Bayburt Serum Hastalığı

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Bayburt Serum Hastalığı İlgili Sorular

  • Titreme

    Hocam iyi aksamlar kizim 8 yasinda ve yaklasik 1 hafta once bogaz agrisi nedeniyle antibiyotige baslamistik. kusma ishal baslayinca 5. dozda doktor ilaci kesti. 3 gundur kizim gece uykusunda surekli titriyo uyandirirken karnim agriyo deyip oguruyo. gunduz herhangi bir sikinti yok ne zaman ki uyusa 1... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Çocuk doktorunun değerlendirmesi uygun olur.

  • Vdlr elisa

    Hocam hiv testi oldum testin adı elisa diyor sonuç negatif. birde vdlr testi oldum seroloji testi sonuç negatif. seroloji ile elisa arasında ne fark var hocam? vdlr ye elisa ile bakılmaz mi?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Antikorların bakılması için kullanılan tüm testlerin genel adı serolojik testlerdir. bu testier kanın serumu ile çalışıldığı için serum sözcüğü kullanılarak serolojik testler denmiştir. elisa da vdrl de birer serolojik testlerdir.

  • Aşı süresi

    Iyi akşamlar doktor bey size bir soru sormak istiyorum beni. dün 15 civarı kedi ısırdı. köyde olduğumuz için sabah aşıya gitmek zorunda kaldım sabah 11 civarı aşı. oldum acaba geç kalmı sayılır miyim ısirilmadan 20 saat sonra oldum

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    İstanbulda son aylarda kuduz ihbarı yok.kedi kaynaklı kuduz olayı da yıllardır görülmedi. siz titizlikle aşı takvimini başlatmışsnız.geç kalınmış bir durum yok.ilgili hekimler ciddi bir durum görse aş ve serum tedavisi yapardı.

  • Halsizlik ve dikkat eksikliği

    Merhaba hocam , yaklaşık 3 aydır kendimi sersem gibi hissediyorum.yorgunluk hali dikkatimi toplayamama , sürekli yeteri kadar uyusam bile uyku halim var.bir şeyi yapmaktan üşeniyorum.nöroloji doktoruna gittim beyin mr ı çekti bir kaç test yaptı.mr raporunda herhangi bir pürüz çıkmadı ama tahlillerde... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Melih VURAL

    Uzm. Dr. Melih VURAL

    Merhaba; sadece d vitamini değil, çinko, magnezyum, homosistein.. gibi diğer verileriniz de çok önemli. ayrıca inflamasyon (mikropsuz iltihap) varsa bununla da mücadele edilmeli. sindirim sisteminiz özellikle önemli. topyekün bireysel bir yaklaşımla tedaviniz gerekir. geçmiş olsun..

  • Tiroid hormonları hk.

    Hocam merhaba, 23 yaşındayım ve 24 11.17 tarihinde bir süredir devam eden bölgesel baş ,baş dönmesi, bulantı, ellerde titreme şikayeti ile nöroloji polikliniğine başvurdum yapılan vitamin,hormon tahlillerim normal çıkıp çekilen beyin mrı solda lateral ventrikül arka horn komşuluğunda bir adet milime... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Tiroid beziniz fazla hormon üretiyor, şikayetlerinizin sebebi olabilir. tedavi edilmeniz lazım ama bunun için başka bazı tetkiklerin yapılması gerekir. bir endokrinolog ya da endokrin sistem cerrahisi uzmanına başvurmanız iyi olur

  • 1 tüp kan hepatit hiv

    Hocam bugün anti hiv testi için kan verdim ama sadece 1 tüp kan verdim hem hepatit sonuçları ve anti hiv sonuçları birlikte var. yani 1 tüp kandan hespine bakılabilir mı? yoksa hepatit için hiv için farklı farklı tüp kan almalı mı bir yanlışlık yoktur değil mi

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Günümüzde cihazlar çok az kan örneği ile çalışılar. bir tüp kandan ortalama 2-3 santimetreküp serum elde edilir. her test için yaklaşık 100 mikroküp kan (serum) kullanılır. bu da bir tüp ile 20-30 test çalışılabilir demektir.

  • Beta hcg değer artişim düşük mudur?

    Merhaba, adetimin üzerinden 5 gun geçti derken siddetli bir sanci ile uyandim ve beta degerim 3 e dusmus kanamam oldu. acilde bir serumla agrilarim hafifledi.sanirim baslamadan sonlandı 😔 sebebi nedir?sonraki surecte tekrar yasar miyim bu sureci? lginiz icin cok tesekkur ederim.iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degerli okurm artık gebelik sonlanmış sorun yok demektir gebeligi tekrar düşünün aynı sorunu yaşamayabilirsiniz saygılarımla

  • Detayli tahlil sonuçlarim

    Merhaba hocam kan değerlerimi inceleyip neler yapmam gerektiğini yazarmisiniz saygilar yaş 31 kilo 95 erkek tarih işlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri rapor hata bildir 19.02.2018 alanin aminotransferaz (alt) 46 u/l 0-50 19.02.2018 aspartat transaminaz (ast) 25 iu/l 0-50 19.02... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Tahlilleriniz normal görünüyor...

  • 10 aylık oğlumun ferritin 1.1 çıktı

    10 aylık oğlum ferritin 1.1 çıktı merhabalar hocam 10 aylık 10 kg bir oğlum var. 4 aydan itibaren ferrum daml kullandık kilo başına 1 damla şeklinde. bir kaç kere ağlarken katılma nöbeti geçirdi ve doktorumuz kansızlıktan olabileceğini söyledi ve tahlillerimizde sonuçlar şu şekilde çıktı wbc 6,5 ly... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Merhaba oğlunuzda belirgin demir eksikliği mevcut.demir tedavisine başlamanız gerekir demir açken ve öğün arasında verilir aksi halde emilim olmaz verilecek miktar kg 5 mg dir bu durumda oğlunuza günlük 30 damla vermeniz gerekir tedavi uzun sürelidir siz yetersiz doz ve muhtemelen uygun olmayan şart... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Serdar hocam kolay gelsın ismail sıvas devletten hocam nasılsınız ıyısınız inşallah hocam eşimin bu cuma meme ca tedavsinin yenı12 kur gemko ve karboplatin tedavilerinden sonra ılk 3 aylık kontrolları yapılacak bu gecen 3 ay içinde eşimin rahim ve yumurtalıklarını konrol amaclı olarak aldırdık.bunla... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Bu kadar tedaviden sonra bu kontrollarda hormon tahlilleri nasıl cıkar. iyi çikacak umudundayim eşimde bır sorun olsaıdı bu smar testi ve patoljı sonucunda cıkarmıydı.evet çikardi bu koldakı damarlar ne zaman duzelır aylar içinde peyderpey düzelir, tekrar kemoterapi ihtiyaci olursa bir port taktir... Cevabı gör