Karaciğer enzim yüksekliği

  • HOCAM İYİ GÜNLER ANNEM 69 YAŞINDA ATACAND PLUS, NORVASC 10MG ,NEXİUM 40MG,KULLANIYOR.SİZCE BU TAHLİLLERE GÖRE MEFORMİN VE ATOR 20MG VERDİ DOKTORU BU İLAÇLARI SİZCE KULLANMALI MI?HOCAM KARACİĞER ENZİMLERİ İKİ YILDIR BU SEVİYELERDE SEYREDİYOR HİÇ İNMİYOR ACABA KARACİĞER ENZİMLERİNİN YÜKSEK OLMA SEBEBİ NEDİR?BİRDE HELİCOBAKTER TEDAVİSİ GÖRDÜ KONTROL İÇİN GAİTA TESTİ YAPTIRCAZ BU TESTİ YAPTIRMADAN ÖNCE NEXİUMU KESMESİNE GEREK VAR MI? USG DE GRADE2 HEPATEASTEATOZ VE HER İKİ BÖBREKTE BÜYÜLÜĞÜ 30MM YE ULAŞAN BASİT KİSTLER VARDIR YAZIYOR BUNLAR ÖNEMLİMİ HOCAM..SAYGILAR TEŞEKKÜRLER... HBA1C 7(4,5-6) Glukoz130(82-115) Üre 47(17-49) KreatininH1.06(0.5-0.9) CKD-EPI 55,6 Ü.asit7,5(3,5-7) LDL 196(0-129AST H 78(0-32) ALT H 115(7-49) ALP79(35-105) GGT 63(6-42)LDH H 273 (135-214)Bilirubin,0.48(0.3-0.9)Bilirubin, d 0.16(0.01-0.3)KalsiyumH 10 (8.7-10.4)Fosfor 3.14(2.5-4.5)Potasyum5.1(3.5-5.1)Pth64(15-65)25oh vit d 24(30-100) d vitamini almalımı..iyi günler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Karaciğerbiopsisi yapılsın diyete daha çok dikkat etsin nexium gaita testini olumsuz etkilemez sağlıklı günler


  • Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Mide agrisi

    Hocam 2aydir midem agriyordu 1-2 hafta agrimiyordu akrabalarim abilerime danistim ama o donem asiri deprosyondaydim cok asiri derecede ama onun icin psikloji dedi endoskopi yaptirma dediler 1-2 haftadir agrimiyor endoskopi yaptirmam lazimi hocam cevaplarsaniz sevinirim?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Hayır endoskopi gerekli değil geçmiş olsun

  • Mide ülseri

    Merhaba serab hanım iyi çalışmalar midemdeki ağrı ve yanmadan dolayı endoskopi yapıldı doktorum tahliller 10 gün sonra çıkar dedi bana rennie duo ve pulcet 40 mg verdi 10 gün sonra kontrol için gittiğimde helicobacter pylori olduğunu söyledi verdiği ilacın 1 aylık olduğunu ilaç bitince gelmemi ve he...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Gp tedavisi almanızda fayda var ben olsam sonuç çıktığında 10 gün ho tedavisi verir sonra 6 hafta da ülser tedavisi okarak devam ederdim herkesin bir “yoğurt”yiyişi var bunlar ufak farklar ,önemli değil. geçmiş olsun

  • Mide ağrısı

    İyi günler hocam pazar akşamı rahatsazlanıp acile gittim doktor serum taktı serumdan sonra midemde bulantı şişlik mide ağrısı ve geğirme su dahi içmekte zorlandım sadece çorba içebildim kaç gündür doktora tekrar gidip şikayetlerimi söyledim yaptığı ilaçlar bemiks redox unicefs arveles dekort yaptığı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Decort arveles neden olabilir bir süre lansor uygula geçecektirgeçmiş olsun



  • Turkururken kan gelmesi

    Hocam merhaba gecen mide agrisiyle size danismistim sizde mikropik gastrit hocam tukururken cok nadir cok cok az kan var tukururukte nedeni ne olabilir cevaplarsaniz sevinirim?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Tükrükte kan mide nedenimolmaz diş etlerinizi kontrol ettirin sinüzit olabilir akc grafisi ile göğüs hastalıklarına başvurun

  • Mide agrisi

    Merhaba hocam bir sikayetimi size soylemek isterim 2 aydir midem agrisi bazen iyi bazen kotu doktora gittim gaviscon surub ve mide koruyocu ilaci verdi kullandim bitirdim fayda etmedi tekrarda doktora gittim sikayetlerimi anlattim tekrar reflu dedi antiptesin ve opagis ilaclarini verdi kullandim bit...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Endoskopi yapılsın mikrobik gastrit araştırılsın siz gastroenteroloğa başvurun endoskopi zararlı değildir kesin tanı ve tedavi için gereklidir.

