YH
Soru Sahibi
11 Aralık 2017 20:44

St depresyonu

önemli st depresyonu Hocam yaşım 35 bayanım.panik atak ve anksiyetem var 15 yıldır hep gittiğim acillerde ve kardiyoglarda 155 lere varan dönüş tasikardisi hariç bisey çıkması hep psikolojik önemsiz dendi.panik ilaçları kullanıyorum evet fakat 5 yıl önce yine acile gittiğimde ekg de hafif st depresyonu cıkmış bunu kardiyologa gösterdiğimde bisey yok bunda carpintidan dedi ama içine kurt düştü.baska doktora gittim eforlu ekg istedi yaptım ondada hafif st depresyonu cıktı.ilacli ve eforlu kalp sintigrafisi istedi onada gittim temiz çıktı.ama sonucu başka doktora gidip gösterdim korkudan oda sevin çünkü kalbinde birşey yok dedi.ama neden ara ara st çökmesi var hafif dediğimde carpintidan yada yapısal diyip geçiyorlar.iste 5 yıl sonra bugün 3 ay önce yani göğsümun ortasına giren hafif baskı gibi gıcık hissi için gittim eforlu ekg yaptırdım birde holter takıldı temiz çıktı.ama 1 ay geçmedi göğsümun ortasında dklarca yada saatlerce süren bazen hergun olan bir sıkışma hissi başladı anlamadim koktum çok başka belirti yok ama.o sıkışma anlarında acile koştum ekg normal eko normal kalp enzimleri normal hep.devam edince yine kardiyologa gittim tekrar efor istiyorum dedim gogsum sıkışıyor dedim 1 ay önce baktık dedi tekrar gerek yokmuş.ama dedim o zaman böyle sıkışmıyordu garip baskı gibiydi dedim farketmez olsa bu kadar şeyde çıkardı dedi.ve ısrar ettim anjiyo oldum oda temiz.icim rahatladı o an ama bu göğüs ortası sıkışmalar ara ara devam ediyor.gastrolojiye gittim mide kapağı gevşekliği ve gastrit cıktı birde..benim size sorum şu ; benim 5 yıl önceki holter ve eforda çikan hafif st depresyonu kalp damarlarimla kalo hastalığıyla alakalı olsaydı hemen üstüne eforlu kalp perfüzyon sintigrafi yaptırdım onda çıkarmaydı?? VE yine acaba kalp yada damarlarda O St lerle ilgili bi sorun olsa yada kalbimdeki ortadaki sıkışma kalpten olsa anjiyoda cikarmi acaba ? korkuyorum panigim birde..cevap verirseniz çok sevinirim hocam

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)

Bu konuda son noktayı anjiyo koyar. Anjiyo da bişey yoksa yoktur. St çokmeleri anjiyo temizse hiç bir anlam ifade etmez.

12 Aralık 2017 21:41
YH
Soru Sahibi

Öncelikle cevapladığınız için sorumu çok teşekkür ederim hocam.ama kafama takılan üzüldüğüm nokta şu netten okuyoruz sağlıklı kalp damarlarında hicbir sebeple st depresyonu olmaz yazıyor.hani madem benim kalbim ve kalp damarlarım sağlam ise acaba eforlu ekg ve ritim halterde gece görülen o minimal st çokmelerinin kalp damarları oksijen sorunuyla alakası olmayan zararsız sebepleride varmıdır acaba ? inanin kac gundur düşünmekten uyuyamiyorum bunu

12 Aralık 2017 22:01

Sağlıklı kalpte de st depresyonu olabilir. Bu kafaya takılacak bir durum değildir.

12 Aralık 2017 22:00
YH
Soru Sahibi

Anliyorum..peki hocam sağlıklı kalbimde böyle st çıkması kalbimde anjinamı var demek oluyor acaba ?? Yada riskim var mı?? Yanı yaptırmam gereken testler birşeyler varmı acaba önereceğiniz?? Birde son olarak acaba kararsız anjina denilen durumlar anjiyo olduğumda çıkarmiydi hocam acaba yoksa başka yaptırmam gereken birşey varmı acaba ?? Önceki yıllarda alkol alıp dans ettiğim yorulduğum zamanlarda çarpıntım ve göğsümde hafif baskı oluyordu dinlemiyordum biraz devam ediyordum.bu durumla bi alakasi olabilirmi bu durumun hocam ?? Yoksa dans gibi aktivitelerde tasikardi olmasi nefes nefese kalmak Goguste hafif baski olmasi dinlenmek istemek normal birseymi acaba ??Şimdiden bilgileriniz cevaplariniz için çok teşekkür ederim..

13 Aralık 2017 14:35

Fiziksel aktivite sırasında nefes darlığı veya diğer şikayetler normaldir. St depresyonu bazen yapisaldir, yani dogustandir. Sizin normalinoz böyle. Bu durum patolojik degildir ve kararsız angina ile bir alakası yoktur.

14 Aralık 2017 07:54
YH
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim Hocam değerli bilgileriniz için.. mutlu aksamlar

14 Aralık 2017 19:29

Rica ederim. Geçmiş olsun

15 Aralık 2017 07:17
Uzm. Dr. Murat Şener
Uzm. Dr. Murat Şener Kardiyoloji

Yazar toplam 1327 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
kalp in hizli atmasi Uzm. Dr. Murat Şener
Ek atim ekstrasistol Uzm. Dr. Murat Şener
Aort bikuspit Uzm. Dr. Murat Şener
Kalpkrizimi Uzm. Dr. Murat Şener
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Ali Manav
Uzm. Dr. Ali Manav Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube