Prolaktin hormonu yuksekligi

  • Öncelikle merhabalar. 21yaşındayım bekarım. Adet düzensizliğim var. Polikistik over tanısı konuldu sol yumurtalığımda küçük küçük kistik yapılar varmış sağ yumurtalığımda ise 44mm boyunda bir kist varmış ve adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım. sonuçlarım; Serbest T3 (FT3) 2.93 pmol/l 2,6-5,4 Serbest tiroksin (FT4) 0.93 ng/ml 0,7-1,56 TSH 4,92 ulU/ml 0,25-5,0 DHEA-SO4(Dehidroepiandrosteron sülfat) 503,6 0-407 Estradiol (E2) 52,1 pg/mL 12,5-166,0 FSH(Folikül Stimülan Hormon) 3,5 mlU/mL 3,5-12,5 LH(Luteinizan Hormon) 4,6 mlU/mL 2,4-12,6 Prolaktin 47,5 ng/mL 4,8- 23,3 Testesteron Serbest 2,09 pg/mL 0,29-3,18 Kendi doktorum prolaktini düşürmek için dostinex adlı ilacı verdi. 9 ay boyunca kullandım düzene girdi. İlacı bırakalı bir ay oluyor ve hastalığım 15 gün gecikti. Buarada kist tedavisi yapılmıyor şuan kistler büyür mü? Prolaktinin ve Dhea-so4 ün bu kadar yüksek olması neden ve ayrıca nette kısırlık yapacağı yazıyor ne kadar doğru lütfen bilgi verirmisiniz.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Yanlış tedavi ve yanlış tanı.. ne polikistik overiniz var ne de dostineks gerektiren bir prolaktin yüksekliğiniz... tek sorun tiroid bezinizini yavaş çalışması. prolaktini yüksek yapan da bu, adet düzensizliğini yapan da..aç karnına kanda tekrar serbest t3, t4, tsh, prolaktin ve anti tpo baktırınız. ayrıca tiroid ultrasonu yaptırarak bana bildiriniz. muhtemelen hashimoto tiroiditi çıkacak. önemli değil, çok yaygın ve tedavisi kolay..

Diğer Hasta Soruları

  • Prolaktin değeri yüksekliği

    Merhaba doktor bey. gebelik planladığımız için temmuz ayında doktor kontrolüne gittim. hormon değerlerime bakıldı. prolaktinim tok karnın akşam saatlerinde 47 çıktı, ertesi gün için ise aç karnına gittiğimde 36 çıktı. tsh değerim isr 2463 yazıyor.bu değerler gebe kalmamı etkiler mi ? 2 aydır gebe ka...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer DOĞAN

    Doç. Dr. Muammer DOĞAN

    Tsh değerini tekrar doğru yazar mısınız? tiroid problemleri de prolaktin değerini yükseltir. www.muammerdogan.com

  • Proklatin değer yüksekliği

    Merhaba. 2 yıllık evliyim. yaşım 30. 55 kiloyum. her ay adet oluyorum ama zaman zaman düzensizlik oluyor. bebek düşünüyoruz. endokein bölümünde bir kaç test yapıldı proklatin değerim 31 çıktı. deah so4 diye bir test daha yapıldı ama normal değerin 6-7 kadar yüksek çıktı. amh testi yapıldı 4.2 civarı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Emel Özalp Öktem

    Op. Dr. Emel Özalp Öktem

    Merhaba elif hanım, prolaktin değerleriniz ciddi sorun oluşturacak düzeyde değil. muhtemelen dostinexle normale dönmüştür. gebelik konusunda etkili olan tek faktör bu değil, diğer hormonlarınız ve ultrasonografi ile sizi daha doğru yönlendirebilirim. saygılarımla

  • Fsh yüksekliği

    Merhabalar, ben adet kanamamda azalma sikayetiyle adetimin 3.gunu doktora gittim. 23 yasindayim ve hormon sonuclarim asagidaki gibi; tsh 3.96 fsh 9.91 lh 8.05 estradiol 39 prolaktin 17.57 erken menapoz ya da cocuk sahibi olamama gibi bi problem yasar miyim? ve bu sonuclar yuzunden mi kanam...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhaba adet miktarlarında azalma sizinki gibi genç yaşlarda eğer rahim içine yönelik (kürtaj,histeroskopi..) bir cerrahi müdahale ya da bir üreme bölgesi enfeksiyonu sonrası değilse çok önemli değildir ve birşeyin habercisi değildir. ancak düzensiz adet bizim için önem taşır;bu da özellikle yumurt... Cevabı gör