  • İntestinal metaplazi,glandüler artrofi

    Hocam iyi günler babam 70 yaşında,midesi yanıp yemek borusundan yukarı doğru geliyor diye 20 gün önce mide endoskopisi yaptırdık patoloji sonucunu şimdi aldık çok tedirgin oldum..sonuç nedir acaba hocam değerlendirebilirmisiniz saygılar,teşekkürler....kronik inflamasyon;++(lenfoid agregad varlığı)nö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Hp gastit tedavis ile düzelebilir endoskopik kontrol 6 ay sonra şimdilik korkulacak bir durum yok geçmiş olsun



  • Mide agrisi

    Selam hocam size bir sorum olacakti bir midede endoskopiye gerek duymadan yani ultrasonla midede kanser olup olmadigi cikarmi hocam cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Hayır usg böyle bir tanı koyamaz çok ileri vakalarda bazı bulgular düşündürürse de tam tanı için endoskopi şarttır.

  • Antepsin şurup

    Peki hocam dediğiniz tedaviyi sabah akşam antepsin şurup ve lansor kullanacağım. bir de ben daha önce çok stresli günler geçirdim. eğer bütün bunlar stresten oluyorsa şuan bu ilaçlar yine de alınmalı mı? sonuçta endoskopide biyopside kronik gastrit teşhisi net bir şekilde konulmuş. ancak geğirme ile...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Siz tekrar psikiatri ile görüşün bunları anlatın küçük bir destek ilaç sorunu çözmeye yardım edecektir ,geçmiş olsun

  • Antepsin şurup

    Hocam iyi günler, yaşım 31. ben daha önce endoskopi oldum. kronik gastritim var. helipak üçlü tedavi ve akabinde bir ay pantactive ilaç aldım. pantactive bir ay önce bitti. ancak fayda etmiyordu ilaçları bıraktım ve durumu görmek istedim. biraz iyi oldum ancak yemek ve su içerken sürekli geğirme, ne...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Evet şikayetler gadtritte olur önetim antepsin şurup sabah / akşam 2 yemek kaşığı yemekten 30 dakika önce alınız akşam yatarken de 1 tane lansor içiniz (30mg) 4 hafta uygulayın geçmeli geçmiş olsun



  • Ilaç kullanımı

    Barış hocam saygılar öncelikle bundan 8 gün önce tuvalet sonrası şiddetli ağrı oluşması sonucu doktora gittim anal fissur yırtık olduğunu söyledi ve ilaçla zor geçer ameliyat olucak sin dedi sonra iki doktora daha gittim doktorun biri bekunis draje kortos krem dextrocin krem anestol pomad verdi diğ...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Barış ZAMANDAR

    Op. Dr. Barış ZAMANDAR

    Selam ortalama 20 dk lik bir islemle bu is bitebilir. bu ilaclarla sadece idare edersiniz. gecmis olsun. saygilar

  • Mide agrisi ve reflu

    Merhaba hocam 15 yasinda bir erkegim siddetli mide agrisiyla genel cerrahine gittim oncelikle gastrit dedi mide koruyocu ilaci ve gaviscon surubu verildi dedi kullan bitir agrimaz kullandim ilaclari bitirdim fayda etmedi diye tekrar genel cerrahine gittim ultrasyon cektir dedi cektirdim temiz cikti...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Endoskopi yapılmalı gastrit varsa mikrop araştırılmalı antepsinin etkisi 10 günden sonra fark edilir tamamen psikolojik olabilir araştırmalar temiz ise psikolojik destek gerekir geçmiş olsun

  • Mide ünseri

    Eşimin yemek borusu ve midesinde helicobacter pylori olduğunu öğrendik kanamalı ünser oldu tedavi verildi sorum helicobacter pylorinin bana ve çocuklarıma bulaşma riski varmı muayne olmamıza gerek varmıdır iyi günler dilerim gizle

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Evet aile içi bulaşma olabilir şikayeti olan varsa tedavi edilmeli toplumda oldukça yaygın (%65)bulunur bu mikrop tarama yapmak ve yakınması yoksa tedavi vermek gerekli değildir



  • Celal yılmaz

    Hocam birde miyde yanmam geçmiyor andoskobi yaptırdım pantpas verdi kulaniyorum ama 3 gün sonra yine başlıyor acı hiç

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Geçmiş olsun endoskopi sonuçlarınız ile dahiliye hekiminize uğrayın tedaviye dirençli peptik ülser açısından araştırılabilir.

  • Mide hakkında

    Merhaba. günlük olarak öğünlerle birlikte bir miktar su ile probiyotik kapsül alıyorum.fakat aklıma takılan bir durum var.probiyotiklerin yüksek sıcaklık ile zarar görebileceği söyleniyor. örneğin o probiyotik kapsülü öğün ile aldıktan sonra sıcak çay ya da kahve gibi bir içecek içersek (tabi içileb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Hayır ilacı sıcak su ile beraber almadıkça sorun olmaz sertaç bey.

  • Tanı: akut peptik ülser, yeri tanımlanmamış,hemoroji mevcut

    Merhabalar doktor bey karaciğer parankim ekosu grade 1 artmıştır ( hepatosteatoz) dalak uzun aksı 128 mm ölçülmüş olup normalin üst sınırındadır. bu ne demek hocam radyoloji raporum bu

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz gastroenteroloji (mide, barsak ve karaciğer hastalıkları) ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.





.
x