Lenf bezleri

  • merhabalar, benim boynumun sol tarafında şişlik var son 1 aydır dahada bir şişti. bunun üzerine doktora gittim. genel cerrahi ultrason istedi sonuçta; SOL SUBMANDÜBÜLER BEZ KOMŞULUĞUNDA EN BÜYÜĞÜ 20X8 MM BOYUTUNDA OLAN MULTİPIL LENF NODLARI İZLENDİ. AYRICA SAĞ SÜBMANDÜBÜLER BEZ KOMŞULUĞUNDADA 20X5 MM BOYUTUNDA BİRKAÇ ADET LENF NODLARI İZLENDİ. diyor. genel cerrahi bana sonuç çıkınca kulaç burun boğaza göster dedi eğer onlarla ilgili bir durum değilse bana gel antibiyotik yazıcam dedi. ben birde sizin fikrinizi almak istedim. sizce bir onkolojiye gitmem gerekiyor mu LENFOMA olma riski varmıdır? boyutları büyükmüdür?

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Erdinç YENİDOĞAN

    Merhabalar hülya hanım ultrason bulgularınız için öncelikle enfeksiyon ekarte edilmelidir. ultrasondaki lenf nodu boyutları büyümeyi gösterse de buyumus olan lenf nodunun yapısal karakteristiği (şekli kanlanması ekosu gibi) tanıda yardımcı olacaktır. her insanın boyun ve organ çevrelerinde lenf nordları bulunmaktadır ve temel görevi enfeksiyonların yayılmasını engellemek, olası bir enfeksiyonu kontrol altına almak ve sınırlamaktır. lenf nodlarınızın büyümesi durumunda büyüme bölgesine yakın organ veya yapılarda öncelikle enfeksiyon bulguları değerlendirilmelidir (örneği farenfit-larenjit gibi bir boğaz enfeksiyonu geçirdiğinizde boyun lenf nodlarınız büyür). antibiyotik kullanarak enfeksiyonun iyileşmesi kolaylaştırılmalıdır. tedaviye rağmen büyüme devam ediyorsa ise biopsi yapılması tanıyı kesinleştirir. lenfoma şüphesi durumunda ise en az bir lenf nodunun çıkarılması gerekir. tanı ancak patoloji ile konabilir.


  • Bursa Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

 Erdinç  YENİDOĞAN -
Doç. Dr. Erdinç YENİDOĞAN
İletişim & Randevu: 0 (850) 811 74 23

Diğer Hasta Soruları

  • Sol koltuk altı ağrısı

    Cevapladığınız için allah sizden razı olsun hocam. hergün c ve d vitamini hepsini alıyorum. fazla yemesemde ihtiyacım olan vitaminleri almaya çalışıyorum. yalnız hareketsiz, stresli ve monoton bir yaşantım var. birde sigara alışkanlığım. bu şekilde belirtileri olan hastalıkları okuyunca çok korktum...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. H. Armağan ARICAN

    Prof. Dr. H. Armağan ARICAN

    Sadece bu bulgularla lenfoma denemez. önceki yanıtımda yazdıklarım yine geçerli. stres ne yazık ki çoğu kişinin istesede azaltamadığı bir olay. sigarada aşırıya kaçmayın lütfen. d vitamini de fazla alınırsa vücutta birikebilir. dahiliye muayenesini öneririm tekrar. iyi bir gün diliyorum.

  • Asimetrik kortikal lenf nodu

    Koltuk altimda 6ay once sol aksiller kuyrukta 6x15mm boyutunda reaktif lenf nodu izlendi yaziyordu. antibiyotik tedavisi gordum 6ay sonra kontrole cagirdi bu arada hic gecmedi devamli elimle kontrol ettim. bugun yine ultrasyon cekildi sol aksiller kuyrukta 7x17mm boyutunda asimetrik kortikal kalinla...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muzaffer KEKLİK

    Doç. Dr. Muzaffer KEKLİK

    Korkmayın ama ihmal de etmeyin genelde 2 cm üzeri lenf noduna biyopsi öneririz sizinkini takip gerekir

