Ferritin değerleri

  • Hocam merhaba; (33 yaş, erkek) Benim sorum ferritin değerindeki azalma ile alakalı. 2 Mart da yaptırdığım kan tahlilimde ferritin değeri 122 iken, bugün yaptırdığım tahlilde 59 çıktı. Diğer kan değerlerim normal.. yaklaşık 6-7 önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. Midede kronik gastrit, reflü ve helicobakter plory, intestinal metaplazi (+) çıktı. kolon normal çıktı. Bi süre ilaç kullandıktan sonra nefes testi yaptırdım ve helicobakter plory negatif çıktı. Bugün çektirdiğim ultrasonda da karaciğer yağlanması dışında bir sorun gözlenmedi .. Sizde ferritin değerlerinin düşmesi neyden kaynaklanabilir hocam? yaklaşık 3 hafta önce operasyonlu 2 tane diş çektirdim. bu bir etken olabilir mi ? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. şu andaki serum ferritin değeriniz normal. 2. ferritin düzeyleri enfeksiyon başta olmak üzere pek çok durumdan etkilenir ve o dönemlerde yüksek çıkar. sizin belki normal ferritin düzeyiniz 59'larda iken geçici olarak 122 çıkmış olabilir. 3. madem böyle bir kafa karışıklığı oldu, size önerim bir ay sonra tam kan sayımı ve serum ferritin ölçümü yaptırmanızdır. sonuçları bana yine danışabilirsiniz. iyi günler diliyorum.

Diğer Hasta Soruları

  • Bas donmesi

    Merhaba doktor hanim. 30 yasindayim bir hafta once bas donmesi, sersemlik.sikayetiyle doktora.gittim. ferritin ve b 12 dusuk cikti. ancak beyin mr ve kulak muayenelerimde herhangi bor sorun cikmadi. simdi ilac tedavisine basladim sikayetlerim.azaldi ancak hala.uzun sure ayakta kaldigimda ellerimde g...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Özge KİREMİTÇİ ÖZER

    Uzm. Dr. Özge KİREMİTÇİ ÖZER

    Merhabalar. şikayetleriniz altta yatan problemler tam olarak geçmediği sürece devam edebilir. muayeneniz ve beyin mr'ınızın normal olması çok iyi. kan değerlerinizin toparlanması ve zamanla şikayetlerin hafifleyip kaybolmasını bekliyoruz. bu dönemde bol sıvı tüketin, zaman zaman tansiyonunuzu kontro... Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği ve torax bt de lenf nodu

    Hocam iyi günler babam 70 yaşında yapılan tahlillerinde wbc değeri herzaman yüksek çıkıyor 6 yıllık bütün tahlillerine baktım hepsinde wbc yüksek çoğunlukla 10-11 aralığında seyretmiş fakat en son yaptırdığımız tahlilde en yüksek çıktı birde pdv düşük ayrıca ,2015 ocak ayında sağ kaburgasının altınd...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. H. Hakan KEKÜLLÜOĞLU

    Uzm. Dr. H. Hakan KEKÜLLÜOĞLU

    Sayın koç lökosit yükseklikleri çok anlamlı sayılmayabilir.ama göğüs tomografisindeki lenf bezleri göğüs hastalıkları ve hematoloji uzmanlarına danışılabilir.sedimentasyon, batın ultrasonografisi muayenede diğer vücut bölgelerinde ele gelen lenf bezi varlığı gibi extra muayene ve tetkikler de fikir... Cevabı gör

  • Sürekli kansızlık çekiyorum..

    Merhabalar doktor bey.. benim demir eksikliğim var. 4-5 yıldır her sene 6ay hap kullanıyorum kalan 6ayda tekrar düşüyor. hmg genelde 9civarında oluyor yukselttiğimdede 11e kadar yükselebiliyor. son 1,5-2 senedirde ilaç kullanmıyorum. bugün yine test yaptırdım ve hmg 9.3cıktı ferritinde 2.8 neden sü...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin SAĞLAM

    Uzm. Dr. Hüseyin SAĞLAM

    Geçmiş olsun,anemi(kansızlık) bayanlarda daha sık görülen önemli bir sağlık sorunudur.daha çok adetlerde kaybedilen kanamalarla ilişkili olup başka birçok sebebi var.öncelikle iyi bir muayane olmanız gerekir.sebebi ortaya çıkarılmalı bunun için ilave testlere ihtiyaç var.mide barsak sisteminin hemat... Cevabı gör

