Hcg

  • iyi akşmlar doktor hanım kan BHCg TESTİ NEGATİF OLURSA kesin gebelik olmaz mı yoksa illa ultrasona da girmek gerekir mi gebeliği anlamanınn en kesn yolu nedir ? diger sorum da diane 35 sonrası adet görürsek gebelik kesin yok diyebilir miyiz gebelik olupda bu ilaçla adet kanaması olur mu 5 gün teşekkrrler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yeşim BÜLBÜL BAYTUR

    Bhcg gebelik durumunda ultrasonla bebek gorulmeden pozitif olmali. beta hcg 1000-1500 civarinda iken bebek ultrasonda gorulebilir. ilac kullanirken de gebe kalabilir ve buna ragmen adet gorebilirsiniz.

Diğer Hasta Soruları

  • 2li test biyokimyasal risk

    Merhaba dr bey, benim ikili testim 13+4 günde yapıldı ama değerlere göre 13+6 görünüyor .sonuçta kombine riskim 1:965 / ikili test 1:180 yaş riski :1:707 fb-hcg :32,9 papp-a:1,43 çok endişeliyim aminosentez diyor dr lar sizce ne olabilir ? nt :1,8 mm nazal kemik :3,3 mm

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Betül GÖRGEN

    Op. Dr. Betül GÖRGEN

    1/180 neyin riski?

  • Gebelik testi

    Merhaba doktor bey. 2yıllık evliyim ve çocuğum olmadı. bu ay klomen tedavisi gördüm çatlatma iğnesi vurulmadı.adetim 2gün geçince kan testi yaptırdım 329.72 çıktı. aradan 3gün geçti tekrar yaptırdım (bu sırada adetim 6gün geçiyordu.)sonuç 2002 çıktı. son adet tarihim 14.10.17 hcg değer artışı normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Evet , vajinal ultrasonla kese görülebilir

  • Iliskiden 15 gün sonra hcg

    Merhaba ben adetimin 7. günü bi iliski yaşadım..yarim saat içinde ella ertesi gün hapı yuttum. iliskiden 15. gün kan tahlili yaptirdim hcg değerim 1 cıktı.. min. 0 max. 5.3 yazıyor.. benim merak ettiğim gebelik oluşmuş olsaydı.. bu tahlilde belli olmuş olurmu..yani tekrar tahlil yaptırmama gere...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Tahlile gerek yok.

  • Catlatma ignesi

    Merhaba hocam 10.11.2017 tarihinde catlatma ignesi vuruldum 18.11.2017 yani 8 gun sonra kan testi istedi ne testiydi bilmiyorum ama 39 cikti dedi simdi 11. gundeyim ve cok meraq ediyorum durum nedir hebelik testi yaptirmalimiyim catlatma ognesinin etkisi var midir hala yardimci olursaniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degerli okurm 48 saat sonra beta hcg testini tekrar edin sonucu konuşalım

  • 2li test biyokimyasal risk

    Merhaba ben ikili testimi 13+4 yaptırdım .nt:1,8 mm nazal kemik :3,3mm .kombine risk 1:965 ikili test :1,180 yaş riski :1:707 trisomy 18 :1:10000 fb-hcg:32,9 düzeltilmiş mom :1,11 papp-a:1,43 düzeltiş mom :0,32 biyokimyasal risk taşıdığımı aminosentez önerdiler sizce yaptırmalımıyım ? birde nift t...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhaba ikili test biraz fazlaca yanlış pozitif-negatif sonuçları olan bir test. bence yapmanız gereken iyi bir detaylı ultrason yaptırıp (20-22 hafta gibi) ona göre davranmanız. dr enver kurt

  • 4 lü test sonuçları hak.

    Sanıyorum bu değerler; afp (alfa-fetoprotein) * 75.30 u/ml 17.4-51.7 u/ml total hcg 38 iu/ml 8.79-52.9 iu/ml serbest estriol (ue3) 2.89 nmol/l 2.4-6.4 nmol/l inhibin a 178.2 pg/ml 96-391 pg/ml

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Ali ERGÜN

    Mesela down sendromu için 1/10800 diye bir rakam var ya ayni bunun gibi ntd için de bir rakam olmali

  • Pozitif mi

    Hocam merhaba ben çatlama ignesi oldum. ve 14. günü sabah kanda bta hcg testi yaptrdim. sonuç 15.3 çıktı. idrarda da silik ikinci çizgi cikti. sizce hamilemiyimdir. ignenin etsinu hala var olabilir mi?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Fatma BOZKURT

    Op. Dr. Fatma BOZKURT

    Adet gecikmesini bekleyin ve testi tekrarlayın.

