Modül hak.

  • Hocam ben kasım ve subat aylarında topraksız çektirdim sağ alt Lyon'da 8mmsol lopta 1-3 ve 4 mm modül tespit edildi son 1senedir hiç enfeksiyon geçirmedim 7-8 sene önce zatürre geçirdim. Bu tehlikeli birşeyim . Teşekkürler. Hülya

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Sayın bekdaş, çekilen tomografinizde sağ alt lobda 8mm ve sol lobda 3-4mm lik nodüller saptanmış. ilk tomografiden 3 ay sonra kontrol çekilmiş ve anladığım kadarıyla boyutsal değişiklik saptanmamış. hekiminiz bir risk teşkil etmediğini düşünüyorsa birinci yılında kasım 2018 de bt ile takibinin uygun olacağı kanaatindeyim. saygılarımla

    Dr. Gürkan ERTUĞRUL
    Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı

  • İzmir Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Akciger kanseri

    Merhabalar hocam isminizi cok duydum ve oyuzden size danisarak hastami size tasimak istiyorum babam akciger kanseri maltepe sureyyapsasa da tedavi gordu tedavileri bitti kontroller devam ediyor ve babamin akcigerin sag lopu komple alindi amaliyatla 8kur kemotrepi gordu ancak sol akcigerde nodul tesp...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Merhaba memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırız, en kısa zamanda babanızı tüm tetkik raporları ve cd'leri ile görmek isteriz. geçmiş olsun.

  • Akciğer rahatsızlığı

    Hocam merhaba 21 yasindayim ve 3 yıl önce akcigerimde 32×27(mm×mm) boyutlarinda nodül vardı ilk başta akciğer kanseri teşhisi ile araştırma hastanesine sevk edildim orada pet sonuçlarım kurulda tartışılıp takip önerisinde bulunuldu küçülmeye başlaması 1 yıl sürdü takibimi araştırma hastanesi uzak ol...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Tüberküloz araştırma sı belki de tedavisi lazım o şekilde hareket edin

  • Kanser ama hangisi?

    Merhaba hocam, öncelikle iyi bayramlar dilerim. annemi bel fıtığı şikayeti ile doktora götürdük. yaptığı fiziki muayenede ameliyatlık birşey olmadığını fizik tedavi ile durumun düzeleceğine inandığını söyledi. teşhisi 5. sinirde sıkışma olduğu yönünde idi. annemin şikayeti de sol bacakta kalçadan di...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Buradaki bilgiler kanserin nereden kaynaklandığını göstermez, pet sintigrafisi ve uygun bir yerden alınacak kanserli dokunun mikroskop altında değerlendirilmesiyle anlaşılabilir, geçmiş olsun



  • Kilo kaybı ve diyabet.

    Eritrosit 4,88 sedimantasyon 1/2 saat 2 1 saat 6 ferritin 62. 3 tsh: 5 kreatinin 0,91 bun 15 akciğer grafisinde ise sigaradan dolayı doktorun tabiriyle hafif bir kirlenme mevcut. iyi akşamlar.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Şöyle yapabiliriz dropiayı kullansın bir ay sonra kilo kaybı devam ederse amilaz biluribin hb hba1c tsh serbest t4 tetkiklerini yaptırıp bana yazabilirsiniz

  • Kilo kaybı ve diyabet.

    Hocam merhaba. babam 59 yaşında, doktora kilo kaybı, iştahsızlık şikayetleriyle gittik. tahlillerde glukoz 136 glikolize henimoglobin 8.3 çıktı. doktor bunun üzerine dropia met 15 mg adlı bir ilaç verdi. fakat bu ilacın kilo kaybına neden olduğunu okudum ve ilacı kullanıp kullanmama konusunda kar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Şu tetkikleri yaptırabilir misiniz? eritrosit sedimantasyon hızı (esr) ast alt direk biluribin total biluribin demir demir bağlama ferritin kalsiyum sodyum potasyum bnp tsh serbest t4 cbc b12 creatinin bun akciğer grafisi amilaz

  • Relvar200 ilacı

    Hocam iyi günler solunum testi yaptırdım astım bronşit dediler ve relvar 200 ml ilaç kullanıyordum sürekli nefes darlıgı ve hırıltı var komando olmama engel olurmu bide relvar ilacı hakkında bilgi verirseniz sevinirim tşk ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Engel olmaz ...gayet iyi bir ilaçtır. yetmiyorsa yanına başka ilaç eklenebilir....



  • Tomografi sonucu

    Selamin aleykum hocam.sag kaburga kegimin arka tarafında sancim var. dun acil doktoru tomografi cektirdi. sonuc olarak bilateral apenkslerde fibrotik bantlar izlendi. bilateral alt lop segmentlerde minimal nodüller belirginlesme izlendi. her iki aksiller bölgede reaktif lenf nodlari izlendi kem...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Akciğerlerinize ait ciddi bir şey gözükmüyor. göğüs hastalıkları da aynı düşünürse bir fizik tedavi uzmanı ile görüşmeniz gerekir. geçmiş olsun.

