Aptt

  • Merhaba hocam. Coumadin kullanıyorum .Bunun yanında omega 3 kapsülü alıyorum.Son tahlillerimde aptt değeri 60 çıktı.( ref.20-38). Omega 3 almadan önce 30 çıkıyordu.Hocam aptt yi omega 3 çıkarmış olabilir mi? APTT nin yüksek çıkması dvt riski acısından olumlu mu.İyi günler hocam

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, omega 3 almakla aptt değerinde böyle bir artış beklenmez. aptt yüksek ise tromboz yönünden olumlu, ama kanamaya eğilim yönünü de unutmamak gerekiyor. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Prolaktin hormonu

    Anti beta2 1gm:1,95 negatif/anti beta 1ant.1gg 0,62 negatif/lupus antigualan taramasi:negatif/factorii:131.70/la2 doğrulama:38/la1(tarama):48.40/aca igg: negatif 48.40/aca igm :negatif 1,57/aptt:25.412/pt2(sn)12,776/pt%:107,487/pt(inr)0,929 ayrica düşük parcasi karyotip sonucu 46xy ayrica amh:1.17 b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Adete bir hafta kala aç karnına kan örneğinde serum progesteron, serbest testosteron, açlık kan şekeri, açlık insülin düzeyi, tekrar prolaktin ve tsh ölçtürüp örneklemeden sonraki gerçek adet başlangıcı tarihi ile sonuçları göreyim lütfen.

  • Test sonucu

    Merhaba dr bey, bebek istediğim için öncesinde kan testleri yapıldı hemotolojik tetkiklerde diğerleri sınır ara değerlerde normal fakat 2 tanesi farklı koyu yazılmış dr kontrolüde 1 ay sonra çok merak ediyorum kötü birşeymi diye mono 0,239 değer aralığı 0,20-0,95 normal gösteriyo mono% 2,50 değe...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Tolga Enver YÜCETÜRK

    Uzm. Dr. Tolga Enver YÜCETÜRK

    Merhaba nermin hanım, tetkiklerinizde d vitaminin hafif düşük olması dışında ciddi bir sorun yok. günlük d vitamini takviyesi yapılması yerinde olabilir ancak bu konuda sizi takip eden jinekoloji uzmanının fikirlerini almanız en doğrusu olacaktır.

  • Karaciğerde nodüler hipoekoik lezyon

    Karaciğer büyüklüğü artmış (160mm) konturları normal olup parankim ekosu 1 hepatosteatoz lehine artmıştır.parankim hafif heterojen görünümdedir.karaciğer sol lobda leteral segmentte 24 mm çapında solid görünümde nodüler hipoekoik lezyon izlenmiştir.ayrıcı tanı açısından dinamik mr önerilir.* inrahap...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Gülüm ALTACA

    Prof. Dr. Gülüm ALTACA

    Burada tam ne olduğu anlaşılamamış olan karaciğerde bir kitle görmüşler ve mr istemişler. mr çektirmeniz lazım.

  • Wilson değerlendirme

    Hocam kolay gelsin benim oğlum 2,5 yaşinda wilson teşhisi konuldu 24 saatlik idrar bakir 50,90 bakir idrar krea orani 156,13 bakir idrar gün 40,72 biopside kuru bakir ölçülen 15.0 bakir hesaplanan 50.0 kuru doku ağirliği1.5 mg patoloji ise portal alanlarin çoğunda fokal ara yüz hepatitine neden olan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Deniz ERTEM

    Prof. Dr. Deniz ERTEM

    Merhaba, geçmiş olsun. çocuğunuzla ilgili yazdığınız önemli değerler: - 24 saatlik idrar bakırı - seruloplazmin düzeyi ve - karaciğer dokusundaki bakır miktarı wilson hastalığı demek için yeterince yüksek değil. bu şekilde görüş almanız sakıncalı olabileceğinden teşhisle ilgili kafanızda be... Cevabı gör

  • Kan testi sonucu

    Yaş 9 oğlumun kan test sonucu yorumlamisiniz çok beyaz duruyor teni . test adı bulgular h/l min.değer max.değer birim wbc 11.7 4.6 10.2 1000/mm3 rbc 5.29 4.4 6.13 1000000mm3 hgb 13.7 12.2 18.1 g/dl hct 41.4 37.7 53.7 % mcv 78.3 80.0 97.0 um3 mch 25.9...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,sonuçlarınızı sizi takip eden hekiminizin değerlendirmesi daha uygun olacaktır.sağlıklı günler dileriz.

  • Kan testi sonucu

    Merhaba 9 yaş oğlumun kan test sonucu yorumlar mısınız. rengi hep beyaz duruyor ... sonuçlar test adı bulgular h/l min.değer max.değer birim wbc 11.7 4.6 10.2 1000/mm3 rbc 5.29 4.4 6.13 1000000mm3 hgb 13.7 12.2 18.1 g/dl hct 41.4 37.7 53.7 % mcv 78.3 80.0 9...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Bütün bulgular normal!

  • Vitiligo -gıda alerjisi - tsh

    İyi günler 2.yıl önce vitiligo ve gıda alerjisi teşhisis kondu.dün hastaneye gittim.tahlil sonuçlarım normal mi yatırılmam gerekiyor mu .(yatırılmamı istedi iş nedeniyle kabul etmedim.) sizce tahlil yatırılmamı gerektiriyor mu? vitiligo ve gıda alerjisi ve tsh beraber bulunması ne anlama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kayser ÇAĞLAR

    Prof. Dr. Kayser ÇAĞLAR

    Yazdıklarınıza göre yatırılmadan da takip edilebilirsiniz. ancak muayene bulguları ve burda belirtmediğiniz tetkikler ve bazı tetkiklerin yatarak yapılma zorunluluğu vb nedeni ile bu öneride bulunulmuş olabilir.

