Endokrın

  • slm hocam bana doktor böbrek üstü bezlerim için synacthen depot 1mg/ml ilacını verdi kan tahlili sonucum yüksek cıktı 17 oh progesteron 1.80 çıktı ve bu ilacı verdi bana adetinin 3 günü geliceksin dedi ama ben ilaç anladım verdigi igneymiş nasıl kullanmam gerekiyo ve ne zaman gitmem gerekiyo..saygılar..

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Bununla test yapılacak. size söylediği gün iğne ile beraber gidin. ne diyorsa onu yapın.

Diğer Hasta Soruları

  • Beyin mr sonucu

    Merhaba,kranial mr incelemesinde; hipofiz glandı sol yarıda 4mm sağ yarıda 2.2 çaplarında t2a hiperintens nodüler lezyon izlenmiştir. nazofarinkste yumuşak domu kalınlığında artış izlenmiş olup öncelikle lenfoid hipertrofi lehine değerlendirilmiştir. ne anlama gelmektedir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla İLHAN

    Prof. Dr. Atilla İLHAN

    Endokrin ve beyin cerrahisi doktorunuzla irtibatınızı koparmayın

  • Guatr tehlikesi ve normalden biraz büyük tiroid bezi

    Değerli hocam selamlar tiroid bezi ile ilgili olarak bazı testler yaptırdım. sonuçlarım; atg 10,05 iu/ml 0-115 atpo 8,6 iu/ml 0-34 ft4 16,8 pmol/l 12 - 22 tsh (s) 0,92 mlu/l 0,27 - 4,20 sizce bu sonuçlarda herhangi bir s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Herşey normal bir sıkıntı yok

  • Ilacli emar sonucu

    Mrb.karacigerde usg de cikan riskli bi bolge icin çektirdiğim ilacli emar sonucumda sunlar çıktı. karaciger boyutlari normal olup konturlari düzgündür.segment 7de perifel yerlesimli 18×25mm boyutunda t1 de izo-hipointens t2 de izo-hiperintens düzgün konturlu noduler lezyon izlenmekte olup ivkm sonra...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Merve hanım sorunuz benim alanım ile ilgili değil, sorunuzu karaciğer hastalıkları ile uğraşan bir doktora sormanızı öneririm

  • 15yasida oğlum ergelik gecikmesi varmı

    Merhaba ,benim 15 yasini doldurmus oglum var gelisimi ile ilgili sorum olacakti.ergelik belirtileri var koltuk alti, kasık bölgesi tüylenme bacaklarda hafif tüylenme sıvı geldiğini söylüyor ama seste ve yüzünde hiç bir değişiklik yok bu beni çok tedirgin ediyor yani oğlum ergenlige gimismi yoksa gec...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Çocuk endokrınde muayene olacak. muayene olmadan bilgi olmaz

  • Hipotiroidi

    5 ay once yaptirdigim tahlilde tsh 3.23 cikmisti.yani 5 ayda tsh hormonunda bi artis var.testi ayni yerde yaptirdim.ilac kullanmaya baslamali miyim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Tsh değeriniz normal aralığın dışına çıkmadan ve bir doktor ile yüzyüze görüşüp, muayene olmadan tiroid hormonunu kullanmayın

  • Çocuklarda kan şekeri - insülin

    Merhabalar, 7.5 yaşında oğlum var, 43 kilo, açlık - kan şekeri 97 - insülin 11.6 tokluk - kan şekeri 97 - insülin 37.7 bunun dışında normal değerler arasında olmayan değerleri ferritin 9,3 hdl kolesterol 28 kreatinin 0,61 mcv 69,1 mch 24,2 diyete başlatmayı düşünüyorum. bunun dışınd...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Sınırda insülin direci var ve depo demir düzeyi düşük. çocuk endokrinoloji dr.una başvurmanızı öneririm.

  • Subakut troidit

    Hocam mrb. bende subakut troidit var. dirençli seyrediyor. yaklaşık 3 aydır kortizon kullanıyorum. crp ve sedimantasyon değerlerim kortizona başlamadan öncekine nazaran düşmesine rağmen halen sınır değerlerin üzerinde. ayrıca nodüllerim var ancak ağrı nedeniyle endokrin doktoru biyopsi yapamıyor....

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Şuan ameliyat gerek yok. endokrin dr dedikleri doğru, takibinde kalmanızda fayda var.

