Itp hastalıgı

  • Hocam sze daha önce bahsetmıstım babam ıtp hastası ' ıkı yıl önce dalagı alındı fakat netıce alınamadı . Son zamanlarda cok fazla bademcıklerı şişmeye başladı . Penisilin kullandı bıttı ıkı gun sonra tekrar sıstı . Vucudunda kan pulcuklarıda vardı . En sonunda hastaneye yattı suan damardan antıbıyotık tedavısı uygulanıyor ve kortızon alıyor. Ayrıca kanında lökosıtlerıde yuksek cıktı . Doktor kemık ılıgıne bakıcaz dedı tekrar . Merak ettıgım sey su , ıkı yıl once kemık ılıgıne bakmıslardı bırsey yoktu . Sızce suan onemlı bısey cıkma olasılıgı var mı ? Sonuc cıkana kadar bekleyemedım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Baska hastaliklar ile karismamasi acisindan ilik degerlendirmesi tekrarlanabilir


  • Antalya Hematolojik Kanserler uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Boyun us incelemesi

    Merhabalar önceden size ulaşmıştım yanıtlamıştınız tesekkür ederim .zar zor boyun ilaçlı mr girdim.13mm çapında bening na türlü bir kaç adet sağ ve solda lenf kodları izlenmiştir yazıyor sonucunda.doktor temiz dedi fakat şişlik inmeyince hala tedirginim.kan tahlil temiz dediler.doktor 2,3 cm derinin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın canan kılıç, tekrar geçmiş olsun. lenf bezini 13 mm çapında ve benign ( iyi huylu yapıda ) olarak tanımlanması içinizi rahatlatmalı. bu lenf bezi ile ilgili olumsuz bir gelişimin olması çok uzak bir olasılık. lenf bezinde yeni bir gelişme ( büyüme, ağrı vb.) olursa yeniden değerlendirilir. bö... Cevabı gör

  • Wbc düşüklüğü

    Cevapladığınız için teşekkürler hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Tekrar geçmiş olsun.

  • Wbc düşüklüğü

    Yanıt verdiğiniz için teşekkürler hocam devlet hast yapılan sonuçlar wbc 4.88 lym%52 mn%6.9 özel hastane ile farklı çıktı doktor başka yere yönlendirmedi 1 ay sonra tekrar yapalım dedi ultrason tomografi sonuçlarıda normal çıktı sadece lenfosit ve wbc biraz sınır gibiydi kanser olma ihtimali olabili...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gülca çolak, ben de eşinizin tam kan sayımını bir ay sonra yaptırıp yeniden değerlendirmenin mantıklı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. bu kan tablosunu oluşturabilek kan kanserleri dışında çok fazla nedenler olduğunu bilmek içinizi rahatlatabilir. saygı ve sevgilerimle.

  • Kan tahlili

    Cevapladiginiz icin cok tesekkur ediyorum. hocam yukarida yazdigim gibi wbc durumum neden hep yuksek cikiyor 10 , 12,15 dusuyor kalkiyor cok endiseleniyorum korkuyorum bu konuda .doktorlar korukulacak durum olmadigini soyleselerde hem tedirgin oluyorum neden hep yuksek dige. bu arada mide qastirim...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın xanım hacizadeh, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. söz ettiğiniz hastalıklarla bir ilişki kurmak pek kolay değil. sizi muayene eden ve izleyen doktorların kontrolünde kalmakta yarar var. uzaktan lökosit yüksekliği konusunda daha ayrıntılı bir yapılması doğru olmaz kanısındayım. sa... Cevabı gör

