan KUL

    Uzm. Psk. Hasan KUL

    Merhaba seda hanım ben hekim olmadığım için kan değerlerinizle ilgili cevap vermem doğru olmaz, onu aile hekiminize, psikiyatri hekiminize sormanız daha doğru olur. psikolojik sağlığımız ile beden sağlığımız arasında ilişki vardır ama her psikolojik sorunda bedensel bir neden yoktur. sizinki bir ka... Cevabı gör

  • Kürtaj sonrası miyom

    Mrb kolay gelsin ben 20 gün önce 9haftalık gebeliğimde kalp durması sonucu kürtaj oldum . bgün kontrole gittgmde önemsiz myom oldugunu soylediler. korkuyorum netten arastrdgm kadarıyla kısırlıga yol açıyormuş test yaptım sonuçlar nasıl gebe kalmamda bi sakınca varmı doktora haftaya gdeceğim. lütfen...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Prolaktin hafif yüksek çıkmış,aç karnına tekrar test yapılsın onun dışında sıkıntı gözükmüyor, iyi günler dilerim

  • Kürtaj sonrası

    Mrb kolay gelsin ben 20 gün önce 9haftalık gebeliğimde kalp durması sonucu kürtaj oldum . bgün kontrole gittgmde önemsiz myom oldugunu soylediler. korkuyorum netten arastrdgm kadarıyla kısırlıga yol açıyormuş test yaptım sonuçlar nasıl gebe kalmamda bi sakınca varmı doktora haftaya gdeceğim. lütfen...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Suat KARATAŞ

    Op. Dr. Suat KARATAŞ

    Muayene etmem lazım..

  • Lütfen bilgi verin

    Merhaba kan tahlili yaptırdım ferritin değerim 3.74 ferro sonol kapsül verdi doktorun(2×1) sizce bu ilaç yeterlımı çevremdekiler yüzünün sarı olduğunu söylüyor çok moralim bozuk ne yapman gerekiyor başka doktorlar arayışına gecmelimiyim herkez yaşayamazsın bu değerle diyo yardim lütfen bu ilaç yet...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Ayşe hanım, endişe edilecek birşey olduğunu sanmıyorum, ferritin değerinizin düşük olması vücuttaki demir deposunun az olduğu, yani demir eksikliği olduğunu gösteriyor. bunun nedeninin araştırılması için bir iç hastalıkları uzmanına başvurmanıozda fayda var, geçmiş olsun.

  • Dalak buyumesi

    Merhaba hocam kan tahlilleri yaptirdim ;wbc 6.1,hgb 13.1,mpv 9.7,plt 181,rdw 13.6,demir 116,ferritin 27.1,alt 19,ast 19,ggt 12 ,crp 0.08 ve ldl 182 , kolestrolde 248 cikmistir. tahminimce ldl ve kolestrol sorunum var kan tahlilleriyle ilgili ek inceleme gerekir mi ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kansızlığınız, crp ve karaciğer fonksiyon testlerinizde bir yüksekliğiniz bulunmuyor. lökosit ve trombosit ( platelet ) değerleriniz de normal. bir süre doktor kontrolünde kalarak, üç ya da altı ay sonra yeni bir ultrasonografi kontrolü yaptırabilirsiniz.... Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam merhabalar, 23 yaş erkek, çocukluğumdan beri şikayetçi olduğum aşırı terleme kolay ısınma, zor soğuma, kızarma gibi sebepler için bir dahiliye doktoruna muayene oldum. 24 saatlik idrar testi istedi "serbest idrar katekolaminleri için" sonucunu hala beklemekteyim. onun haricinde yaptırmış olduğ...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melih mermer, geçmiş olsun. kansızlığınız ( aneminiz ) bulunmuyor. hemoglobin ve ferritin değerleriniz oldukça yüksek. demir bağlama kapasiteniz artmamış. sadece serum demir düzeyiniz biraz düşük. bu arada ağız yoluyla demir tedavisi de başlanmış ve fayda gördüm diyorsunuz. bu nedenlerle beni... Cevabı gör

  • Kan degeri

    Hocam kan değerlerim de bunlar yorumlarsaniz sevinirim ferritin 4,hgb 10,6, hct 35,mcv75,6, mch 22,9 ,mpv 12,4 mon 0,47 , p-lcr 44,2 , ig 0,00

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İsmail YILMAZ

    Prof. Dr. İsmail YILMAZ

    Kan sonuçlarınızda sorun yok. zaten kan sonuçlarından yola çıkarak rahatsızlığınız hakkında tahminde bulunmak doğru olmaz.

