Sonuç bilgisi

Diğer Hasta Soruları

  • Fmf hastalığı

    Merhaba, 18 yaşındayım 4 yıldır diz eklemlerimde ara ara yanma ve kızarma oluyordu bir sürü doktora gittim hiçbir tanı konulamadı son 1 senedir kızarıklıklar sürekli olmaya başladı ve buna ağrı da eklendi hızlı veya uzun mesafe yürüdüğümde, biraz fazla ayakta durduğumda ağrılarım ve kızarmalar aşırı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Eklem ağrıları ile birlikte kızarıklığın olması, bu yakınmaların iki üç gün içerisinde olup tekrar kaybolması otoinflamatuar ya da palindromik romatizma dediğimiz bulguları düşündürüyor. fmf de bunlardan biri. bazen karın ağrısı da olmadn görülebiliyor. tanı bence de kesin değil ama doktorunuzun yap... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hocam merhaba yapılan gen testimde m680i(g>c) için heterozigot mutant olduğu saptanmıştır. cıktı ve en sin başka bir şey için kan testi yaptırdım kreatin kinaz ck 230 çıktı sizce durum nedir ne yapmalıydım teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Bu ikisi de herhangi bir hastalık konusunda beni yönlendirmiyor. testler ne için yapıldı? fmf aramak için mi? kas iltihabı ve kas ağrısı değerlendirmek için mi?

  • Ailevi akdeniz ateşi hastasiyim tedavi yöntemleri

    Merhabalar hocam ailevi akdeniş ateşi hastasıyım 22 yaşında erkeğim ömür boyu kolşisin tedavisi verdiler ve bende psikolojik olarak kötü durumdayım ömür boyu bir ilaca bağlı kalmak ve her gün kullanmam gerekiyormuş. şimdi hocam aylık yıllık bir ilacı veya kolşisin günde 1 adet kullansam yeterlimi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Ailevi akdeniz ateşi için ömür boyu kolşisin kullanman gerekir. günde bir tane de muhtemelen yetmez ve en zından iki tane kullanman yararlı olur. bebek açısından herhangi bir sorun teşkil etmez.



  • Serum amyloid a

    Hocam çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Geçmiş olsun

  • Titreme halsizlik

    Hocam iyi günler dilerim.4 gün önce aniden bütün vücutta kas ağrıları ve üşüme titreme gibi bir haller oldu gece yatarken , bir süre sonra fenalık hissi geldi ve istifra ettim akabinde ishalde oldum.bende panik atakda mevcut kafaya cok yakıyorum hastalıkları.ertesi günü ishal geçti baş ağrısı ve yoğ...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Bence yakınmalarınız sadece kaygı ile ilişkili, ben bir hastalığınız olduğunu sanmıyorum, bence bir psikolog ya da psikiyatri uzmanından yardım alın. panik ataklarınızın da bu konuyla ilişkisi var gibi

  • Çocuğumun sonuçlarını değerlendirirmisiniz

    15 yaşındaki kızımın mutasyon analiz raporunda: "10. ekzonunda m694v mutasyonu heterozigot olarak bulunmuşur. 2. ekzonda e148q mutasyonu saptanmamıştır." yazıyor. kızımın aralıklı halsizlik, karın ağrısı, mide bulantısı ve 38' lere çıkabilen ateşi oluyor. fmf'den şüphe duyulduğu için bu tahlil yapıl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Mutasyon analizini klinik bulgularla birlikte degerlendirmek gerekli kiziniz fmf olabilir



  • Serum amyloid a

    Merhaba doktor bey, eşim fmf hastası ve hemen hemen haftada 1 atak geçirmeye başladı. kanda serum amyloid a protein bakıldı ve sonuç 33.1 çıktı. doktor yüksek çıktığını söyledi. 33.1 riskli bir değer midir ve eğer yüksekse bu ne demek? yardımcı olursanız çok memnun olacağım. şimdiden teşekkür edi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Serum amiloid a değerine bakarak herhangi bir risk analizi yapamazsınız. onun yüksek olması sadece iltihap belirtisidir ve fmfte sık görülen bir durumdur. burada önemli olan karın ağrılarının sürmesi. kolşisin dozu yetersiz geliyorsa veya etkisiz ise kolşisin dozu veya cinsini değiştirmek, eğer kont... Cevabı gör

  • Fmf mi yoksa taşıyıcı mı🤔

    Merhabalar hocam ben bir hastanede hemşire olarak çalışmaktayım .yeğenim 4,5 yaşında , 2-3 haftadan da az bi süre zarfında 38,5 u gören periyodik ateşleri oluyor aynı zamanda karın agrısı bulantı iştahsızlık şikayetleri de var, doktora her götürdüğümüzde boğaz enfeksiyonu diye antibiyotik veriliy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın dilek sargın yeğeniniz de m694v heterozigot mutasyon olduğuna göre taşıyıcı olarak gözüküyor. ateşleri periyodik olarak devam ediyor ise, periyodik ateş sendromlari nin diğer genetik testlerine de bakılması uygun olur. merkezimizi arayarak ayrıntılı görüşebiliriz.iyi günler

