Lenfoma

  • merhaba.anneme lenfoma teşhisi konuldu.patoloji raporunda gri zone lenfoma yazıyor.annem 57 yaşında şeker ,kolestrolve hepatit b taşıyıcılığı var doktor karaciğerinde büyüme var ve kemoterapiye dayanamaz ölür demiş.yurt dışında annem doktoru hiç ilgilenmediği için yanımıza gelicek.bu kitlelerden bir tanesi bel kemiğini baskılıyor ve çok bel ağrısı oluyor.tedavi şansı varmıdır,kemoterapi almasa başka türlüsü varmı.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. hastanın genel durumunu bilmediğim için kemoterapiye dayanır mı dayanamaz mı bilmem olanaksız. 2. hastaya uygulanacak tedavide pek çok şey yapılabilir. örneğin bel kemiğine baskı lenfomadan kaynaklanıyorsa radyoterapi ile bu bası hızla geriletilebilir ya acil başlanacak bazı ilaçlar basıyı geriletebilir. 3. tabi şunu mutlak yazayım ki annenize ne tedavi verileceğini kararı için mutlaka annenizi görmek gerekli. tekrar geçmiş olsun.

Diğer Hasta Soruları

  • Serdar hocam

    Merhaba ben emine akcay hocam annem 74 yasinda lenfome kanseri su an tedavi goruyoruz 6 kur almasi gerekiyor biz 3 kur aldik sol akciger de 3,5 mm capinda modul izlenmis ve korkuyoruz annem tedavi sirasinda kotu olurmu biz tedaviyi biraksak sonuc nasil olur lutfen yardimci olurmusunuz caresiz kald...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Böylesi önemli konuların bu kadarlık bilgiyle internet üzerinden değerlendirllmesi sağlıklı olmaz, kocaeli üniversitesi onkoloji bölümü doktorlarından ikinci fikir alabilirsiniz, geçmiş olsun

  • Koltuk altında kitle

    Hocam merhaba. annem de (39 yasinda) sağ koltuk altına doğru deri altında ağrısız ceviz büyüklüğünde kitle olduğunu fark ettik. ve büyüdüğünü söylüyor korkulacak birşey var mıdır? şuanda doktora gitme imkanımız yok. lenfoma mıdır yoksa başka bi şey mi lütfen yardım edin..

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Evren BESLER

    Op. Dr. Evren BESLER

    Hastanızı bir genel cerrahi uzmanı (tercihan meme hastalıkları konusunda uzmanlaşmış) görmeden yorum yapılması doğru olmaz.

  • Hemogram bilgileri

    İyi çalışmalar hocam. şikayetimiz: öksürük ve bir iki gün arayla çıkan ateş.4 yaşında oğlumuzun hemogram bilgileri. wbc:7,3(4,1-10,5) mon%21,7(2,8-8,5) mon#1,6(0,10-0,60) rbc:4,24(4,30-5,80) hgb:11,2(13,1-16,7) plt:321(150-399) hct:32,9 monositin bukadar yüksek olması lenfoma vb. hastalıkları düşünd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Merhaba oğlunuzun kan sonuçlarında monositoz mevcut.birçok enfeksiyon hastalıkları bu tabloya yol açabilir.endişelendiginiz durum olmayabilir.özellikle belirtmek isterimki bazı laboratuvar sonuçları ile yorum yapmak hatalı sonuçlara yol açar..en doğru yaklaşım doktorunuzun kararıdır.geçmiş olsun

  • Hocking lenfoma

    Aynen hocam nüks etmiş napacam ben şimdi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Otolog ilik nakli ile hastalıktan tamamen kurtulma şansınız var. bu hastalık için 1996 dan beri otolog ilik nakli yapıyoruz.

  • Radyoterapi gerekli mi?

    Merhaba hocam annem(54 yaş) akciğer kanserinden ameliyat oldu ve sağ akciğerinin 3 te 1 i alındı. doktorlar birinci evre olduğunu biyopsi raporuna göre tümör cinsi adenokarsinom. ayrıca ameliyatla lenf bezleride çıkarıldı,26 adet lenf bezlerinden 11 numaralı istasyonda 5 lenf bezinden 3 tanesinde...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ahmet DİRİER

    Doç. Dr. Ahmet DİRİER

    Resul bey merhaba öncelikle geçmiş olsun. adenokanser, kötü huylu bir kanser. neyde ki kadarıyla patoloji raporuna göre erken evre. tümörün tam çıkarılıp çıkarılmamasına ve mediasten dediğimiz iki akciğer arasındaki bölgede lenf bezlerine yayılıp yayılmamasına göre radyoterapi kararı veriliyor. a... Cevabı gör

  • Hemogram bilgileri

    İyi çalışmalar hocam. şikayetimiz: öksürük ve bir iki gün arayla çıkan ateş.4 yaşında oğlumuzun hemogram bilgileri. wbc:7,3(4,1-10,5) mon%21,7(2,8-8,5) mon#1,6(0,10-0,60) rbc:4,24(4,30-5,80) hgb:11,2(13,1-16,7) plt:321(150-399) hct:32,9 monositin bukadar yüksek olması lenfoma vb. hastalıkları düşün...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Monosit sayısındaki yükseklik, özellikle enfeksiyonlarda sık karşılaştığımız bir kan bulgusudur. bunu söylemek için enfeksiyonu geçtikten sonra yapılan kan sayımında normale geldiğinin görülmesi gerekmektedir. geçmiş olsun