  • Romatizmal hstalıklar

    Hocam merhaba, babam 8 yıl önce abdominal aort anevrizması teşhisi ile ameliyat oldu. ameliyatı ile ilgili bir problemi yok ancak 6aylık rutin kontrollerinde kan değerlerinde düşüş olduğu için araştırılmaya başlandı. patoloji ve genetik testler yapıldı. mds tanısı konuldu. ancak patoloji raporunda m...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Patoloji raporunda mds yok diyorsa mds düşünmek anlamsız gerçekten de. ancak yine de hematoloji uzmanları düzenli olarak takip etmek isteyecekler ve mds konusunda yeni bir şey olup olmadığına bakacaklardır. romatoloji muayenesinde herhangi bir iltihaplı romatizma bulgusuna rastlandı mı? çünkü bu tür... Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Merhaba değerli hocam sorularıma sabırla cevap verdiğiniz için sonsuz teşekkürler. önerdiğiniz kitabı birebir uygulamaktayım. hocam adet öncesi dönemde göğüsümde özellikle sol göğsümde aşırı ağrı oluyor ve yumrular hissediyorum adetin bitmesiyle geçiyor geçen yıl usg mamografi ve prolaktin baktırdım...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Sn boz, bahsettiğiniz yakınmalar tamamen normal sınırlar içinde..yakında kendinizi çok daha sağlıklı hissedeceksiniz,çabalarınızı sürdürün..saygılar

  • Akdenizanemisi

    Yorumlarsaniz hocam merhabalar kolay gelsin.nikah için kan testi olduk nişanlıma şüpheli taşıyıcı talasemi tanısı kondu ne anlama gelir. hangi değeri isterseniz söyliyim hemen olaya çok vakıf olmadıgım icin yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın burak çay, mcv, hemoglobin, ferritin, rdw ve elbette hb a1 ve hb a2 değerleri akdeniz anemisinin alt tiplerine göre tanıda yardımcı olabilir . saygı ve sevgilerimle.

  • Tahlil sonuçları ve alerji

    İyi günler hocam, oğlumun soğuk algınlığı şikayeti nedeniyle doktora götürdüğümüzde tam kan sayımı yapıldı. tahlil sonuçları %satürasyon: 17.51 (20-55) mch: 24.4 (24.8-29.5) %eos:10.7 (0,0-3,7) #eos:0,96 (0,02-0,82) hgb:12,2 (10,1-12,5) ferritin:28,58 (12-327) bu sonuca göre eos yüksek...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,kesin sonuç için ciltten alerji testi yaptırabilirsiniz.kafanızda soru işareti kalmamış olur.

  • Kan pıhtılaşma

    Doktor bey merhabalar benim plt testim 507 çıktı buradaki doktor onemsemedi demir eksikliği dedi ciddi bi durum olabilirmi iyi akşamlar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sevgi dikmen, geçmiş olsun. trombosit (platelet ) yüksekliğinin nedeninin ortaya konması gerekir. özellikle yaşın ilerlemesi sorunları arttırır. depo demirinizden ( ferritin değerleri ) başlanarak gerekli bazı incelemelerin yapılmasını öneririm. ayrıca belli aralıklarla trombosit değerlerini... Cevabı gör

  • Tsh hormonu

    Doktor hanım 23 yaşındayım benim kan tahlılerim de tsh (referans değeri 5.33 ) sonucum 6.45 çıktı çarpıntı nefes darlığı gibi belirtiler var bir de adetlerim cok gecıkıyo bazen 10-15 günu yani bazen de sene de ıkı kere ıkı ayda bir oluyor genelde düzensiz kontrollerde bişey yok .. 1,68 boy 50 kılo...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Hasta muayenesi yapıp hikaye almadığım sürece tetkikler ve bu kadar kısıtlı bilgilerle net bir yorum yapmam mümkün değil. ancak subklinik hipotiroidi kilo almama sorununa genel olarak neden olmaz. demir eksikliği ile birlikte böyle bir sorununuz varsa çölyak hastalığı açısından bir gastroenteroloji... Cevabı gör

  • Kansızlık sorunu

    Merhaba efendim bende uzun zamandır kansızlık sorunu var ilaç kullanıyorum demir eksikliği için düzenli olmasada son 4-5 ayda 5 kutu maltofer ilacı kullandım bugün yaptırdığım test sonucum ferritin değeri 6,4 demir 32 demir bağlama 488 buna göre nasıl bir tedavi yapılmalı nedir açıklaması cevabınız...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Herhalde önce demir eksikliğinin nedenini araştırmak gerek. olasılıkla jinekolojik veya mide barsaktan kan kaybını öncelikle düşünmek gerek. bunun dışında barsaktan emilim kusuru gibi nedenler de olabilir. sebep bulunup neden ortadan kaldırılabilirse sorun daha kolay çözülür. kan sayımı düzelse de... Cevabı gör

.
x