  • Fe suphesi-tasiyici suphesi

    Iyi günler evlilik öncesi tarama testini yaptık.şüpheli demir eksikligi ve alfa talasemi tasiyici şuphesi çıktı.hgb 13.9, hct 43.4,mcv 76.3 mch 24.4 düşük çıkmış bu değerler.hba2 2.7(aralik 2.2-3.4) hbs 0.0 ,hbf 0.8(0-1),ao area 87.1(>80),hbc 0.0,hbd 0.0,total area 2150000 çıktı.sedim 2,demir 55 ,fo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ozi can, ferritin ve mcv değerlerine bakınca demir tedavisinden yarar görmüşsünüz. bir -iki ay daha demir tedavisinden devam ederseniz ferritin düzeyiniz daha yüksek bir düzeye ulaşabilir. saygı ve sevgilerimle

  • Wbc yuksekliği ve torax bt de lenf nodu

    Wbc yüksekliği ve torax bt de lenf nodu buyumesi hocam iyi günler babam 70 yaşında yapılan tahlillerinde wbc değeri herzaman yüksek çıkıyor 6 yıllık bütün tahlillerine baktım hepsinde wbc yüksek çoğunlukla 10-11 aralığında seyretmiş fakat en son yaptırdığımız tahlilde en yüksek çıktı birde pdv düşü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın süleyman koç, geçmiş olsun. hafif lökosit yüksekliği ve toraksta saptanan lenf bezleri bakımından babamızın belli aralıklarla izlenmesi en mantıklı yaklaşım olur. lökosit artışı farklı bir nedene bağlı olabilir. her iki sorunla ilgili sağlıklı bir yorumda bulunmak kolay değil. saygı ve s... Cevabı gör

  • Göğüs agrisi

    Kan değerlerinin yorumlar mısınız hocam.. demir:30 demirbaglama:320. ferritin:6.6. vitamin b12:259 ldlkolest:136 kolesterol:210. trigliserid:107 glukoz:85 ca:9.5. na:137. crp:0.42 yaşım 29 hocam bu kolesterol yüksek sanırım napmaliyim önerirsiniz kilom 64 160boyum

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Kolesterol yüksek değil, demir depoların ve b12 vitaminin biraz düşük, o kalple ilgili şikayetlerin tamamen kansızlığa bağlı, geçmiş olsun

  • Wbc yüksekliği ve torax bt de lenf nodu

    Hocam iyi günler babam 70 yaşında yapılan tahlillerinde wbc değeri herzaman yüksek çıkıyor 6 yıllık bütün tahlillerine baktım hepsinde wbc yüksek çoğunlukla 10-11 aralığında seyretmiş fakat en son yaptırdığımız tahlilde en yüksek çıktı birde pdv düşük ayrıca ,2015 ocak ayında sağ kaburgasının altınd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Prof. Dr. Ayşen HELVACI

    Merhaba süleyman bey, babanızda wbc yüksekliği sigara içmesine bağlı olabilir, stres de yükseltir. pdw düşüklüğü de önemli değil. lökositleri makina sayıyor. lökosit formülü diye hekimlerin kan yayması yaparak gözleriyle kan hücrelerini incelediği bir yöntemle kesin tanı koyulabilir. ama ben ba... Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Saç dökülmesi merhaba, 27 yaşında bayanım uzun zamandır saçlarım çok dökülüyor.tahlide ferrtin değerim 20 çıktı doktorum 2 ay ferro sanol duadenol kullanmamı sonra kontrole gelmemi söyledi .2 ay sonra gittiğimde dermotolji yerine dahiliye doktoru vardı ona gittim tekrar tahlil yaptırdım ve değerler...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Aida BERENJIAN

    Uzm. Dr. Aida BERENJIAN

    Merhabalar,ferritin hala düşük en az 6 ay demir hapını hiç ara vermeden kullanmanızı tavsiye ederim.markalar arasında anlamlı bir fark yoktur önemli olan içeriktir.6 ay sonra tahlilleri tekrarlayın.sevgiler

  • Gebelikte anemi

    Mrb hocam ben 26 yasında 13 haftalık gebeyim. kalıcı kalp pilim var. kan tahlillerimde ferritin 4.4 demir(serum) 16 hgb 9 çıktı. ferrum fort başlandı. yeterli olur mu? 1 sene önce 8 adet venofor serum takviyesi yapılmıştı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ebru ERALDEMİR GÜDER

    Uzm. Dr. Ebru ERALDEMİR GÜDER

    Geçmiş olsun öncelikle .demir depolarının çok düşük olması ve gebelikte göz önünde bulundurulduğunda 1 aylık oral düzenli demir tedavisi sonrası değerlerde yükselme olmuyorsa demir'in diğer formlarına geçilmesi düşünülebilir .