  • Wbc düşüklüğü

    Mrb hocam eşimin kan sonuçları wbc 4.3 lenfosit% 60.55 monosit %14 gran% 25.5 gran# 1.1 çıktı yorumlarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gülca çolak, geçmiş olsun. eşinizin wbc ( lökosit ) değerleri hafif düşük, lenfosit yüzde değerleri ise yüksek ( % 60.55 ). granülositleri ( nötrofilleri de düşük ). bu kan tablosu geçici ya da kalıcı nedenlere bağlı olabilir. hematoloji ya da iç hastalıkları uzmanı muayenesi sonrası daha a... Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam son bir kaç yildir kan testlermde hep leykosit degerlerim yuksek cikiyor baska degerler hep normal doktora sordugumda soguk alginligindan ol bilir dedi en yksen 14- 15 oluyor bazen 10 bazen 11 duse biliyor degerlerim. endiseliyim hocam. lenf bezlerimde sisiyor ara sira doktor korulacak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın xanim hacizadeh, geçmiş olsun. lenfosit yüksekliği ( lenfositoz ) özellikle viral enfeksiyonlarda ( enfeksiyöz mononükleozis, hepatitler, solunum yollarının virüs hastalıkları gibi...), lenfoproliferatif hastalıklarda ( akut ve kronik lenfosittik lösemiler gibi ) çok sayıda hastalık grupları... Cevabı gör

  • Lösemi belirtisi

    Selamün aleyküm hocam benim monosit mutlak sayısı 0,76 çıktı normal değerleri 29 71 yazıyor ve ortalama eritrosit hemoglabin konsatrasyonu 31.7 çıktı lösemi miyim ben

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bir insanda lösemi olup olmadığı sadece bana ilettiğiniz birkaç sonuca göre söylenemez. iyi günler dilerim.

  • Reaktif lap

    Merhaba hocam ben 28 yaşında bayanım 5 ay önce mastoid üstü ve boğaz ağrısı ile kbb druna gittim enfeksiyon belitrim yoktu ancak en büyüğü 18*6mm lenf nodu servikal alanda izlendi reaktif yağlı hilusu belirgin sonra rahat edemeyip hematolojiye de gittim dalak krc kontrollerim yapıldı sorun yoktu bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın aslı demir, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. gerekli muayene ve tetkiklerinizin yapıldığını dikkate alırsak sonuçlarla ilgili olumsuzluklar beklemenize gerek olmadığını belirtebilirim. ayrıca en az üç ay izlenmeniz ve yeni bir olumsuzluk saptanmaması da önemli. bu nedenle korkmanıza gerek... Cevabı gör

  • Hemotoloji tahlil sonuçlarim

    Yayma değerlendirilmesi eritrosit morfolojisi: normokrom normositer (nn) trombosit değerlendirme: bol tekli pmnl %: 52 lenfosit %: 34,5 monosit %: 10 eosinofil %: 1,5 bazofil %: 2 bant: 0 öncül hücreler: 0 değerlendirme tarihi: 12/09/2017 doktor: değerlendirme notu: cbc ile uyumlu periferik yayma,no...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. hastalıklar sadece laboratuvar sonucuna bakarak teşhis edilemez ve bir doktor sonucu görür, ama yorumu hastaya ait bilgiler, şikayet ve muayene bulguları ile yapar.. 2. örneğin lökosit 3.1. yani düşük. buna yol açabilen sayısız sebep vardır. başta enfeksiyonlar veya ilaç yan etkisi olm... Cevabı gör

  • Pv hastalığı

    Hocam merhaba. kan değerlerim 2 ay önce wbc--10 normal değerleri(4,5-13) rbc--6.11 normal değerleri(4,5--5,9) hct--51,8 normal değerleri(41-51) hgb--17.6 normal değerleri(14.0--17.5) plt--203 normal değeleri normal değerleri(150-400) mcv--84,8 normal değeleri(80-96) pct--0.21 n.d(0.190-0.360) mch--...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin 18 olması inceleme gerektirir. hemen pv demek yanlış olur. sebebi konusunda görüşüp muayene etmeden ve bazı testler yaptırmadan bir şey söylenemez.bir yıl neden demir kullandığınızı da pek anlayamadım. eğer demir eksik idiyse neden eksik olduğuna kafa yorulmalıydı. geçmiş olsun... Cevabı gör

