x

Baso yüksekliği

  • merhaba hocam ben bugün kan tahlili yaptırdım ve baso normal değeri en fazla 2,50 olması gerekiyorken bende 2,70 bu ne anlama geliyor acaba? baso yüksekliği ne demek cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Selami Koçak TOPRAK

    Doç. Dr. Selami Koçak TOPRAK

    Bazofil, lökosit alt gruplarından bir tanesidir. neden tetkik yaptırdığınız, muayene buşgularınız, ne gi,bi yakınmalarınız olduğu önemlidir. tek başına bazofil şöyle çıktı ise bu olur gibi bir yorum doğru olmaz.. kendi hekiminize, o hematolog değilse kendi bölgenizdeki bir hematoloğa danışınız..

Diğer Hasta Soruları

  • Hematoloji sonuçlarım

    Sayın hocam; 5 yıldır haşimato tiroidi hastasıyım.aynı zamanda insülin direnci,polikistikover ve alerjik rinitim var.hocam bugün rutin test yaptırdım kontrol için ve orda bazı değerler düşük bazıları yüksek.internetten araştırdığımda plt değeri yüksekliğinin kansere bağlı olabileceği yazıyor.oturdu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın şebnem atıcı, geçmiş olsun. sonuçlarınızda wbc ( lökosit -akyuvar ) ve lenfosit yüksekliği dışında sedimantasyon değerlerinizin de önemli ölçüde hızlanmış olması dikkati çekmektedir. hem lenfositoz hem de sedimantasyon yüksekliği yapabilecek çok sayıda hastalık bulunmaktadır. bu nedenlerle... Cevabı gör

  • Hocam merhaba sorumu yanıtlarmısınız.

    Hocam merhaba annemin tahlil sonuçları aşağıda gibidir.karnında ve ayaklarında şişlik var.yorumlarmısınız... tahlil adı sonuç normal değerler albumin 4.4 3.4 - 4.8 globulin 2.30 0 - 3.2 ferritin 23.45...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın tuğrul serden, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin hemoglobin, mcv ve serum b12 değerlerindeki düşüklük, sedimantasyon değerlerindeki yükseklikler dikkate alınarak, öncelikle bir hematoloji uzmanı tarafından muayenesi ve ayrıntılı incelenmesi uygun olur. daha sonra doktorunuzun öner... Cevabı gör

  • Halsizlik, mide sorunu ve ilaç kullanımı

    Doktor bey benim birkaç sorum olacak. öncelikle 19 yaşında 1.80 boyunda ve 95 kilo olduğumu belirteyim. ve açıkçası pek sağlıklı bir yaşamım da yoktu son zamanlarda halsizlik ve buna bağlı mide şikayetlerim(genellikle yemekten sonra veya aç kaldığımda bulantı, nadiren kusma.) çok artınca dikkat etme...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Gökberk uyanık, geçmiş olsun dileklerini sunuyorum. karaciğer ve mide ile ilgili takipleri gastroenteroloji uzmanı kontrolünde yaptırmanız doğru olur. karaciğer dışında mide yakınmalarınız da sizi önemli ölçüde rahatsız edebilir. ayrıca endoskopik inceleme de yapılmalı diye düşünüyorum. endokrinolo... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Merhaba 51 yaşındayım sol kolumda ağrı vardı .kan tahlilim aşagıdaki gibidir. yorumlayabilir misiniz? rdw 13.5 neu% 64.6 pct 0.22 wbc 11.3 ↑ baso# 0.1 lym# 3 plt 276 mch 29.5 rbc 5.4 lym% 26.8 baso% 1 mcv 93.4 fl eos% 0.9 ↓ mono% 6.8 hct 50.9 ↑ pdw 20.2 neu# 7.3 ↑...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Serdar FAK

    Prof. Dr. Ali Serdar FAK

    Tıbbi tetkik sonuçlarınızı lütfen sizi muayene eden hekime yorumlatın. geçmiş olsun.

