Endokrın

  • slm hocam bana doktor böbrek üstü bezlerim için synacthen depot 1mg/ml ilacını verdi kan tahlili sonucum yüksek cıktı 17 oh progesteron 1.80 çıktı ve bu ilacı verdi bana adetinin 3 günü geliceksin dedi ama ben ilaç anladım verdigi igneymiş nasıl kullanmam gerekiyo ve ne zaman gitmem gerekiyo..saygılar..

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Bununla test yapılacak. size söylediği gün iğne ile beraber gidin. ne diyorsa onu yapın.

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülleri

    Sağ lob : 20.5x20x45 mm orta alt isthmik 9.5x13.5x15.5 mm yer yer kistik alan ve möikrokalsifikasyon alanı içeren konglemere yapıda hipoekoik nodül orta ortada sınırları düzensiz izo-hipoekoik 5.7x9.8x11 mm nodül sol lob: 18x20.5x50 mm orta isthmikte 3.5x5.5x5 mm izoekoik nodül alt isthmik 4x7x8.5 m...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Ameliyat gerekir, sağdaki nodülünüze biyopsi yapıp, boynunuzdaki lenf bezlerini ultrason ile tekrar değerlendirdikten sonra, mutlaka ameliyat olmalısınız

  • Boğaz ve yanak kistleri

    Hocam peki bir müdahale söz konusu mudur

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Ultrasonda herşey normal bulunmuş, sizi muayene eden hekim ameliyat gerektiren bir sorun bulduysa bunu bilmem mümkün değil. herşey normal görünüyorken niçin ameliyat ya da bir müdahale gereksin?

  • Bagırsak ameliyatı

    Kolaygelsin hocam kızım ülser aktif kolit hastası oldu medikal tedaviye cevap vermedi total koloktomi ameliyatı oldu iliyostomi torbasıyla yaşıyor ikinci kapalı ameliyatı olmadı 1 yıl oldu kolonoksobi yappıldı biyoksobi alındı patalojik sonucu poşitte kronik iflamator süreç devam ediyor gö...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Önemli bir hastalık. ülseratif kolitin tdv de bunlar olabiliyor. acele etmeyin. kızınızın tdv ni devam edin dr önerilerine uyun. ameliyatı nerede oldunuz? kızınızı bu arada psikiyatri dr na gösterip destek tdv almanız gerekir.

  • Ilaç dozu ayarlanması

    Tiroid kan tahlil sonuçlarım tsh 0.42 referans değer 0.40---3.77 serbest t3 2.77 2.50--4.40 serbest t4 1.94 1.00--1.60 şuanda hipotiroidi tedavisi için aldığım ilaç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Muayene bulgularınıza göre doz değişikliğine karar vemek gerekir. geçmiş olsun

  • Tiroid hormonu

    Hocam iyi günler benim eşim 37 yaşında ve 33yillik epilepsi hastası ve eşim arar ara tiroid oluyor ve gustir oldumu nöbeti çok oluyor nöroloji doktorumuzda gusturfa nöbet çok alıyor bir arada levetiron ile geçmişti ama tekrardan dan başlamış sonuç tsh 6,22 araliği 0,27 ile 4,2 serbest t4 (ft4)0,8...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Euthyrox 25 mikrogram hergün bir tane sabah aç karna alsın, epilepsi ilacını da kullansın ama aynı anda almasın. bir ay sonra tsh ölçümü yaptırıp ilaç dozu kontrol edilsin

  • Boğaz ve yanak kistleri

    Boğaz ve yanakta bulunan kistler merhaba hocam boğazımda ki şişlik nedeniyle dr gittim yapılan ulturasyon sonucu şu şekildedir; boyun ve tiroid doople: triod glandı sağ lobu 60mmx27mmx18mm tiroid glandı sol lobu 55mmx22mmx15mm istmus kalınlığı4,5mm her iki lob parankimi homojen hiperokojen görünü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Yapılan boyun ultrasonografinizde tiroid bezinizin boyutları biraz artmış görünüyor, bunun dışında herşey normal bulunmuş

  • Boyun ultrasyonu

    Merhaba hocam bn boyun ultrasyonu çekildim sonuçta parankimde hafif kabalaşma mevcuttur erken evre kronik parankim hastalığı ile ilişkili olabilir.sağ lob kaudalde 3×2 mm boyutunda kistik nodül sablanmıştır yazıyor ne anlama geliyor bilgi verirmisiniz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yusuf BÜKEY

    Prof. Dr. Yusuf BÜKEY

    Hiçbir özellik yok hormonlar normalse takib yeterlidir

  • Selamun aleykum

    Merhaba hocam.dun endoskobiye girdim sonuclarim;ozefagus mukoza ve lumen normaldi.kardiyoozefagial bileske dislerden itibaren endoskopun 41.cmde olculdu.kardiyoozofagial bileske diafragmatik kiskac ile ayni seviyede idi.kardiya normal izlendi.retrofleksiyonda kardiya endoskopu normal sariyordu.mided...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Biopsi sonucu bekleyin şuan kötü bir şey yok

