Tanı: akut peptik ülser, yeri tanımlanmamış,hemoroji mevcut

  • Merhabalar doktor bey karaciğer parankim ekosu grade 1 artmıştır ( hepatosteatoz) Dalak uzun aksı 128 Mm ölçülmüş olup normalin üst sınırındadır. Bu ne demek hocam radyoloji raporum bu

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz gastroenteroloji (mide, barsak ve karaciğer hastalıkları) ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.


  • Ankara Hematolojik Kanserler uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

 Kadri  YAMAÇ -
Prof. Dr. Kadri YAMAÇ
İletişim & Randevu: 0 (850) 433 38 17

Diğer Hasta Soruları

  • Lenf bezi sismesi

    Iyi aksamlar dr bey benim yaklasik 4 aydir boynunun yan tarafinda gecmeyen bi sislik var dokunca bi kactane minik sislikler geliyor elime .panik atak hastasi oldugum icin surekli elim boynumda uğraşıyorum bu sekilde lenf bezlerini dagitmis mi oluyorum.surekli net ten arastirip belirtileri okuyup ken...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın murat güloğlu, geçmiş olsun.boğaz enfeksiyonu ile boyundaki lenf bezleri farklı nedenlere bağlı olarak büyümüş olabilirler. geçirilmiş viral enfeksiyonlar da lenfadenopatiler yapabilir. şüpheli bir durum olsaydı kbb uzmanı meslektaşımız biyopsi önerirdi. siz soğukkanlılıkla izleyin yeter. çok... Cevabı gör

  • Yuksek mon

    1 yili geckin suredir bogazimda beyaz benekler var hatta bademciklerimin altinda da sislik hissettim boyun us da en buyugu 1.7 cm olan reakti lenf nodlari cikti ve kan testinde 10.7 mon cikti doktor sorun olmadigini soyledi sizce durum nedir alerji ilaclari etki etmedi ve bogaz kulturum temiz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. monosit %10'a kadar normaldir sizin değer tek başına bir şey göstermez. 2. boğazınıda tarif ettiğiniz beyazlıkar çin uzaktan yorum yapamam. geçmiş olsun

  • All hakkinda

    Hocam merhaba yalnızca biyopsi ile %100 akut lösemi teşhisi konulabilir mi imminoloji den cd34 %20 pozitif sonuç çıktı.bu kesin sonuç mudur bazı yerde bu limitin eskiden %30 ile konulduğu söyleniyor bilgi verir mi siniz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. lösemi tanısı daima pek çok inceleme bir araya getirilerek konulur. mikroskopla sadece gözle hücreleri tanımlama yeterli değildir. 2. blast sayısının %20 üzeri olması istenir geçmiş olsun

  • All hastası

    Merhaba hocam.size 2 soru sormak istiyorum.hocam all hastalarında aspirasyon yapmak yeterli mi nüksettiğini öğrenmek için? 2 .sorumda nakil sırasında vücut tamamen kanserli hücreden temizlenmek zorunda mı temizlenmeden nakil olursa ne olur ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, temizlenmeden nakil yapılırsa hastalık yerinde durur. geçmiş olsun.

  • Hematoloji

    Hocam kolay gelsin.esimin 20 gün önce kanları normal cıktı.hematoloji kanları iki gün önce yüksek cıktı.hgb 17.2 rbc5.40hct 47.5 diger kanları normal ne yapmamıs gerekiyor saygılar hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bir hematologtan randevu alın. görüşme, muayene gerekir ve muhtemelen bazı testler. iyi günler dilerim.

  • Reaktif lenf nodülü

    Merhaba hocam, eylül ayında bir günde boynumun sol tarafında bir şişlik farkettim,ağzımda da iki haftadır aftlar mevcuttu.kkb ye gittim, doktor usg istedi.ilk sonucum: 10*6 mm boyutlarında,korteksi haiff kalın reaktif görünümlü lenf nodu diyordu. antibiyotik verildi geçmedi, 1 ay sonra yeniden usg y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, reaktif diye raporlanan lenf bezleri ile ilgili çok fazla soru geliyor. ultrsonografi bir bezenin iyi veya kötü olduğunu söylemez. yerini belirtir, boyutlarını belirtir. iyi kötü konusundaki karar başta muayene ve ultrason dahil olmak üzere diğer laboratuvar bulgularıyla klinisyenin varaca... Cevabı gör

  • Hepatit b iyilesirmi?

    Merhaba , benim oglum 24 yasinda ve bir yil once ogendik ki hepatit b hastaligi var.dogal yollarla tedavi etdik ancak bir degisiklik olmadi,bunun tedavisi varmi ?tamamile kurtulmak mumkunmu hepatit b den?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu sorunun doğru adresi gastroenteroloji uzmanlarıdır. geçmiş olsun.