  • Gılbert sendromu

    Kolay gelsin ben askerim uzman çavuş olmak için başvurdum 2.5 ile komando muanesinfen geçtim uzman çavuşluk için yaptırdığım tahlilde 1.6 çıktı doktor gılbert sendromu yazdı bu silinmezse olamazsın dedi ama sağlam yazdı ama komutanlarım engel olmaz dedi sizce ne olur

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Orkan ERGÜN

    Prof. Dr. Orkan ERGÜN

    Gilbert sendromu gastroenterolojinin bir konusudur. normal koşullarda bir engel çıkarmaması gerekir. ancak çok yorulduğunuzda biraz sararabilirsiniz. tam ve detaylı bir tanı için bir gastroenteroloji uzmanı ile görüşmenizde yarar var. ayrıca, ordu neleri kabul ediyor, neleri etmiyor, bunu kendi iç m... Cevabı gör

  • Balgamda kan

    Hocam iyi günler ben 17 yaşındayım benim şikayetim sabahları kalktıgımda tükürükte kan neredeyse her gün oluyor ve boğaz ağrısı bu şikayetlerle kbb doktoruna gittim normal muayene etti faranjit olduğunu söyledi sonra ise birde endoskopi aletiyle muayene edeyim dedi boğazıma baktı ve kanın faranjitle...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Öksürükle gelmişse akciğere aittir kusmayla geliyorsa midedendir. tükrükteki kan daha çok diş ve diş eti ağız içi kaynaklıdır



  • Bt troks sonucu

    Hocam kusura bakmayın rahatsız edıyorum ama affetin bt torks sonucu cuma günü cıktı. 3 ay önceki bt troks sonucunda cd yı ozel hastanede okutuldugunda ordakı radyolog sol akcigerdealt lob laterobazalde 3 mm capta bır adet nonkalsifiye subplevral noduler imaj izlenmektedir. diye bıze rapor vermişti...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ahmet Bülent KARGI

    Doç. Dr. Ahmet Bülent KARGI

    İsmail bey geçmiş olsun. bizler bir hastayı değerlendirir kara verirken bütün olarak bakarız. yani hikayesi, geçmiş hastalıkları, muayenesi çok önemlidir. filmler tahliller bu bulgulara göre yorumlanır. sizi muayene etmeden, geçmişinizi bilmeden hatta cd'yi kendi gözümle görmeden yalnızca rapora ba... Cevabı gör

  • Kalbime batar giriyor

    Merhaba yasım 18 bnm son 1 haftadır yatarken nefes alınca kalbime batar giriyor eğilince yine kalbime batar giriyor ekg raporunda doktor um kalbinde bi sıkıntı yok dedi ama sol kolumda ağrı var boyunumun sol tarafındada ağrı oluyor şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Aylin TÜRKAY

    Uzm. Dr. Aylin TÜRKAY

    Bazen gençlerde akciğer zarında küçük yırtık olabiliyor pnomotorax olarak isimlendiriyoruz bunu araştırmak gerekebilir bir de kalp zarı iltihabı böyle ağrı yapabilir önemli olan bu ikisinin olmadığını göstermek gerekir. ilkini göğüs uzmanı ikincisini de kardiyoloji uzmanına giderek teşhis koydurabil... Cevabı gör

  • İlaçsız toraks bt yorumlarmısınız hocam

    Saygıdeğer hocam tiroid lobları trakea ve özofagus normaldir. mediasten orta hattadır. kalp normal büyüklükte kalp odalarına ait özellik yoktur. ana vasküler yapıların trase ve kalibrasyonları doğaldır.üst ve alt paratrakeal alanlarda prekarianal subkarianal alanda aortopulmoner pencerede ve trakeob...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Her şey normal



  • Sag gögüs ağrısı

    Syn hocam benim sag akciğer göğüs bolgemde devamlı bir agri var bu agri son zamanlarda koltuk altına. sag kolunun iç bolgesinde ve sirtimdada oluyor. ben aynı zamanda astım hastasıyım sigara içilen ortamlrda bu agrilarim sahada artıyor. yakın zamanda toraks bt çekildim genel olarak. geçirilmiş hasta...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Geçmiş olsun. boyun mr ile boynunuzda bir problem olmadığının ortaya konulması gerekir. daha sonra boyun grafileri ve emg ile tekrar yazmanız gerekir. kolunuza giden sinirlerin sıkışması yönünden araştırmak gerekir. boyun fıtığı ve torasik çıkım sendromu olmadığını göstermek gerekir.

  • Yorulmaaaaa

    İki adım yürüyünce yorulma, bayılacak gibi olma, artık daha fazla yürüyememe, terleme,kalbin küt küt atması, kusacak gibi olma ve kusma, merdiven çıkarken yorulma vs gibi şikayetlerden doktora gittiğimde kansızlık teşhisi kondu ondan dolayı olabilir dendi fakat kansızlık geçtiğinde de aynı problem d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Bu şikayetleriniz sizin yaşınız için öncelikle kanseri düşündüren sorunlar değil, bir akciğer tomografisi ile göğüs hastalıkları uzmanlarına danışmanız uygun olabilir, geçmiş olsun

  • Amfizematöz

    Merhabalar hocam 47 yaşındayım döküm fabrikasından çalışmaktayım filmde her iki akcigerde amfizematöz havalanma artışı izlenmiştir yazıyor bu nedemek oluyor ? sigarayı bırakalı 4 yıl oldu sigara kullanmıyorum

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Dane EDİGER

    Doç. Dr. Dane EDİGER

    Düz akciğer filminde amfizem benzeri görünüm varsa göğüs hastalıkları tarafından muayene edilip gerekli görülürse ileri bazı testler yapılır. sigarayı bırakmanız doğru bir hareket olmuş. ancak iş yerinizde kimyasal madde solumaya devam ediyorsunuz . işyerinde maske vb gibi önerilmiş tüm korunma yönt... Cevabı gör





.
x