  • Tsh ve prolaktin yüksekliği

    Hocam merhaba ben bebek düşündüğüm için hormon tahlili yaptırmıştım 4 ay kadar önce tsh:4 prolaktin 26 çıkmıştı levotiron ve dostinex başlandı ancak değerlerim 2 haftada tsh 0 prl 3 e düşünce ilaçlar bırakıldı bir buçuk ay sonra tekrar tahlilde tsh 4 prl 29 çıktı şuan 37,5 mg levotiron kullanıyorum...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sedat CANER

    Doç. Dr. Sedat CANER

    Merhabalar. oncelikle adetleriniz duzenli ve göğüslerinizden süt gelme ( galaktore) sikayetiniz yok ise 29 prolaktin degeri icin dostinex kullanmaniza gerek yok. tiroid konusuna gelince gebelik planlayan bayanlarda hicbir tiroid problemi olmasa bile tsh Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam tekrar merhaba.ploraktin yüksekliğiyle alakalı benden bazı testler istemistiniz.ben doktora gitim endoklog doktoruna soyledim tsh ve anti tipo istiyorum ploraktin yuksekligim var doktorum istedi dedim .kim istedi dedi kadın doğum uzmanı dedim .iyide kadın dogumcular bunlardan anlamaz bu değerl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Kadın doğumcular anlamaz ama hormon hastalıkları uzmanları (üst uzmanlık alanımdır) konuya hakimdir. bana tsh, anti tpo, prolaktin, serbest t3 ve t4 kan sonuçları ile troid ultrasonografinizi yollayınız. sonuç raporunu görmek istiyorum.

  • İnfertilite prolaktin yüksekliği

    Merhaba ben 2yıldır evliyim.1yılı aşkındır bebeğim olmuyor rahim filmi çok güzel çıktı otoların 21.gün 36,25 progesteron 1,8 lh 7,88 doktorum ilaç yazdı ve bu ay korunmamı söyledi birde tiroid de nodüllerim var fakat endokronoloji doktorum hormonlarla alakalı bir skntı yok dedi siz ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Elif hanım merhaba iki soru düzenli adet oluyor musunuz ve acaba sperm testi yapıldı mı saygılar dr enver kurt

  • Fsh, lh yüksekliği ve sperm sayi ve kalitesi

    Merhaba hocam, benim 7 yaşında bir çocuğum var. 6 yıldır ikinci çocuk için uğraşıyorum. 11.02.2017 tarihinde yapılan tahlillerde; fsh: 5,15 lh: 4,25 testesteron total: 1,74 sperm sayisi: 48.8 milyon hizli ileri harekeyli yüzde 10 yavaş ileri hareketli yüzde 20 yerinde hareketli yüzde 15 testestoron...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Burak SİVASLIOĞLU

    Op. Dr. Burak SİVASLIOĞLU

    Bu sonucu direkt kullandığınız ilaca bağlıdır diye düşünmüyorum. ancak testesteron seviyesi iyi görünüyor. arimidexi hekiminize danışarak bırakabilirsiniz diye düşünüyorum. iskenderun yakınlarında iseniz sizin sperm değerlendirmenizi bizzat kendim yapmak isterim. geçmiş olsun

  • Dhea so4 yüksekliği

    Merhaba doktor hanım, 22 yaşında bir bayanım. bir süre önce rutin kontrol için jinekologa gittim. yumurtalarımda polikistik bir durum ya da kist görülmedi. tüylenme ve saç dökülmesi şikayetlerimi belirtince hormonlarıma bakıldı. adetimin 5. günü bakılan değerlerim şöyle: fsh 6,24 miu/ml prolakti...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Durumunuz konusunda yorum yapmak için mutlaka hikayenizi almak ve muayene etmek gerekir. eğer deha önce baş vurmadıysanız lütfen bir endokrinoloji uzmanından bir görüş alın derim. zira hormonları yorumlamak için hasta ile görüşmek çok önemlidir. gerekirse bu testlerin bazı dinamik-müdahaleli testler... Cevabı gör