  • Yorgunluk ve halsizlik

    Hocam iyi günler bildiniz gibi behçet hastalığı teşhisi ile artık hastalığım kontrol altına alındığı içinsandumim bir adet indi imuran ilacı ikiye indi kolsin üç adete çıktı fakat artık sedim ve crp düştü normele indi fakat 5 ekim'de tahlilde ast değerim normel ama alkalin fosfatez karaciğer değ...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ahmet aykut, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. endişelenmenize gerek yok. alkalen fosfataz karaciğer ve kemik yapımı ilgili bir test. bir sonraki incelemede karaciğer testleri içinde ggt ( yapılmadıysa ) testi de olsun. doktorunuzun sağlıklı yorum yapmasına katkıda bulunabilir. kontr... Cevabı gör

  • Lenf bezi şişliği

    Hocam sağlıklı günler diliyorum... hocam kasıkta oluşan ve geçmeyen lenf bezine kötü huylu lenf bezi diyebilir miyiz? geçmeyen her lenf bezi kötü huylu lenf bezi midir? teşekkür ediyorum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, beze büyümesi yapan o kadar çok hastalık vardır ki görmeden uzaktan tahminde bulunmak olanaksız. ama şu yazayım. kasıkta iyi huylu büyümeler çok sık görülür. ille de hemen kötü huylu telaşına gerek yok. size önerim şu: beze büyümelerini bir hematoloji uzmanına göstermek iyi olur. geçmiş... Cevabı gör

  • Hocking lenfoma

    Nüks ne oluyor hocam sizede gelmek isterim tabi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Nüks = hastalığın geri gelmesi

  • Lenf bezi şişmesi

    Hocam sağlıklı uzun ömürler dilerim... hocam çok merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum. geçmeyen her lenf bezlerine kötü huylu diyebilir miyiz? teşekkür ediyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın berk bulut, çok fazla sayıda nedenlerle lenf bezleri büyüyebilir. çok sayıda enfeksiyon hastalıkları hatta bağ dokusu hastalıkları lenf adenopatilere yol açabilirler. lenfoma ve lösemilere bağlı lenf bezi büyümeleri ilk akla gelen nedenler olmamalıdır. doğru tanıya çok yönlü incelemelere ul... Cevabı gör

  • Kontrol torax bt

    Hocam iyi günler;babam 70 yaşında,2015 ocak ayında sağ kaburgasının altında ağrı sebebiyle doktora gitmiştik akciğer grafisinde şüpheli alan görüldü diye tomografi çekilmişti 04/01/2015 tarihli mediastende üst ve alt paratrakeal komşuluklarda, prevasküler alanda büyüğü yaklaşık 11x5 mm ebadlarında m...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Sınırda lenf bezi büyüklüğü var ama yine de örneklenmesi lazım 2 sene içinde çok düşük gradeli bir lenfoma ya da tüberküloz olabilir 2 sene yeterince zaman geçmiş büyük lenf bezleri....bizim için 20 dklık bir işlem

  • Hocking lenfoma

    Merhaba hocam ben konya tıp fakültesinde 6 kt aldım tanı 05.01.2016 tarihinde kondu ama tedavim bitti 2016 temmuzda suan kasıkta yok tu birgünde şişme yaptı yine parça aldılar 12 cm 11 mm yazıyordu fakat burda bilemediler ankara hacettepe inv ne gönderdiler bana yardımcı olurmusınuz rica etsem...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Hacettepede patolog prof. ayşegül üner bu konuda çok iyi bir uzmandır. nüks lenfoma derse bize başvurabilirsiniz. 0-541-894 8411

  • Lenf bezi şişmesi

    Kadri hocam sağlıklı mutlu uzun ömürler dilerim... hocam bir sorum olacaktı geçmeyen, küçülmeyen her lenf bezine lenfoma gibi kanser huylu lenf bezleri diyebilir miyiz? küçülmemiş olan lenf bezleri tümöral lenf bezleri midir? teşekkür ediyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, beze büyümesi yapan o kadar çok hastalık vardır ki görmeden uzaktan tahminde bulunmak olanaksız. ama şu yazayım. kasıkta iyi huylu büyümeler çok sık görülür. ille de hemen kötü huylu telaşına gerek yok. size önerim şu: beze büyümelerini bir hematoloji uzmanına göstermek iyi olur. geçmiş ols... Cevabı gör

  • Boğaz yolun

    Sayın hocam merhaba iyi günler yorumlarsanız çok sevinirim sol sertivikal zincirde 9x3.5 mm 2 adet benign natürde lenf nodları izlenmiştir hocam grip olmadım çürük dişimde yok bu lenflerim niye şişti anlamadım lenfoma oldum diye korkuyorum kan sonuçlarımda gayet normal bide sayın hocam bu lenf nodu...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Süleyman YILMAZ

    Doç. Dr. Süleyman YILMAZ

    10mm den küçük bir lenf nodu benin natürde ise korkmanıza gerek yok. ama gerekli kan tahlilleri ve tam bir baş boyun muayenesi gerekli. bunlarda yapıldı ve sorun yoksa takip altında olmanız yeterli.

  • Lenf nodulleri

    Hocam lenfoma olcam diye korkuyorum bunların dahada büyüme ihtimali varmı acaba 27 yaşındayım kötü bişey olsaydı ultasonda gözükmezmiydi acaba grip olmadım hiç soğuk algınlığı geçirmedim lenflerim niye şişti anlamadım

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Bu soruları bir hekimleri yuzyuze tartışmalisiniz..

.
x