Haşimato tiroiditi

  • merhaba hocam 13 yıldır nodüllü guatr hastasıyım ama hormon değerlerim normal olduğu için ilaç kullanmadım son tahlilimde t3,t4, tsh, anti tpo değerlerim normal çıktı anti tg değerim 1300 çıktı anti tg yüksekliği haşimato tiroiditininmi habercisi yardımcı olursanız sevinirim...

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Olcay GEDİK

    Tek başına anti tg yüksekliği hashimoto hastalığının belirleyicisi değildir.

Diğer Hasta Soruları

  • Göz kapağında şişme ve kuruluk

    Mrb. hocam benim sol gözüm üst kapağında sert kabuklaşma ve düşme aynı zamanda şişme olmuş ayrıca haşimato tiroit hastasıyım. t.kolesterol 248,ldl 150,anti tpo 870.46, rbc 4.4, tsh 0.59, serbest t3 2.79, serbest t4 1.17 yeni yaptırdim nedeni ne olabilir. levotiron 75 lik kulanıyorum. şimdiden t...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tülin KAÇMAZ

    Op. Dr. Tülin KAÇMAZ

    Hasimoto tiroiditi gibi otoümmün troid hastalıklarında göz arkası doku ve göz çevresi kaslarında doku hacmi artışları olur,göz çevresinde şişme ve göz kapaklarının yetersiz kapanması görülebilir.buna tiroid oftalmopatisi denir,klinik muayeneye göre medikal tedavi,cerrahi veya gözlem tedavi seçenekle... Cevabı gör

  • Gebelik ve haşimato

    Merhaba hocam, eşim 29 haftalık gebe.bu ayın 4 'ünde tsh:2,16, anti tpo:29,07, anti tg:78 idi, dün 24 temmuzda yapılan testte tsh:3,77 çıktı. bunun için ilaç kullanması gerekir mi? aradan 3 hafta geçmesine rağmen hızlı bir şekilde yükselebilir mi. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol BOLU

    Prof. Dr. Erol BOLU

    Kullanilsa iyi olur. merak etmeyin kontrole girer

  • Gebelikte tiroid

    Merhabalar hocam, eşim 1 ay önce tiroid ultrasonografisi yaptırdı, sonucuna göre;tiroid bezi sağ lobu 14x12x42 mm, sol lobu 14x12.5x39mm olup istmus 1.8 mm derinliktedir.tiroid bezi parankim ekojenitesi hafif kabalaşmıştır.her iki tiroid lobu vaskülaritesi artmış olup haşimato tiroidi ? açısından la...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    T4 düşük olması sorun olmaz, önemli olan tsh değeri o da istenilen düzeyde, hashimoto tiroiditi var, ilacı hayat boyu kullanmak gerekecek, geçmiş olsun

  • Anti tpo yüksekliği

    Merhabalar hocam, 30 mayısta tiroid ultrasonografisi yaptırdım, yağ sonucuna göre;tiroid bezi sağ lobu 14x12x42 mm, sol lobu 14x12.5x39mm olup istmus 1.8 mm derinliktedir.tiroid bezi parankim ekojenitesi hafif kabalaşmıştır.her iki tiroid lobu vaskülaritesi artmış olup haşimato tiroidi ? açısından...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ramazan KOZAN

    Op. Dr. Ramazan KOZAN

    Ultrasonografi ve laboratuvar bulgularınız tiroidit lehine. nodül olmadığı için biyopsi gereksinimi yok. ancak gebelik esnasında tiroid hormon seviyelerinin kontrolü bebeğin sağlıklı gelişimi açısından önem taşır. bu durumda önerim bir endokrinoloji ve metabolizma uzmanı'na başvurarak periyodik taki... Cevabı gör

  • Haşimato troidi

    Alanin aminotransferaz (alt) 10 u/l 0 - 33 aspartat transaminaz (ast) 14 u/l 0 - 32 üre 18.9 mg/dl 16.6 - 48.5 kreatinin 0.59 mg/dl 0.50 - 0.90 potasyum 4.9 mmol/l 3.5 - 5.1 sodyum (na) (serum ve vücut sıvılarında, herbiri) 140 mmol/l 136 - 145 serbest t3 2.62 pg/ml 2.0 - 4.4 serbest t4 1.11...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Göktürk MARALCAN

    Prof. Dr. Göktürk MARALCAN

    Bu tetkikler hashimato tiroiditi demek için yetersiz. bu konuda daha içe sinen bir yaklaşım olması için deneyimli bir endokrin uzmanına muayene olmalısınız. onun değerlendirmesinden sonra bu soruları kendisine sormanız daha doğru olur. sağlıcakla kalın.

