Karaciğer enzim yüksekliği

  • HOCAM İYİ GÜNLER ANNEM 69 YAŞINDA ATACAND PLUS, NORVASC 10MG ,NEXİUM 40MG,KULLANIYOR.SİZCE BU TAHLİLLERE GÖRE MEFORMİN VE ATOR 20MG VERDİ DOKTORU BU İLAÇLARI SİZCE KULLANMALI MI?HOCAM KARACİĞER ENZİMLERİ İKİ YILDIR BU SEVİYELERDE SEYREDİYOR HİÇ İNMİYOR ACABA KARACİĞER ENZİMLERİNİN YÜKSEK OLMA SEBEBİ NEDİR?BİRDE HELİCOBAKTER TEDAVİSİ GÖRDÜ KONTROL İÇİN GAİTA TESTİ YAPTIRCAZ BU TESTİ YAPTIRMADAN ÖNCE NEXİUMU KESMESİNE GEREK VAR MI? USG DE GRADE2 HEPATEASTEATOZ VE HER İKİ BÖBREKTE BÜYÜLÜĞÜ 30MM YE ULAŞAN BASİT KİSTLER VARDIR YAZIYOR BUNLAR ÖNEMLİMİ HOCAM..SAYGILAR TEŞEKKÜRLER... HBA1C 7(4,5-6) Glukoz130(82-115) Üre 47(17-49) KreatininH1.06(0.5-0.9) CKD-EPI 55,6 Ü.asit7,5(3,5-7) LDL 196(0-129AST H 78(0-32) ALT H 115(7-49) ALP79(35-105) GGT 63(6-42)LDH H 273 (135-214)Bilirubin,0.48(0.3-0.9)Bilirubin, d 0.16(0.01-0.3)KalsiyumH 10 (8.7-10.4)Fosfor 3.14(2.5-4.5)Potasyum5.1(3.5-5.1)Pth64(15-65)25oh vit d 24(30-100) d vitamini almalımı..iyi günler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Karaciğerbiopsisi yapılsın diyete daha çok dikkat etsin nexium gaita testini olumsuz etkilemez sağlıklı günler


  • Ankara Peptik Ülser uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Mide hakkında

    Merhabalar hocam.dişimi fırçaladıktan sonra ağzımı çalkalarken yanlışlıkla köpüklü suyu yuttum.bir zararı olur mu ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Hayır brzararı olmaz

  • Celal yılmaz

    Hocam birde miyde yanmam geçmiyor andoskobi yaptırdım pantpas verdi kulaniyorum ama 3 gün sonra yine başlıyor acı hiç

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Uzm. Dr. İbrahim BİLEN

    Geçmiş olsun endoskopi sonuçlarınız ile dahiliye hekiminize uğrayın tedaviye dirençli peptik ülser açısından araştırılabilir.

  • Mide hakkında

    Merhaba. günlük olarak öğünlerle birlikte bir miktar su ile probiyotik kapsül alıyorum.fakat aklıma takılan bir durum var.probiyotiklerin yüksek sıcaklık ile zarar görebileceği söyleniyor. örneğin o probiyotik kapsülü öğün ile aldıktan sonra sıcak çay ya da kahve gibi bir içecek içersek (tabi içileb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Hayır ilacı sıcak su ile beraber almadıkça sorun olmaz sertaç bey.

  • Tanı: akut peptik ülser, yeri tanımlanmamış,hemoroji mevcut

    Merhabalar doktor bey karaciğer parankim ekosu grade 1 artmıştır ( hepatosteatoz) dalak uzun aksı 128 mm ölçülmüş olup normalin üst sınırındadır. bu ne demek hocam radyoloji raporum bu

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz gastroenteroloji (mide, barsak ve karaciğer hastalıkları) ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Meme kanseri

    Ben 17 yaşındayım sağ memede saat 6 hızasında fibroglandüler dokuda fokal artış izlenmiştir. her iki meme tip c partner

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengizhan YİĞİTLER

    Prof. Dr. Cengizhan YİĞİTLER

    Merhaba yakınmanızı ve herhalde meme yağ sonucunu tam olarak yazmamışsınız. böyle yorum yapmam zor. kusura bakmayın.

