Tanı: akut peptik ülser, yeri tanımlanmamış,hemoroji mevcut

  • Merhabalar doktor bey karaciğer parankim ekosu grade 1 artmıştır ( hepatosteatoz) Dalak uzun aksı 128 Mm ölçülmüş olup normalin üst sınırındadır. Bu ne demek hocam radyoloji raporum bu

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz gastroenteroloji (mide, barsak ve karaciğer hastalıkları) ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.


  • Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

 Kadri  YAMAÇ -
Prof. Dr. Kadri YAMAÇ
İletişim & Randevu: 0 (850) 433 38 17

Diğer Hasta Soruları

  • Crp degeri ve lenf nodlari

    Hocam merhaba ; boynumda 4 senedir uzun suredir agrisiz duran lenf nodlarim vardi.koltuk altimdave kasiklarimda ,boynumun arka tarafinda agrisiz olarak buyumus olan lenf nodlari buldum ve bir suruler (boyut olarak buyuk olanlarida var).hocam doktora gidip uzun zamandir kontrollerimi yapamadim kan...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muzaffer KEKLİK

    Doç. Dr. Muzaffer KEKLİK

    Hematoloji uzmanına başvurun çünkü lenfosit sayısı da yüksek..

  • Kan degerleri

    Sayin hocam merhabalar, ben surekli grip oluyorum daha dogrusu grip gibi degil oksuruk ve halsizlik vucut kirginligi oluyor 1-2gun sonra geciyor gecen acillik oldum tahlil sonuclarim yuksek cikti hemotologa yonlendirildim yorumlarsaniz sevinirim. wbc: 17.34 // sedimentasyon : 41 // crp: 34.48 // neu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, evet, akyuvar sayısı (wbc) yüksek, bunun alt gurubu olan neu% değeri de artmış. bunun pek çok sebebi olabilir. örneğin vücudunuzda bir bakteri enfeksiyonu varsa, wbc ve neu% artışı bundan kaynaklanıyor olabilir. başka sebepleri de olabilir. tabi sizi görmeden buna karar verilemez. mutlak g... Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Kadri hocam 32 yaşında pv hastasıyım. 4 aydır roferon iğne kullanıyorum. 27 aralık'ta degerlerim normale yakınken simdikinde wbc plt hgb değerlerinde yükselme var (13 490 15) tedaviye cevap vermeme durumu mu var acaba? ne yapmam gerekir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemen bu yoruma gitmek uygun değil. başlangıç değerlerini ve seyrini bilmediğim için kesin konuşmam doğru olmaz, ama değerler şu an hemen tedaviye yanıtsızlık mesajı vermedi bana. izlemek lazım. geçmiş olsun.



  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin. korumasız ilişki sonrası vucudumda kaşıntı ve halsizlik sonrası tam kan sayımı yaptırdım. değerlerim şöyle wbc akvuvar: 11.22 bin nötrofil: 6.89 bin monosit: 0.97 bin mpv: 9.3 fl değerlendirirmisiniz lütfen

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, akyuvar sayısı (wbc) hafif artmış. çok sayıda sebebi olabilir. önceliklle iltihabi sebepler ekarte edilmelidir. geçmiş olsun.

  • Lym yüksekliği neut düşüklüğü

    Hocam tekrar merhaba ,ben tekrar tahlil yaptırdım bir sorum olacaktı wbc değerim normal sınırlarda;6,8 lym % üst sınır 48 benimki;54,3 gra alt sınır 42 benimki biraz düşük;41 hgb ise;12 diğer değerler ise normal görünüyor. sizce bir sorun varmı? bu arada bu tahlili yaptırma sebebim önceki yıllardak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, kontrol tahlilde de lenfosit oranınız yüksek. bu durumda konuyu çözmek ve tanı koymak için bir hematolog ile yüz yüze temas kurmanız gerekli geçmiş olsun.

  • Diyabet

    Diyabet merhaba hocam ben anti hiv testi icin hastaneye gittim. kahvaltımı yapıp çayımı içip hastaneye gittim 1 saat sonra test yaptım.tok karinla test oldum .doktor benim akş deölçmüş.akş ac karinla mi olur hocam tok olursak ne olur ? benim 109 çıktı referans(70-110) diyor.diyabet olabilme ihtimali...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz endokrinoloji ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.



  • Hemoglobin polisitemi

    Hocam değerli cevabınız için teşekkürlerimi sunar minnettar olduğumu belirtirim. değerli vaktinizden alarak sizlere birde ultrason ve kan sonuçlarımı paylaşmak ister değerli yorumlarınızı görmek isterim. pankreas ve safra kesesi normal. karaciğer normal boyutlarda olup parankimi homojendir....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Bana lütfen bu kadar uzun raporlar iletmeyin. o kadar çok insan soru soruyor ki, okuyamam bu kadar çok yazıyı. doğrudan soruyu sorun.