  • Gebelik hk acil bilgi lütfen

    Merhaba hocam sizi rahatsız ediyorum ama cok tedirginim benim beta hcg lerim göre ( adetim 3 gün kala 217.8 13.11.2017. daha sonra 18.11.2017 1764 beta hcg ) dıs gebelik riski yoktur değil mi ?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nihal MALKAN

    Op. Dr. Nihal MALKAN

    Artış normal seviyede

  • Cevaplarsanız sevinirim

    Merhaba 3 haftalık hamileyim bugün ilk defa ultrasonla bakıldı fakat kese göründü ama bebek görünmedi doktorum erken olduğu için görünmeyebilir yada dış gebelik olabilir 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. normal şartlarda kaçıncı haftada kese ve bebek görünüyo ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Son adet tarihinden itibaren en erken 5 haftada kese, 5,5-6 haftada embryo görülür. gebeliğin sağlıklı olduğunu ve dış gebelik olmadığını anlamanın daha iyi bir yolu 1 gün ara ile 2 kez kanda beta hcg baktırmaktır. eğer en az 2 katı artış varsa işler yolunda demektir. 1000 gibi bir değerde ultrasond... Cevabı gör

  • Beta hcg yardım

    Merhabalar. şüpheli ilişkimden 1 hafta sonra kansa beta hcg 14 gün sonra idrarsa gebelik ve 20 gün sonra tekrar beta hcg baktırdım hepsi negatifti. testi tekrarlamam gerekir mi?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Fahri AKBAŞ

    Op. Dr. Fahri AKBAŞ

    Bu duruma göre gerekli görünmüyor.

  • Hamile olma şansım varmı?

    Merhabalar hocam iyi günler ben 1-2 hafta önce ilişkiye girdim korunmasız normalde 15de adet oluyorum 17 aralık adet oldum 2 gün normaldi 3 gün akşamı adetim azaldı 1 2 damla geldi sebebi nedir acaba hayla da hiç gelmiyor ilk defa böyle oldu normalde 6 7 gün uzun oluyorum internette okudum adetliyke...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayhan ŞAHİNLER

    Op. Dr. Ayhan ŞAHİNLER

    Kanda b- hcg testi yaptırın negatif çıkarsa gebelik mevcut değildir

  • Hamile olma şansım varmı?

    İyi günler hocam ben 1-2 hafta önce korunmasız ilişkiye girdim genellikle 15de adet oluyorum 17 kasımda adet oldum 2 gün normaldi 3 gün akşamı daha hiç kan gelmemeye başladı 1 damla 2 damla geliyor hamile olma şansım varmı?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayhan ŞAHİNLER

    Op. Dr. Ayhan ŞAHİNLER

    B hcg baktırın negatifse değildiniz

  • Hamile olabilirmi

    Ilişkiye girdik prezervatif kullandım ve ilişkiden hemen sonra ertesi günü hapı yutturdum hamile kalma riski varmıdır hocam adetide 1 hafta geçikti

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İsmail AYDIN

    Op. Dr. İsmail AYDIN

    Cok az ihtimal ancak mutlaka beta hcg kanda baktirin

  • Catlatma iğnesi ve hcg

    İyi aksamlar. ben bebek istiyorum ve bu ay klomen ve catlatma iğnesi vuruldum 20. gunde hcg testinde 22.67 çıktı 2 gun sonra ise tekrar yaptirdigimda 4.7 çıktı kadın doğum doktorum hamilesin hayırlı olsun dedi ama diğerine acil doktoru baktı ve görünmüyor hamilelik dedi peki simdi kesin hamilelik yo...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer DOĞAN

    Doç. Dr. Muammer DOĞAN

    Yirminci gündeki beta hcg değeri çatlatma iğnesine bağlı yükselmedir. nitekim 2 gün sonra düşmesi bunu gösteriyor. size yapılan tedavinin zaten maksimum gebelik şansı bir deneme için % 8-10 dur. infertilite tedavisi hakkında daha geniş bilgiyi, web sitemdeki '' infertilite tedavisi'' bölümünden okuy... Cevabı gör

  • Acil cevap verim lütfen

    Daha önce hiç ilişkiye girmemiş birinde beta hcg 1 üstünde çıkar mı ? beta hcg seviyesinin 0 dan daha yüksek bi değerde olması ilişkiden dolayı olan bi yükseliş midir ?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İ.Semih ŞAHİN

    Op. Dr. İ.Semih ŞAHİN

    5'e kadar yükselebilir ve 1'in üzerinde çıkabilmesi normaldir.

.
x