Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Beyin mr sonucu

    Hocam merhaba 79 yaşında annem için beyin mr çektirdik sonucu; önemli bir durum var mı bu sonucu aldığımda dr dan 20 gün sonrasına randevu alabildim. rica etsem yorumlarmısınız. teşekkürler bulbus, mezensefalon serebello vermiyan yapılar sınırlarda izlendi. sistemler genişlikleri doğaldır. her...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Özge KİREMİTÇİ ÖZER

    Uzm. Dr. Özge KİREMİTÇİ ÖZER

    Merhaba. raporda yeni gelişmiş damar tıkanıklığı, kanama, kitle lezyon izlenmemiş. ancak raporda belirtilen diğer bulguların mr görüntüleri ile birlikte hastanın şikayetine ve muayene bulgularına göre değerlendirilmesi gerekir. geçmiş olsun.

  • Tüberküloz şüphesi

    Hocam merhaba benim 18 yalık kızım ayağı burkuldu daha sonra ayak bileğinde kitle oluştu bu kitle biyopsi sonucunda iltihap olduğu gözlendi. daha sonra tüberküloz şüphesi üzerine hastaneye yatırıldı ppd tesi yapıldı 18mm çıkması normal mi bgc aşısı yapılmış bu tüberküloz için kesin bir sonuç olabili...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Levent KART

    Prof. Dr. Levent KART

    Ppd tüberküloz hastalığını göstermez bcg aşısına bağlı olabilir geçmiş olsun

  • Böbrek ağrıları

    Merhaba hocam; eşimin böbreklerinde çok ağrı oluyor. idrar testi ve ultrason çektirdik. bir dönem bel fıtığı teşhisi de konulmuştu. fakat şuan bel ile ilgili bir sıkıntısı yok. genellikle geceleri böbrekleri çok ağrıyor. taş olduğundan şüphelendiğimiz için bol bol su içiyordu. fakat su içince san...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Sağ böbrekte şişlik oluşmuş. bu böbrek çıkış kanalında bir taş veya darlık olabileceğini düşündürür. öncelikle tomografi ile görülmeli ve ona göre tedavi başlanmalıdır. saygılarımla

  • Insulin direnci

    Oncelikle gunaydin hocam 2 gün önce bazı tahliller yaptırdım içlerinden bazıları kafama takıldı insülün (açlik) yazıyor insülin direnci için bakıldı sonuçta 8.1 çıktı sizden ricam sonucu bana yorumlarmisiniz şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Yorumlanacak bir şey yok ki. normal çıkmış değer olarak. insülin direnci yok.

  • Hemoglabin düşüklüğü

    Hocam merhaba, annemin yaklaşık 2 aydır hgb,hct,rbc değerleri çok düşük. (hgb ortalama : 5,1-7,8 arası seyrediyor) diğer tüm değerleri normal. ortalama 4 günde bir kan nakline ihtiyaç duyuyor.aldığı 2 ünite kan maalesef 1 haftayı tamamlamıyor. kolonoskopi,endoskopi,karın-akciğer tomografisi gibi bi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın seda güngör, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. bu kadar sık eritrosit ( alyuvar ) transfüzyonuna önemli durumlarda başvurulur. bana mcv, nötrofil ve trombosit ( platelet ) sonuçlarını bildirirseniz daha sağlıklı bir yorumda bulunabilirim. saygı ve sevgilerimle.

  • Hamilelik öncesi tsh

    Sinan bey merhaba, hamile kalmayı düşündüğüm için doktorum tsh değerlerimi ölçtürmemi istedi. ilk yaptırdığım ölçümde tsh değeri 4.71 idi. tedaviye başlamak için endokrin uzmanına muayene oldum ve hastanede yapılan tetkiklerde tsh değerim 2,4 çıktı dolayısıyla dr ilaç tedavisine başlamadı sadece iy...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Tiroid antikorları negatif ve usg normal olduğu için 2.7 değerine ilaç başlamaya bence de gerek yok. gebelik olursa hemen tsh bakılır ve gerekirse o zaman başlanır. iyot kullanın zaten muhtemelen tsh 2.5 altına düşer.

  • Ilıak damarı

    Hocam biliyorum kalp damar bölümünün doktorusunuz ama damar cerrahisinden bir doktor bulamadım soracak benim sol bacağımda ilıak damarında kasık bölgesindeki damar şişkin sağa göre ve hafif dokununca ağrıyor bazı günler ayağımda soğuk oluyor şu aralar arttı acaba damar sertliğimi mi var yada tıkanık...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Özgür ÇOKÜNLÜ

    Op. Dr. Özgür ÇOKÜNLÜ

    Söz konusu yakınmanızın nedeni hastayı görmeden,muayene etmeden söylenemez.kalp ve damar cerrahı demek aynı zamanda damar cerrahisi uzmanı da demektir.bir kalp damar cerrahına başvurunuz.

