Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    Başçı Sağlık Hz
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Yardım lütfen

    Hocam anneme verilen tahlillerin sonucu bu durumunu bana yorumlarsanız çok sevinirim bilateral mamografi ve meme usg incelenmesi her iki memenin kraniokaudal ve mediolateral oblik grafileri eldeolunmuştur. her iki meme skleroze meme paternine sahiptir. (parankim paterni tip...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih GÖRGÜLÜ

    Prof. Dr. Semih GÖRGÜLÜ

    Merhaba, annenizin mamografi ve ultrason sonuçlarına göre sol memede yaklaşık 4,5 cm çaplı bir kitle mevcut. radyolojik özelliklerine göre bu kitlenin kötü huylu olma riski yüksek. bu aşamada öncelikle kitleden kalın iğneyle biyopsi yapmak ve sonucuna göre ne tür bir tedavi yapılacağına karar vermek... Cevabı gör

  • Riskli gebelik

    Hocam ben 14 haftalık hamileyim.riskli bi gebeliğim var.bebeğimin sıvısı az.kan tahlilim yapıldı.enfeksiyon riski var mi?yorumlarsanız çok sevinirim.sonuçlarım şöyle:aptt 28.9 inr 0.85 koagülometre 10.3 wbc 16.27 neu% 82.7 mo# 0.99 ly% 10.3 baso# 0.08 neu# 13.46 mo% 6.1 ly#...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Bülent ÇAKMAK

    Doç. Dr. Bülent ÇAKMAK

    Merhaba, tetkikte enfeksiyon bulgusu var. detaylı bir muayene olmanızda ve durum hakkında ayrıntılı bilgi alış verişi yapmakta yarar var. en kısa zamanda bu sonucları doktorunuz ile paylaşın. sağlıklı günler

  • Sağ ventriküler hipertofisi

    Hocam kardeşim 15 yaşında erkek. 1 aydır solda şiddetli göğüs ağrısı ve çarpıntısı vardi .kan tahlili ve ekg yapıldı .kan sonucu hemoliz: normal ck-mb:15 troponin i :0,01 ekg sonuç:anormal ekg sağ ventriküler hipertofisi (belirgin r v1 kanali , geç geçiş rad,rae,sss) hocam bu ekg sonucunun anlami n...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat TURFAN

    Doç. Dr. Murat TURFAN

    Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. ekg cihazlarının yaptığı yorumları dikkate almıyoruz, güvenilir olmadığı için. sonucunuzu bir kardiyolog görerek değerlendirmeli

  • Semen analiz raporu

    Hocam idrar tahlilimi yorumlar mısınız. gulukoz negatif protein negatif bilurubin negatif urobilinojen normal ph5.5 hemoglobin negatif keton negatif nitrit negatif lökosit estaraz negatif berraklık berrak dansite 1.020 renk acık sarı lökosit 1

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Normal değerler, problem yok

  • Idrar kültürü

    Merhaba hocam, benim 8 yaşında kızımda idrar yaparken yanma ve hafif karın ağrısı ile doktora gittik. yapıla idrar tahlilinde ürobilinojen normal, bilirubin, keton, hemoglobin, protein, nitrit ve glukoz negatif, lökosit +++ dansite 1025 ph 6,5. her sahada bol lokösit, 4-5 eritrosit ve bol bakteri çı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Y. Tarkan SOYGÜR

    Prof. Dr. Y. Tarkan SOYGÜR

    Merhaba tahlil sonucuna göre enfeksiyon var görünüyor. bu durum kültürde çıkan sonuca göre uygun antibiyotiği seçip başlamak ve en az 7 gün süre ile kullanmak gerekir. antibiyotik bitikten 3 gün sonra da tekrar kontrol tahlil ve kültürü görmek gerekir.

  • Üst seviye bağışıklık sistemi testleri

    Merhaba hocam, sağ ve sol boynumda var olan lenf nodları nedeniyle muayene olduğum hekim, çok sayıda tahlil ve çekimle birlikte benden aşağıdaki ileri derece bağışıklık sistemi testlerini istediğini söyledi. lenfoma dahil çeşitli lenf hastalıklarını araştırdığını, önlem olsun diye bu testleri de...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın canan sandal, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. fizik muayene bulguları, hemogram, biyokimyasal testler, görüntülü incelemeler ve diğer testlerinize gereksinim duyulmuş. bu nedenle ayrıntıları bilmeksizin yapılacak yorumlar yanılmalara neden olabilir. özetle, sonuçları doktorunuzl... Cevabı gör

  • Trioid tahlil sonucu

    Hocam iyi gunler yakınımın tahlil sonucuna tavsiyelerinizi ve yorumunuzu yazarsaniz cok sevinirim tesekkur ederim. tani: maling sitolojik bulgular, papiler trioid karsinomu ile uyumlu ; sol lob alt, iias (bethesda sistem)

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Fatih TUNCA

    Prof. Dr. Fatih TUNCA

    Papiller tiroid kanseri denmiş hastanın ameliuat olması lazım biran önce doktorunuza başvurun saygılar

  • Demir eksikliği mi?

    Merhaba. yetişkin bir bayanım. hemogram sonucunda en ufak bir sapma yok hiç koyu renk işaretlenmemiş fakat biyokimya sonucunda bazı değerlerde ufak sapmalar var, kafama takıldı. yorumlarsanız sevinirim. hb: 13.1 htc:39.8 ldh:181 kolesterol:202 hdl kolesterol: 52 trigliserid:97 ldl kolesterol: 130.6...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Hemoglobin ve ferritin normal olduğu için demir düşüklüğü önemli değil. enfeksiyonunuz devam ediyor ise tekrar muayene olabilirsiniz. kolesterol hafif yüksek. diyet yeterli olur

  • Demir eksikliği mi?

    Merhaba. yetişkin bir bayanım. hemogram sonucunda en ufak bir sapma yok fakat biyokimya sonucunda bazı değerlerde ufak sapmalar var, kafama takıldı. yorumlarsanız sevinirim. hb: 13.1 htc:39.8 ldh:181 kolesterol:202 hdl kolesterol: 52 trigliserid:97 ldl kolesterol: 130.6 fe: 25 (en çok bu kafama takı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akif TURNA

    Prof. Dr. Akif TURNA

    Sorunuz ile ilgili size yanıt verilebilmesi için lütfen tetkikleriniz ile birlikte bir iç hastalıkları polikliniğine başvurunuz. uzmanlık alanım, göğüs cerrahisi olup, belirttiğiniz konuda size bilgi vermem mümkün değildir. sağlıklı günler dileklerimle.

  • Hsv 1 ve hsv 2

    Genital bölgemde ağızda çıkan aftlar gibi aftlar çıktı ağrılı bir dönem geçirdim yaklaşık 1.5 hafta sürdü sonrasında lezyonlar tam geçmemişken tahlil yapıldı bu dönemde biteral ve cipro kullandım sonucumu yorumlar mısınız

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sema KARAOĞLU

    Uzm. Dr. Sema KARAOĞLU

    Sare hanım, öncelikle geçmiş olsun. sizinki pek soru niteliğinde bir durum değil. sizin güzel bir muayene olmanız gerekir. muayene etmeden karşılıklı konuşmadan, benim buradan vereceğim cevaplar çok yanıltıcı olabilir. arzu ettiğiniz bir dermatoloğa muayene olmanızı tavsiye ederim. tekrar geçmiş o... Cevabı gör

  • Lenf bezleri hemogram

    Kadri bey merhaba.24 yaşındayım. tiroid kontrolüm için çekilen usg sonucum:tiroid bezi boyutları ve konturları normaldir. bez parankim ekojenitesi azalmış,heterojen ve pseudonodüler görünümdedir. tiroidit açısından laboratuvar korelasyonu önerilir. kistik ya da nodül saptanmadı. bilateral servikal v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, lenf bezi büyümelerinde uzaktan teşhis imkansızdır. mutlaka tüm vücut ayrıntılı muayene ve hastaya çok sayıda sorular sormayı gerekli kılar. önceki test sonuçlarınız şimdiki duruma ışık tutmaz. bir hematolog görmeli. geçmiş olsun.