  • Sol koltuk altı ağrısı

    Merhaba hocam ilk defa bir soru sormak istiyorum.30 yaşındayım ve benim bir aydır yatınca sol göğüs tarafımda sanki bir yerden düşüyormuş gibi bir ağrı gelip geçiyordu. şimdi de iki haftadır sol koltuk altımda bir ağrı var. gergin bir ip varmış gibi kesintisiz bir ağrı bazen bir saat ağrı kesiliyor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. H. Armağan ARICAN

    Prof. Dr. H. Armağan ARICAN

    Merhaba, yakınmalarınız vitamin eksikliğinden yorgunluğa, kas ağrılarından geçirilmekte olan bir enfeksiyona kadar geniş yelpazedeki nedenlere bağlı olabilir. ulaşmanızda sorun yoksa yakınınızdaki bir dahiliye uzmanı ayrımda yardımcı olabilir. geçmiş olsun.



  • Vücutta kaşınma

    Hocam iyi günler 15 gündür vücudumda kasinti kızarıklık kabarma oluyor özellikle akşamları nüksediyor bu neden olabilir birde benim kasikta 2 cm civarında reaktif lenf nodu mevcut onunla bir alakası olabilirmi lenfoma belirtisi olabilirmi gece terlemesi ateş yok bu neden olabilir saygilar

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Halit TALAS

    Op. Dr. Halit TALAS

    Dermatoloji muayenesi olmanızda fayda var gecmiş olsun

  • Lenf şişliği

    Hocam iyi günler. 1 yıldır vücudumun bazı bölgelerinde bezeler var. bunlar boynumun sol tarafında iki tane biri çok yumuşak ve hareketli, biri daha sert ama küçük. sağ tarafta bir tane çok yumuşak, hareketli. sol kasık bölgesinde iki tane biri yumuşak hareketli, diğeri daha küçük ama sert. kafamın s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat AKIN

    Prof. Dr. Murat AKIN

    Düzenli dr muayenesi ve usg takibi yeterli

  • Ferritin düşük demir normal

    Meral hanım mrb yapılan kan testinde ferritin düşük 10.7 demir serum normal 75 demir bağlama kapasitesi normal 284 çıktı demir serum ve bağlama kapasitesi çok iyi ferritin düşük her hangi bir ilaç tedavisi gerekirmi hasta lenfoma hastası lenfoma ferritin etkilerini teşekkürler284

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Hemoglobin değeri düşük ise tedavi gerekir



  • Lenf bezi şişlikleri

    Hocam iyi günler. 1 yıldır vücudumun bazı bölgelerinde bezeler var. bunlar boynumun sol tarafında iki tane biri çok yumuşak ve hareketli, biri daha sert ama küçük. sağ tarafta bir tane çok yumuşak, hareketli. sol kasık bölgesinde iki tane biri yumuşak hareketli, diğeri daha küçük ama sert. kafamın s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın batuhan pehlivan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yaklaşık bir yıldır saptanan yaygın lenfadenopatiler lenfoma gibi hastalıklarda kolay kolay aynı boyutlarda kalamazlardı. sanıyorum bakteriyel enfeksiyon kaynaklı olmadıkları için ( geçirilmiş viral enfeksiyonlara bağlı olabilirler ) ant... Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Iyi günler hocam ben 1 yıl önce kasık ağrısıyla hastaneye gittim 15 mm çapında reaktif lenf nodu cıktı antibiyotik kullanmama rağmen geçmemişti sonra 2 cm çıkmıştı 6 ay sonra kontrolde 1 cm me düşmüştü bu gün yine kasiktaki şişlik için doktora gittim yagli hiluslu 2 cm reaktif lenf nodu cıktı doktor...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Reaktif lenf düğümleri, normaldir. lenfoma olasılığı için bir hematoloji(kan hastalıkları) uzmanına danışmalısınız..

  • Lenf bezi şişliği

    1 yıl önce ensemde ve kafamın sol arkasında, boynumda ve kasık bölgesinde şişlikler fark ettim. ensemdeki sert, büyümüyor ama bazen küçülüyor. kafamın sol tarafındaki sert, büyümüyor da küçülmüyor da. boynumdakiler biri küçük sert, diğerleri yumuşak ve oynak şişlikler. kasık bölgesindeki küçük...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Cevdet TOKAT

    Op. Dr. Cevdet TOKAT

    Tetkik için dahiliye doktoruna muayene ol.