  • Genelev hiv riski

    Hocam devlet kontrolünde genelevde ilişkim oldu korunmasız oradakiler düzenli kontrol ediliyor ancak benim de aklıma şüphe düştü 42. gün elisa testi yaptırdım sonucum negatif geldi. sizce konuyu kapatayım mı? yoksa bu tür yerlerde hiv virüsü görülür mü?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Bir çok kişiyle temas halinde oldukları için yine de temkinli olmak lazım. madem korunmamışsınız ve 42. günde bir test yaptırmışsınız bari 90. günde de anti-hiv testi yaptırarak işlemi tamamlayın.

  • Elisa karmaşası 7.hafta

    Merhabalar hocam. bir sorum olacaktı 7. hafta yapılan elisa testi nin hiçbir önemi yok mudur? illa ki en aşağı 90. gün mü beklemek gerekir. yani 7. hafta alınan sonucun değişme ihtimali 90. günde fazla mıdır. dünya sağlık örgütü 7. hafta önerirken sağlık bakanlığı 90. gün öneriyor bu öneriye göre mı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    7. hafta virüs antijenini yakalayabilir. ama antikorları gösteremez. antijen çok az sayıda olduğunda test atlayabilir. ama vücut az sayıdaki antijenlere karşı da antikor oluşturmaya başlar. antikorların saptanması da bulaşmayı gösterir. antikorlar en iyi 90. günden sonra belirlenir.

  • Varikosell

    Hocam bacak ağrısı için doktora gittim lomber mr sonucunda diskopati ve fokal plak kompresyonu tespit edildi.kasıklarda ve bacakta ağrıyı yapan bu bel fıtığımı yoksa varikoselmidir saygılar iyi çalışmalar hocam

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Bel fıtığı olabilir. doktorunuzla görüşün.

  • Deri soyulması ve hiv

    Peki hocam 48. gün elisa negatif geldi sonuçum 90. günde de %99 negatif diyebilir miyiz? henüz sonucumu alamadım 90. gün

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    % 99 negatif olacak diyebiliriz.

  • Tubuler adenom

    Hocam saygılar sunuyorum.benim size sormak istediğim soru annem in kolonoskopi patoloji raporu ;tubuler adenom yazıyor.annem aynı zamanda meme ca genel cerrahi doktoru kolonoskopi patoloji raporundan sonra 4 ay sonra için tekrar kolonoskopi önerdi normalde yılda bir yapılıyordu. burada poliplerin h...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; kolonoskopi raporuna bakıp tam alınmış mı, alınmamamış mı bize fikir verir. bunu kolonoskopi yapan dr da belirtebilir. patoloji sonucu ise şu an cerrahi müdahale gerektirecek özellikte olmayabilir.

  • Azf a saptanmıştır

    Hocam kromozom analizi sonuçları geldi analiz edilen bant sayısı =450-550 incelenen metafaz sayısı =20 sonuç= 46. xyps+(satellitli y) rapor bu şekilde durum ne acaba hocam beni aydınlatırsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Kromozom testiniz normal

  • Varikosel olmalimiyim

    Meraba hocam solda varikosel var 4mm boyutunda grade 2. valvasa manevrasi sonrasi belirgin reflu akim izlenmistir. diyor. sperm degerlerim de 30 milyon toplam. hareketi de iyi dir.morfoloji ise yuzde 3 tur. yani sperm degerimde doktor binsorun olmadini soyledi. ameliyata da gerek yok dedi ama simdi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Baran bey merhaba. varikosel, sperm kalitesi bozulduğunda, varikoselin olduğu tarafta testis boyutları küçülüyor ise ve ilaç tedavisi ile düzelmeyen testis ağrısına neden oluyor ise ameliyat gerektirir. sizin semen analiz sonucunuzfa sperm morfolojisi normalin altında. ancak tek bir semen analiz so... Cevabı gör

  • Omurilik yaralanması

    Hocam mr eşim 2015 de iş kazası geç omurilikde t11 t12 l1 l2 l3 kırıldı fizikle yürüdü ama vc hissi yok sinirlerde kesi oldu şi mdi yeni emr çekindi sonuç l 1verteb korpus azalmış ödem ile uyumlu sinyal mevcut verteprada heterojen görünüm l 1 vertebra seviy spinal kanal posterior orta hattakistik s...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Hasan Özgür ÖZDEMİR

    Doç. Dr. Hasan Özgür ÖZDEMİR

    Geçmiş olsun öncelikle omurilikteki ödemi veya ezilmenin durumunu görmem için mr cd lerini molla yusuf mahallesi, 1425. sk. no:9, 07070 bahtılı köyü köyü/konyaaltı/antalya telefon: (0242) 226 03 03 adresine gönderebilirsen değerlendirip size dönüş yaparım saygılar http://drozgurozdemir.com/

.
x