Endokrın

  • slm hocam bana doktor böbrek üstü bezlerim için synacthen depot 1mg/ml ilacını verdi kan tahlili sonucum yüksek cıktı 17 oh progesteron 1.80 çıktı ve bu ilacı verdi bana adetinin 3 günü geliceksin dedi ama ben ilaç anladım verdigi igneymiş nasıl kullanmam gerekiyo ve ne zaman gitmem gerekiyo..saygılar..

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Bununla test yapılacak. size söylediği gün iğne ile beraber gidin. ne diyorsa onu yapın.

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid usg ve hamilelik

    11.05.2016 seviye 5. 03 22.06.2016 seviye 2.76 18.11.2016 seviye 2.43 20.01.2017 seviye 5.88 01.02.2017 seviye 3.21 hocam bunlar tsh seviyeleridir.bu seviyenin sürekli değişkenlik göstermesi normal mi yoksa labaratuvar hatası mı?gebelik mümkün müdür?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    En son şubat 2017 de tsh 3.21 bu değer normal, bu durumda hamilelik olur ancak hamile kalır kalmaz tiroid hormonu vermek gerekir, dozunu mutlaka bir hekim ayarlamalı

  • Troid usg rapor

    Merhaba, çekilen troid usg raporumu değerlendirmenizi rica ederim.... sol tiroid lobunda en büyüğü orta kesimde 3*2 mm boyutunda birkaç adet hipoekoik nodüller mevcuttur.sağ tiroid lobunda bazıları kistik komponenti içeren en büyüğü orta posteiror kesimde 12*9 mm boyutunda birkaç adet hipoekoik h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    En büyük nodule iğne biopsisi öneririm

  • Tsh düşüklüğü

    Hocam merhaba kızım 4+25 günlük yurtdışında doğum yaptım orda alınan ilk günkü topuk kanında en azından bize dönen herhangi bir sorun çıkmadı tr ye gelince 3. ayın başında topuk kanı testini doktorumuz tekrarladı.sağlık ocağından bugün arandım , tsh ve t4 değerinin yüksek çıktığı bunun tekrarlanması...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Önemli olmadığını düşünüyorum ancak klinik bulguları da önemlidir. size göre gelişimi normal gözüküyor olması iyi tabiiki,ama gene de çocuk endokrin görse iyi olur.

  • Papiller ca ameliyatı sonrası atom ?

    Çok teşekkür ederim hocam, benn de sizin gibi düşünüyorum. zira endokrin doktorum bu kanıya sadece çıkarılan kanserli tümörün büyük (0.7 cm) olmasından vardı. uptake sonuçlarımı görmedi bile. artık profesyonel hasta olmuş olsam da ne yazık ki benim tıbbi bilgim asla bir doktor kadar olamaz tabii...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Selamlar, iyi günler

  • Karin ağrısı kabızlık

    Hocam.benim rahatsizligim yemek yedikten 15.20. dakika sonra karnımın sol alt kısmında ağrı oluyor sürekli yaklaşık 3..4 yıldır kolonoskobi ve ultrason yapıldı kan sonuçları hepsi normal çıktı sürekli kabızlık sorunu yaşıyorum hastanelerden yapılan tahlillerden hiç bir sonuç alamadım hastane d...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Belki de hipoglisemi vardır. endokrin uzmanına mutlaka görünün. istenecek testlerle saptanabilir.

  • Tiroid usg ve hamilelik

    Tiroid usg tiroid glandi sağ lobu 15x13x44 mm boyutlarında,sol lobu 14x10x45 mm boyutlarındadır. istmus kalınlığı 5 mm dir. parankimi heterojen düşük ekoludur. yer yer ekojenik fibröz septalar içermektedir.( triodit?) hocam bu sonuçlarda herhangi bir sorun var mıdır?gebelik oluşumuna engel midir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Tiroid bezinin önemli hastalıklarından bir tanesi de tiroiditlerdir, tanı ultrasonografide dokunun heterojen olması ve kan tetkikleri ile konulurur. tiroiditlerin en önemli sonucu tiroid bezinin hormon üretimini etkileyerek, az ya da çok hormon üretimine sebep olmalarıdır. hastanızın tiroid hormonla... Cevabı gör

  • Papiller ca ameliyatı sonrası atom ?

    Merhaba kamil hocam, iğneli biyopsi sonucu papiller ca teşhisiyle tüm tiroid bezim ve lenflerim alındı. patoloji raporumda pa ca (0.7 cm)pt1) yazıyor. bunun dışında alınan 26 nodül temiz çıktı. tiroid kapsülüne invazyon,doku dışına yayılım,lenfatik invazyon yok. sonrasında nükleer tıp 'ta yap...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın zeynep anlıatamer, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. gönderdiğiniz verilere göre mutlaka yüksek doz radyoiyot tedavi gerekliliği gözükmüyor. endokrin doktorunuzun hangi bulgulara (burada yazılanların dışında) dayanarak riskli olduğunu söylemesinin sebebini sormanız gerek. uzaktan karar verm... Cevabı gör

  • Hormon bozukluğu

    Merhaba hocam bende de hormon bozukluğu var iki yıl önce androcur kullandım çok ise yaradı fakat allerji yaptığı için doktorun aldactone ile değiştirdi bende aşırı derece kıllanma ve sivilce var 5 aydır aldactone kullanıyorum ama bi etkisini görmedim neden olabilir

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nurdan TOMBALAK

    Op. Dr. Nurdan TOMBALAK

    Endokrin uzmanı ile görüşün ve laser epilasyon yaptırın geçmiş olsun

  • Gebe kalmaa

    Günaydın doktor bey. referans aralığı 0.35 den başlıyor. aile hekimi me danıştığımda, tsh yüksek olursa sorun olur. fakat düşük olursa okadar sorun olmaz. kararsız kaldım şimdi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    İlacınızı biraz azaltsınlar tsh nız 1.0-2.0 seviyesine gelirse sağlıklı bir şekilde hamile kalırsınız, normalden aşağıda tsh hormon fazlalığını gösterir bu durumda ya hamile kalamazsınız ya da düşük riskiniz artar

  • Euthrox ve gebelik

    Merhaba doktor bey, size danışmak istediğim bir durum var,yardımcı olursanız çok sevinirim.hipotroid rahatsızlığım var aynı zamanda 16 haftalık hamileyim.geçen ay yaptırdığım tahlillerimde tsh:0.158 t3 t4 ise normal sınırlarda çıkmıştır.o zaman euthrox'u 4 gün 100 mg olarak, 3 gün 50 mg olarak içiyo...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Yok doktor dozu doğru ayarlamış, hamilelik döneminde tsh değerinin 2.5 altında olmasını istiyoruz, geçmiş olsun

  • Öncelikle size olan saygımı sunuyorum hocam

    Hocam iyi akşamlar sizleri rahatsız ediyorum ama hemogram testim su şekilde wbc 12.21(4-11) rbc 5.61(3.5-5.5) lym# 4.38(0.9-4) bas# 0.04 (0-01) diğerleri normal hocam.lenf bezlerim vardı birbucuk senedir submandibular bölgede reaktif oldugu söylenen ultroson raporlarında.ayda bir olmaz üzere 10 ta...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Hiç birşey yapmayın usg de reaktif dedilerse kontrol arasını açabilirsiniz artık

  • Troid ameliyatı

    Ben 38 yaşındayım bayanım 2 aralıkta troid ameliyatı oldum troidlerimin tamamı alındı maling şüphesiyle alındıktan sonra patoloji sonucu temiz geldi iltihap varmış 6 mm 4 mm arasında değişiyordu nodüllerim fakat son zamanlarda ağrı ve ses kısıklığı yapıyordu bu ameliyattan sonra tamamen iyileşme rah...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Her türlü sporu fazlasıyla yapabilir siniz. ameliyat ile ilgili birşey kalmamıştır

  • Heterojen solid lezyon

    Hocam merhaba esimin usg sonuçlarini yorumlarmisiniz.sol deltoig bölgede cilt alti dokuda 3x8 mm boyutlarında heterojen hipoekojen,sag infraskapuler bölgede 9×29 mm boyutunda heterojen izo hiperekojen ve cilt alti dokuda 2x3 mm boyutunda heterojen hipoekojen ,sag supraklavikuler bolgede 2,5×5 mm b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Bu ultrasonografi raporunun bu kitlelerin neolduğu ile ilgili yorum yapması gerekir, birden fazla milimetrik boyutta ve bir tane yaklaşık 3 cm uzunluğunda ama kısa aksı 9 mm olan içi katı yapı mevcut, ilk bakışta iyi huylu gibi görünüyor, ultrasonografi yapan radyolog renkli doppler ile de bakıp kit... Cevabı gör

  • Sağ sürrenal adenom 15*10 mm

    Hocam sağ sürrenal bezde 15*10 mm boyutunda adenom iyi huylu potasyum 2 ile 3 arası değişken tansiyon 15 sürekli aldesteron 430 renin 8.70 iki yıl sonra tekrar mr çekildi adenom boyut aynı.görüşünüz bizim için önemli hocam. şahin kınık 05075935073 erzincan

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Aldosteron için normal sınır ? hipertansiyon sebebi bu adenom olabilir. incelemek gerekir. bulunduğunuz yerde endokrinoloji uzmanına uğramanızı öneririm.

  • Gebelikte 16.haftam ve euthrox

    Merhaba doktor bey, size danışmak istediğim bir durum var,yardımcı olursanız çok sevinirim.hipotroid rahatsızlığım var aynı zamanda 16 haftalık hamileyim.geçen ay yaptırdığım tahlillerimde tsh:0.158 t3 t4 ise normal sınırlarda çıkmıştır.o zaman euthrox'u 4 gün 100 mg olarak, 3 gün 50 mg olarak içiyo...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    İlaç dozunu artırmanz gerekir. fakat ilaç tedavi edici değil. sadece son noktayı görünemz kılma ile ilgili. siizn değerleriniz metabolizmanız bozuk olduğuu gösteriyor. mikrobesin eksikliği mevcut. crs yapılması gerekir.

.