Periferik yayma sonuçları

  • Hocam selamlar, ben nefes darlığı, ishal ve öksürük şikayetiyle acil servise başvurdum. ölçülen değerlerde çok az lökosit yükselmesi ve lenfosit yükselmesi vardı önemli değil dediler. aynı günün akşamına daha kötü olunca üniversite hastanesinin aciline başvurdum. yapılan tetkiklerde beyaz kan hücreleri yüksek/düşük cıkınca periferik yayma testi yaptılar. sonuçlar şöyle hocam;-WBC(26), MCHC(36.8), LY%(6), MO%(2.2), NEU%(96), EO%(0), BA%(0.1), NEU#(23.81). diğer biyokimya sonuçları ise normal. muhtemelen enfeksiyon kaynaklı dedi acil doktoru antibiyotik yazdı ama hemotoloji uzmanına görünmen lazım dedi. kendimi çok kötü hissetmiyorum, halsizliğim var bulantım yok. Sizce sabahdan akşama kadar değerlerin bu kadar değişme sebebi ne olabilir ve sizin yorumunuz nedir?

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın berk aydoğan, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. öksürük, ishal ve nefes darlığı gibi yakınmalarınız bakteriyel enfeksiyon kaynaklı olabilir. bu durumda da wbc ( lökosit - akyuvar ) değerleriniz yükselebilir. wbc değerinizin ( özellikle nötrofil artışı ) oldukça yüksek olması yakından izlenmenizi gerektirir. yeni bir tam kan sayımı ve periferik yayma ( çevresel kan yayması ) yaptırarak wbc ve nötrofil değerlerine bakmak gerekir. değerlerde düşme yoksa ben de hematoloji uzmanı muayenesini öneririm. saygı ve sevgilerimle.

  • Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. bu yazdıklarımdan sonra hematoloji bölümüne başvurdum. periferik yayma orda kontrol ediliyormuş. kontrolde doktor bey birşey söylemedi, antibiyotiğin bittikten sonra gelmemi ve yeni bir kan testi isteyeceğini, son 6 ayda kilo kaybımın olup olmadığını sordu. Lösemiyle alakalı periferik yaymada herhangi bir bulgu olur mu ve bunu belirlemek için antibiyotiğin bitmesi mi beklenir hocam? açıkcası korkmaya başladım. düzenli kan kontrolü yaptıran biriyimdir ve her zaman normal değerlerde çıkardı sonuçlarım. 1 hafta öncesinde yapılan tetkiklerim bile normalken bir anda ishal ve ateşin nötrofili bu derece yükseltmesi bakteriyel bir enfeksiyonu mu akla getirmeli sizce?

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın berk aydoğan, tekrar geçmiş olsun. hematolog meslektaşımız öncelikle bakteriyel enfeksiyonu düşündüğü için tedavi sonrası yeni değerleri görmek istemektedir. lösemi tanısı öncelikli olsaydı beklemeden diğer ileri incelemelere geçerdi diye düşünüyorum. biraz sabır, moralinizi bozmayınız. saygı ve sevgilerimle.


  • Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Idrar tahlilik

    Ben dün tahlil yaptım adetimden 2 gün geçmişti idrar tahlilinde eritrosit 2 protein eser çıkmıştı yassi epitelde 10 doktor ilaç yazdı idrar yaparken yanma yok ama mide bulantim var di sizce bişey varmidir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın büşra güneş, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. idrardaki eritrosit ve eser düzeydeki protein konusundaki açıklamanıza ben de katılıyorum. bulantı yakınmalarınız kısa süreli bir sorunsa önemli olmayabilir. uzun süreli yakınmalar hem biyokimya hem de ultrasonografi ve. endoskopik testler ge... Cevabı gör

  • Wbc kan degeri dusuklugu

    Hocam cok tesekurler yaptiracagim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Ok

  • Wbc kan degeri dusuklugu

    Merhabalar benim sorum bir hematoloji uzmanina . uzun zamandir yorgunluk halsizlik kilo alamama ve son zamanlarda bas gosteren bas donmeleri sikayetim var endokrinde kan tahlillerimi yaptirdim sonuclarin hepsi normladi wbc kan degerim 3.01 cikmis hemoglobin ise 12.2 bu halsizlik yorgunluk kan deg...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Kemik iliği testi gerekiyor