  • Saç dökülmesi

    Hocam pkos'um yaşım 19 boyum 158 kilom da 54 benim 2 yıl önce kistlerim vardı ben endokrin doktoruna tuylenme problemim için gitmiştim. tüylenmem için 1 yıl aldactone kullandım. 1 yılın sonuna doğru saç dökülmem başladı ve aldactone'u bıraktım. tuylerim ciddi anlamda azalmıştı. ayrica kistlerim de y...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    İnternet ortamında paylaşılan sınırlı bilgiler ışığında size tanı koyamam, bu nedenle size saç dökülmesinin nedenini de söyleyemem. ancak pkos saç dökülmesine neden olabilecek bir hastalıktır. bekar olun ya da olmayın önlem ve önerilerle kombine oral kontraseptif kullanımı açısından hasta her zaman... Cevabı gör

  • Tiroid bezi ve lenf bezi nodülleri

    Anladim hocam cok tesekkur ederim. tahlillerim de yapildi bugun. tsh , t3, t4 degerlerime de bakildi ama hepsi normal. enfeksiyon var mi diye de bakildi kan tahlillerimde her hangi bir enfeksiyon belirtisi yok sonuclar normal dedi doktor. sadece d vitamini degerim 3.79 cikti. ultrason için yeniden g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Tiroid nodülleri olan veya lenf bezi büyümeleri olan kişilerde teşhisi koyduracak ya da bu duruma özel olan bir kan tahlili yoktur, yapılan testlerde bir bozukluk bulunması anlamlıdır ama normal çıkması bir hastalık olmadığını göstermez. yeni ultrason sonucunuzu bekliyorum

  • Lenf nodu tiroidde nodül

    Hocam merhabalar ben 1 10 ay evvel soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye gittim acile kan tahlili yaptılar crp değeri 9 çıktı doktora dedim boynumda bişey elime geliyor dedim baktı lenf nodu dedi antibiyotik verdi 1 hafta içinde inmezse dahiliyeye git dedi inmedi bende dahiliyeye gittim dahiliye dok...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Nodülleriniz küçük usg ile kontrolü uygun olur. ideali 6 ay ara ile yapılması doppler usg ile beraber. lenf bezleri küçülüyor sonra tekrar büyüyorsa kanser düşündürmez pek . çok kafanıza takar iseniz büyüdüğünde yani ele geldiğinde ince iğne biyopsisi yaptırabilirsiniz rahatlamak için

  • Tiroid bozukluğu

    Sağ lob : 20.5x20x45 mm orta alt isthmik 9.5x13.5x15.5 mm yer yer kistik alan ve möikrokalsifikasyon alanı içeren konglemere yapıda hipoekoik nodül orta ortada sınırları düzensiz izo-hipoekoik 5.7x9.8x11 mm nodül sol lob: 18x20.5x50 mm orta isthmikte 3.5x5.5x5 mm izoekoik nodül alt isthmik 4x7x8.5 m...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Mutlaka sağ lobdan usg eşliğinde biopsi olmanız gerekiyor sonucuna göre ameliyat

  • Tiroid bezi ve lenf bezi nodülleri

    Merhaba hocam . 32 yaşında, 150 boyunda 63 kiloyum. benim sorunum boynumda iki aydan fazladır lenf bezi nodülleri vardi. bunun icin 1.5 ay oncesinde doktora gittim doktor antibiyotik verdi kullandim. ama aradan zaman gecmesine ragmen sikayetlerim gecmedi bezeler buyudu, boynumda ve yanaklarimda kasi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Ultrason raporunuzun sonuç bölümünde tiroidde nodüller yazmasına karşın, raporda sadece bir nodülden bahsedilmiş ve boyutu dışında nodülün diğer özelliklerine yer verilmemiş, lenf bezlerinin büyümesinin tiroid bezi ile ilgisi olup olmadığını belirleyebilmek için tiroid nodül veya nodüllerinin durumu... Cevabı gör

  • Dhea-so4 yüksekliği

    Hocam merhaba, ben 18 yaşındayım. 158 boyunda 75 kiloyum. cildiyeye saç dökülmesi şikayetiyle gittim. o da altında yatan sebepleri bulmak için çeşitli kan tahlilleri istedi. demir eksikliğim bulundu ve referans aralığında en yümsek değeri 9.99 olan dhea-s hormonum 12.03 çıktı. kadın doğum uzmanına y...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Bu hormonun hafif yüksekliklerine geç başlangıçlı kah, pkos, o ay gecikmiş yumurtlama ya da yumurtlamama gibi pek çok şey neden olabilir. ayrım için muayene ve öykünüz olmadan başka yorum yapamam. geçmiş olsun.

  • Toksik olmayan multınodüler guatr

    Hocam merhabalar, annemin 6 ay önce trioidleri iltihaplı çalışıyordu doktora gittiginde sadece agrı kesici içmesini söylediler (0,6 büyüklügündenodul vardı) ve şikayetleri geçmişti ama son kontrole gittiginde şikayetleri tekrarlamaya basladı tiroid renkli doppler us sonucu her iki tiroid lobu ve...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Tiroid hormon sonuçları da önemli. ayrıca sol lobdan biopsi gerekir.

.
x