Idrar ph?

  • Iyi Gunler hocam, nasilsiniz? Oncelikle cok tesekkur ederim, degerli vaktinizi ayirip bu istede bizlere yardimci oldugunuz icin. Hocam son gunlerde internette bicarbonat li su diye bir makale okuyorum bir de idrar ph inin alkali ve asidik olusunu okuyorum. Hocam benim idrar Ph im sabah ac karnina da aksam tok karnina da hep 5 cikiyor. Bu ne demek hocam? Yani benim Ph degerim 5 oldugu icin bobreklerim zarar mi goruyor? cok su icen biriyim. Diyet yapsam kilo veremezmiyim? Gercekten bu idrar Ph i kafami cok kurcaliyor ve bu hususta guvenilir bir kaynak da bulamadim. Beni yanitlarsaniz cok sevinirim.Babam diyaliz hastasi, ben bobreklerimi koruyarak diyet yapip kilo kaybetmek istiyorum. Saygilarimla

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU

    Ph nın 5 olması sizi enfeksiyonlardan korur. size bir zararı yoktur.

    Prof.Dr. Haluk Kulaksızoğlu
    Üroloji Uzmanı
    İSTANBUL FLORENCE NİGHTİNGALE HASTANESİ
    ÇAĞLAYAN, ŞİŞLİ İSTANBUL
    TEL: 0212 375 6565 DAHİLİ 6270

Diğer Hasta Soruları

  • Nefrokalsinozis

    Hocam merhabalar oğlum şuanda 1 yaşında ve 5 aydır d vi.intoksikosyonuna bağlı hiperkalsemi gelişti ve usgsinde medüler bilateral nefrokalsinozis teşhisi konuldu kalsiyum değerlerim şuanda normal böbrek usgsinde pelviektazi kist falan saptanmadı. evde sodyum sitrat potasyum sitrat ve distile su ile...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa BAK

    Prof. Dr. Mustafa BAK

    Öncelikle geçmiş olsun. çocuğunuz çocuk nefrolojisi takibinde. tüm değerlerinin ve filimlerinin görülmesi gerekir. bu nedenle takip eden çocuk nefrolojisi doktoruyla bunları konuşmanız uygun. olur. gönderdiğiniz verilerle yorum yapmak ve takipli hastaya yorum yapmak uygun olmaz.

  • Kan tahlili

    Merhabalar 12 haftalik gebeyim benden doktorum kan tahlili istedi fakat tahlil sonucunu henuz soramadim aklima takildi sonucu sizlerle paylasmak isterim lutfen bilgi verirmisiniz hbsag

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Nilay hanım testleri ancak isteyen veya muayenenizi yapan dr değerlendirebilir. belirgin bir anormallik yok ama hormon testinde hafif yükseklik var. bununla ilgili doktorunuzla görüşmelisiniz.

  • Kan tahlili

    Merhabalar 12 haftalik gebeyim benden doktorum kan tahlili istedi fakat tahlil sonucunu henuz soramadim aklima takildi sonucu sizlerle paylasmak isterim lutfen bilgi verirmisiniz acaba anti hiv degerlerim yuksekmi yani hasta olabilirmiyim hbsag

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Timur GÜRGAN

    Prof. Dr. Timur GÜRGAN

    Merhaba nilay hanım, sonuçlarınız normal görünüyor. belirtilen referans aralıkları labaratuvardan kaynaklı değişiklik göstermekle beraber (referans aralıkları yazmadığınız için) normal kabul edilebilir. sağlıklı günler dilerim.

  • Idrar kültürü

    Merhaba hocam, benim 8 yaşında kızımda idrar yaparken yanma ve hafif karın ağrısı ile doktora gittik. yapıla idrar tahlilinde ürobilinojen normal, bilirubin, keton, hemoglobin, protein, nitrit ve glukoz negatif, lökosit +++ dansite 1025 ph 6,5. her sahada bol lokösit, 4-5 eritrosit ve bol bakteri çı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Y. Tarkan SOYGÜR

    Prof. Dr. Y. Tarkan SOYGÜR

    Merhaba tahlil sonucuna göre enfeksiyon var görünüyor. bu durum kültürde çıkan sonuca göre uygun antibiyotiği seçip başlamak ve en az 7 gün süre ile kullanmak gerekir. antibiyotik bitikten 3 gün sonra da tekrar kontrol tahlil ve kültürü görmek gerekir.

  • Böbrek ağrısı

    Hocam iyi günler ben 22 yaşında bir bayanım kasıktan böbreğime vuran ağrı nedeniyle acile gittim doktor idrar tahlili yaptı sonuç (dansite 1,007) (ph 6,0) (eritrosit-hb 3+) (eritrosit 45) diğerleri negatif doktor bir üroloji uzmanına git dedi . randevu aldım ama çok geç endişe ettiğim için hocam s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Idrarda kanama gözüküyor mutlaka usg gerekirse tomografi yapılmalı

  • İdrar yollarında yanma

    Hocam merhaba sorularimi ayri ayri cevaplarsanız sevinirim 19 yasindayim idrarımı yaparken yanma oluyor ama idrar yollari enfeksiyonu gibi degil bittiği anda yanma oluyor isimi bitirip tuvaletten cikana kadar geciyor kuvuklugumdede cok olurdum annem surekli doktora goturudur kültür yapilirdi. su ara...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Haluk SÖYLEMEZ

    Doç. Dr. Haluk SÖYLEMEZ

    Geçmiş olsun, idrar yaparken veya sonunda yanma oluyorsa ilk bakılması gereken idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığıdır. bununla ilgili testleri yaptırmışsın. bazen enfeksiyon olmadan da yanma şikayeti olabilir, kadınlarda genellikle bu duruma kronik sistit denir. bu durumda yanmayı önleyici bazı il... Cevabı gör