  • Enzim seviyesi çok yuksek

    Hocam merhaba ben 19 yaşındayım diyabet hastasıyım ast 172 sgpt 327 ggt 71 bukadar yüksek olmasının sebebi insülini fazla kullanıyorum insanmış? hepatit hastası değilim bu arada karaciğerde yağlanma var bu arada son 2 gündür halsiz bitkin yorgunum ayaklarimda güç yok sanki

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Ck düzeyi baktırabilirseniz ve kullandığınız ilaçlarla birlikte sonucu bana yazabilirseniz daha sağlıklı bilgi verebilirim

  • Sersemlik hissi

    Genelde acıktığımda o sersemlik oluyo başımda dahiliye uzmanı bütün tahlilleri yaptığını fakat birşey olmadığını söyledi tansiyonumu 1 hafta kontrol ettirdi hep 10/5 civarlarında çıktı tansiyonu kalp için ölçtürmüş olabilirmi? herhangi bir ilaç kullanmıyorum kan tahliliyle söylediğiniz eksikliklere...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Yeni bir dahiliye uzmanına daha önce yapılmış tahlillerinizle başvurmanızı öneririm

  • Sersemlik hissi

    Merhalar hocam geçen sene ramazanda bende bi el ayak boşalması başladı elim ayağım boşaldığı zaman başımdada bir sersemlik başlıyor bişeyler atıştırıyorum el ayak boşalması geçiyor fakat o sersemlik hissi geçmiyor elim ayağımda hep titriyor o gün ve beni çok rahatsız ediyor dahiliye doktoruna başvu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Sersemlik ve halsizlik nedenleri tansiyon düşüklüğü (ilaç kullanıyorsanız fazla geliyor olabilir) kan şekeri düşüklüğü (ilaç kullanıyorsanız fazla geliyor olabilir) nabız düşüklüğü (ilaç kullanıyorsanız fazla geliyor olabilir) kansızlık kalp ritim bozukluğu kalp kapak hastalıkları sodyum bozu... Cevabı gör



  • Kan değerlerim yüksek çıktı

    Doktor bey kan değerlerim yüksek çıktı söyle açıklıyım: wbc:11,30 hbg:15,5 plt:359 rbc:5.11 mch:30,3 hct:42,9 mchc:36.1 rdw-sd:35,2 rdw-cv:11,7 nrbc#:0.00 lym#:4.20 mono#:0.76 baso#:0.08 baso%:0.7 sizce kötü ne olabilir kan değerlerin yüksek olması hangi hastalıkları doğrur...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sizin wbc:11 değeriniz hafif yüksek. en sık enfeksiyonlarda görülür. klinik özelliklerinizi ve muayene bulgularınızı bilmediğim için sizi muayene eden doktor karar verecektir. geçmiş olsun.

  • Kan degerleri

    Merhaba yüksel bey kan değerlerimin sonuçlarını sizede danismak istiyordum 26 yaşında bayanım kan değerlerinde kolesterol 61, ldl 124 demir 46, aso 222, b 12 vit 219 , d vit 0.6 , wbc 3.25, neut 1.52 , neut% 46.07, mono 14.3 . normalmidir bilgilendirirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Kolesterol ve ldl kolesterol normal demir bir miktar düşük, demir bağlama ve ferritin düzeyi gerekli aso bir miktar yüksek ama boğaz enfeksiyonlarından sonra üç ay kadar yüksek kalabilir b12 normal dvit düşük wbc yani beyaz küre düşük bence bu testleri başka bir merkezde tekrar ettirmeniz gere... Cevabı gör

  • B12 yüksekligi

    B12 vitamin değerim 129.6 - 505 ölçüm referans aralığında 789 çıktı.bir sorun teşkil eder mi ? teşekkür ederim. iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Sorun olmaz. b vitamini fazlası idrarla atılıyor. bu nedenle sıkıntı olmaz. saygılar



  • Wbc neut mono

    Merhaba hocam 20 yaşındayım testler yaptırdım wbc 10,4 neut 7,49 mono 0,959 rdw-cv 13,7 çıktı ne gibi sorunlar yaratır yüksek ve düşük olmaları? teşekkür ediyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın melis güneş, geçmiş olsun. şikayetler ve fizik muayene bulgularını bilmeden sadece seçilmiş bazı test sonuçlarına bakılarak yapılacak yorumlar, hem çok geniş olur hem de hastaya doğru bir katkı sağlamaz düşüncesindeyim. saygı ve sevgilerimle.

