Kadın 49 yaş miyom kan düşüklüğü

  • 49 yaşında kadın hasta.Rahminde miyom var ve büyüme göstermiyor.Anemi ve B12 düşüklüğü var.Kan hücreleri takviyesi alıyor.Kan değerleri düşüş gösteriyor.PLT yüksek ve kanamaları uzun ve çok oluyor.Bu hastada rahim ve yumurtalıkları ameliyat etmeye gerek var mıdır yoksa menopozu beklemek daha mı mantıklıdır ?

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murat AKSOY

    Öncelikle bugünlerde çok da örneğine rastlayamadığımız analitik soru yaklaşımı ve ayrıntılı bilgi için tebrik ve teşekkür ediyorum. normal şartlar altında semptomatik olmayan yani hastayı rahatsız etmeyen myomlar genelde takip edilmektedir. fakat verdiğiniz bilgi dahilinde myomlar anemiye neden olacak düzeyde kanamaya neden olmaktadır. bu durumda ilk yapılması gereken, rahimden biyopsi alarak tedavi öncesi olası endometrium (rahim) kanserini dışlamaktır. bu hastamız için ise biyopsi normal ise yaşından ötürü opere etmeden kanamayı azaltıcı birtakım semptomatik tedavilerle ( hormonlu spiral, progesteron, gnrh agonistleri vb) hastayı menopoza kadar taşımak operasyonun olası riskleri de göz önüne alındığında daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. sağlıcakla kalın.


  • Ordu Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Climen ilaç

    İyi günler hocam sanırım adet düzenlemesi için verdi ben talep etmedim kendi verdi doktor ama bende ikinci kutusunu adetin 6 günü almam gerekiyordu tekrar ben artık almadım climeni çünkü çok rahatsız ediyordu beni

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Bu ilaç aslında menopoz şikayetleri için hormon takviye ilacıdır. tekrar almanız kararını bana bırakmayın ama sürekli kullanmanız hormon takviyesi anlamına gelir . bu da sizin menopoza şikayetlerine katlanamamanız için verilir. 1 ay adet görememe ile menopoz denilemez.

  • Adet düzensizliği

    Mrhb.hocam 33 yaşındayım bekarım adet düzensizliği şikayetiyle gittiğimdeki tahlil sonuçlarımı yorumlarmısınız? fsh: 11,56 e2 :191 bu sonuçlara göre erken menopoz durumum nedir??

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Esra Ayşin TONGUÇ

    Doç. Dr. Esra Ayşin TONGUÇ

    Bu ay için durum erken menopozla uyumlu görünüyor en garantisi amh baktırın

  • Erken menopoz

    Erken menopoz yaş aralığı tahminen bu değerle tespit edilebilirliğini bir sitede okumuştum hocam.sitelerde hep farklı bilgilerle karşılaşınca bir nevi umut gibi görüyorum.amh ve fsh değerini yükselten gıdalar.bazı sitelerde ise açıkladığınız gibi bu değerde değişiklik gün geçtikçe azalma olacağına d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Evlendikten sonra 1 yıl çocuk için korunmayın 1 yıl içinde gebe kalamazsanız doktora gidin.



  • Erken menopoz

    Merhaba hocam 24 yaşında ve bekarım.amh değeri 0.45 çıktı.(son ölçümlerde fsh 17)çocuk sahibi olmam için uygun vakit şu an evlenmem olduğu dile getirdi.yumurtalık dondurumu için tüp bebek merkeziyle görüşmedim henüz.bu iki çözüm yolu sunuldu.evlilik fikri şu an uzak.yumurtalık dondurumu fikrine sıca...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Amg değerini değiştiremezsiniz.yumurtalıktaki yumurta rezervini gösterir.erken menopoza gidebileceğimizi gösterebilir.ancak bakarken birşey yapmanıza gerek yok.evlendikten sonra çocuk olmazsa bir uzmana gidip tedavi olanaklarını araştırabilirsiniz.

  • Detaylı ultrason - kalpte ufak parlaklık

    Merhaba doktor bey, ben 20 hafta + 6 gün hamileyim bugün detaylı ultrasonum vardı. bebeğin kailinde ufak bir parlaklık var dedi doktor, aşağıda ilgili rapor yazısı: "sol ventrikülde ekojen fokus izlenmiştir. koroid pleksuslar doğal görünümdedir.posterior fossa yapıları ve bazal sisterna gelişiklikl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Melih Atahan GÜVEN

    Prof. Dr. Melih Atahan GÜVEN

    Perinatoloji uzmanı görmeli

  • Erken menepoz

    Hocam iyi günler, 33 yaşındayım nişanlıyım. tiroit kanseri sebebinden dolayı 3 kez ameliyat 2 kez rai tedavisi gördüm 6 yıl önce. son 2 aydır adet görmüyorum. t3 3,46 t4 1,56 tsh 0,002 fsh 57,75 lh 39,75 prolaktin 6,38 çıktı erken menopoz tanısı kondu. ne yapmam gerekir yardımcı olursanız çok sevi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL

    Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL

    Merhabalar.menopoza girmişsiniz gibi görünüyor. o yüzden çocuk olması mümkün değil. ama ateş basması gibi şikayetleriniz için hormon tedavisi görünüz. orgazm için biraz daha zaman gerekli. zamanla geçebilir. sevgiler.