  • Yaygın lenf büyümesi

    Merhaba benim (iki taraflı) boyun, koltuk altı, kasık, biceps, göbek deliği, kulak arkası ve çene altı gibi bölgelerde yaklaşık 8 9 yıllık bezelerim var. bugüne kadar önemsemedim olağan şeyler olduğunu düşündüm. büyüme ağrı gibi şikayetlerim yok fakat sanki her yerime yayılmış gibi hissediyorum. ek...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, size tek bir önerim olacak: bir hematoloji uzmanı sizi muayene etsin. uzaktan fikir yürütülecek durum değil bu. geçmiş olsun.

  • Geçmeyen morluk

    Meraba hocam annem 42 yaşında ve bacağında 4 yıldır geçmeyen baya büyük bi morluk var ve sürekli ağrıyor ayakları şişkinlik yaşıyor pek çok doktora gittik ama sonuc alamadık ve sebebini öğrenemedik bacağından parça alınıp biyopsi yapıldı . sonuca ulaşmadı yardım edin luten aynı zamanda lenfoma kanse...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat AKSOY

    Prof. Dr. Murat AKSOY

    Geçmiş olsun ama bu durumda görmeden ve muayene etmeden yorum yapmak doğru olmaz.

  • Wbc normal lym yüksek???

    Hocam merhabalar bir sorum olacaktı wbc değerim normal sınırlarda;6,8 lym % üst sınır 48 benimki;54,3 gra alt sınır 42 benimki biraz düşük;41 hgb ise;12 diğer değerler ise normal görünüyor. sizce bir sorun varmı? bu arada bu tahlili yaptırma sebebim önceki yıllardaki kansızlığımdı,şu andada alt sını...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Viral bir enfeksiyon bu şekilde sonuç verebilir. bazen cihaz kalibrasyon hatası da olabilir. korkulacak bir şey değil bu



  • Lenf bezi problemi

    Iyi gunler vasif bey boynumda 5 6 mm sag koltuk altimda 17 sol koltuk altimda 16 mm olmak uzere lenf sislikleri var reaktif gorunumlu ve 3 yildir boylece duruyolar.antibiyotik fayda etmiyo kan tahlilleri temiz.ne yapmaliyim?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sedat yıldırım, geçmiş olsun. üç yıldır sorun çıkarmayan lenf bezleriniz ayrıca reaktif olarak da tanımlanmış. lüzumsuz antibiyotik kullanmaya da gerek yok. olumsuz tanılar düşünmeyi bırakırsanız en doğrusunu yapmış olursunuz. saygı ve sevgilerimle.

  • Lenf bezi problemi

    Mrb kadri bey.lenf bezlerimdeki bi skinti hakkinda soruyorum.sag ve sol koltuk altimda 15 ve 17 mm boynumda 6 mm kasigimda bi kac adet 8mm kadar ( daha kucuk olanlarda var) reaktif lenfler var.3 yildir mevcut buyumuyolar oylece duruyolar kan tahlillerim normal 2 3 şehirde farkli dr arkadaslara goste...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 3 yıldır problem yaratmadan aynen kalıyor olmaları elbet iyi bir gösterge. bezeler bazen büyür ve büyüten hastalık ortadan kalksa bile tam gerilemeyebilir. şu anda bir enfeksiyona bağlı oldukları kanıtlanmamışsa, antibiyotik kullanmak anlamsız bir iş. bunların ne oldukları hakkında daha ke... Cevabı gör

  • Sürekli halsizlik

    Hocam iki hafta önce ateş ve öksürük sebebiyle doktora gittim.(göğüs hast.)akut bronşit tanısı koydu.ama doktor kan tahlili sonucumu görünce bana bir dahiliye uzmanına görün dedi. sonuçlarım şöyle; wbc:9,53, alt:76, ast:50, crp:3,91, glukoz:132, lym:0,44, lym%: 4.6, pct:0,203, neu%: 93.3, hgb:1...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, iki önemli soruna çözüm bulunmalı. 1. ) karaciğer testlerindeki bozukluk. çok çeşitli sebepleri olabilir. bir gastroenterolog sizi görmeli. 2. ) neu % çok fazla görünüyor. örneğin enfeksiyonlara bağlı böyle bir durum olabilir. ama bunun sebebi de uzaktan bilinecek gibi değil. görüşmek, sor... Cevabı gör





.
x