Itp hastalıgı

  • sayın hocam peki ITP hastalgndan dolayı alınan dalak dan sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir mi ? ve özellikle nelere dikkat etmeli ? şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, normal hayatını sürdürür elbet. ancak enfeksiyonlara (mikrobik hastalıklara) karşı direnç azalır. buna karşı hastayı korumak amacıyla bazı aşılamalar uygulanır. hastaya, dikkat etmesi gereken bazı konularda bilgilendirme yapılır. iyi günler dilerim.


  • Ankara Anemi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Dis eti acimasi

    Hocam merhaba 6 ay kadar once 2 ane yanyana disime kanal yaptirdim fakat 2 gundur ordaki dis etim aciyor sikistirma falanda yok onun diger yaninda dis yok cunku eksik disim var 26 yasindayim cok korkuyorum her gittigimde agliyorum cok duzenli bakarim ama napsam olmuyor cabuk yipraniyor dislerim gene...

    Doktor Cevabı:
    Dt. Evrim KARADAĞ ÖZGÜL

    Dt. Evrim KARADAĞ ÖZGÜL

    Size dişeti hastalıkları uzmanı (periodontoloji uzmanı) bir arkadaşımızın yardımcı olması gerekir.

  • Ferritin azlığı

    Merhaba doktor bey. ben 6 7 sene evvel anoreksiya rahatsızlığı atlattım. 40 kiloya kadar indim, boy 65 yaşım 32...sonrasında hastanede çok kalamadım dolayısıyla tedavisi olamadı. kilo aldım yıllar sonra tekrar verdim, şuan 52.. asıl danışmak istediğim kan değerlerim biraz yüksek, hgb 16-17 hct 48-5...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, kafanızın karışmasını anlıyorum. uzun konu, ama kısa başlıklar vereyim. sizde kan yüksekliği yapan bir durum var. eğer kişide kan yüksekliği hastalığı varsa vücut demiri çok tüketildiği için azalır. bunlarda demir verince kan daha artar. size bu nedenle demir alma dediler. karmaşık ..evet.... Cevabı gör

  • Çocukta gaita parazit

    Iyi aksamlar hocam gaita parazit mikroskobide bakteri bol sayıda ve besin artıkları bol sayıda yazıyor ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Dışkımızda normalde bol sayıda bakteri bulunmaktadır. ama bazen bu fazla sayıda olmaktadır. bunu doktorunuz çocuğunuzun şikayeti ve muayene bulguları ile değerlendirerek karar verecektir.

  • Orak hücreli anemi taşıyıcılığı

    Merhaba benim sorum orak hücreli anemi taşıyıcılığıyla ilgili, taşıyıcı olan birinin orak anemi krizleri olur mu ve 25 yaşına kadar antibiyotik kullanması gerekir mi? ayrıca orak hücreli anemi taşıyıcılığı durumunda çocuk yaşta dalak alımı görünür mü yoksa bunlar orak hücreli anemi hastalığı durumun...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, orak hücre taşıyıcısı dediğimizde eritrositlerinde düşük miktarda anormal hemoglobin (hbs) olmasını kastediyoruz. bu kişilerde genelde sorun olmaz. bazı özel durumlarda bunlarda da problemle karşılaşılabilir. sorunuzun tam karşılığını verebilmek için başta hbs düzeyi olmak üzere pek çok öz... Cevabı gör

  • Acil yardim

    Merhaba doktor bey 3 yıldır lupus tedavisi görüyorum.fakat dudaklarımda çatlaklar ağız kuruluğu hiç geçmiyor.son yapılan kan tahlilleri, anti-ssa pozitif ++ anti ssb negatif anti -sm/rnp/pozitif +++ hep-2 ana (ıfat) pozitif +++++ bu tahlil sonuçlarına göre sjögren sendromu var diyebilirmiyiz hocam.s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    İlk düşüncemi yazmıştım. bu tür bir hastalığın ayrıntıları internet üzerinden olamaz. oradaki doktorunuzla devamını yürütmenizi öneririm.

  • Ilaçlar hk

    Merhaba kadri bey, yaklaşık bir ay önce b12, demir ve d vitamini eksikliklerim tespit edildi ve ilaç kullanıyorum. haftada bir defa d vitamini için bir kapsül kullanıyorum ekmeğin üzerine dökerek tüketiyorum. demir ilacı olarak orofenon kullanıyorum ve b12 içinde nexon-b12 kullanmaktayım. yaklaş...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Kullanabilirsiniz. bir sıkıntı olmaz.

