Karaciğer enzim yüksekliği

  • HOCAM İYİ GÜNLER ANNEM 69 YAŞINDA ATACAND PLUS, NORVASC 10MG ,NEXİUM 40MG,KULLANIYOR.SİZCE BU TAHLİLLERE GÖRE MEFORMİN VE ATOR 20MG VERDİ DOKTORU BU İLAÇLARI SİZCE KULLANMALI MI?HOCAM KARACİĞER ENZİMLERİ İKİ YILDIR BU SEVİYELERDE SEYREDİYOR HİÇ İNMİYOR ACABA KARACİĞER ENZİMLERİNİN YÜKSEK OLMA SEBEBİ NEDİR?BİRDE HELİCOBAKTER TEDAVİSİ GÖRDÜ KONTROL İÇİN GAİTA TESTİ YAPTIRCAZ BU TESTİ YAPTIRMADAN ÖNCE NEXİUMU KESMESİNE GEREK VAR MI? USG DE GRADE2 HEPATEASTEATOZ VE HER İKİ BÖBREKTE BÜYÜLÜĞÜ 30MM YE ULAŞAN BASİT KİSTLER VARDIR YAZIYOR BUNLAR ÖNEMLİMİ HOCAM..SAYGILAR TEŞEKKÜRLER... HBA1C 7(4,5-6) Glukoz130(82-115) Üre 47(17-49) KreatininH1.06(0.5-0.9) CKD-EPI 55,6 Ü.asit7,5(3,5-7) LDL 196(0-129AST H 78(0-32) ALT H 115(7-49) ALP79(35-105) GGT 63(6-42)LDH H 273 (135-214)Bilirubin,0.48(0.3-0.9)Bilirubin, d 0.16(0.01-0.3)KalsiyumH 10 (8.7-10.4)Fosfor 3.14(2.5-4.5)Potasyum5.1(3.5-5.1)Pth64(15-65)25oh vit d 24(30-100) d vitamini almalımı..iyi günler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Karaciğerbiopsisi yapılsın diyete daha çok dikkat etsin nexium gaita testini olumsuz etkilemez sağlıklı günler


  • Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Kilo kaybı

    Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum tekrardan . antibiyotiğim bitti enfeksiyon değerleri normale döndü hemogram tahlilinde fakat bulantım devam ediyor zaman zaman . asiri gaz , gurultu ve kazınma hissi oluyor gun içerisinde . endoskopi ultrason ve üst abdomen tomografi yeterli midir tetkik olara...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Nöroloji ve kbb de de muayene olun.....

  • Ülser hakkında

    Merhaba. bende endoskopi sonucunda peptik ülser ve gastrit çıktı. ve helikobacter pilori çıktı. helikobacter için 14gün antibiyotik kullandım sonrasında iki ay mide koruyucu kullandım yeni bitti. ara sıra mide ağrılarım oluyor ve halsizliğim var. iyileşmemiş olabilir miyim? ülser halsizlik yapar mı?...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; diyetinize dikkat etmeniz de fayda var, mikrobun tedavi olup olmadığı için ise test yaptırmanızda fayda var.

  • Mide ağrısı bulantı ve kusma

    Merhaba hocam iki sene önce sık mide bulantısı ve kusma şikayeti ile doktora gittim. endoskopi yapıldı bulbus da ülser özefagus da polip olduğu söylendi ilaç tedavisiyle düzelme oldu. ama midemde tam bir iyileşme olmadı. bir haftadır mide bulantısı ve kusmam var hocam ne yesem geri çıkarıyorum şu iç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Endoskop tekrar yapılmalı önemli olabilr



  • Safra kesesi ameliyati

    Hocam ; safra reflüsü teşhisi kondu ameliyattan sonra ursactive kullanmaya başladım ama ağrılarım geçmedi ve doktorum midemdeki safrayı hortum yardımıyla aldı ancak agrılarım geçmiyor pantpas ve antepsin kullanıyorum ama terleme göğüs altında sırta yansıyan ağrılarım devam ediyor peptik ülser tanıs...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Aydın DALGIÇ

