Boyunda lap

  • Hocam boynumunsol tarafında elime gelen sertlik için kbb doktoruna gittim boyun ultrasonu çektirdim 10 günlük antibiyotik tedavisi verildi 7. günde olmama rağmen çok büyük bir küçülme söz konusu olmadı ..ulatrason sonucum söyle:SAĞ TİROİD LOBUNDA BİR ADET HİPOEKOİK NODÜL+SOL POSTEROR SERVİKALDE CİLT ALTI YAĞLI DOKUDA YANYANA DİZİLMİŞ BİR KAÇ ADET REAKTİF LAP+BİLETERAL PARAVASKÜLER VE SUBMANDİBULAR ALANLARDA BİR KAÇ ADET LAP.SOLDAK,İ LAPLARIN EN BÜYÜĞÜ 12 MM ÇAPINDA.ÇOK korkuyorum acaba kötü bir şey çıkarmı bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor?Şimdiden tşk ederim..

  • Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Alaattin ÖZTÜRK

    Antibiotik tedavisi sonucunu bekleyin. ama tiroiddeki nodül bu tedavi ile düzelmez. gerçi arada bağlantı da olmayabilir. sadece boğaz iltihabına bağlı beze olabilir.

Diğer Hasta Soruları

  • Reaktif lenf nodları

    Merhabalar. 28 yaşında erkek hastayım. eylül 2016da sol koltuk altımda ısrarcı kaşınma,sonrasında da ekim sonu gibi sertlik hissettim.aralık 2016da bir içhastalıkları uzmanına kontrole gittim. us istedi ve ''sol aksilar fossada ortası hiperekoik periferi ince hipoekoik 27x13mm ve sağ aksilar fossada...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın armağan akkuş, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. göğüs ve mide-bağırsak sistemi ile ilgili sorunların tetkikler sırasında saptandığını lenf beyi büyümeleri ile ilgilerinin olmadığını düşünmek doğru olur. 27-28 mm. uzun çapları olan lenf bezlerinizin, reaktif olarak tanımlansa da bir hemat... Cevabı gör

  • Yardim edin lutfen

    Hocam 2010 ewing sarkom teşhis 2014 nüks ve otolog kök hücre nakli oldum bugun ki tomografi sonucumu yorumlarsaniz sevinirim yasim 24.fundus kesimde 5 mm hipodens noduler lezyon gorülmüstür.sol parakardiak alanda 16×14mm heterojen nodüler lezyon izlenmiştir.(implant?lap?)boy un servikalde 1 cmden kü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Özlem ER

    Prof. Dr. Özlem ER

    Merhaba, onceki tetkiklerinizle karşılaştırılması ve gerekirse petct yapılması uygun olur. kararı sonuclara gore onkologunuz verir. gecmiş olsun

  • Boyunda lenf

    Bir yıl önce 6 yaşındaki oğlumun boyun kısmında lenf büyümesi oldu doktora gittik usg çekti usg de reaktik lap yazıyordu.kan değerleri normal doktor ilaç yazdı 15 gün sonra tekrar gittik yine aynı bulgular.bundan sonraki tüm gidişler buna benzer geçti.en son dün gittik doktor kan akciğer ve prefabri...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Yazdiklariniza göre meraklanacak hiç bir şey yok, bu lenf bezleri senelerce devam eder, hemen kaybolmaz!

  • Boyun us lap izlenimi8

    Sol servikal zincirde 27x10 mm ebatlı bazıları kalın korteksli bazıları hilus yapılarını kaybetmiş çok sayıda lap mevcuttur.sol supraklaviküler 13x8 mm ebatlı birkaç adet lap izlenmiştir. kan testleri hgb 11.9 mchc 31.8 pdw 18.1 lym 42.9 mono 10.7 eos 1.4 crp 6.7 sedim 5 hocam bu son...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Doğu CANOĞLU

    Uzm. Dr. Doğu CANOĞLU

    Boyundaki laplardan biyopsi alinsa iyi olur,ancak bu sekilde onkolojik bir durum olup olmadigi anlasilabilir,kbb veya hematoloji den yardim alabilirsiniz

  • Küçülmeyen lenf bezleri

    Doktor hanim bulundugumuz ilde cocuk hematoloji olmadigi icin cocuk doktoruna goturduk. kan tahlilleri periferik yayma boyun kasik ve tam batin ultrason yapildi. karaciger dalak boyutlari normal bobrwklerde bir sorun gorunmuyor. biteral servikal zincirde buyugu 16x8 mm boyutlarinda füziform şekilli...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Bu yazdiklariniza göre hematolojiyi ilgilendiren bir sorun yok!

  • Boyun usg yuzeysel

    Boyun usg yuzeysel ultrason boyun hocam merhaba sağ servikal sacli deri sinirinda cilt altinda 1.2 cm boyutlarinda hipoekoik patternli solid lezyon izlenmektedir. sol servikal klavikular uzerinde 0.7 cm boyutlarinda hipoekoik patternli nodûler lezyonlar izlenmektedir. (servikal laplar) degerli yoru...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bir değişiklik olacağını sanmıyorum 6 ay sonraki kontrolünüzü neticesini yazınız

  • Akciger bt toraks

    Merhaba hocam babamın uc ay oncekı bt toraks sonucu medıastinal hıler kıtle saptanmamıstır.medıastende ve sag hılus ta eb buyugu 13 mm olan ve kalfıkasyon ıceren buyumus lenf nodları mevcuttur,trekea ve ana bronsıyal sıstem acık ve normal genıslıktedır.sag akcıger alt lob posterabazolve ust lobpost...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ertan AYDIN

