Ca-19 nedir

  • hocam iyi günler benim kan testlerimde ca-19 değerim 44,5 çıktı bu riskli bir durum mu ne yapmamı tavsiye edersiniz ben de hemoroid ve troid var

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İhsan ORUK

    Merhabalr. bazı nedenlerden dolayı maillerime bakamadım. geç cevap verdiğim için özür dilerim. normal şartlarda herhangi bir kanser bulgusu yokken kanda tümör belirteçlerine bakılması uygun değildir. çünkü her yüksek değer kanser demek değildir. birçok sebepten bu değer yükselebilir. dahiliye bölümünde tarama ve tetkik yapılması uygun olacaktır. saygılarımla

Diğer Hasta Soruları

  • Erken menopoz-kanama

    Kutay bey iyi günler, ben 36 yaşındayım ve 3 yıl önce erken menopoz teşhisi konuldu. bir cocugum var artık başka olmayacagini soylediler(amh 0.08) fsh degerim sürekli degisiyor.25ken 53e çıkıp 30a iniyor. ca19.9 ise 26 iken 49a cikti. tahliller,ultrason ve mr çekildi birsey cikmadi.ailede meme kans...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Elif hanım, menopoz tanısı kan değerlerine bakılarak konulamaz. bu türkiye'de çok yapılan yanlışlardan birisidir. fsh ya da amh değerleri kaç olursa olsun, yumurtalıklardan az da olsa estrojen hormonu yapıldığı sürece menopoz tanısı konulamaz. 3 ay adet görüp 4 ay adet görmemeniz estrojen yapımının... Cevabı gör

  • Kimyasal gebelik

    Merhaba..38 yaşındayım. evli ve 7 yasinda bir cocugum var.haziran 30 da 5 haftalik düşük gerçekleştirdim ardindan temmuz da beklenen regli kanamam olmayınca tekrar test yaptırıp doktor a gittim beta htc 89 cıktı.10 gün sonra testi tekrarlamam gerekti .kanamam başlayın ca doktora gittim, kimyasal ge...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. M. Sedat BİLECAN

    Op. Dr. M. Sedat BİLECAN

    Değerleriniz normal ancak daha önceki gebelik durumlarınızı, bazı kan değerlerinizi ve muayene bulgularınızı bilmeden birşey demek doğru olmaz. 444 2 873'ten randevu alarak yapılmış tahlilleriniz ile gelirseniz muayene edip yardımcı olabilirim

  • Gebelik istiyorum

    Mrb hocam ultrason sonucum sol adneksiyel bolgede 4×3cm capli tabaninda ince septa iceren sagadneksiyel bolgede3.5×2.5cm boyutlu ic konturu duzensiz yogun icerikli kistik lezyonlar izlenmistir.doppler bakida lezyonlarda belirgin neo vaskulerizasyon ayirt edilmemistir.serviks sonografik olarak dogal...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Şaban ADAKAN

    Yrd. Doç. Dr. Şaban ADAKAN

    Mrh, kistinizin ultrason görüntüsüne göre doktorunuz tipi ile ilgili yorum yapabilir. görüntüye göre çikolata kisti= endometrioma olma olasılığı yüksek. ca-125 istenmesi de bunu destekliyor. endometriozis hastalığıdır genel olarak ismi. evli ve çocuk istiyorsanız ve en az 5-6 aydan beri korunmuyors... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Ldl kolesterol 52.0000 mg/dl 70 - 130 tsh 1.93 uiu/ml 0,35 - 5,50 trigliserid 65 mg/dl 65 - 165 sodyum (na) (serum ve vücut sıvılarında, herbiri) 139 mmol/l 135 - 145 serbest t4 1.14 ng/dl 0,89 - 1,76 protein (serum ve vucut sıvıları, herbiri) 8.0 g/dl 5,7 - 8,3 potasyum 4.4 mmol/l 3,5 - 5,5...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, istenmeden kilo kaybı olmasını önemli buluruz. sadece bu tahlillerle bir şey söylenemez. genel muayene şart. vitamin d desteği gerekiyor vb, ama kilo kaybı ayrı konu. bir iç hastalıkları uzmanı sizi muayene etsin. geçmiş olsun.

  • Kızlık zarı

    Hocam ben birgün idrarımı tuttum ve organizm oldum boşalmadım bile sürtmedim bile lavaboda kan geldi pıjtılo bir şekilde canım çok yandı ertesi gün boşaldıgımda pembemsi bişi geldi ve sonra kahverengi lekelenmeler oldu içine kesinlikle girişim olmadı canım çok yanmıştı aynı şeyi 1 ay sonda yaptım ka...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Kızlık zarı bu şekilde bozulmaz, merak etmeyin, iyi günler dilerim.

  • Destek rica ediyorum

    Merhaba ben 34yaşında 8 yıllık evli iki çocuk annesiyim yaklaşık iki yıldır artarak cinsel isteksizlik yaşıyorum kuruluk sebebi ile canım çok yanıyor zaman zaman ilişkiden tiksiniyorum kendimi zorlamama ragmen odaklanamıyorum sık sık enfeksiyon tedavisi görüyorum sürekli akıntım oluyor ( ilkdogum...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Öncelikle kadın-doğuma muayene olun. o sizi ilgili branşa duruma göre gerekirse yönlendirecektir. geçmiş olsun.