  • Kolşisin yan etkileri

    Merhaba hocam ben ailevi akdeniz ateşi hastasıyım düzenli oldak kolsisin kullanıyorum. hayattan bıktırmış bir yorgunluk, istahsızlık tansiyon değerlerimde düşüklük (9,5) mide bulantısı cildimde sararma ve ciddi unutkanlık şikayetlerim var kolsisinim yan etkilerinde sarılık mide bulantısı halsizlik d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Öncelikli olarak hekimine bir görünün. kolşisin bazen kansızlık ve karaciğer enzimlerinde yükseklik yapabilir ama testleri sizi gördükten sonra hekiminiz istesin



  • Akdeniz ateşi

    Merhaba mehmet bey , ben 20 yaşımdayım ilk atağımı hatırladığım kadarıyla 10 yaşlarımda yaşadım ama tabi bu yaşıma dek bilmiyordum , yaşım arttıkça ya da herhangi fiziksel , psikolojik tarzda hoş olmayan durumlarla karşılaşınca sürekli olarak atak sıklıklarım arttı. doktora yeni göründüm ve henüz te...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet SAYARLIOĞLU

    Prof. Dr. Mehmet SAYARLIOĞLU

    Ayşe hanım selamlar. öncelikle tanınızın net olarak konmasında fayda var. fmf ataklarının önemli bir kısmı hastaların kullandığı ilaç ile kontrol altına alınabilmektedir (kolşisin). kolşisine cevap vermeyen az bir grup hastada ise kullanılabilecek ek tedaviler vardır. fmf ataklarının düzenli kontrol... Cevabı gör

  • Ailevi akdeniz ateşi

    Merhaba ben fmf hastasiyim ilçe de öğretmenlik yapıyorum. gunde uc kez colshum dispert kullanmama rağmen kis aylarinda atak gecirmeye devam ediyorum. çalıştığım ilçede romatoloji yok ama il merkezinde var. il merkezine tayin istemek için sağlık kurulu raporu alabilir miyim?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Erdal BODAKÇİ

    Uzm. Dr. Erdal BODAKÇİ

    Bununla alakalı bir yönetmelik yok. fmf hastalığı için ise aynı ilde olması yeterlidir. çünkü atağınız olduğunda bile acile gidiyorsunuz orda romatolog olması gerekmemekte. geçmiş olsun

  • Fmf dalak lenf

    Hocam dalak büyüklüğüne ek boyu usg yapıldı büyüğü sağ level 2'de 26*10 mm kalın kortesksli hiler kanlanan yağlı hilusu seçilen öncelikle reaktif lenf nodu izlenmiştir. dalak boyutu 104 mm ölçülmüştür. dna analiz sonucu r202q/ m680i (g>c) compound heterozigot kan değerleri plt 681(202-403), mch 23,6...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Bir cocuk romatoloji merkezine basvurmaniz gerekiyor



  • Romatoloji

    Merhabalar benim 8 yaşındaki yeğenimin ayak bileğinde 1.5 aydır süren şişlik ve ağrı şikayetleri var. kan sonuçlarında anti hbs (makro) 21.26 pozitif miu/ml 0 - 9.99 anti cmv igg 205.700 pozitif au/ml 0 - 5.99 *eos 0.7 10^3/ul 0.02 - 0.5 *eos% 8.1 % 0.5 - 5 *mcv 78.9 fl 80 - 100 aso(türbidimetrik) 3...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Çocukluk cagı romatizmadı olabilir bir çocuk romatologuna basvurun lütfen

  • Romatoloji

    Merhabalar benim 8 yaşındaki yeğenimin ayak bileğinde 1.5 aydır süren şişlik ve ağrı şikayetleri var. kan sonuçlarında anti hbs (makro) 21.26 pozitif miu/ml 0 - 9.99 anti cmv igg 205.700 pozitif au/ml 0 - 5.99 *eos 0.7 10^3/ul 0.02 - 0.5 *eos% 8.1 % 0.5 - 5 *mcv 78.9 fl 80 - 100 aso(türbidimetrik) 3...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Merhaba, ben erişkin romatoloji uzmanıyım, çocuklar benim uzmanlık alanımla ilişkili değil, bir çocuk romatologu ile temas etmenizi öneririm

  • Kilo almiyor

    Hocam bebeğim 6 aylık son üç ayda hiç kilo almadı 3 340 grm doğdu en son ise 6 640 grm geldi şimdi ise zayıf diyorlar acaba neden kilo almıyor

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sibel KILIÇASLAN

    Uzm. Dr. Sibel KILIÇASLAN

    Kan değerlerini ölçtürün,idrar tahlili be böbrek ultrasonu çektirin,yapısal birşey olmasın,sonra iyi bir doktordan beslenme listesi alırsınız.






.
x