    Prof. Dr. Aydın DALGIÇ

    Merve geçmiş olsun, bu gerçekten zor bir durum, safranın mide içerisine doğru geri kaçmasına bağlı mide iltihaplanması (alkalen reflü gastritis). dr arkadaşımızın önerdiği; sabah akşam aç karnına pantpas ve sabah akşam tok karna 2 şer adet ursofalk tedavisine devam et. (bu durumda antepsin in yar... Cevabı gör

  • Cea yükselmesi

    Merhaba hocam annem(56 yaş) 1 yıl önce akciğer kanserinden ameliyat oldu ve sağ akciğerinin 3 te 1 i alındı. doktorlar birinci evre olduğunu biyopsi raporuna göre tümör cinsi adenokarsinom. ayrıca ameliyatla lenf bezleride çıkarıldı, 26 adet lenf bezlerinden 11 numaralı istasyonda 5 lenf bezinden...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özlem Sönmez

    Doç. Dr. Özlem Sönmez

    Tüm taramalar yapıldığına göre,kanser dışı nedenler olabilir. sigara içmek, sarılıklar, alkolik karaciğer, tıkanma sarılığı, bronşit, amfizem, böbrek hastalıkları, peptik ülser, iltihabi bağırsak hastalıkları ( ülseratif kolit,crohn), pankreatit, divertikülit, zatüre, hipotiroidi, siroz, sa... Cevabı gör

  • Mide kalinlasmasi

    Sayin degerli hocam bugun endoskopi yapar doktora gittim genel cerraha bana bukadar neden stres yaptiniz dedi hocam bana dedi bunu gastritte odemde duvar kalingini yapsr dedi onemli degildedi hocam ama bu zamanla kanserlesirmi bana 3yil sonra endoskopi yaptirirsin dedi hocam endoskopiyi sonucunu y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Bir dahiliye uzmanına gitmenizi ve helikobakter pylori antikor kan testini yaptırmanızı öneririm. veya direk helikobakter pylori tedavisi de başlanabilir.



  • Kilo kaybı

    Hocam yapılan tahliller sonucu enfeksiyon olduğu icin aksef 500 mg yazıldı . kullandıktan 3-4 gün sonra wbc ve neu normal değerlere yaklaştı . kullanıma devam ediyorum . ancak bulantım geçmiyor . üst batın tomografisi yaptırdım sonuç temiz çıktı . ekstra bı tetkik gerekir mi ? hiatal herni grade 3 ....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Evet hiatal herni nedeni ile daha çok hissedebilirsinizileri tetkike gerek yok tedavi sonucunu bekleyin metpamid yemeklerden 30 dak ika öbce alın size yardım edecektir

  • Makroskopi sonuçlarım

    Doku alınış yeri özofagusun 1/3 alt bölümü mide,bbt duodenum ince bağırsak,bbt 3)mide antrum biyopsisine ait histokimyasal incelemede: pas ve abph2.5 :intestinal metaplazi yoktur müsikarmin ile reaksiyon izlenmedi tolidine blue:helicobakter pylori görülmüştür 4)mide korpus biyopsisine...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İbrahim BARUT

    Prof. Dr. İbrahim BARUT

    Sorunuz nedir anlaşılmıyor. ama patoloji sonucunuz "peptik ülser" + h. pilori (+) en az 3 ay süreyle doğru tedavi gerekiyor. geçmiş olsun