  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam iyi günler annem 69 yaşinda atacand plus, norvasc 10mg ,nexium 40mg,kullaniyor.sizce bu tahlillere göre meformin ve ator 20mg verdi doktoru bu ilaçlari sizce kullanmali mi?hocam karaciğer enzimleri iki yildir bu seviyelerde seyrediyor hiç inmiyor acaba karaciğer enzimlerinin yüksek olma sebebi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Karaciğerbiopsisi yapılsın diyete daha çok dikkat etsin nexium gaita testini olumsuz etkilemez sağlıklı günler

  • 7 aydır karın ağrısı

    Merhaba hocam eşim 6 7 aydır karın ağrısı çekiyor genelde açıktıgı zaman oluyormuş yani yemek yediğinde birazda olsa geçiyor uzun süredir bu karın ağrısının sebebi nedir siddetli ağrıda oluyor artık başınada vuruyormuş yardımcı olursanız teşekkur ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Merhaba, şikayetler peptik ülser hastalığını düşündürüyor, öncelikle bir gastroenteroloji uzmanına görünmenizi ve gastroskopi yaptırmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Mide ağrısı

    Merhabalar hocam midemde ağrı vardı doktora gittim gastrit dedi ilaç verdi ama yene aynı ağrı devam ediyor bi tavsiyeniz varmı acaba teşekkürler..

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Prof. Dr. Serap ARSLAN

    Tedavi ve diyete bir süre daha devam edin geçmezse tekrar görünmek faydalı olacaktır geçmiş olsun

  • Endoskopi sonucu

    Şuan için tedavi sürecindeyim helikapak tedavi paketi kullanıyorum ve sonrası için 6 hafta kullanım için "protonex" adlı bir ilaç verildi.yardımlarınız için teşekkür ederim hayri bey, iyi günler dilerim.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Protonexi 3 aydan önce kesmeyin,yediğiniz ve içtiğiniz temiz olmalı,tedavi esnasında ağız yoluyla bu bakteriyi tekrar alabilirsiniz.

  • Endoskopi sonucu

    C -14 üre nefes testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı. helicobacter pylori' yi bu şekilde bulundu. herhangi bir biyopsi alınmadı. (endoskopi sonucu : duodenum ii. kısma kadar ilerlendi. duodenum mukozası normal görünümdeydi . bulbus hiperemik ve ödemliydi. bulbus apeksde 4-5 mm'lik ülser izlendi. pi...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Üre nefes testi(enzimatik tetkik) ile yapılan tetkik doğruluğu %99 civarında,yani biyopsi kadar doğru,güvenebilirsin.bazen biyopsi hp pozitif olmasına rağmen patoloğun yeteneğine bağlı olarak yok da denilebilir.bence sen hp pozitif bulber ülser tedavisi hemen ol derim,başarıl bir tedaviyle şifa bulu... Cevabı gör

  • Mide delinmesi

    Teşekkürler.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Ben tesekkur

  • Mide delinmesi

    Doktor bey son olarak; bu ağırlık kaldırma işi çok hassas mıdır? yani bir kanepeyi kısa mesafelerde taşısa da tehlike oluşturur mu? bir de babam olduğu bu ameliyattan sonra namazını normal şekilde değil de yere oturup ayaklarını uzatarak o şekilde kılıyor.bunda bir mahzur olurmu?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Namaz kılmasında sakınca yok dedıgım gıbı agır yuk 3 ay sureyle kaldırmaması onerılır.. cek yat agır bır yuktur.. sevgılerımle

  • Endoskopi sonucu

    Endoskopi sonucumda bulbus apeks de ülser izleniyor ve teşhis olarak ülser denildi biyopsi alınmadı ,biyopsi alınmadan bu teşhis konulabilir mi ?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Bulbus ülserlerinde çok defa ben de biyopsi almıyorum,hastada crohn hastalığı düşünülmüyorsa biyopsi alınmaz ama ülser midede ise biyopsi gerekir,yalnız bulbus ülserlerinde mide antrumundan biyopsi alınır,midede helicobacter pylori var mı diye,bu yapıldı mı?

  • Mide delinmesi

    Teşekkürler,çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dilerim.saygılarımla.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Ben teşekkür ederim. geçmiş olsun

  • Mide delinmesi

    Hayırlı günler doktor bey;bir sorum olacaktı da.benim babamda ülser zaten vardı.babam 2 ay önce mide delinmesinden ameliyat oldu.ameliyattan 1 ay sonra yapılan endoskopiyi de henüz yaptırmadı.gün verdiler 10 gün sonraya.şu anda babamın 2 aylık ameliyatlı olmasına rağmen ağır şeyler örneğin; buzdolab...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Bu tip operasyonlardan sonra ilk 3 ay önemlidir. . ağır yük kaldırılırsa kesi yerinde fıtık veya yırtılma olabilir. . sevgilerimle



.
x