Karacıger kanserı

  • merhaba doktor bey esım karacıger kanserıne yakalandı.doktor amelıyata alınamayacagını soyledı su an arastırma yapılıyor kemoterapiye alınıp alınmayacafı konusunda.bız ıskocyada yasıyoruz burada tıbbı bakım cok yavas ıslıyor.doktor eger kemoterapıye alınamıyacak durumdaysa 1 ay ıle 1 yıl arasında omru kalındıgını belırttı.ınanın cok kotu durumdayım eger bu konuda bızı aydınlatırsanız cok sevınırım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Özür dilerim. soru uzmanlık alanım dışındadır. kan ile ilgili kanserler ve ilik nakli alanında çalışıyorum.

Diğer Hasta Soruları

  • Babamın koah hastalığı

    Değerli hocam merhaba,sizi internette araştırma yaparken budum..bursadan yazıyorum.babam 66 yasındayken cok agır bir zaturre gecirdi 67 gun (37 gunu septik soka baglı koma)hastanede kaldı uzun bir tedavi ile trakestomisi ile taburcu oldu sonrasında 8 ayda iyilesme gostererek herhangi bir oksijen iht...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Anlık düşmeler sizi heyecanlandırmasın uzun süreli oksijene ragmen 85 ve altı seyrediyorsa solunum desteği yetmiyor demektir. meslektaşlarımızın eksiği yok fazlası var. gayet güzel tedavi edilmiş babanız. gelmek isterseniz kapımız her zaman açık geçmiş olsun dk

  • Safrakesesinde iltihap ve kanser

    Hocam. safra kesesinde iltihap nasil tedavi olunur. sadece disari akitma yeterlimidir. antibiotige gerek varmi. ama bir sorun var. kanser de var pangreas akciger karaciger. ustelk kotu huylu. cobuk yaýiliyor. ve doktor iltihabi 1 ayden beri disari akitiyor. lutfen birseyler yazarmisiniz. antibiotik...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Berkhan SAVAŞÇIN

    Op. Dr. Berkhan SAVAŞÇIN

    İyi günler. öncelikke geçmiş olsun. bu konuda en doğru bilgiyi işlemi yapan ve sizi takip eden arkadaşım verecektir. onun önerileri ile ilerleyin. saygılar

  • Hcc on tani lutfen yardim

    Hcc on tanisi kondu anneme lutfen yardim "iyi gunler hocam gecen hafta annem karin sag taraf agrisi mide bulantisi sikayetleriyle bir ozel hastaneye goturduk.mr cekildi ve karacigerde solid lezyon goruldu daha sonra universite hastanesine goturduk 10 gun yatti ve kan tahlilleri us ve pet yapildi....

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; patoloji sonucuna göre değerlendirme uygun olur

  • Akciğer kanseri

    Merhaba sayın hocam,kayınvalidem 40 sene sigara kullanmış pet yorumu şöyle; sağ akciğer üst lob posterior segmentte subplevral alanda fissure oturan ve malign karakterde yoğun hipermetabolik tutulum gösteren kitlesel lezyon ile sol akciğer üst lob bronşunu oblitere eden ve periferinde üst lob da t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Çok geç kalınmış ve maalesef evre 4 akciğer kanserinin yayılımı olarak gözüküyor. tanı konularak biran önce kemoterapiye başlanması gerekir ama ortalama ömür 6-12 ay arasındadır. geçmiş olsun....

  • Zaturre ya da karaciger kanseri?

    Anladim cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Geçmiş olsun

  • Zaturre ya da karaciger kanseri?

    Hocam merhabalar. ben 17 yasindayim lise son sinif ogrencisiyim. benim yaklasik olarak 2 aydir sag kaburgamin hemen gogus bitiminden baslayan ve kavisli donemece kadar devam eden bir agri sizi mevcut. daha cok sanki agirlik kaldirmisim da kaslari zorlamisim gibi bi agri aci bu ama bir ay oncesi sidd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Ağrınız, bronşit ya da zatürre geçirenlerde görülebilen bir ağrı, daha çok kaburgaların arasında yer alan göğüs duvarı kasları ile ilgilidir. akciğerin tam olarak iyileştiğini görmek için akciğer filmi çektirirseniz iyi olur

  • Karaciger kisti

    Merhabalar, bir sorum olucak size. çok sık olmasa da sokak kedilerini seviyorum yollarda. parazit durumundan dolayi artik sevmeme karari aldim. karaciger kistiden korkuyorum. bunun bi belirtisi var mi? olursa tedavisi icin bir suru ameliyat ve ardindan 2 yil kemoterapi yaziyor sitelerde bu beni dah...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ersin ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Ersin ÖZTÜRK

    Kemoterapi bildiğiniz kanser kemoterapisi değil. ilaç tedavisi demek. tek tanı yöntemi ultrason. ultrason yaptırırsanız içiniz rahat eder. geçmiş olsun

  • Karaciğer hemanjiom

    Eşimde karın ağrısı şikayeti ile gittiğimiz doktorda yapılan ultrason sonucu karaciğerde hemanijom tespit edildi. ultrasonda 77*53 iken ilaçlı tomografi sonucu 9 cm olduğu söylendi. ameliyat dediler. ne yapmalıyız.