  • Reaktif lenf nodları

    Farkındayım sn hocam düşüncelerinizin teşekkür ediyorum minnettarım size. ocak ayında ankaraya geliyorum. islerimden ötürü ve bir arkadasimda kalacagim 3 haftalığa. ve sizede gorunup ve konuyu iyi yada kötü tümüylü kapatmak istiyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Ankara'ya geldiğinizde sizi göreyim. benim açımdan da sizin açınızdan da doğrusu budur.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hakan BOZCUK

    Prof. Dr. Hakan BOZCUK

    Geçmiş olsun.

  • Pdw yüksekliği

    Hocam,hemogram test sonucum; wbc: 8.8 mchc : 32.7 plt:235 rdw:14.6 pdw :17.2 hormon testinde ise ; vitamin b12 : 179.3 korkulacak endiselenecek bir durum var mi ?sonuclarim nasil? cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum.saygilar.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın merve özkahveci, korkulacak bir durum yok. ancak, vitamin b12 düzeyinizin düşüklük nedenini araştırıp, bu önemli vitaminin yeterli düzeylere çıkartılması gerekmektedir. bunu bir hematoloji ya da iç hastalıkları uzmanı kontrolünde gerçekleştirebilirsiniz. saygı ve sevgilerimle.

  • Pdw,rdw yuksekligi 😢

    Hocam,hemogram test sonucum; wbc: 8.8 mchc : 32.7 plt:235 rdw:14.6 pdw :17.2 hormon testinde ise ; vitamin b12 : 179.3 korkulacak endiselenecek bir durum var mi ?sonuclarim nasil? cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum.saygilar.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, b12 değeriniz düşük görünüyor. laboratuvarınızın referans aralığı nedir? diğer değerlerde sıkıntı yok. geçmiş olsun

  • Hemolitik anemi

    Merhabalar.. 2 yaşında bir kız evladım var. kızıma yaklaşık 1 yıl 8 ay önce hemolitik anemi hastası olduğu söylendi ve bazı tetkiklerin ardında yaklaşık 1.5 yıldır rutin olarak doktorumuz kan sayımı yapmaktadır. flobiol il deltaconltril adında iki ilaç kullanıyoruz kullandığımız ilaç dozuna göre kan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Çocuğunuzu ve yapılan tüm tahlilleri görmeden hiç bir şey söylenemez, çok çeşitli hemolitik anemi var, hepsinin tedavisi farklı, internetten teşhis ve tedavi olmaz

  • Kanda kanser belli olurmu

    Sayın hocam vücutta bulunan kanser bar ise bu kanda çıkarmı daha doğrusu tüm kanser çeşitleri kan testi ile belli olurmu kolon yada bağırsak kanseri tanısı için kanda hangi değerlere bakılır

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın elif özbozkurt, özellikle kalın bağırsak ( kolon ) kanseri tanısı ile ilgilendiğinizi düşündüm. bu konuda önce gastroenteroloji uzmanı tarafından muayene ve gerekli tetkiklerin daha sonra doktor kontrolünde yapılmasını öneririm. tanı konusunda kestirme ve yanlış yaklaşımlardan kaçınınız. say... Cevabı gör

  • D vitamini, demir

    Merhabalar hocam, kan değerlerim hakkında size danışmak istedim. yaklaşık bir buçuk ay önce b12, folik asit, demir, ferritin değerlerim düşüktü takviye aldım. tekrar kontrol sonuçlarımda demir 71, demir bağ. kap. 370, ferritin 29.2 , d vit 29.2 çıktı. bu durumda takviye almama gerek var mıdır ? teşe...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu duruma yaklaşım takviye alıyorum, aldım şeklinde olmaz. bir hematolog sizi görecek. şu nedenle: örneğin bazı özel durumlar dışında erkeklerde demir eksikliği pek görülmez. emilim bozukluğu, kan kaybı vb durum olursa görülür. bu incelenmeli. örneğin b12 eksikliği de böyle. sebebi bilinme... Cevabı gör

  • Kansizlik bayılma

    Teşekkür ederim hocam. teşhis kondu akciğer embolisi ...suan tedavi başlandı sanatoryum hastanesinde ...saygilar ilginize

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Şifalar dilerim.

  • Kansızlık anemi

    Mrh hocam b12 ve e vitaminim çok düşük dodeks kullandım giderek kilo kaybı yaşıyorum 48 kiloya düştüm yemek yiyemiyorum yardımcı olursanız saygılarımla...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hakan BOZCUK

    Prof. Dr. Hakan BOZCUK

    Geçmiş olsun. kilo kaybı ve b12 eksikliği üzerine önemle gidilmesi gereken bir durumdur. endoskopi ve karın filmleri dahiliye ve gastroenteroloji ve hatta psikiatri değerlendirmesi de gerekebilir. b12 nin eksik mi alındığı ya da vücutta fazla mı tuketildigini anlamak gerekebilir.



.
x