x

Aptt

  • Merhaba hocam. Coumadin kullanıyorum .Bunun yanında omega 3 kapsülü alıyorum.Son tahlillerimde aptt değeri 60 çıktı.( ref.20-38). Omega 3 almadan önce 30 çıkıyordu.Hocam aptt yi omega 3 çıkarmış olabilir mi? APTT nin yüksek çıkması dvt riski acısından olumlu mu.İyi günler hocam

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, omega 3 almakla aptt değerinde böyle bir artış beklenmez. aptt yüksek ise tromboz yönünden olumlu, ama kanamaya eğilim yönünü de unutmamak gerekiyor. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Düşükler hakkında

    Hocam yapmış olduğum düşükler için, anti beta2glıopro 1 -ant ıgm-anti beta glıopro 1 ant ıgg-lupus antiagulan-factor2-la2-la1/la2 oranı-la1-acaıgg-aca ıgm-aptt-ptz-pt-pt(ınr)sonuclarım normal cıktı bunun dışında tsh-serbest t4-serbet t3-lüteinleştiren hormon-fsh normal cıktı prolaktın 23,86 cıktı he...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Rahim filmi çekilebilir

  • Düşükler hakkında

    Hocam yapmış olduğum düşükler için, anti beta2glıopro 1 -ant ıgm-anti beta glıopro 1 ant ıgg-lupus antiagulan-factor2-la2-la1/la2 oranı-la1-acaıgg-aca ıgm-aptt-ptz-pt-pt(ınr)sonuclarım normal cıktı bunun dışında tsh-serbest t4-serbet t3-lüteinleştiren hormon-fsh normal cıktı prolaktın 23,86 cıktı he...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erkan AKAN

    Op. Dr. Erkan AKAN

    Merhaba sadece renkli rahim filmi=hsg ve mthfr gen mutasyon testi kalmiş onlari da yaptirin sikinti var mi diye

  • Düşükler hakkında

    L hocam yapmış olduğum düşükler için, anti beta2glıopro 1 -ant ıgm-anti beta glıopro 1 ant ıgg-lupus antiagulan-factor2-la2-la1/la2 oranı-la1-acaıgg-aca ıgm-aptt-ptz-pt-pt(ınr)sonuclarım normal cıktı bunun dışında tsh-serbest t4-serbet t3-lüteinleştiren hormon-fsh normal cıktı prolaktın 23,86 cıktı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın SAVCI

    Op. Dr. Akın SAVCI

    Szi en üst dereceden tetkiklerinizi yaptırmışsınız.belliki deneyimli bir klinikte takip ediliyorsun.benim buradan yön göstermem doğru olmaz. şu kadarını söyleyeyim tüm tetkikleri normal pıhtılaşma bozukluğu olmayan keza bağışıklık sistemi ile sorunu olmayan vakalar için genetik bir bozukluk şüphe... Cevabı gör

  • Düşükler hakkında

    Seval hocam yapmış olduğum düşükler için, anti beta2glıopro 1 -ant ıgm-anti beta glıopro 1 ant ıgg-lupus antiagulan-factor2-la2-la1/la2 oranı-la1-acaıgg-aca ıgm-aptt-ptz-pt-pt(ınr)sonuclarım normal cıktı bunun dışında tsh-serbest t4-serbet t3-lüteinleştiren hormon-fsh normal cıktı prolaktın 23,86 c...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Tüp bebek tedavisi pgd ile yapılır ise faydası olacaktır.

  • Vücutta morarıklık

    Sayın hocam sorumu cevapladiginiz için çok tesekkrler bahsettiğiniz testlerden protrombin zamanı pt 13.4 %aktivasyon 94.2 inr 1.02 aptt 25.9 pdv 15.9 wbc 9.1 eos 0.3 mchc 32.2 hbg 12.8 mpv 7.5 hocam doktor periferik yaymaya gerek görmedi sizce gerek var mi teskkrler simdiden

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melda çakır, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. önemli kanama testlerinizle ilgili bir sorun olmadığı görülmektedir. kanamalar damar, trombosit ve pıhtılaşma faktörleri ile ilgili sorunlar dolayısıyla oluşabilirler. damar faktörüne bağlı olanlarda kanama testlerinde bir sorun beklenm... Cevabı gör

  • Faktör 8 ve 9

    Hocam öncelikle kolay gelsin.istanbuldan mesaj atıyorum.kendim devlet memuruyum.17 aylık bir bebeğim var.kanama pıhtılaşma bozukluğu teşhisi kondu.test sonuçlarımız sürekli bu şekilde hafif bozuk çıkıyor. pt : 15.2 inr : 1.29 aptt : 42 yapılan ileri tetkiklerde ise ; faktör 8 : 38 faktör 9 : 21 daha...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şükrü CİN

    Prof. Dr. Şükrü CİN

    Bu konu hematoloji biliminin koagulasyon uzmanlığını ilgilendirir. lütfen kendi doktorunuzdan bilgi alınız.