  • Lösemi lenfoma

    Hocam merhaba daha öncede yazışmıştık ishal anında wbc 17,7 çıktı mpv 5,92 neu 15,1 neu%85,1 lym%9,54 hgb 17 plt 194 rbc 5,48 çıktı bu tahliller olalı tam 3 ay oldu lösemi ve lenfoma yönünden oldukça endişeliyim sırtımda sol arka tarafta öne doğru eğilirken yada sağa sola dönerken hafif bir ağrı olu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Size tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. wbc ( lökosit ) yüksekliği ( lökositoz ) , trombosit düşüklüğü ( trombositopeni ) ve lösemi gibi tanıları dışlamak için yapılacak en kolay işlem tam kan sayımı testi ( hemogram ) yaptırmaktır. ayrıca, üst karın ultrasonografisi... Cevabı gör

  • Dil morarmasi

    Iyi gunler doktor bey, ismim gizem 24 yasindayim. 3 aydır geçmek bilmeyen ve surekli yanlara doğru artan dil üzerinde ki parça parça morluklardan dolayi kbb uzmanina gittim.vitamin eksikliginden kaynaklanabilecegini soyledi ve kan tahlili istedi. sonuçlarında ise sadece yuksek cikanlari yazıyorum ck...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece ne% 65.01 ile bu duruma açıklama getirmek olanaksız. ancak sizi genel muayene etmek ve kan yaymanıza mikrospkopta bakmakta yarar var. geçmiş olsun.

  • Polisitemia vera

    Hocam rbc 6.5, hct 48.4, hgb 15.5, rdw-c 20.2, mcv 74.3, mch 23.8, mchc 32, plt 709, mpv 10.5, pct 0.74, p-lcr 27.6, pdw 12.4, wbc 19.4. rbc hct rdw-cv plt pct wbc referans degerlerine gore yuksek. mcv mch dusuk. hgb referans 11.2-15.7 polisitemia vera teşhisi konuldu. jak2 sonucu bekleniyor negati...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, henüz jak2 sonucu çıkmadan ve size kesin olarak pv tanısı konmadan, pv hastalarının yaşam süresi hakkında konuşmak anlamsız bir durum.sonuç kesinleştiğinde durumu değerlendirmek daha doğru. ayrıca böyle bir konu internette 2-3 cümle ile olacak iş değildir. yüz yüze görüşmeyi ve tüm ayrınt... Cevabı gör

  • Tanı: akut peptik ülser, yeri tanımlanmamış,hemoroji mevcut

    Merhabalar doktor bey karaciğer parankim ekosu grade 1 artmıştır ( hepatosteatoz) dalak uzun aksı 128 mm ölçülmüş olup normalin üst sınırındadır. bu ne demek hocam radyoloji raporum bu

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz gastroenteroloji (mide, barsak ve karaciğer hastalıkları) ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Polistemi vera

    Lökosit 8,47 10^3/ul 4,6 10,2 eritrosit 5,64 4,04 6,13 trombosit 318 10^3/ul 142 424 hemoglobin(hb) 15,2 g/dl 12,2 18,1 hematokrit 46,1 % 37,7 53,7 nötrofil sayısı 3,85 10^3/ul 2 6,9 lenfosit sayısı 3,66 10^3/ul 0,6 3,4 monosit sayısı 0,77 10^3/ul 0 0,9...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın suat kaya, yeni tetkiklerinizde hemoglobin 15,2 g/dl ile gayet güzel değerlerde. lökosit ve trombosit değerleriniz de normal. sonuçlarınızı en ince ayrıntısına kadar eksiksiz ve çok güzel yazmışsınız. son cümlenizin son kelimesi " kanser miyim " nereden çıktı ? bunu anlamış değilim. kanser de... Cevabı gör



.
x