  • Dhea so4 yüksekliği

    Merhaba hocam, 22 yaşında bir bayanım. bir süre önce rutin kontrol için jinekologa gittim. yumurtalarımda polikistik bir durum ya da kist görülmedi. tüylenme ve saç dökülmesi şikayetlerimi belirtince hormonlarıma bakıldı. adetimin 5. günü bakılan değerlerim şöyle: fsh 6,24 miu/ml prolaktin 11,39...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol BOLU

    Prof. Dr. Erol BOLU

    Bence birşeyiniz yok. iyi bir değrlendirme yaptırın

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhabalar hocam fsh9.03 lh7.81 prolaktin30.39 estradiol28.02 serbest t3 3.46 serbest t4 1.50 tsh3.53 daha önce de bekarken adetlerim duzensiz oldugu icin hormon testi yaptırmıştım hicbir sorun yok denmişti. 2 yıllık evliyim bebek istiyoruz olmuyor hsg yaptırdım sorun çıkmadı. prolaktin ç...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Prolaktin değeriniz yüksek, hamile kalmanızı engelleyebilir. tedavi verilmesi ardından bebek isteğiniz göz önüne alınarak plan yapılması gerekiyor. randevu için tel: 0216-3851715

  • Prolaktin yüksekliği ve ince kemikler

    Hocam iyi geceler.1-2 sorum var cevaplarsanız çok minnettar olurum... ben 20 yaşında bir genç erkeğim.tesadüfen 1 sene önce üroloji tahlilinde prolaktin değerimin 41 olduğunu gördük.hekim endokrinolojiyle görüşmen gerekiyor dedi.çok fazla sağlık sorunum olduğu için daha endokrinolojiye muayne olamad...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Sizde hormon bozukluğu var. mutlaka endokrinolojiye gidin

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhabalar ben kadın doğum doktoruna gittim prolaktin yuksekligim vardı biliyordum tahlillerde tekrar çıktı dostinex kullandım 15 günde 27 den 1.5 a düştü bana sorun olmadığını söyledi mr falan istemedi ama tekrar yukselicek biliyorum daha öncede böyle olmuştu biraz araştırdım ve hipofiz den de kayn...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Prolaktin yüksekliği gebeliği güçleştireblir. 27 değer alt sınırda. verilen ilacı kısa süreli kullanıp bıraktıktan sonra 2-3 ay içinde gebelik denemek lazım. 27 değerinde hipofiz mr istenmesine gerek bence de yok. doktorunuz ayarlar zaten.

  • Prolaktin yuksekligi

    Hocam merhaba adet duzensizligi sikayetiyle doktora gittim hormon testi yapildi prolaktin degeri 80 cikti dostinexe basladm bir ay kullandiktan sonra doktorum tekrar gel dedi sizce bu deger cokmu yuksek bu ilac ne kadar etkili olur simdiden tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın SAVCI

    Op. Dr. Akın SAVCI

    Bu normal sınırların oldukça üstünde. bahsettiğinişz ilaçla kolaylıkla kontrol altına alınabilinir

  • Servikal yetmezlik

    Merhaba dr bey benim ilk gebeligim spontan boş gebelik 9 haftalıkken sonlandirildi daha sonra ldh fsh dengesizliği ve prolaktin yuksekliginden dolayı bi süre ilaç kullandım yumurtam her ay catlamiyo hormon iğneleri çatlatma iğneleri ve aşılama denedik olmadı bi süre sonra tekrar spontane gebe kaldım...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Melih Atahan GÜVEN

    Prof. Dr. Melih Atahan GÜVEN

    Tüp bebeğe gerek yok. sabır ihtiyacınız olan. bende para çok diyorsanız, tüp bebeğe gidebilirsiniz tabiki...folbiolü bırakın zararlı

  • Tsh prolaktin yuksekligi

    Hashimoto hastasiyim. tsh 7 prolaktin degerim 96 cikti. sizce mr cektirmem gerekli mi. ilacimim degerini yükseltti doktor 15 gun sonra tekrar bakalim dedi. tsh in prolaktin yükselmesinde bir etkisi var mıdır? teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Buna cvp vermek için sizi muayene etmem gerekir. bu nedenle tetkikleri planlayan dr ile görüşmelisiniz

.
x