  • Vücutta morarıklık

    Merhaba sayın hocam 29 yaşında bayanım yaklasik 7.8 aydır ara ara bacak kol ve bel çevremde morariklik farkediyorum dahiliyeye gittim tam kan sayımı yapıldı ve kanama zamanı yapildi değerlerim normal çıkmış fakat d vitamini 11.3 çıktı doktor buna baglida olabilir dedi hocam d vitamini eksikligi mora...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melda çakır, geçmiş olsun. morarmalar konusunda daha ayrıntılı testlere yaptırmak gerekiyor. hemogramda trombosit sayısının normal çıkması güzel. ancak diğer kanama testlerinin ( aptt, inr, fibrinojen, trombosit agregasyonu...) bir hematoloji uzmanı meslektaşımızın kontrolünde yaptırılarak yo... Cevabı gör

  • Faktör test sonuçları

    Hocam öncelikle kolay gelsin.kendim devlet memuruyum.15 aylık bir bebeğim var.kanama pıhtılaşma bozukluğu teşhisi kondu.test sonuçlarımız sürekli bu şekilde hafif bozuk çıkıyor. pt : 15.2 inr : 1.29 aptt : 42 yapılan ileri tetkiklerde ise ; faktör 8 : 38 faktör 9 : 21 daha sonra tekrar faktör...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    En doğrusu çocuğunuzu istanbul tip (çapa) veya cerrahpaşa tip çocuk hematoloji bölümünden randevu alarak bunlardan birisine götürmeniz, tahlillerin orada tekrar yapilmasi ve oradaki hocalarin size gerekli bilgileri vermesi! bu faktör tayinleri ustalik ister, her yerde sağlikli yapilamiyor ama yazdik... Cevabı gör

  • Aptt düşüklüğü

    Hocam ben 27 yaşındayım 13 haftalık hamileyim aptt testim 26.2 çıktı bu tehlikeli bir durum mu acaba?bide wbc 11.2 neu% 79.3 lypmh% 15.1 neu# 8.9 cevabınızı bekliyorum.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Yuliya DOSTER

    Op. Dr. Yuliya DOSTER

    Merhaba. satı hanım, verdiğiniz sonuçlarda bir tehlikeli durum yok. gebelikte wbc değerleri normalin bir miktar üzerinde seyredilmesi beklenen bir durumdur ve tehlikeyi arz etmez. gebeliğinizde düzenli kontrol altında olmanızı tavsiye ediyorum, saygılarım ile.

  • Faktör düzeyleri

    Hocam öncelikle kolay gelsin.istanbuldan mesaj atıyorum size.kendim devlet memuruyum.15 aylık bir bebeğim var.kanama pıhtılaşma bozukluğu teşhisi kondu.test sonuçlarımız şunlardır pt : 15.2 inr : 1.29 aptt : 42 yapılan ileri tetkiklerde ise ; faktör 8 : 20 faktör 9 : 25 hocam b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın serkan acar, bu bulgular bebeğinizde net olarak hemaofili a ve b hastalığını göstermiyor, ancak taşıyıcılık olabilir. testlerin tekrar edilmesi gerekir normal da çıkabilir, yine sınırda sonuçlar çıkar ise mutlaka genetik analizinin yapılması gerekir. iyi günler

  • Aptt yüksekliği

    Merhaba hocam 39 aylık oğlumun bacaklarında morarma sıkayetı ile hastaneye götürdük trombositlerı normal cıktı ancak aptt 31,2 (19,7-27,6) inr 1,16 (0,82-1,20) pt 13,4 (9.4-13,7) fibrinojen 195 (200-393) bu sonuçlara göre morarma alabilir mi ve bizim daha önceki testlerimizde bu değerler normal çıkı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Aptt biraz yüksek, bu çok önemli olabilir, tekrarlanması ve özellikle faktör viii ve faktör ix bakılması gerekir , eğer bu faktörlerden birisinde normalde düşük değer bulunursa muhakkak hemofili ön tanısı ile çocuk hematoloji uzmanı tarafından görülmesi gerekir!

  • Toksik hepatit?

    Hocam merhabaü 40 yaşında laborantım 10 yıl önce gilbert sendromu teşhisi kondu.19.09 da kardiyolojiye muayane oldum istenen tetkikler:hemogram:normal sedim:4 hbsag,hcv,hıv,cmv,toxo,rubellaigm:normal ast:30 alt:55 ggt:38 amy:61 alp:70 ldh:403 d.bil:0.72 t.bil: 1.86 kardiolog reçete olarak dideral 40...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Hematoloji bölümüne başvurun

  • Adet doeminde yogun kanama

    Ilginiz icin cok tesekkurler.hocam su an elimde olan 2 ay once yaptirtigim hemogram sonucum wbc-7.63. rbc-5.09. hgb-14.8. hct-43.8. mcv-86.1. mch- 29.1. mchc-33.8. plt-231. rdv-13.1. pdv-10.9. mpv-9.6. pct-0.22. notrofil- 5.06. lenfosit-2.04 eozinofil-0.5%. bazofil-0.3%. protrombin zamani-13.4. pt...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, şu anda kan durumunz iyi. örneğin hgb: 14.8. bu çok iyi bir değer. sadece ferritin 10. yani demir deposu tam dolu değil. 3 ay daha demir hapı almanızı öneriyorum. geçmiş olsun.

  • Erken düşük

    2 adet erken düşük sonrası benden istenen testler:karyotip analiz,tsh,prolaktin,açlık kan şekeri,iki saat tokluk kan şekeri,hba1c,açlık homosistein,faktor v leiden,protein s aktivitesi,protein c aktivitesi,antitrombinııı,faktorıı(620210a),aptt antikardiyolipin antikor(ıgm),antikardiyolipi antikor(1g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Tek başına bu testler düşük nedenlerini açıklamaz, ek değerlendirmeler gerekiyor

  • Erken düşük araştırma

    2 adet erken düşük sonrası benden istenen testler:karyotip analiz,tsh,prolaktin,açlık kan şekeri,iki saat tokluk kan şekeri,hba1c,açlık homosistein,faktor v leiden,protein s aktivitesi,protein c aktivitesi,antitrombinııı,faktorıı(620210a),aptt antikardiyolipin antikor(ıgm),antikardiyolipi antikor(1g...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Hakan PEKER

    Op. Dr. Hakan PEKER

    Sebebini açıklar . takibe devam edin. ama muayene etmeden net bir şey söyleyemem rahim filmi de gerekebilir.

.