Kedi tırmalaması

  • Merhaba Mücahit bey, ben bir alışverişi merkezin de yemek yerken bir yandan da bir kediyi besledim ve en son elimi uzatıp kafasını okşayayım derken birden heyecanlanıp patisiyle elime vurup kaçtı çok çok küçük bir çizik ve küçük nokta şeklinde çizdi yaklaşık 54 saat geçti sizde Kuduz riski taşıyor olabilir miyim?

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mücahit YEMİŞEN

    En yakin acil servise gidin, aşı kararını onlar versin


  • İstanbul Enfeksiyon Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Beyaz sulu akıntı, yangı

    Kolay gelsin hocam. ben 6 ay visanne tedavisi gördüm fakat fazla yan etkilerinden dolayı doktorum ara vermek istedi. mantar olmuştum. tedavi gördüm fakat tedavinin bitmesiyle beraber vajinada ateş basmaları başladı. daha sonra sulu beyaz akıntı gelmeye başladı ve bu akıntı ara ara yoğun kıvamda geli...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhaba bahsettiğiniz tarzda şikayet yapan genelde allerjik reaksiyonlar ya da viral enfeksiyonlar olabilir. isterseniz yarar görmediyseniz ilaçlara birkaç gün ara verip tekrar hekiminize görünün dr enver kurt

  • Antibiyotik

    Http://safkanpatiler.com/kedilerinizin-bagisiklik-sistemini-guclendirmenin-etkili-ve-ucuz-yolu/ burda yazilanlar dogru mu erdi bey? ayrica ust solunum yolu enfeksiyonu icin bebek surubu veriyor bazi vetler. klamoks biri hatta. en etkili antibiyotik hangisi? ve bir yazi okumustum haftada bir kucuk p...

    Doktor Cevabı:
    Veteriner Hekim (Pratisyen) Erdi AKYÜREK

    Veteriner Hekim (Pratisyen) Erdi AKYÜREK

    Ucuz etin yahnisi yavan olur. sağlıklı bir hayvana gereksiz ilaç uygulanmasını veya desteklediği düşünülen takviyeler verilmesini doğru bulmuyorum. kullanılan bebek şuruplarının hayvanlar üzerinde karaciğeri ciddi olumsuz etkileri olduğu ve kolayca direnç kazandırdığı düşünülürse şuruplar bu amaçla... Cevabı gör

  • Apse ve kist operasyonları

    Hocam iyi geceler kolay gelsin. ben 17 yaşındayım. ağızımın içinde alt dudağımın üst kısmı sağ tarafından nohut büyüklüğünde bir şey çıktı. ucu yok. iç kısımda. ve ağrımıyor ama büyüyor. ne olabilir? tedavi yöntemleri nasıldır...hocam iyi geceler kolay gelsin. ben 17 yaşındayım. ağızımın içinde alt...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dt. Taner KÖROĞLU

    Uzm. Dt. Taner KÖROĞLU

    Merhabalar, dudağınızda oluşan yapının klinik muayenesi yapılmadan , oluşan kitle hakkında yorum yapmak doğru olmaz .dudakta oluşan normalden farklı yapılar travmaya, viral enfeksiyonlara, uv ışınlarına ve daha birçok farklı etkene bağlı oluşabilir. oluşan lezyonun tipine göre cerrahi olarak olu... Cevabı gör



  • Lenf bezleri

    Hocam mrh ben gozlerimden rahtsizlandim ve teshis olarak adenovirus konuldu simdi de bogazlarim ve kulaklarim cok agri var lenf bezlerimde sisme var ne onerirsiniz.bundan uc yil once de lenf bezleri iltihabindan dolayi 15 gun hastanede ilac tedavisi gormustum.agri icindeyim onere bileceginiz birsey...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mehmet AŞIK

    Op. Dr. Mehmet AŞIK

    Merhaba hatice hanım viral enfeksiyonlar adenovirus dahil boyunda lenf bezi şişmesine neden olabilir. bu durumda tedavi ağrı kesici ve enfeksiyonun geçmesini beklemektir. fakat sekonder bakteriyel enfeksiyon bulgusu varsa boğaz iltihabı, sinüzit, kulak iltihabı gibi durumlarda antibiyotik başlanab... Cevabı gör

  • Crp yüksekliği

    Mehaba, 2 gündür çok şiddetli grip geçiriyorum. tahlil yaptırdım. crp türbidimetrik 0,7 çıktı normal değer ise 0 - 0.5 mg/dl arası korktum doktor normal dedi ama. viral enfksiyon geçiriyomuşum nedir bu crp? bende ki çokmu anormal?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Crp, enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar gibi bedeni rahatsız eden durumlarda bedenin savunma mekanizmalarını harekete geçiren bir proteindir. sizin değerinizin yüksek olmasının nedeni şu anki gribal enfeksiyonunuzdur

  • Nötrofil düşüklüğü

    Merhaba hocam kızımın karaciğer enzimleri yüksek çıktığından doktorumuz tarafından tıp fakültesine yönlendirildik. tahlil sonucunda absolü nötrofil 1.7 nötrofil %24.2 rdw 12.2 absolü monosit 0.4 mpv 8.8 mch 28.4 çıktı. değerler normal midir herhangi bir hastalığa mı işaret ediyor? lütfen bize yardım...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Çocuğun yaşi küçükse veya viral bir enfeksiyon geçiriyorsa bu değerler beklenir!