  • Vitiligo -gıda alerjisi - tsh

    İyi günler 2.yıl önce vitiligo ve gıda alerjisi teşhisis kondu.dün hastaneye gittim.tahlil sonuçlarım normal mi yatırılmam gerekiyor mu .(yatırılmamı istedi iş nedeniyle kabul etmedim.) sizce tahlil yatırılmamı gerektiriyor mu? vitiligo ve gıda alerjisi ve tsh beraber bulunması ne anlama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Geçmiş olsun. allerjik hastalıklar ve bağışıklık yetmezlikleriyle ilgili bilgi ve randevu almak için www.allerjimerkezi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. sağlıklı günler dilerim.

  • Vitiligo -gıda alerjisi - tsh

    İyi günler 2.yıl önce vitiligo ve gıda alerjisi teşhisis kondu.dün hastaneye gittim.tahlil sonuçlarım normal mi yatırılmam gerekiyor mu .(yatırılmamı istedi iş nedeniyle kabul etmedim.) sizce tahlil yatırılmamı gerektiriyor mu? vitiligo ve gıda alerjisi ve tsh beraber bulunması ne anlama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun . sorunuzun , " halsizlik " başlığı altında yanlışlıkla bana geldiğini düşünüyorum. sağlığınızın her şeyin önünde geldiğini düşünerek, yatarak incelenip tanı ve tedavinizi yaptırmanızı ben de öneririm. bence zaman ayırıp bu fırsatı kullanınız. başlanan tetkikleri yarıda bırakmayınız.... Cevabı gör

  • Pıhtılaşma

    İyi gunler hocam eşimle bende talasemi tasıyıcılıgı var iki düşük yaptım ıkıncisi eylül ayında kalbi durdu 9 haftalık dı cvs testi için tahlil yapmıslardı aptt 31.3 pt 12 ınr 0.83 fıbrınojen 405 kanama zamanı 3 dk pıhtılaşma zamanı 4 dk pıhtı retraksiyonu 25 dk pıhtılaşma var mı doktor coraspin...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erkan AKAN

    Op. Dr. Erkan AKAN

    Merhaba bu testler normal. pihtilaşmaya neden olan bazi genetik testler (mthfr mutasyonu gibi) mevcut onlara bakilabilir eğer gerekirse coraspin veya iğne tedavisi verilebilir.

  • Test sonuçları

    Sayın ibrahim bey, 19 yaşındayım. ht, hsp hastasıyım ve vücudumda ara sırada kabartısız şekilde kırmızı lekeler oluşuyor, vaskülit olduğunu düşünmüyorum. daha çok hemanjiom gibi kırmızılığı ama dağınık dağınık yerlerde kollarda gögüste. cilt altı kanama olabilir mi diye geldi. test yaptırdım:sgot:33...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Merhabalar bence doktorunuza gösterin trombosit fonksiyon bozukluğu olabilir ve muhtemelen geçicidir ..

  • Test sonuçları

    Sayın elyesa bey, 19 yaşındayım. ht, hsp hastasıyım ve vücudumda ara sırada kabartısız şekilde kırmızı lekeler oluşuyor, vaskülit olduğunu düşünmüyorum. daha çok hemanjiom gibi kırmızılığı ama dağınık dağınık yerlerde kollarda gögüste. cilt altı kanama olabilir mi diye geldi. test yaptırdım:sgot:33....

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Testlerde hafif bir karaciğer enzim yüksekliği dışında hiçbir şey yok, geçmiş olsun

  • Hematoloji hakkında

    Sayın vasıf bey, 19 yaşındayım. ht, hsp hastasıyım ve vücudumda ara sırada kabartısız şekilde kırmızı lekeler oluşuyor, vaskülit olduğunu düşünmüyorum. daha çok hemanjiom gibi kırmızılığı ama dağınık dağınık yerlerde kollarda gögüste. cilt altı kanama olabilir mi diye geldi. test yaptırdım:sgot:33.0...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kutluhan ünal, geçmiş olsun. anladığım kadarıyla daha önceden almış olduğunuz henoch - scönlain purpurası ( hsp ) tanınız var. muhtemelen biyopsi de yapılarak vaskülit durumu saptanmış. yeni oluşan deri lezyonları konusunda tetkiklerinizi yaptırmışsınız ve bunların vaskülit dışında başka nede... Cevabı gör

  • Çocukta karaciğer büyüklüğü

    Çocukta karaciğer büyümesi iyi günler hocam. 7,5 yaşında bir oğlum var.35 kg ağırlığında. arada karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti oldu son 1 ay içinde. ama sürekli değil. okula gitmek istemediğini düşündük başlarda. ancak tedirgin oldum ve dr götürdüm. kan tahlili ve ultrason ist...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Deniz ERTEM

    Prof. Dr. Deniz ERTEM

    Gecmis olsun ast alt alp ggt total protein albumin pt aptt urik asit aclik kan sekeri kolesterol trigliserid sabah acken baktirin. saglikli gunler

  • Düşükler hakkında

    Hocam yapmış olduğum düşükler için, anti beta2glıopro 1 -ant ıgm-anti beta glıopro 1 ant ıgg-lupus antiagulan-factor2-la2-la1/la2 oranı-la1-acaıgg-aca ıgm-aptt-ptz-pt-pt(ınr)sonuclarım normal cıktı bunun dışında tsh-serbest t4-serbet t3-lüteinleştiren hormon-fsh normal cıktı prolaktın 23,86 cıktı he...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Rahim filmi çekilebilir

.