    Doç. Dr. Ertan AYDIN

    Hocamız doğru söylemiş. en az 2 yıl boyunca takip altında olmanız gerekir geçmiş olsun

  • Hiler ekojenite

    Merhaba 4 sene once erken evre meme ca gecirdim.rutin kontrollerde muayenede boyunda dolgunluk sebebiyle ultrason cektirdim sonucu aciklarsaniz sevinirim. troid sağ lobda izo hipoekoik (kolloidal nodul?) submental alanda birkac adet reaktif lenf nodlari sol submandibular bölgede, level 2 seviyesi...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ferit AKIL

    Uzm. Dr. Ferit AKIL

    Geçmiş olsun öncelikle troid nodülü ile birlikte boyunda konfigürasyonu bozulmuş lap bulunması bizim açımızdan özellikle ciddiyealınması gereken durumlar olup öncelikle doktorunuzla görüşüp ince iğne aspirasyon biyopsisi yapmanızı öneririz patoloji sonucuna göre davranis belirlenir

  • Trioid usg

    Merhabalar hocam şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız için. benim bağışıklık sistemim çok zayıftı tiroid yüksek çıktığı için endokrin bölümüne gittim 2016 mayıs ayında sağ lob 13.7x15.1x42.9 mm sol lob 13.2x15x41.4 mm istemiş 1.6 mm ölçülmüştür. boyunda komşu servikal zincirlerde sağda en büyüğü 1...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Nodüller 1 cm ve üzerindeyse biyopsi ile değerlendrilmesi, aksi takdirde ise ultrasonografik özellikleri de göz önünde bulundurularak periyodik takibi gerekir.

  • Lenf nodu kitle

    Sayın hocam doğuda ufak bi kasabada öğretmenim dil ve boğaz ağrısıyla kbb doktoruna gittim ilaç verdi bir hafta kullandım geçmedi daha sonra ultrasyon dooper cekti boğazıma sonuç olarak triod glandı parankim ekojenitesi homojen olup bu zeminde büyüğü sağ lopta 3,8 mm boyutlu birkaç adet kistik lezyo...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İbrahim KORHAN

    Op. Dr. İbrahim KORHAN

    Kanser değildir ultrasonda bahsedildiği kadarıyla çok önemli değil ama yine de ara ara ultrasonla takip edilmesinde fayda olacaktır. saygılarımla

  • Lenf bezi büyümesi

    Mrb hocam. ultrason sonuçları: bilateral submandibuler ve paratis bezleri normal boyutta olup parankimleri homojen ekojenitededir. kanal genişlemesi saptanmadı. solid ya da kistik lezyonu tespit edilemedi. tiroid sağ lob sol lob ve isthmus kalınlığı normal boyuttadır. tiroid parankim ekojenitesi hom...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın hakkı gökkan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yazdıklarınızdan çıkarabildiğim sonuç lenf bezlerinizle ilgili yeni bir sorununuzun olmadığıdır. ultrasonografide reaktif lenf bezleri tanımı da bu görüşümü destekler niteliktedir. kulak uğultusu konusunda kbb ve ayaktaki mantar konusunda da... Cevabı gör

  • Boğaz ağrısı lenf nodulu

    Sayın hocam doğuda ufak bi kasabada öğretmenim dil ve boğaz ağrısıyla kbb doktoruna gittim ilaç verdi bir hafta kullandım geçmedi daha sonra ultrasyon dooper cekti boğazıma sonuç olarak triod glandı parankim ekojenitesi homojen olup bu zeminde büyüğü sağ lopta 3,8 mm boyutlu birkaç adet kistik...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Muayene olmadan hicbir doktor karar veremez. korkmayin.

  • Tanı koyamıyorlar

    Yeni tanı almış haşimato hastasıyım. tanı öncesinde rutin testlerde tsh, t3 ve t4 normal sınırlarda çıkıyordu. bu yüzden tedavisiz geçen uzun bir sürem var. kesin tanıyı anti-tpo ve anti-tg testleri ile koyabildiler. eutroyx kullanıyorum ama tüm vücutta genel bir ödem var ve geçmiyor. troit ilacı i...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sevgi demirel, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. şişlikler, vücut kıllarında dökülme, cinsel isteksizlik...gibi yakınmalarınızda tiroid hormonlarındaki azalmanın önemli katkıları vardır. boyun ve koltuk altı lenf bezleri, kanda pıhtılaşmaya yatkınlık, crp, sedimantasyon yüksekliğ... Cevabı gör

  • Lenf bezi şişliği

    Hocam19 yasinda bir oglum var.tip fakultesi 2.sinif öğrencisi 1 hafta once boynundan bir siskinlik fark etmis kbb doktoruna gitmis kan tahlilinde crp 1,5 cikmis diğer bulgular normal cikmis, ultrason cekilmis her sey normal sadece bileteral submandibular bolgede ve bileteral on servikal zincirde 18...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Lenf bezi buyumeleri tetkik ve takibi muayene eden doktorunuz tarafindan yapilir. doktorunuza tekrsr danisin.

  • Lenfadenit

    Çok teşekkürler vasıf hocam cevabınız için.birde hocam usg de servikal demiş ancak benim laplarım köprücük kemiği üstünde boyun tarafında değilde daha çok omuza yakın gibi ya da tam ortada..burdaki lapların karın veya akciğerde hastalık olabileceğini okudum.ancak iki ay oldu ve toplam 2.5-3 santim a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kemal tün, söz ettiğiniz 2,5 - 3,0 santimetreden 0,5 cm. boyutlarına kadar lenf bezlerinde saptanan bir küçülme, kötü huylu (malign ) bir lenf bezi hastalığını akla getirmemelidir. tekrar geçmiş olsun dileklerimle. saygı ve sevgiler.

.