  • Tahlil sonuçları

    Merhaba hocam ben kardiyoloji yegittim beni dahiliye yolladı tahlillere bakarmısınız vitamin d >70.00 h 20 - 50 ng/ml >70.00 folat 2.46 l 4.6 - 18.7 ng/ml 10.29 biyo-hormon onay tarihi 25.09.2017 11:08:55 tetkik adı sonuç durum normal değer birim açıklama sonuç 1 sonuç 2 biyokimya alt 5.6 n...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Folik asit ve b12 vitamini düşük. ileri tetkik ve tedavi gerekir

  • Çölyak?crohn?

    Yaş 18,erkeğim.normal kandaki demir hep sınır değer 60 veya az aşağısı 55 falan cıkıyor.ferritin değeri çok düşük 3 tü bir ara 9 oldu.(sınır değer 24) ferritin eksikliği için çok ilaç kullandım ama çok artmadı.(biraz geçince geri azaldı) b12 ise alt sınırın az üstü.d vitaminide öyle. sabah kalktığım...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tarkan KARAKAN

    Prof. Dr. Tarkan KARAKAN

    Duodenal biyopsi de mutlaka çıkar, normal gelirse ince barsakları taramak için mr veya kapsül endoskopi yapılmalı

  • Kan tahlil.sonucu

    Kan tahlil sonuclarim yorumlarmisiniz tesekkurler. ferritin(kan):10.57 tsh(serum):0.87 free t3(serum):2.93 folat(serum):5 free t4(serum):1.26 trigliserit (serum):74 hdl kolestrol (serum):167 ldl kolestrol (serum):102.2 demir(serum):68 demir baglama (serum):311

    Doktor Cevabı:
    Dr. Emin HAMUTÇU

    Dr. Emin HAMUTÇU

    Yazdığınız kan değerleri normal sayılır. halsizlik şikayetiniz varsa kanda b12 baktırmanızı tavsiye ederim

  • Wbc değerim alt sinira çok yakin

    Üre 15 mg/dl ürik asit 2.7 mg/dl alt 10 iu/l ast 14 iu/l protrombin zamanı 12.8 sn inr 1.05 aktivite 93 aptt 28.9 *wbc 4.3 k/ul *neu 2.51 k/ul *neu% 58.3 *lym 1.24 k/ul *lym% 28.8 *mono 0.4 k/ul *mono% 9.38 *eos 0.11 k/ul *eos% 2.43 *baso 0.05 k/ul *baso% 1.09 % *rbc 4.52 m/ul *hgb 14 gr/dl *hct 41....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Sorun yok. sizin normaliniz bu değerler.

  • Aşırı ferritin düşüklüğü

    Merhabalar. ben 18 yasındayım. ilk hastaneye gittigimde ferritin değerin 0.9 ve kan değerim 7 ayrıca demirim 11 cıkmıstı. ignelere başlandı fakat iğnelerden sonra ferritin ve kan yükseliyor 1 ay sonra ki kontrolde tekrar düşüyor. ortalama 2 aya bi kan iğnesi oldum. kan değerim normal degerine yaklaş...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Sanmıyorum. hemoglobin elektroforezi gerekir. mcv ve rdw kaç?

  • Talasemi taşıyıcılığı

    Hocam merhabalar kan testi sonuçlarımda ferritin değeri 214.58, hgb değeri 10.9, hct değeri 34.4, mcv değeri 69.7, rdw değeri 20.7, plt değeri 410, mch değeri 22, mchc değeri 31.6 bunlar referans aralıklarınin altında ya da üstünde olan degerlerim. bunun sonucunda doktorum hplc testi istedi sonun so...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. hplc talasemi düşündürmüyor 2. ancak mcv düşük, demir eksik değil. bunun açıklaması yapılamamış durumda. 3. bir yorum yapabilmek için sizin periferik kan yaymanızı mikroskopta görmek isterdim. ayrıca ferritin yanında diğer demir testleriniz de bilinmelidir. geçmiş olsun.

.
x