  • Spor ve takviye ürün kullanımı

    Glukoz 105 60 - 110 mg/dl üre 17 10 - 50 mg/dl kreatinin (crea) 1,05 0,4 - 1,2 mg/dl egfr (ckd-epi) 90 > 60 ml/dk/1.73 m2 ürik asit (ua) [h] 7,8 3,4 - 7 mg/dl kolesterol (chol) [h] 203 82 - 200 mg/dl hdl kolesterol 35 35 - 55 mg/dl trigliserid (trig) [h] 389 50 - 150 mg/dl mcv [l] 78,5 80 -...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın engin sarıburun, geçmiş olsun. ürik asit ile uykuda sıçrama şeklinde bir ilişkiyi duymadım. ürik asit her türlü et, şarap gibi maddelerde bulunmakta . bu nedenle bunları azaltmak gerekiyor. yüksek trigliserit konusu önemli. kardiyoloji uzmanları bu konuda yardımcı olabilir. saygı ve sevgiler... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hocam merhaba babamin sitesinden soruyorum yaş 40 boy 1.70 kilo 68 hergün 5 kilometre yuruyorum bugün tahlil yaptırdım geçen gün sormustum sabahları spora gidiyorum sabah aç incir kayısı yiyorum açlık şekerimi 96 olmuş kayısı incir yukseltirmi hocam bazı sabahlarıda bal atıyorum spora aç gitmemek iç...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    İncir ve bal şekeri yükseltir ama sizin şekeriniz yüksek değil. sizde önemli olan sadece kötü kolesterol ( ldl) yüksekliği. eğer anne babada kalp damar tıkanıklığı mevcutsa ilaç almanız gerekiyor aksi takdirde kolesterolden fakir diyet öneririm.

  • Gebelik testi

    Hocam merhabalar. eşim 24 haftasında. wbc:12.65 neut:10.34 yüksek neut:81.7 yüksek lymph:1.59 lymph:12.6 düşük mono:0.48 mono:3.8 düşük eo:0.22 eo:1.7 baso:0.02 baso:0.2 ig:0.07 yüksek ig:0.6 rbc:3.98 hgb:12.2 hct:36.8 mcv:92.5 mch:30.7 mchc:33.2 plt:265 rdw-sd:44.9 rdw-cv:13....

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erkan AKAN

    Op. Dr. Erkan AKAN

    Merhaba hafif yükseklik ve düşüklükler var ama bunlar gebelikte görülebilen değişikliklerdir. normal olarak kabul edilir.

  • Iskelet ağrı

    Merhabalar cavit hoca benim gecmiste bel ve boyun fitiklarim vardi.ilaveten 14 aylik bir oğlum var.ve yurume ogrenme doneminde.surekli öne dogru eğilir pozisyonda yuruyoruz ve kucagimizda.bunlara istinaden vucudumun butun kemikleri(el parmak kemiklerine varana kadar)ağriyor.bu sebeple fizik teda...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cavit MECLİSİ

    Uzm. Dr. Cavit MECLİSİ

    Pth yüksekliği ve ağrılarınız düşük d vit düzeyine bağlanmalı. bunu normale getirirseniz şikayetleriniz geçer. son ve doğru kararı doktorunuz ile konuşmanız gerekir tebii

  • Düşük kan değerleri ve sırt ağrıları hk,

    Sayın vasıf akın hocam, annem 68 yaşında sırt ağrıları dayanılmaz hal aldığı için fizik tedavi bölümüne randevu aldım .ancak orda yapılan tahlilller neticesinde önce dahiliye sonra hematoloji bölümüne sevk edilmiş.2 haftadır ordan oraya gidiyor ve bir teşhis söylenmedi.cuma günü tomografi haftaya pe...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın dilek kurşun, ailenize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin ciddi boyutlarda kansızlığı yanında ( hb.9,5 g/dl ), sedimantasyon yüksekliği ( 81 mm/ saat ), trombosit düşüklüğü var. kansızlığı ve kemik ağrıları yönünden hematolojinin söyleyecekleri son derece önemli olabilir. anneniz... Cevabı gör