  • Yardim lutfen

    Merhaba hocam size danismak istedigim bir rahatsizligim mevcut 30 yasindayim ve 5 ay once hipertansiyon cikti suana kadar yapilan tetkiklerim sonucu primer hiperaldosteron tanisi kondu ct de sag surrenalde 12x7 mm sol surrenalde 10x8mm lezyon goruldu adenom dusunuluyor sizce takipmi? ameliyatmi? gor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Lateralizasyon için venöz örnekkeme çok iyi olur.ona göre laparoskopik cerrahi ile sorun çözülür. çok geçmiş olsun. internette tüm iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz

  • Hormon tedavisi icin doğum kontrol hapı

    Hocam merhaba, 16 yaşındayım sivilce-akne sorunum için cildiyeye gittiğimde bana hormon testi yapıldı ve erkeklik hormonum yüksek olduğu görüldü. endokrin bölümüne yönlendiririm o bölümdeki doktor yazz 24+4 verdi doktora gittiğim gün regldim ve reglimin 3. günü başlamam gerektiğini söyledi. bazı sor...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Selman LAÇİN

    Doç. Dr. Selman LAÇİN

    Doktorunuzun tavsiyelerine uyun..

  • Troid bezi hastası

    Doktor bey çok sağolun başka doktor dedi biyobsiyi tekrar yapalım siz ne önerirsiniz ameliyatmı yapalım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Mehmet bey, sadece biyopsi sonucuna bakarsak ameliyat gerekir dedim, ama sizi muayene etmek, bazı bilgileri, ailenizi geçmişinizi öğrenmek, kan tetkiklerinizi, tiroid ultrason sonuçlarınızı varsa sintigrafi sonucunuzu görmek ve sonra karar vermek gerekir. buradan şunu yapın demek sadece o sonuca bak... Cevabı gör

  • Hipotiroidi

    Merhaba, tsh 3,83 ref. aralığı(0,27-4,20) serbest t3 1,64pg ref. aralığı(2,66-4,33) serbest t4 1,22ng ref. aralığı(0,93-1,7) sizce hipotiroidi gibi bir sorun var mı t4 t3 hormon seviyeleri normal mi tsh hormonu biraz yüksek

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Şu an hipotiroidi değilsiniz t4 ve tsh normal, t3 düşük gibi görünmekle birlikte tiroid fonksiyonunu göstermez. tsh değeriniz daha farklı bir zamanda daha değişik çıkacaktır, bir hafta sonra günün farklı bir zaman diliminde kan verin t3, t4, tsh, anti tg ve antitpo baktırın

  • Troid bezi hastası

    Mıkroskopık bulgular a.kayıtlı materyal .kan elemanları.azmıktarda kolloid.yer yer nükller büyüme nüklüer kontür düzensizlği ve overlapping izlenen tırositler b.kan emanları.bir kısmı dejenere halde az sayıda benign görününlü tirosit tanilar.1atipik a.kayılı materyal2.bening.bkayıtlı materyal3 tiroi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Mehmet bey biyopside görülen atipik hücreler tiroid kanseri belirtisi olabilir. sadece bu sonuca bakacaksak ameliyat gerekir

  • Tiroid kanser supesi

    Biliteral tiroid boyutlari normalden büyüktür sol lobta 12 mm sağ lobta 10 mm boyutlarinda olmak üzere solid modülleri izlenmektedir hocam bundan kanser varmı cevaplarmisiniz ameliyat olması gereklimi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Usg eşkiğinde iğne biyopsidi gerekir.

  • Gebelikte guatr

    Iyi gunler doktor hanim benim tsh degerim 3,59 endokrin dr u euthrox 25 verdi sonrasinda kadin dogum doktoru 25 yeterli degil dedi sizce ne yapmaliyim ilaci kullanmadan 5 ten 3.5 a dustu iki gunde. ayrica jodid 100 verdi ama eutroxun prospektusunde iyot kullanmayin diyor tesekkrler

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Troidle ilgili tedaviye endokrin uzmanınızın karar vermesi daha uygun olur, iyi günler dilerim.

  • Tsh yuksekligi hakkinda bilgi

    Doktor bey merhaba. 31 yasinda bi bayanim. tsh degerlerim 7.41 serbest t4 0.79. ve ben endokrine henuz basvurmadim. ama son 3 aydir asiri sekilde sac dokulmesi yasiyorum gercekten gozle gorulur derecede sac kaybi var suan. hipotroidi oluyor galiba tsh yulsekligi . benim bilmek istedigim kullanilan i...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Bütün hastalıklarınız saç dökülmesi ve hipotiroidi dahil mikrobesin eksikliğnden kaynaklanır. bunları düzeltmek gerekir. şimdi uyanma zamanı adlı kitabı okursaznı ne olduğunu daha iyi anlarsınız.

.