  • Beta hcg degerim

    Hocam merhabalar 15 temmuzda nişanlımla sürtünme yoluyla ilsiki yaşadık 18 temmuzda adet oldum 23 temmuzda mide bulantim kabizlik karin agrisi kasik agrisi bacağıma vuran sol kasik agrisi yan böğür agrisi oldu 26 temmuzda kanda gebelik testi yaptm sonuç 0.100 cıktı adetime şuan 6 gun var hala karin...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Korunmasız cinsel ilişkiden sonra adet görüldüyse ve bhcg 0 ise kesinlikle hamilelik yoktur. bahsettiğiniz semptomlar değişik pek çok nedenden kaynaklanabilir.

  • Zar lütfen

    Merhaba kızlık muyesinde canım cok acıdı acaba doktor zara zarar vermiş olbilir mi lütfen cevap verin korkuyorum...yani muayene ile zar yırıtılır mı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Merhaba, kızlık muayenesinde doktor kızlık zarının kenarlarını tam olarak değerlendirebilmek için iç ve dış dudakları dışa doğru açar. bu esnada dudaklarda gerilmeye bağlı hassasiyet oluşabilir. bu esnada kızlık zarı zarar görmez.

  • 2li test sonucu

    2li tarama sonuçlarım dha çıkmamış pazartesi çıkıcak ve birşey dha az önce 15 tane taze midye yedim zararı olurmu acaba ? 13 haftalık gebeyim canım aşırı istemişti ama birdaha doğuma kadar midye yemem şimdid korkuyorum :-(

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nurettin TÜRKTEKİN

    Op. Dr. Nurettin TÜRKTEKİN

    Çok doğru bir karar midye gebelikte uzak durulması gereken bir yiyecek

  • Kıxlık zarı

    Hocam bide benden kan geldi organize esnasında pıhtılı ertesi gün boşaldıgımda pembemsi bişi geldi içine giriş olmadı 10 gün falan canım yandı daha sonda vajinamda tomurcuklanmalar oluştu hocam bu neyden kaynaklanmıştır hiç ilişkim olmadı sadece masturbasyon yapıyodum zarım biri duvarına yapışmıyo t...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erkut HARMANCILAR

    Op. Dr. Erkut HARMANCILAR

    Hiç anlamadım sorunuzu?...

  • Yazz+4 🙏🙏🙏🙏

    Yazzz kullanıyorum ikinci beyazlardayim fakat hala kahve telvesi gibi geliyor tam adet göremiyorum canım sıkıldı yardımcı olabilir misiniz

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın SAVCI

    Op. Dr. Akın SAVCI

    Bu ilsçları kullananlarda adet gün miktarı azalabilir.devam edin

  • Iki haftadır bitmek bilmeyen sıkıntılar

    Merhaba hocam, benim size bir sorum olacak. son iki haftadır bitmek bilmeyen bir üşengeçlik, halsizlik ve sevdiklerimle bile konuşmak istememe var. özellikle akşam 19:30 gibi başlayıp sabaha kadar süren iki kolumda omuzumdan başlayıp parmak uçlarıma kadar ağrı ve uyuşukluk mide bulantım var. canı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Psk. Mehmet Emin KIZGIN

    Uzm. Psk. Mehmet Emin KIZGIN

    Merhaba fulya hanım, öncelikle bir dahiliye ve nöroloji kliniğine gidip fiziki muayene olmanızı öneririm. orada eğer bir sorun çıkmazsa bana ulaşmanızı o zaman özellikle beklerim. çünkü bahsettiğiniz semptomlar her ne kadar psikolojik gibi görünse de fiziki bazı bulgular da olabilir. saygılarımla

  • Reaktif lenf nodu

    Merhaba sn hocam, en büyükleri şubat ayında 35 mm'di ve 35 mm iken iiab yapilmisti bening bulgular demisti. mart ayında 28 nisan 19 ve şuan 14 mm olmuş hocam meslektaşlarınız cerrahi çıkarmayı uygun görmedi reaktif ozellikte durmakta oldugunu dediler 35 mm'den 14 mm'ye gerileyen malignite yuzde 99 o...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Ben bursadayim. ďoktorunuzu takip edin tahlil yaptirin

  • Vajina da sigil

    Hangi hastanede görev yapıyorsunuz ben size tedaviye gelmek istiyorum vajina bölgemde sigil gibi birşeyler var ne yap

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Neslihan GÜRBÜZ

    Uzm. Dr. Neslihan GÜRBÜZ

    Sabahları batı anadolu mersinli tıp merk 477 22 22 öğleden sonra batı anadolu mavişehir tıp merk 362 64 64 görev yapmaktayım muayene yapalım siğiller yakılarak tedavi edilebilir sağlıkla kalın

  • Boğaz ağrısı

    Merhabalar ben 1 aydır bir boğaz agrisi çekiyorum 2 kutu antibiyotik kullandım 3 doktora gittim en son kültür yapılacak dendi ben tekrar gittim gerek duymadilar bir gün sol boğazım bir gün sağ aşırı acı çekiyorum dilim ve kullagimda ağrıyor.sanki bir küçük balon var gibi ben konustukca canım yanıy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sinan KOCATÜRK

    Prof. Dr. Sinan KOCATÜRK

    Meraba gecmiş olsun. bahsettiğiniz yakınmaların infeksiyon ve infeksiyon dışı sebepleri var. bunların ayrıntılı bir muayene ve tetkikler ile açığa çıkarılması gerekir. hekime başvurun lütfen.

.
x