  • Myleofibroz ve gebelik

    Hocam meraba.ben gazi unv hastanesinde 30 yasinda esansiyel trombositoz tanisi aldim bayanim 2011de esansiyel trombositoz.hic bir belirtim yokken tesaduf plt yuksekliginden dolayi baska hicbir sorunum yok.yanliz yaklasik bir bucuk yil.once kemik iligi biyopsi yapildi ve myleofibroz teshisi konuldu h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın seray anlı, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. esansiyel trombositoz ( et ), primer myelofibrozis (pm ), polisitemia vera ( pv )... gibi hastalıklar kronik myeloproliferatif hastalıklar ( kmph ) olarak bu grupta yer alırlar. bu hastaların kemik iliklerinde hastalığın gidişi sürecin... Cevabı gör

  • Lenf kanseri

    Merhaba hocam, 18 yaşında ki kızımın enfeksiyon geçirdikten 1 ay sonra lenflerdeki şişliğin geçmediğini fark ettik ayrıca gece terlemeleri de oluyordu.hematoloji bölümüne danıştık hala lenflerinin şiş olduğunu ve ileri tetkikler istedi. alt ve bilirübin yüksek çıkmış.diğerlerinin sonuçlarını bekliyo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu iki değerin yüksekliğinin ne anlama geldiğini bilmem için hastayı bilmem, yani görüp muayene etmem gerekir. pek çok ihtimal söz konusu olabilir. geçmiş olsun.



  • Babam in hastalığı

    Öncelikle merhaba hocam babam à gazi hastanesinde lösemi yani kan kanseri teşhisi koydular daha sonra belli bir süre kemoterapi ilacı verdiler.daha sonra ilik nakli oldu babam ve bundan sonra ki aşama ilk başta iyiydi daha sonra kullandığı bir ilacı kontrole gittikçe arttırdilar bunun sonucunda baba...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hastaya ait hiç bir bilgi verilmemiş. löseminin tipi yazılmamış, iiacın ne olduğu yazılmamış vb. üstelik de bilinci kapanan bir hasta. demek istemem şu ki böyle bir hastanın durumu hakkında internet üzerinden ve üstelik hastayı hiç bilmeyen birisi olarak hiç bir yorum yapılamaz. çok geçmi... Cevabı gör

  • Hgb , hct, mo, ly yüksekliği

    Hocam 55 yaşındaki babamın kan tahlili sonuçları şöyle mo % 9.9 referans aralığı 5.1-9, ly 3.6 referans aralığı 1.3- 3.5 , mo 1 referans aralığı 0.3- 0.8 hgb 17.7 referans aralığı 12.5 -17.2 , hct 51.7 referans aralığı 36-47 rdw 11.3 referans aralığı 11.5 - 15. diğer durumlar normal aralıklarda...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin ve hematokrti değerleri üst sınırda. hemen korkuya kapılmak gereksiz olur. polistemi yönünden incelemek gerekir. geçmiş olsun.

  • Kll teşhisi mi?

    Merhaba doktor bey. babam 63 yaşında. kanda wbc değeri 21 di. iğne ilaç vs kullanım sonucu 18e düştü. içimiz rahat etmedi bir hematoloji bölümine gittik. periferik yayma(preperat) sonucu: eritrosit morfolojisi: anizositoz, hipokrom, poikilositoz trombosit değerlendirme: bol tekli pmnl %: 50 lenfosit...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu kadar uzun bir mesajı, dosya incelemesi yapar gibi, okuyup genel değerlendirme yapamam. lütfen daha kısa bir şekilde "genel değerlendirme" değil, "ne sormak istiyorsanız" onu doğrudan sorun. geçmiş olsun.



  • Lösemi teşhisi

    Sayın hocam öncelikle merhabalar.babam 70 yaşında ve yaklaşık bir ay önce büyük oranda halsizlikle hastaneye yattı ve kan değerlerindeki crp oranı bir türlü düşürülemedi ve üniversite hastanesinde hematolojik incelemeye alındı.kemik iliği biyopsisi şu şekildedir. kemik iliği biyopsi ve hücre bloğu k...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece buradaki bilgi ile böyle bir durum hakkında konuşmak olmaz. myeloid seri hücrelerinde artış olan bir hasta var. ama hasta ve diğer tahlillerine ait hiç bir şey bilmiyorum. örneğin bcr/abl hakkında bilgim yok vb.. doğrusu sizin, takip eden doktorlarınızla görüşmeniz. geçmiş olsun.

  • Mide bağırsak

    Hocam tekrar merhaba öncelikle ilginiz için teşekkürler ben özel hastanede tekrar test yaptırdım gaitada gizli kan negatif cıktı ek olarak ca-a 19 testim normal cıktı cea değerimde normal çıktı hgb 12.8 cıktı ultrason sonucumda karaciğer ve dalakta 2 cm büyüme cıktı yaşın genc pek şüphelenemiyorum h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Hematolojik bazı hastalıklar, geçirilmiş hepatit, kronik inaktif kc hastalıkları gibi başka nedenler olabilir doğru yaklaşım hematoloji ve endoskopiler merak etmeyin bakılsın geçmiş olsun

  • Lym yüksekliği neut düşüklüğü

    Hocam merhabalar 33 yaşında bayanaım son yaptığım kan tahlillerinde sonuçlarım şu şekilde lym% 57,9 (referans 19.3-51,7) neut %29,9 (referans 34-71,1) lym# 3,18 (referans 1,18-3,57) neut# 1,64 (referans 1,56-6,13) pct0,22 (referans 0,15-0,7) wbc 5.49 (referans 4,37-9,68) rbc 3,61 (referans 4,04-5,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, lenfosit artışı yapabilen o kadar çok sebep vardır ki, uzaktan tahmin ile tanıya gidilemez. ancak şunu yazayım: en sık sebep viral enfeksiyonlardır. tabi bir de tersten bakarak. nötrofillerde bir azalma oluyorsa, görece olarak lenfosit yüzdesi yüksek çıkıyordur. konuyu çözmek ve tanı koyma... Cevabı gör





.
x