Crp yuksek

  • Merhba hocam 4,5 yasinda kizim var atesini 3 gundur dusuremiyoruz igne vuruldu serum takildi yine 39 larfa crp 82 baya yuksek ne yapabiliriz

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Crp yüksekliği özellikle enfeksiyona bağlıdır, çok iyi antibiyotik tedavisi uygulanmalı, muhtemelen en 7 veya 10 gün! ancak influenza testi de yapılmalı , eğer pozitif çıkarsa antibiyotik değil antiviral uygulanır ama bu kadar yüksek crp değerleri genellikle antibiyotik gereken enfeksiyonlarda, yani bakteri enfeksiyonlarında olur (bağışıklığı bozuk kişilerde de mantar enfeksiyonlarında)

  • Hocam bogaz enfeksiyonuyla basladi sonra ates simdicok sukur ates dusuyor oksuruge donuyor.cok sık hastalanan bir cocuk bagisikliginin bozuk olup olmadigini anlamamizi saglayan bir test var mi? Ya da bagisikligini duzeltmek yuks3ltmek icin ne yapmam gerekir.Tesekkurler cevabiniz icin.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Buna çocuğunuzu muayene eden doktor karar verir ama demir ve d vitamini eksikliklerinde bağışıklık düşük olur, öncelikle onlara bakılmalı!


  • İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Hemotokrit dusuklugunu

    Sayun degerli hocam benim 4ay hemogram tahlilerim cok iyidi hemotokrit 44hemogramin 15lerdedi hicam buaydirhemoglobin tahlilerun degusik cikiyi. 1ay once14.1hemotokritim40.1 15gun once bakildi.hemoglobin13 3idi hemotokrit38.8hocam bugun baktirdim.hemoglobim13hemotokrit36.6cikti hocam hocam gunde i...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın yurdagül gode, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. konunuzun kanserle ilgisini nereden çıkardınız ? ferritin düzeyinizi , mcv ,vitamin d, kalsiyum ve sedimantasyon değerlerinizi bilirsem daha sağlıklı yorum yapabileceğimi düşünüyorum. bu arada b 12 vitaminine başlamanız doğru olur. saygı ve... Cevabı gör

  • Periferik kan yayma

    Saygilar hocam lenf bezi biyosisi sonrasi istenen testler yorumlarsaniz sevinirim demir 62.9 ferritin 15 tsh 4.245 total demir bağlamakapasitesi 452.9 demir bağlamakapasitesi 390 vitamin b12 342 folik asit 8.49glukoz 90 mg/dl üre 18 mg/dl bun 8.41 mg/dl -kreatinin 0.77mg/dl ürik asit 5.5 m...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın mahmut güngör, hemogram, diğer hematolojik ve biyokimyasal test sonuçları gayet güzel değerlerde. hematolojik yönden daha da iyi olsun diye düşünürsek b12 ve ferritin yönünden 2 aylık bir uygulama ( b kompleks ve oral demir ) yapılabilir. saygı ve sevgilerimle

  • Demir eksikliği sebebi ne olabilir?

    Hocam iyi günler annem 70 yaşında,85 kilo,1,60 boyunda;caduet10/20,trajenta 5mg,nexium 40mg kullanıyor tansiyonu çoğunlukla 14/8,en fazla 16/9 oluyor,fakat atacand ı kullanınca potasyumu 5,8 e yükseldi diye bırakmak zorunda kaldık.annemin ayaklarının altı ateşleniyor,birazda vücut ağrıları var. 10 y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı EVRENKAYA

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı EVRENKAYA

    Sayın koç sorularınıza sırasıyla yanıt vereyim: 1) annenizde transferin saturasyonu % 14 ve ferritin de giderek düşüyor. demir eksikliği var. bu emilim bozukluğundan ya da kayıptan kaynaklanabilir. ggk negatif olduğu için, kayıptan uzaklaşabiliriz. ppi kullanan hastalarda , mide asiditesi bozulduğu... Cevabı gör



  • Lütfen cevap verin...

    Teşekkür ederim hocam en yakın zamanda gidicez...selam ve dua ile

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Sağlıklı günler dilerim

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    .

  • Hafif böbrek yetmezliği ne bağlı demir eksikliği

    Hocam iyi günler annem 70 yaşında,85 kilo,1,60 boyunda;caduet10/20,trajenta 5mg,nexium 40mg kullanıyor tansiyonu çoğunlukla 14/8,en fazla 16/9 oluyor,fakat atacand ı kullanınca potasyumu 5,8 e yükseldi diye bırakmak zorunda kaldık.annemin ayaklarının altı ateşleniyor,birazda vücut ağrıları var. 10 y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın süleyman koç, size ve annenize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin öyküsünü ,laboratuvar sonuçlarını çok ayrıntılı ve doğru bir şekilde yazmışsınız. bununla birlikte mide koruyucu midede asit emilimini azalttığı için ferritin düzeyi zaman içinde düşmektedir gibi doğru mantık yürütül... Cevabı gör