  • Endoskopi raporu

    Dün endoskopi çekildim patoloji sonucu 15 gün sonra çıkacak endeskopi raporu: özafagus mukozası ve lümeni normaldi. z çizgisi 38 cm'de geçildi. fundus,korpus ve antrum mukozası hiperemikti. mide açlık sıvısı safralı,retrofleksiyonda kardiya endoskopu iyi kavramakta ve mukozası normaldi.pilor forme v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Safranınn neden olduğu gastrit muhtemelen bıopsi ilebmikrobik gastrit araştırılır gastritin derecesini belirler endişe edilecek bir durum değildir



  • Kilo kaybı

    Hocam merhaba tekrar abdominal ultrason yaptırdım temiz çıktı . karaciğer enzimleri biliburin kan üre sonuçları da normal çıktı . endoskopi patoloji sonucunda helicobakteri (-) malignite(-) atrofi (-) metaplazi (-) inflamasyon siddeti (+) çıktı . tanı kronik korpus gastrit , hiatal herni . mide bula...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Kanser düşündürecek bir ceri yok enfeksiyon araltırılmalı geçmiş olsun sinüzit çürük diş gibi bir odak olabilir

  • Kilo kaybı

    Hocam merhaba daha önce de yazmıştım . 15-20 gün önce asiri mide bulantısı kilo kaybı iştahsızlık nedeniyle başlayan şikayetim sonucu 4 kilo verdim . endoskopi de korpusta hiperemik alan ve hiatal herni izlendi . tüm batın ultrason temiz çıktı . 2 buçuk sene önce kolonoskopi de temiz çıkmıştı . yeme...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Enfeksiyon arastırılmalı akc grafisi görülemeli sadece endoskopi bulguları ile lokosit artışı olmaz üniversite hast de iç hastalıklarına başvurun kanser düşünmüyorum geçmiş olsun

  • Mide kanseri midir ?

    Hocam 2 buçuk sene önce kolonoskopi yaptırdım polip vs bir hastalık bulunmadı . tekrar kolonoskopiye gerek var midir kolon kanseri icin ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Hayır gerekmez endişelerinizi rahatlatamazsanız psikiatriden destek alın gününüzü karartmayın sağlıklı günler diliyorum



  • Mide kanseri midir ?

    Hocam merhaba 1 hafta önce mide bulantısı istahsizlik şikayetim oldu hıc bısey yiyemedim . 3 kilo kaybettim . kan tahlilinde wbc :12.4 , hgb:15.2 , mcv:99.5 , rdw:11.3 çıktı . az az parça parça diskiliyorum mukus geliyor . gaz bulantı devam ediyor . 3 sene önce kolonoskopi olmustum temiz çıktı . 2 s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Bu bulguların mide kanseri düşündüren bir tarafı yok gastrit muhtemelen bir süre asit kontrolu sağlayın mesela lansor 30 mgsabah bir tane alın geçmezse gastroenterolojiye gidin tedavi planı yapılsın geçmiş olsun

  • İştahsızlık ,bulantı

    Yapılan endoskopi ve kolonoskopide onikiparmak bağırsağımda ülser tespit edildi.aşırı gaz ve şişkinliğimde oluyordu ,aşırı iştahsızlık var şuan da nerdeyse ağzıma birşey süremiyorum kokulardan tiksiniyorum.pantactive sabah 1,debridat günde 3*1 ,ve hemde çıkan hemoroid için procto-gylvenol sabah akşa...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mehmet GÖK

    Uzm. Dr. Mehmet GÖK

    Geçmiş olsun. ilaçlar bittikten sonra devam ederse ileri tetkik yaptırmanız gerekebilir.

  • Acilll çok acill

    Merhaba hocam benim eşim de mide ağrısı ve mide yanmasıyla endoskopi yaptırdık doktor bizi biraz korkuttu mide çok kötü durumda diye size endoskopi tanısını yazıyorum pangastrit+antral ülser +duodenal ülser+hiatal herni+şiddetli özofagit)tanısı konuldu ve biyopsiye gitti ve şuan antibiyotik helipak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Kanser riski yok kortizon katkıda bulunmuştur geçmiş olsun






.
x