  • Haşimato tiroidi ve gebelik

    İyi günler haşimato hastası olduğumu yeni öğrendim. bulgularım:" sağ tiroid glandı 14,4x18,4x41 mm sol tiroid glandı 14x15x41 mm isthmus:1,7 mm boyunda. heterojen, vaskülerite ileri derecede artmış". aynı zamanda 4 haftalık hamileyim. euthyrox'a başladım. tiroidim çok mu küçülmüş? tedavi aldığımd...

    Doktor Cevabı:
    Dr. Sinan ALTINER

    Dr. Sinan ALTINER

    İyi günler, öncelikle geçmiş olsun. ultrason raporundan anlaşıldığı üzere tiroid bezini küçülmüş gözüküyor. ancak euthyrox'u düzenli kullanmanız durumunda ve gebeyken ayda bir tahlilleri yaptırıp ilacın dozunu ayarladığınız sürece bebek açısından risk büyük oranda kalkmış olur.

  • Tiroid hastalığım hamile kalmama veya hamile kalırsam çocuk gelişimine enge...

    Merhaba hocam ben hipotroidi teşhisi ile araştırma hastanesine başvurdum. lakin araştırma hastanesinde ki doktor haşimato troidi olabilir dedi değerlerim çok yüksekti 25 yaşındayım 6 aylık evliyim hamile kalmak istiyorum lakin korkum bu sonuçlar ile ne zaman hamilelik düşünebilirim. tsh değerim 1.ay...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Haşimato tiroiditi'niz var. bu hastalık korkulacak bir durum değildir oldukçada sık rastlanıyor günümüzde hanımlarda. ne kadar ilaç kullandığınızı bilmiyorum ama tsh'niz normal sınırlar içine girmiş . tsh nizi 2'lere indirdiğinizde rahatlıkla hamile kalabilirsiniz.ancak hamile kaldığınızda ayda bir... Cevabı gör

  • Haşimato hastalığı

    5 senedir hasimato hastasıyım euthrox 50 mg kullanıyorum ve iyotsuz tuz kullanıyorum. ama son birkaç aydır tsh değerlerim yükseliyor.4 ay önce 6.30 a yükseldiğinde ilacım günde 1.5 a çıktı.daha sonra 2.30 a düştü.bugun yaptırdığım sonuca göre yine yükselmiş ve 6.73 olmuş kaç senedir yükselme olmazdi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol BOLU

    Prof. Dr. Erol BOLU

    Tsh değerlerinizin sıkı kontrolü bebek için önemlidir. kronik tiroiditlerin erken menopozla birlikte olma ihtimali vardır.(tek sebep değildir)

  • Wbc plt düşüklüğü

    Merhaba, annem 48 yaşında haşimato hastası, son 4 ayda yapılan kan testlerinde wbc ve trombosit sayılarında düşüş oldu şu an wbc 1,7 ve 1,9 aralığında trombosit ise 100 ve 130 aralığında değişkenlik gösteriyor, b12si 2000 çıktı, periferik yayma testi sonucunda doktoru bir sıkıntı görmediğini söyledi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın elif açık, size ve annenize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. son 4 ay içinde annenizde yapılan tetkiklerde wbc değerleri daha belirgin olmak üzere azalma görülmekte. bu yönden üzerinde durulup araştırılması gerekli. hashimoto tiroiditi ile birlikte bazı önemli hastalıkların sıklıkla birlik... Cevabı gör

  • Biyopsi gereklimidir

    Ultrason sonucu olarak; her iki tiroid lobu ve ısthmus normal genişliktedir. her iki tiroid parankimi heterojen-hipoekoik görünümde izlenmiş olup septaya ait olabilcek lineer ekojeniteler mevcuttur. tiroidit klinik ve labaratuar bulgular ile değerlendirilmesi ve takibi önerilir. iğne biyopsisi gerek...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İlker PALA

    Op. Dr. İlker PALA

    Biyopsi sart olmamakla beraber yakin takibiniz gerekmektedir. su asamada tiroid bezi kokenli bir malignite gelistigini dusunmuyorum.