  • Hemogram sonuçlarım

    Sayin hocam hörmetler kan tahlil sonuçlarim aşağidaki gibidir; wbc :13,76 rbc 5,18 hgb 16,14 hct 47,25 mcv 91,16 mch 31,14 mchc 34,16 plt 207,00 rdw sd 12,18 mpv 12,58 neut# 9,56 lymph# 2,71 mono# 1,29 eo# 0,05 baso# 0,13 neut% 69,53 lymph% 19,71 mono% 9,40 eo% 0,37 baso% 0,98 _...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Sadece wbc(akyuvarlar) biraz yüksek. bu nedemek derseniz söyleyebileceğim bir şey yok tabii. çünkü öncelikle hangi yakınma ile doktora gittiniz, fizik muayene bulgularınız neydi bunları bilmek gerek. sonra da belki bunlarla da karar verilemeyebilir başka araştırmalar gerekebilir. iyi günler

  • Hemogram değerleri

    Merhaba hocam oğlum şu anda 7.5 aylık cmv virüsü ile dogdu 10 gün küvezde kaldı alt ve ast yüksekliği(120-115) dışında bir sorunumuz olmadı takip altında dun verdiğimiz yeni testlerde alt ast normal seviyeye düşmüş yalnız eos ve baso değerleri sınırın dışında gözüküyor su anda bir şikayetimiz yok...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Gebelikte kan degerlerinin yüksekliği

    İyi gunler..hamileliğinin 8. haftasindayim kan degerlerimden baso, gra,pdw,rdw yuksek çıktı ne anlama geliyor endiselenmeli miyim? teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Bülent BERKER

    Prof. Dr. Bülent BERKER

    Endişelenmenize gerek yok

  • Bilirubin yüksekliği

    Hocam merhaba; gözümün akında hafif bir sararma sonucu bazı karaciğer testleri yaptırdım ve hemogram yaptırdım. bilirubin seviyesi yüksek çıktı sizden bi yorum rica ediyorum nedemek oluyor ne yapmalıyım direk bilirubin 0.81 0.0-0.5 total bilirubin 2.51 alp 58 40-150 alt 25

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Cerrahi bir durum söz konusu değil, muhtemelen kalıtsal enzim eksikliği. bir zararı olduğunu düşünmüyorum. dahiliye uzmanına başvurun

  • Lökosit düşmemesi

    Hocam merhaba, yaklaşık 2 aydır lökosit (11-15arası) ve crp(1-2 arası) yüksekliği yaşıyorum. bir sürü test yapıldı ama herhangi bi sonuca varılamadı. aşağıda son hemogramımı paylaştım. boğazımda kronik iltihap varmış en son ona bağlandı durumum. ama herhangi bi tedavi uygulanmadı. bademcikleri alab...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, jak2, bcr-abl, lökosit alkalen fosfataz bakılmış olması çok iyi olmuş. bu durumda izlemek yeterlidir diye düşünüyorum. kontrolda kalın. geçmiş olsun.

  • Hemogram yorumlama

    Merhaba. yaptırdığım teste; wbc 15.9(max.11), rbc 3,79(min.4), hgb 9,96 ( min. 12,2), hct 31,1 ( min.36 ), mch 26,3 ( min.27 ), rdw 18,3 ( max. 17,2), plt 546 ( max. 400) , neut 12,2 ( max.6,9 ), neut% 76,5 ( max. 72 ) , lym% 13,9 ( min.20 ) normal olmayan değerler; normal olanlar ise mcv, mchc, pct...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, wbc yani akyuvar artışı yapan pek çok sebep var. ateşli hastalıklar bunların başında gelir. lösemiler gibi bazı kan hastalıkalrında da artar elbet, ama hemen ilk sırada bu akla gelmez. internet üzerinden bu olasılıkları sıralamanın bir anlamı olmaz. tanı için muayene etmek ve özellikle de... Cevabı gör

.