  • Hocam saygılar

    Dan site 1.026 ph 6.0 protein n.glukoz n.keton n.bilirubin.n.lokosit esteraz eser. hemoglobin eser nitrik n.eritrosit 6 lokosit 8 yassıepitel.8 patolojik silendir n. kalsiyum n.hocam cvp larsanız çok sevinirim saygılar.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    İdrarda az miktarda iltihap ve kanama var

  • Idrar tahlili

    Hocam merhaba eşim sık idrara çıkma şikayetiyle idrar tahlili verdi sonuçlar aşağıdaki gibidir..yorumlarmısınız teşekkürler... dansite - 1.011 ph - 6.5 şeker - normal ürobilinojen - normal bilirubin - negatif protein - negatif keton - negatif eritrosit - negatif lökosit - *2+ nitrit - negatif eritro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadir Vehbi BAYKAL

    Prof. Dr. Kadir Vehbi BAYKAL

    Idrar yolu enfeksiyonu ( sistit) var doktorunuza başvurun antibiotik kullanması gerekir.

  • Idrar sonuçları

    Hocam merhaba eşim sık idrara çıkma şikayetiyle idrar tahlili verdi sonuçlar aşağıdaki gibidir..yorumlarmısınız teşekkürler... dansite - 1.011 ph - 6.5 şeker - normal ürobilinojen - normal bilirubin - negatif protein - negatif keton - negatif eritrosit - negatif lökosit - *2+ nitrit - negatif eritro...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mustafa Burak HOŞCAN

    Doç. Dr. Mustafa Burak HOŞCAN

    Enfeksiyon var gibi duruyor

  • Idrar sonuçları

    Hocam merhaba eşim sık idrara çıkma şikayetiyle idrar tahlili verdi sonuçlar aşağıdaki gibidir..yorumlarmısınız teşekkürler... dansite - 1.011 ph - 6.5 şeker - normal ürobilinojen - normal bilirubin - negatif protein - negatif keton - negatif eritrosit - negatif lökosit - *2+ nitrit - negatif eritro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Y. Tarkan SOYGÜR

    Prof. Dr. Y. Tarkan SOYGÜR

    Ben sadece çocuk yaş grubuna bakmaktayım ama bir enfeksiyon var gibi duruyor. kültür sonucuna göre antibiyotik başlamak gerekebilir. bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm

  • Sık idrara çıkma

    Hocam merhaba eşim sık idrara çıkma şikayetiyle idrar tahlili verdi sonuçlar aşağıdaki gibidir..yorumlarmısınız teşekkürler... dansite - 1.011 ph - 6.5 şeker - normal ürobilinojen - normal bilirubin - negatif protein - negatif keton - negatif eritrosit - negatif lökosit - *2+ nitrit - negatif er...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Emrah bey merhaba. kadınlarda görülen sık idrar çıkma şikayeti, yaşa görgöre değişmekle birlikte, sıklıkla idrar yolu enfeksiyonu ve idrar yolları taş hastalığından kaynaklanır. uzun süredir var ise ek olarak aşırı aktif mesane ve mesane timörü açısından da araştırılması gerekir. idrar analizinde... Cevabı gör

  • Lökosit değeri

    Merhaba idrar tahlili yaptırdım ph: 7 eritrosit-m: 6 lökosit-m: 29 çıkmış idrarimi yaparken acı oluyor. birde bundan 8 ay once yumurtalık kisti ameliyatı oldum bununla alakali olabilir mi?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Müjgan ALİKAŞİFOĞLU

    Prof. Dr. Müjgan ALİKAŞİFOĞLU

    Bu soruyu ameliyatı yapan hekime yönlendirmeniz daha uygun

  • Hidronefroz

    Ureme olmadi berrak acik sari dansite 1.014 ph 5.5 protein 15 (glikoz keton bilirubin hemoglobin nitrit urobilinojen lokosit esteraz hepsi negatif ) lokosit 6 kalsiyum oksalat 5 suan burun akintisi ve yara var agzinda atesi gecti.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ünal ZORLUDEMİR

    Prof. Dr. Ünal ZORLUDEMİR

    Sayın özlem taş, yazdığınızdan ne sorduğunuzu benim çıkarmamı istiyorsunuz. bu nasıl bir yazıdır anlamıyorum. lütfen kendi şikayetinizi yazarken yazı kurallarına uyarak daha saygılı olmanızı bekliyorum. idrar tetkikinde ve kültüründe bir sıkıntı yok. çocuğunuzun bu sonuçlarını doktorunuzla paylaşm... Cevabı gör

  • Bağışıklık durumu bilgi

    Teşekkürler doktor bey. kan vermeden bir önceki gün hafif hasta gibiydim ama sonraki günde birşey yoktu. geip için bir ilaç almıştım o gece. çevremdeki herkes gripti o dönem. hafif geçirmiş olabilirim o gün. crp ve idrar tahlilim çıktı. crp kantitatif: 5 ref:

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Tahlilleriniz normal. endişelenecek bir durum yok.

  • Idrar tahlili

    İdrar istek zamanı :06.10.2017 15:58:36 basım zamanı :06.10.2017 16:00:13 alım zamanı : kabul zamanı : çalışma zamanı :06.10.2017 17:02:12 onaylanma zamanı :06.10.2017 17:07:30 leu neg wbc 0 bld neg rbc 1 s.g 1.016 - n(1.003 - 1.03)...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Semra UĞURGELEN

    Uzm. Dr. Semra UĞURGELEN

    Tahlil normal kultur tekrar olabilir soru nedir?

.
x