  • Troid hastalığı

    Hocam serbest t4 1.07 anti tpo 400.65 ve anti tiroglobulin antikor 50.86 tespit edildi. haşimato olabilir mi? ilacli mr sonucuna göre ise sol parti glandi inferiorunda 8x5 mm boyutunda lenf nodu olarak değerlendirilen ve partis glandinda ayrı olarak yorumlanan bir lezyon izlenmemmistir. her iki tir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Antitpo yüksekliği hashimoto tiroiditi olduğunuzu gösterir, lenf bezleri bu nedenle olur, şu an için beklemenizi ve altı ay sonra tekrar tiroid ultrasonografisi yaptırmanızı öneririm, sol lobdaki 6,5 mm lik nodül açısından takip gerekiyor

  • Hocam merhabalar

    Merhabalar doktor bey.ben haşimato hastasıyım.%75 lik levetron ilaç kullanmaktayım.arada tetkik yaptırmaya gittiğim zaman ulturasyonla nodül varmı diye kontrol ediliyorum.merak ettiğim bişey var.haşimato hastaları diğer troid hastalarına göre troid kanseri ve diyebette yakalanma riskleri hep daha yü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sudenaz belik, geçmiş olsun. hashimoto tiroiditi genetik yatkınlığı dışında bağışıklık sistemi ile yakından ilgili ( otoimmün ) bir hastalık olduğu için bu hastalıkla birlikte pernisiyöz anemi ( kronik atrofik gastrit+b12 eksikliği+ nöropati ) , şeker hastalığı ( dm tip i ) , romatoid artrit... Cevabı gör

  • Haşimato tiroidi

    2000 yilindan hasimatomuz var levotiron 100mg kullaniyoruz en son sonuçlarimiz t3 2,58 t4 0,942 tsh 18,75 anti tg 4000 üzeri anti tpo 26,41 sonucumuz yüksek ne yapmalıyız

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol BOLU

    Prof. Dr. Erol BOLU

    Dozunuzun ayarlanması gerekir. endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanınıza müracaat edin.

  • Crp esr yüksekliği

    Hocam eşimde anjin nedeniyle ölçülen testlerde crp 28 esr 18 çıktı ikisindede normal sınır 5 yazıyor. ayrıca tiroid için yapılan ultrasonda haşimato belirtileri var denildi. antibiyotik kullanıyoruz.tam kan sayımı nırmal çıktı. cep ve esr yüksekliği nedir hocam teşekkürlee

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın erol erol, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sedimantasyon ve crp iltihabi, romatizmal ve diğer bir çok durumda yükselebilecek testler. tiroidit gibi durumlarda da sedimantasyon ve crp yüksekliği beklenir. endokrinoloji uzmanınızın kontrolünde eşinizin klinik ve laboratuvar gidişi izlenir... Cevabı gör

  • Tiroid usg

    Hocam merhaba troid usg sonucum aşağıdaki gibidir. "troid vaskülaritesi artmıştır. her iki tirodi lobu hipoekoik alanlara ve fibröz septalara sekonder heterojendir. sol tiroid lobu üst pol anteriorda nodül-psödonodül ayırımı net yapılamayan 8*3.5 mm boyutlu hipoekoik solid nodüler lezyon dikkati...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mustafa ŞENER

    Op. Dr. Mustafa ŞENER

    Hayir, zaten haşimato hastasiyim demişsiniz. bunlar kr. tiroidit, yani haşimato'nun usg bulgulari.

.
x