Hipotroid

  • mrb ben yaklasık 4 yıldır levatiron kullanıyorum ıkı ayda 1 ılacımın dozu duzenlenıyor ama bır turlu t3 t4 tsh normalsevıyelerde olmuyor en son t3ve t4 normalaralıkta ama tsh bıraz yuksek cıktı doktorum yenıden doz ayarlaması yaptı ama bu dozu daha once denedım ve degerlerım daha karısık oldular suan haftada 5 gun 50mg 2 gunde 25 mg kullanıyorum devam etsem tsh yalnız basına yuksek olması benı nasıl etkıler ne yapmalıyım ve rontgen teknısyenıyım x ısını benı nasıl etkıler DAHA ONCE BU SORUYU SIZE SORDUM amelıyatdan sonramı demıssınız ben hıc amelıyat olmadım

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Metin KAPAN

    Geçmiş olsun vildan hanım, tsh değerini normal sınırlarda tutmak önemli, aksi halde tiroid bezini büyümeye zorlar bu nedenle ilaç ozunun ayarlanması önemli yeniden geçmiş olsun

Diğer Hasta Soruları

  • Amenore hastaliği

    21 yaşindayim. 2 sene önce diyet ile kilo verdim. vücutta yağ orani düşünce adet görmemeye başladim. ilaç kullaninca oluyorum sadece. cyclo progynova kullaniyorum. fakat bu ilaç stres killanma saç dökülmesi gibi yan etkiler yapiyor. bir de hipotroid hastasiyim. eutroks 25 kullaniyorum. 6 senedir tro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL

    Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL

    Sayın eşitmez, adet görmediğiniz için menepozel bir hormon eksikliğiniz olmasın diye bu ilaç tedavisi uygundur. cyclo progrnova ile olumsuz sonuçlar elde etmişseniz müsait bir zamanda bize geliniz ve bunla ilgili mevcut 8 - 10 adet ilaç vardır başka bir ilaca geçirebilir ve faydasını görürsünüz,... Cevabı gör

  • Hipotroid şüphesi

    Hocam merhaba, 1 aylik erkek bebeğimiz var hipotroid şüphesi ile testler yapildi. sonuçlar şöyle ilk yapilan teste serbest t4 : 9,39 tsh:7,52 2.nci yapilanda kortizol : 1,54 serbest t4 : 12,8 tsh : 5,52 kortizol düşük doz 0 dk : 6,61 ug/dl kortizol düşük doz 20 dk : 17,42...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    İlk kortizolun düşük olması sabah erken saatte kan alınmamışsa olabilir ama tes normal çıkmış.çocuğun muayenesi ve tahlillerin doğru zamanda yinelenmesi uygun olur.

  • Bebekğimde hipotroid veya subkilinik hipotroid rahatsizliğimi var?

    Sayın doktorum yanlış anlamışsınız referans aralıkları değil isteğiniz değerler onlar tekrar bakarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Verdıgınız bılgıler karışık. bana tedavı başlamadan oncekı serbest t4 ve tsh sonuçlarını yazın. karma karısık bır suru rakamları vermeyın.

  • Bebekğimde hipotroid veya subkilinik hipotroid rahatsizliğimi var?

    Kordondaki beslenme yetersizliği sebebiyle sezeryan ile 2 ay erken doğan oğlumuzun sirasiyla tsh ve f4 değerleri 1.(24.08-1.42) 2. (9.8-0.97) 3.(4.84-1.11) 4. (5.01-1.29) 5.( 7.41-1.09) ölçümler ayda bir yapilmiştir. oğlumuz 5.ayini doldurmak üzeredir. tsh değeri son iki ölçümde artişa g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    Prof. Dr. Peyami CİNAZ

    St4 ve tsh degerlerı onemlı. bana referans aralıkları degıl , olçum sonuçlarını gonderın

  • Hipotroid

    Merhaba doktor bey annem 60 yaşinda ve şuan uykusuzluk,halsizlik,iştahsizlik,gece kabuslari, kalb çarpintisi (vucudunda o anda bir titreme ve ayakucundan uyuşma karincalanma kafasina geliyor ve kulağinda hişirtilara sebeb oluyor ve kulağinin büyüdüğünü hissediyormuş ), aşiri kilo kaybi, isal ,mide g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tiroid bezi hastalıkları endokrinoloji uzmanlarının işi. onlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Hipotroid

    Merhaba. oğlumun tsh'ı bir aylıkken 10, iki aylıkken 6 çıktı. şimdi üç aylık ve tsh'ı 12, t3-t4 normal. iki hafta sonra tekrar bakılacak.hiç ilaç başlanmadı. sizce geç kalınmış olur mu? teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Serbest t4 normal sınırlarda ise sorun yok, izlenebilir.

  • Şekerim devamlı düşük ne yapabilirim ?

    Hipotroid teşhisi ile 2006 yılındn beri troid ilacı kullanıyorum. bu ay içinde de değerlerim normal olduğu izlendi. ultrasonum temiz. fakat iki yıldır farkındalığında olduğum başka bir problemim var. açlık ve tokluk kan şekerim düşük. yemek yedikten sonra aşırı halsiz oluyorum uykum geliyo. çok sık...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Bu şikayetlerinizin nedeni hipotiroidiye sebep olan olay her neyse onun devam etmesi olabilir. zira siz ilaç kullanarak nedeni tedavi etmiyor sadece size bir sorunu gösteren belirtiyi sonuç olarak görünmez kılmaya çalışıyorsunuz. sizde mikrobesin eksikliği vardır. crs yapılmasını öneririm.

  • Hipotroid

    Mrb ben yaklasık 4 yıldır levatiron kullanıyorum ıkı ayda 1 ılacımın dozu duzenlenıyor ama bır turlu t3 t4 tsh normalsevıyelerde olmuyor en son t3ve t4 normalaralıkta ama tsh bıraz yuksek cıktı doktorum yenıden doz ayarlaması yaptı ama bu dozu daha once denedım ve degerlerım daha karısık oldular sua...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Metin KAPAN

    Prof. Dr. Metin KAPAN

    Geçmiş olsun vildan hanım, tsh değerini normal sınırlarda tutmak önemli, aksi halde tiroid bezini büyümeye zorlar bu nedenle ilaç ozunun ayarlanması önemli yeniden geçmiş olsun

.
x