  • Lym düşüklüğü

    Hocam merhaba, 2,5 yıldır riyad da yaşıyorum. ocak ayından beri 4/5 kez üst solunum enfeksiyonu belirtileri olan rahatsızlıklar yaşadım (bogaz agrısı, burun akıntısı öksürük) ateş olmuyor. 3 mayıs da tam kan sayımı yapıldı o zaman sadece öksürüğüm vardı wbc 10.93 (4.50-10.0), lym 16.02 (24-44) çıkmı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Lym'nin düşük sayıda olması sadece hiv'e özgü bir durum değildir. nötrofil lökositler ile lenfositler (lym) belli bir oranda bulunurlar. vücutta bir enfeksiyon olduğunda eğer etken bakteri ise nötrofiller, virüs ise lenfositler artar. her ikisinin aynı anda artması ya da azalması söz konusu değildir... Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuclari

    Hocam merhaba. ben 26 yasindayim. son iki yildir yaptirdigim kan tahlili sonuclarinda surekli lym yuksek neu ise dusuk cikiyor. iki gun once yaptirdigim testte lym 4.05 oran olarak %55.5, neu 2.7 oran olarak %36.9 cikmis. doktorlar herhangi bir uyarida bulunmadilar hic uzerinde durmadilar ancak bu d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın begüm yonar, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. lenfositlerin yüksek olmasını lenfositoz olarak değerlendiriyoruz. lenfosit artışı ile ilgili çoğu kan hastalığı orta ya da daha çok ileri yaşlarda görülmektedir. kontrolde kalmanızda yarar olduğunu düşünüyorum. bunu bir hematoloji uzmanı denet... Cevabı gör

  • Vücutta morluk

    Merhaba hocam benim sıkıntım vücudumda morluklar bacak ve kollarimda sebepsiz çıkıyor 7 8 aydır var bu sıkıntım dün kan tahlili yaptırdım wbc 5.5 hb 11.8 plt 228 rbc 4.62 ptz 12.4 sn pt 92.6 inr 1.06 ferritin 4 nete baktığımda morluklar losemi olabilir yazıyordu açıkçası çok korktum ne yapmam g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın devin aslan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. losemi



  • Ferritin değeri yüksek çıkması ve kan tahlilindeki bazı değerlerin farklı o...

    Hocam, çok teşekkür ederim. şimdilik demir ilacını kestik, sadece devit vitamin damlasına ( 6 damla ) devam ediyoruz. sizin öngörünüz bizi bir ebebeyn olarak bir nebze rahatlattı. bu dönem ( 6 ay +2 hafta bebek ) ve bu durum ( ferretin yüksekliği ) için bize bir tavsiyeniz var mı ? teşekkür eder...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Yapilacak özel bir şey yok, meraklanilacak bir durum da yok, umarim bir ay sonraki sonuç normal olacak yalniz çok güvenilir bir yerde baktirin!

  • Devamlı düşüşte

    Merhaba hocam babam 62 yaşında 6 aydır hemoglobin değeri devamlı düşüşte crp 220 ferretin 1650 o kadar araştırmaya rağmen düşüş nedeni beli olmadı kemik iliği patalojı ve tahliller temiz çıktı haftalık kan verme durumuna geldi ne yapmalıyız teşekkürler şimdiden saygılar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. altı aydır devamlı düşen hemoglobin değerleri ve aşırı yüksek ferritin değerleri ( sanıyorum aldığı eritrosit - alyuvar transfüzyonlarına bağlı ) durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. öncelikle hematoloji tarafından incelenmesi ve izlenmesi gerekli bir durum old... Cevabı gör

  • Lütfen cevap verin...

    Merhabalar hocam...kizim 8 ay 2 haftalık...suan 7 kilo 200 gram boyuda 71 cm..herkes cok küçük ve zayıf olduğunu söylüyor...dogum kilosu 2kilo 890 di..ek gıda konusundada sıkıntı yaşıyoruz şuan sadece meyve püresi (ev yapimi)kaşık maması , yogurt ve ari ama yiyor...sebze çorbası vs verdiğimde direk...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Yazdiklariniza göre meraklanacak bir durum yok, prof. dr. gülbin gökçay anadolu yakasinda muayenahanesi olan çok güvendiğim bir çocuk doktoru!



  • Notropeni teshisi

    Çok teşekürler ederim hocam allah razi olsun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Geçmiş olsun

  • Yüksek hbf

    Hocam ben size facebooktan gönderdim,tüm tahlilleri bakip yorumlarsaniz çok müteşekkir olurum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şükrü CİN

    Prof. Dr. Şükrü CİN

    Sonuçlar bana ulaşmadı.

  • Hocam lütfen yardımcı olun

    Tarih tahlil sonuç sonuç birimi referans degeri 22.5.2018 sedimentasyon 17 mm/sa - 22.5.2018 crp (nefelometrik veyaturbidimetrik)1,79 mg/dl - 22.5.2018 alt (alanin aminotransferaz) 9 u/l 0 - 55 22.5.2018 ast (aspartat transaminaz) 13 u/l 5 - 34 22.5.2018 hemogram - tam kan sayı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Behçet olup olmadığınıza bu tahlillerle kimse karar veremez. bunun için bir dermatoloji ya da romatoloji uzmanının herşeyden önce sizi muayene etmesi ve bulgularınızı değerlendirmesi gerekli. tahliller tanı koymaya yetmez.






.
x