  • Boyun fıtığı

    İyi günler sayın hocam size boynumda ve omuzda meydana gelen yanmalı ağrılarımla ilgili şikayetim sonucu çekilen mr sonucunu göstermek istiyorum durumum nedir hocam yorumlar mısınız. servikal mrg bulgular : servikal lordoz düzleşmiştir. servikal intervertebral disk sinyal intesiteleri dejenerasyona...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Wahit bey, efendim, bence sadece mr sonucunu okuyarak size görüş belirten insanlardan bucak bucak kaçın... sonuçta insan sağlığı söz konusu ise, özellikle de kanlı işlemler söz konusu olacaksa; hastaya esaslı bir zaman ayırıp detaylı şekilde muayene etmeden, sadece mr raporu okuyup veya fimlere üstü... Cevabı gör

  • Tiroid kanseri tahlilleri

    Hocam merhaba. kardeşim 3 ay arayla 3 kez total tridektomi (papiller) ameliyatı oldu. haziran ayında da atom tedavisi aldı. bugün alınan sonuçlarımızı yorumlar mısınız? serbest t3 3,27 (3,99-6,71) serbest t4 4,47 (7-15,96) tsh 233.68 (0,38-5,33) tiroglobulin 10,38 (1,15-50,03) ayrıca ı-131 5 mg ile...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın alper koç, kardeşinize acil şifalar diliyorum. anladığım kadarıyla yüksek doz radyoiyot sonrası 5mci i-131 tüm vücut tarama sintigrafisi yapılmış ve normal bulunduğunu söylüyorsunuz. kan tahlillerinde tg değeri beklenen ve hedeflenen değerin üzeinde olduğu için tedavi planını çizmek için iyi b... Cevabı gör

  • Bel fıtığı

    Hocam merhabalar annemin mr sonucu yorumlarsanız çok sevinirim bulgular: lomber lodozda düzlesme ve hafif sakrum transversum görünümü izlendi. s1 vertebra transizyonel özellik göstermekte olup s1-s2 arasinda hareketli eklem görüldü. l3-4, l4-5 ve l5-s1 disklerinde dejenerasyona bagli si...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Hülya hanım, efendim, bence sadece mr sonucunu okuyarak size görüş belirten insanlardan bucak bucak kaçın... sonuçta insan sağlığı söz konusu ise, özellikle de kanlı işlemler söz konusu olacaksa; hastaya esaslı bir zaman ayırıp detaylı şekilde muayene etmeden, sadece mr raporu okuyup veya fimlere üs... Cevabı gör

  • Saç dökülmesi tahlil

    Saçımda aşırı kaşıntı var.%1 climbazol ve zinc pyrithione içeren şampuan kullanıyorumkepek vardı gözle görülür düzeyde azaldı ama kaşıntı devam ediyor.saç dökülmesi içinde troid testleri yaptırdım.çinko yüksek çıktı t.testosteron 946 (min142/max923 arası) kortizol 9,08 adrenokortikotropik hormon (ac...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Aida BERENJIAN

    Uzm. Dr. Aida BERENJIAN

    Merhabalar,saç dökülme probleminiz tahlilere göre ferritin eksikliğinden kaynaklanıyo mutlaka günde 1-2 demir hapı kullanın,bunun dışında birde genetik dökülme sebebi olabilir.bunu net bi şekilde söyleyebilmem için saçlı derinizi muayene etmem lazım.sevgiler

.
x