  • Aptt düşüklüğü

    Hocam merhabalar ben 21 yaşında erkek bireyim.yaptırdığım kan testinde aptt değerim 25-40 arası yazan yerde 22,4 yazmakta internette aptt düşüklüğünü okuyunca iç açıcı şeyler görmedim endişeleniyorum ne yapmam gerekir ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tek başına bu test ile bir yorum yapılmamalı. sizi genel olarak değerlendirmek gerek. bir hematologla yüz yüze temas kurun. geçmiş olsun.

  • Cd57 ve cd8 değerleri

    Değerli hocam, lyme hastalığından şüphelenip ankara'daki özel bir laboratuvarda test yaptırdım. testte cd57 ve cd8 markerlarına bakıldı. sonuçlar aşağıdaki gibi: marker -> lym reg % lym reg mm3 cd57+/cd8+ -> 9.97 154 cd57+/cd8- -> 1.23 19...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bakın, laboratuvar size bir not düşmüş; diyor ki: sonucun klinik bulgularla birlikte değerlendirilmesi önerilir. siz şimdi bana klinik bulgu hakkında hiç bir şey bilmeden laboratuvar sonucu yorumu sormaktasınız. oysa, bu sonucun nasıl yorumlanabileceğini yazmışlar size. yani, sizi görmem... Cevabı gör

  • İdrarda protein

    Hocam merhaba.babam 65 yaşında. kappa hafif zincir 47,38 ,lambda hafif zincir 5.9 , mpo antikoru: negatif 0.90.hocam sizce ne yapmalıyız? nasıl bir yol izlemeliyiz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, internet ortamı işi değil. bir hematoloji uzmanı ile yüz yüze temas kurun. geçmiş olsun.

  • Durmayan saç dökülmesi

    Hocam merhaba vitaminlerin hepsi normal hormonlarinda hepsi normal ama saclarim cok dokuluyor ne yaparsam yapim gecmiyoe minioxil kullanmistm ilk 3 ay hic dokulmedi ama sonra gene dokulmeye devam etti hala dokuluyor ve ozellikler 2 3 cmlik saclarin dokuluyor sakaklardan ve on kisimdan sizce neden o...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın esma nur, tekrar geçmiş olsun. özellikle saç dökülmeleri ile uğraşan bir kliniğe başvurabilirsiniz. bununla birlikte çinko ve demir içeren multivitamin preparatlarindan da kullanmanız soruna katkı sağlayabilir. saygı ve sevgilerimle.

  • Büyümüş lenf nodları

    Hocam kolay gelsin.. boynumdaki reaktif lenf nodları olması nedeniyle bugün verdiğim kan sonuçları aşağıdaki gibidir; salon adı: vidas anti toxoplazma igm : negatif 0.05 anti cmv igm : negatif 0.05 anti rubella igm : negatif 0.13 salon adı: vidas ebv testleri ebv ebna igg : pozitif...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu sonuçlardaki pozitifler daha önceden geçirilmiş olanları gösteriyor. şu anki bir enfeksiyonu değil. klinik durumla izlenmeli. geçmiş olsun.

  • Kan hücrelerinin büyümesi

    Evet hocam alyuvarlarının boyutu artmakta. mcv değeri 98

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Mcv artışı yapan sebepler inelenecek. birkaç örnek vereyim: b12 eksikliği, folik asit eksikliği....ya da doğrudan bazı kemik iliği hastalıkları vb. yani çok sebep vardır. bir hematolog muayene etsin, kan yaymasına mikroskopta baksın ve değerlendirsin.

  • Durmayan saç dökülmesi

    Hocam merhaba yardimci olursaniz sevinirim 5 senedi4 sac dokulmem var birturlu gecmiyor kan değerleri hormon tahlillerinin hepsi normall doktorlarin dedigi tek sey dokulenin yerine yenisi geliyor diyip duruyorlar ama cok asiri dokuluyoe elimi her attimda en a 10 20 tel sizce artik ne yapmam gerekir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın esma nur, geçmiş olsun. tam kan sayımı, ferritin, çinko, b vitamini, d vitamini, endokrin testler, dermatoloji muayenesi, psikolojik durumunuz, uyku düzeninizi...de kapsayan geniş bir araştırma yaparak soruna yaklaşmak doğru olabilir kanısındayım. saygı ve sevgilerimle.

  • Kan tahlili

    Merhaba kan sonuçlarımda: wbc: 11.71 ne%: 77.9 ne#: 9.13 lym%: 13.7. diğer değerler normal aralıkta. son 2-3 kan tahlilimde ne% hep yüksek lym% ise hep düşük. neden kaynaklanıyor olabilir? kötü bir şeyin habercisi mi?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, nötrofil % artışı pek çok sebebe bağlı olabilir. en sık görülen sebep ise enfeksiyonlardır. öncelikle enfeksiyon olasılığı yönünden iyi muayene ve gerekirse tahlil yapılmalı. hemen, ilk planda, kötü bir şey habercisi olarak bakmak gereksiz bir telaş olacaktır. geçmiş olsun.



.
x