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    5cm ve üzerindeki degerlerde ameliyat söylenir lakin kan degerine bakmak lazîm. normalse beklenebilir.

  • Mide kanseri

    Mrb hocam babam mide kanseri 4 evre karacigerinde sicrama var 19 seans kemoterapi gordu fakat bi faydasini goremedk yardimcj olabilirmisiniz

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Elbette; babanızı tüm tetkikleriyle ve aldığı tedavi şemasıyla birlikte getirirseniz yardımcı olabiliriz, geçmiş olsun.

  • Yumurtalık kanseri

    Merhaba hocam annem 1939 doğumlu olup haziran 2017 tarihinde yumurtalık kisti kanseri teşhisi kondu tek yumurtalıkta ve karnında sıvı var.bunun için üçer hafta arayla kemoterapi verildi ve 25.08.2017 tarihinde yapılan tahlil de ca 125 130,8 olduğu görüldü.yeni çekilen tomografi sonuçlarını size atı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    O nodüller takip edilecek

  • Yine ben 🙏😢

    Hocam tekrardan ben cok rahatsiz ediyorum nolur kusuruma bakmayin. segirme cok siddetli ve 1 saat sonra nerdeyse 12 saattir suruyor olacak. biraz arastirinca karaciger vb bir yerde anevrizma belirtisi olarak yaziyor. sirt ustu yattigimda asiri derecede segiriyor.gozle gorulen elle hissedilen segirme...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Hemen tedirgin olmayîn, oks teshisi konulmus. tekrar dr a görûnmenizde fayda var

  • Karaciğer büyümesi

    Hocam merhaba karaciğer ve dalakta büyüme olduğu söylendi karaciğer 210 mm dalak 135 enf has. ebv hastalığı var dedi safra dada taş var başka birşey söylenmedi karaciğer çok mu büyümüş ve büyümeye devam eder mi gittiğim dr. lardan pek sonuç alamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ebv hastalığı var mı yok mu?. siz "var dediler" diye yazmışınız. eğer durum böyleyse zaten sorun belki de uzamış bir ebv enfeksiyonu. çünkü ebv enfeksiynu bazen uzamış hastalığa yol açabilir. bu dediğim durum elbet sizi izleyen doktorlar tarafından testlerle tespit ediliyor olmalı. bu yaz... Cevabı gör

  • Pankreas kanseri

    Hocam kolay gelsin babam pankreas kanseri ve karaciger e metastas yapmis 50 ye yakin pirinc tanesi kadar var dediler 14/08/2017 de ameliyat oldu ve doktor sadece rahatlatma amacli yol actim dedi endoskopide parca aldilar daha sonucu gelmedi annemi akciger kanserinden 8 ay once kaybettim bana yardi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Şafak ÖZTÜRK

    Op. Dr. Şafak ÖZTÜRK

    Anlattığınız kadarıyla babanız evre 4 pankreas kanseri.bu evrede cerrahi tedavi sadece palyasyon yani sarılık ve yiyememe gibi problemleri çözmek için kullanılıyor ancak hastaya sağkalım avantajı sağlamıyor.eğer etkin bir kemoterapi ile karaciğerdeki metastazlar kaybolursa sağkalımı artıran etkin bi... Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanmasi

    Hocam iyi günler annem 70 yaşında 150 boy 85 kiloda;2 yıldır yapılan tahlillerde ast 55-80 aralığında alt 90-140 aralığında hba1c 6,7-7,2 akş 110-150 tkş 160-200 aralığında seyrediyor...ultrasonda ise grade2 hepteatoz çıkıyor..doktor şeker için ilk defa ilaca başladı glifor 1000 mg fakat yarım yarım...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tarkan KARAKAN

    Prof. Dr. Tarkan KARAKAN

    Bu yaş grubunda kilo varmek zordur bu ilaçlar kısmen faydalı olabilir ama siroz gelişme riski var ayrıca midesini yakından takip etmek gerek. nexium çok gerekmedikçe kullanmamak gerek. probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim.

  • Annem akciger kanseri mi?

    Selamlar hocam annemin boynundaki sisme sebebiyle hastaneye gittik kan tahlilli yapildi kan degerlerinde bir sorun gorulmedi boynundaki sismeyle alakali hemotoloji bolumune gittik cekilen akciger bt thorax filminin raporu torax simetrik trakea ve mediastinal yapilar orta hattadir. kardisk odaciklar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Geçmiş olsun. akciğer kanseri olma ihtimali daha çokmuş gibi gözüküyor. tekirdağ üniv. göğüs cerrahisinden yrd doç dr serkan kaya ile görüşebilirsiniz.

.
x