  • Hemogram tahlili

    Hocam merhaba kızımı hemotolojiye götürdük değerlerin çoğu normal sınırlar içinde nötrofil sayımız da 327 den 904 de çıkmış doktor gittikçe yükseliyor sıkıntı yok dedi. sadece plt 331 den 491e yükselmiş lym % 72 den 69düşmüş hala normal seviyelere inmemiş doktorumuz yavaş yavaş düzene giriyor plt b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Bir viral hastalık atlatmış ve veriler düzelmiş, endişelenecek bir sorun yok. iyi günler

  • Boğaz ağrısı

    Hocam yaklaşık 3 aydır boğazımda ağrı ve yanma var en son 3-4 hafta önce doktora gittim iğne verdi ama gecmiyo arada bir ateşim çıkıyo kendiliğinden gecer dedim ama gecmedi bu kadar uzun sürmesi normalmi veya baska bir durummu vardır

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Necmettin UZUNALİOĞLU

    Op. Dr. Necmettin UZUNALİOĞLU

    Ümit bey uzun süren ateşte viral ve atipik bakteri enfeksiyonlarını araştırmak gerekir. bulunduğunuz yerde kbb veya enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurursanız daha iyi olur. geçmiş olsun

  • Lenflerden mi kaynakli ciddi birseymi

    Merhaba hocam oglum 9 yasindw sag boyun kisminda konusurken şişip iniyor o kisim hwrhangi bir beze gibi degil bagirincs daha fazla sisip sonuyor sank karnimiz gibi kaba tabircrsi bizde bunun uzerine kbb yebgittik usg verdi degerlendirebilirmisiniz . iki tiroid bezi parankimi homojendir. her iki lobd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz küçüker, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. oğlunuzun tiroid ultrasonografisinde bir sorun bulunmuyor. aynı şekilde lenf bezlerinin ultrasonografi sonuçları da iyi huylu olarak ( benign ) tanımlanmış. muhtemelen geçirilmiş viral ya da bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda oluş... Cevabı gör



  • Ağrılı şişlik

    Merhaba,sağ kasık bölgemde sancı veren ve ultrasonda gözükmeyen bir şişlik var,bu şişlik genellikle adet döneminde ortaya çıkıyor bu sebeple kadın hastalıklarına gittim lakin ultrasonda görünmedi sebebi rahim miyomu olabilir denilerek rahmim ve bir yumurtalığım alındı ancak şişlik ağrılı ve zonklama...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mehmet Mustafa ERTÜRK

    Uzm. Dr. Mehmet Mustafa ERTÜRK

    Merhaba. inguinal bölgedeki yani kasıktaki şişlikler öncelikle lenf bezleri, lenfoma ve kasık fıtıkları açısından değerlendirilmeli. bunun dışında özellikle viral enfeksiyonlar (herpes, enfeksiyöz mononükleoz) başta olmak üzere enfeksiyonla ilişkili olabilir, o bölgede gelişen bir abse olabilir. önc... Cevabı gör

  • Kizim birden ayagina basamadi

    2 yasindaki kizim 2 aydr hasta bogaz enfeksiyonuyla başladı ates agzinda pamukcuk vucudnda alerji gibi biseyler cikti. 2 aydr alerjileri gecmio. viral enfeksiyondan yada bsyler alerji yapmistr diyo doktorlar.kanda ig leri normal cikti. ayrica bu 2 aydr hastalk suresinde 3 kere ayagina birden basama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Dündar SABAH

    Prof. Dr. Dündar SABAH

    Yazdıklarınızla bir teşhis koymak mümkün değil. hastayı görmem gerekiyor büyük plasılıkla mr istemem gerekecek isterseniz 2324650565 ten randevu alabilirsiniz geçmiş olsun

  • Titreme halsizlik

    Hocam iyi günler dilerim.4 gün önce aniden bütün vücutta kas ağrıları ve üşüme titreme gibi bir haller oldu gece yatarken , bir süre sonra fenalık hissi geldi ve istifra ettim akabinde ishalde oldum.bende panik atakda mevcut kafaya cok yakıyorum hastalıkları.ertesi günü ishal geçti baş ağrısı ve yoğ...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Wbc yani beyaz kan hücrelerinin normalin alt limitlerine yakın çıkması viral enfeksiyonlar (grip gibi) için oldukça tipik bir kan bulgusudur. zaten klinik de öyle. geçmiş olsun



  • Tahlil sonuçları acil bakin

    Kızım 8 aylık neu değeri 38.6 mono değeri ise 15.9 çıktı internetten edindiğim bilgiler endişelendirdi beni lütfen bilir kişi olarak beni aydınlatırmısınız

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    8 aylik çocukta bu yazdiklariniz % değerler ise bir viral enfeksiyon söz konusu olabilir, çok daha meraklanacak durum yoktur, gereğinde tekrarlanir!

  • Bulas olur mu

    Hocam iyi gunler benim kafami kurcalayan ve yanitini bulamadigim bir soru var .hiv olan birinden sonra tuvaleti kullansak alaturka veya alafranga ve orya onun kani , spermi veya vajinal sivisi degmis olsa bizde arkasindan gittigimizde genital organimiza sicrasa bu sekilde bulas olur mu lutfen yanitl...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ

    Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ

    Bu şekilde bulaş olmaz.

  • Nötröfil orani

    Merhabalar kan testim de notrofil oranim (neut%) : 41,21 cikti.referans degerleri%45~75 arasi yaziyordu. yorumlarsaniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece bunu bilmek yeterli değil. diğerlerinin oranı ne durumda? örneğin lenfosit % kaç? monosit % kaç? bu saydıklarım karar için önemli. örneğin lenfosit artışı varsa, yani nötrofillerden daha fazla ise, o zaman lenfosit artışı yapan hastalıklar (mesela viral enfeksiyonlar vb..) ön tanıda... Cevabı gör






.
x