  • Komplikemi tum rahatsizliklarm

    Merhabalar. 23 yasndayim 160 boy ve 47 kiloyum. oncelikle son 5 senedir cilt problemim var ve verilen hicbir tedavi ise yaramadi daha cok cildimde sakizimsi vick vick bir his verdi. pesndn menopoza bnzr blirtilr gosterdm ve afolasan birimi tsh .fhs hormonlarmin duzgn olmadgini soyledi yapilan te...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Geçmiş olsun yasemin hanım. sorunuzla ilgili bilgi ve randevu almak için www.allerjimerkezi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. sağlıklı günler dilerim.

  • Menopoz idrar kacirma

    Nasil nerede ne yapmaliyim. litfen yardimci olurmusunuz. ssk var. yeterlimi. beni yonlendirirmisiniz veya siz yardimci olurmusunuz lutfen

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Öncelikle muayene randevusu alın ve hormonlarınıza bakalım ve ultrasonografi ile yumurtalık rezervinizi değerlendirelim

  • Fragile-x hastaliği ve tanisi hakk.

    Merhaba hocam, ailemizde fragile-x tanısı alan zihinsel engelli bireyler var (kardeşler ve kuzenler) ayrıca erken menopoz var .annelerimiz taşıyıcı . benim tahlilim de fmr-1 geninde cgg tekrar sayısı 31/91 ile taşıyıcı çıktım buna bağlı olarak pgt li tüp bebek aşamasındayım. kuzenim de aynı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Bu konuda (kuzeninizde) test sonucu normal gibi gozukuyor ancak bu ozel ve genetik uzmani tarafindan yuz yuze size anlatilmasi gereken testtir testi yaptirdiginiz yerdeki uzman meslektasimdan bilgi aliniz



  • Topuklarda kaşıntı

    Sayın hocam, benim iki topuğumda ve dış yanlara doğru yıllardır şiddetli kaşıntı var. bulunduğum yerdeki dermatoloğa gittim topuklarıma insülin iğnesi ile adını hatırlayamadığım kahve rengi bir ampul iğneye bir ampul bephanten karıştırarak vurdu. fakat bir kaç gün sonra kaşıntı tekrar başladı. inter...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    Sayın ilgili, topuklarda kaşıntı , yanma gibi duygular şeker hastalarında ve b12 eksikliklerinde olabilir,menopozdan sonra da kadınlarda görülür.ben tam kan tetkikleri, şeker tahlilleri yaptırırdım. sonra topuktan yapılan özel iğneler yapardım. sağlıklar. prof. dr. nuran atmanoğlu ( cildiye müt.)

  • Adet düzenziliği

    Fsh 50.35 mid-cycle 4.7 -21.5 foliküler faz 3.5 - 12.5 postmenapozal 25.8 -134.8 luteal faz 1.7 - 7.7 lh 22.65 postmenapozal 7.7 -58.5 mid-cycle 14 -95.6 foliküler faz...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Bu sonuçlara göre menopoza gidişiniz oldukça ciddi. tahlil hatası ihtimali de araştırılmalı. sonra danışmanlık almalısınız. bunlar için bana muayeneye gelebilirsiniz.

  • Kadın hastalıkları

    Annem 52 yaşında menopozdan sonra kanama geldiği için parça alındı hocam bu durum normal mi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Henüz yumurtalıkların estrojen yapmaya devam ettiğini gösterir yani tam olarak menopoza girilmemiş. şimdilik önemli bir hastalık yok ama estrojen salgısının devam etmesi tedavi edilmezse ilerde soruna yol açabilir.



  • Primer over yetmezlik

    Merhaba hocam benim yasim 22 ergenlik doneminden itibaren sadece ilac ile birlikte adet gordum doktora gittigimde bana primer over yetmezlil ve erken yumurtalik yetmezligi oldugu soylendi fsh yuksek cikmakta yumurtalik dondurma islemi olmasi gerektigini onun haricinde baska bir islem olmayacagi soyl...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Ilaçla adet görmeniz gerekir, bunun dışında yapılacak bir şey yok, takip gerekiyor, iyi günler dilerim.

  • Adet düzensizliği ve hormon

    Hocam merhaba. 35 yaşındayım ve bekarım. adet düzensizliği yaşıyorum bir kaç yıldır. doktora gittim ve lh, fsh, testosteron, shbg, dhea-s hormonları için tetkik istendi ve adetin 3. günü yapılacak dendi ancak ben 3. günü gidemedim ve yarın 4. günü reglmin. 4. günde yaptırabilir miyim ve sonuçlarda...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Hormon testi için kan verilmesi adet kanamasının ilk 5 günü olsa, yeterli olur. geçmiş olsun.

  • Menopozla ilgili

    Teşekkür ederim kadın doğuma gittim hiç birşey demedi diyetisyene gidin dedi tarhusal verdi kilom 115 kilodan olabilir ailemde annem de çok erken girmiş menopoza ama annem 12 kez ameliyat oldu ilaçlar yaptı dediler ne gibi tahlil yaptırmam lazım benim menopoz için

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nesrin KALELİOĞLU

    Op. Dr. Nesrin KALELİOĞLU

    Kilo vermeniz şart, metabolizmayı bozan yegane durum olabilir. geleceğin şeker hastası olmak istemiyorsanız acil kilo verin derim.





.
x