  • Anksiyete bozukluğu

    Merhaba öncelikle, oğlum 17 yaşında. bir arkadaşıyla görüştüm onu gözlemlemesi için ve anksiyete bozukluğu belirtilerini taşıdığını farkettik. mide bulantısı uykusuzluk sinirlilik güvensizlik mutsuzluk yorgunluk bitkinlik halsizlik kalp ağrısı nefes alamama sürekli ilgi isteği, daha bir çok şey. get...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Psk. Dan. Güzide TÜRKYILMAZ

    Uzm. Psk. Dan. Güzide TÜRKYILMAZ

    Derya hanım merhaba. kendinizin tedavi etmesi zor gerçekten. düzenli psikoterapi almanız mümkün değilse, çocuk ve ergen psikiyatristimizle ayda bir ilaç tedavisi takibi yapılabilir. maddi olarak ayda bir olduğu için daha uygun olabilir. bilgi ve randevu için 05456454501 nolu telefonu arayabilirsiniz... Cevabı gör

  • Lütfen bizi yönlendirin...

    Hocam merhabalar, eşim (40 yaş kadın) başının kendisine ağır geldiğini, halsizlik yorgunluk baş dönmesi var. ayda 1 kez de bayılıyor. her yere gittik bir sonuç yok. yani bsc nörolg kbb fizik vs bütün herkes bir yerlere gönderip bişey bulamıyor. iki yıl önce boyun fıtığı ameliyatı oldu. sağ kol...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murat ÇOBANOĞLU

    Op. Dr. Murat ÇOBANOĞLU

    Oncelikle gecmis olsun. esinizin halsizlik, basdonmesi ve yorgunluk sikayetleri cok genel sikayetler ve altinda ciddi birsey olmasin diye anlasildigi kadari ile dahiliye ve noroloji bolumlerince degerlendirilmis ve birsey bulunamamis. o yuzden psikiatri uzmaninca degerlendirilmesi yerinde okur. allt... Cevabı gör



  • Periferik yayma sonuçları

    Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. bu yazdıklarımdan sonra hematoloji bölümüne başvurdum. periferik yayma orda kontrol ediliyormuş. kontrolde doktor bey birşey söylemedi, antibiyotiğin bittikten sonra gelmemi ve yeni bir kan testi isteyeceğini, son 6 ayda kilo kaybımın o...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın berk aydoğan, tekrar geçmiş olsun. hematolog meslektaşımız öncelikle bakteriyel enfeksiyonu düşündüğü için tedavi sonrası yeni değerleri görmek istemektedir. lösemi tanısı öncelikli olsaydı beklemeden diğer ileri incelemelere geçerdi diye düşünüyorum. biraz sabır, moralinizi bozmayınız. s... Cevabı gör

  • Aft, halsizlik, uyku yetmezliği

    Merhabalar doktor bey, ben 26 yaşındayım, çocukluğumdan beridir ağzımda aft çıkmaktadır. bir dönem üveit de olması dolayısıya behçet hastalığından şüphelenildi ama gen testi dahil diğer testler pozitif çıkmadı. ağzımdaki yaralar çoğaldığı zaman yorgun ve halsiz hissediyorum. özellikle son haftal...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Yasin Erol YALÇIN

    Uzm. Dr. Yasin Erol YALÇIN

    Evet bu durum, kronik toksisite ve belkide ağır metal intoksikasyonu sonucu immün yetersizlik olduğunu düşündürüyor. bu konularla ilgilenmekteyim. 312 215 44 44 den randevu alabilirsiniz

  • Periferik yayma sonuçları

    Hocam selamlar, ben nefes darlığı, ishal ve öksürük şikayetiyle acil servise başvurdum. ölçülen değerlerde çok az lökosit yükselmesi ve lenfosit yükselmesi vardı önemli değil dediler. aynı günün akşamına daha kötü olunca üniversite hastanesinin aciline başvurdum. yapılan tetkiklerde beyaz kan hücrel...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın berk aydoğan, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. öksürük, ishal ve nefes darlığı gibi yakınmalarınız bakteriyel enfeksiyon kaynaklı olabilir. bu durumda da wbc ( lökosit - akyuvar ) değerleriniz yükselebilir. wbc değerinizin ( özellikle nötrofil artışı ) oldukça yüksek olması yakın... Cevabı gör






.
x