Çok ama çok acil ( idrar tıkanıklığı )

  • Merhaba hocam, Benim annem bundan tam 1 hafta önce ürodinami yaptırdı. Ertesi gün karnı yanmaya başladı ve şu anda acı çekiyor. Ürodinami yapmadan önce herhangi bir idrar enfesiyonu yoktu. Gidişinin nedeni idrar yolu tıkanıklığıdır. Ürodinami yapıldıktan sonra herhangi bir enfeksiyon kapmamasi icin herhangi bir önlem alınmadı ya da bir ilaç verilmedi. Sizce bu karnınin yanması enfeksiyon kapti anlamina mi gelir. Eğer kaptı ise sizin bir öneriniz var mıdır? (İlaç tavsiyesi veya herhangi bu ağrıyı kesecek başka bir öneri) Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Asistanimla iletişime geçebilirsiniz, lütfen hafta içi 09:00 – 19:00 saatleri arayiniz. op.dr.murad çeltik doktorlar merkezi abdi ipekçi cad. reasürans han 1 no:57 kat :4nişantaşı istanbul tel : 0 212 234 58 55 cep: 536 886 12 96 web: www.muradceltik.com facebook: www.facebook.com/opdrmuratceltik


  • İstanbul Üroloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

 Murad  ÇELTİK -
Op. Dr. Murad ÇELTİK
İletişim & Randevu: 0 (850) 433 38 33

Diğer Hasta Soruları

  • Mesanenin tam boşalmaması

    Iyi günler.mesanem tam olarak boşalmıyor. 40 ml idrar kalıyor doktor bunun sorun olmadığını söyledi ama ben tedirginim rahatlama hissi olmuyor ve kesik kesik ıkınarak kalan idrarı çıkarmaya çalışıyorum. idrarda enfeksiyon yok ve üroflow da gayet iyi böbreklerde sorun yok, ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Mesanede işeme sonrası 50 ml ye kadar idrar kalmasını normal kabul ederiz. ancak boşalamaya hissi mesanenin hiperaktif olması durumunda olabilir. gerekli görülmesi halinde mesane rahatlamasını sağlayacak ilaçlar başlanabilir. üroloğunuzun önerilerini almanız ve uymanızı öneririm saygılarımla

  • Çok ama çok acil ( idrar tıkanıklığı )

    Merhaba hocam, benim annem bundan tam 1 hafta önce ürodinami yaptırdı. ertesi gün karnı yanmaya başladı ve şu anda acı çekiyor. ürodinami yapmadan önce herhangi bir idrar enfesiyonu yoktu. gidişinin nedeni idrar yolu tıkanıklığıdır. ürodinami yapıldıktan sonra herhangi bir enfeksiyon kapmamasi i...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Asistanimla iletişime geçebilirsiniz, lütfen hafta içi 09:00 – 19:00 saatleri arayiniz. op.dr.murad çeltik doktorlar merkezi abdi ipekçi cad. reasürans han 1 no:57 kat :4nişantaşı istanbul tel : 0 212 234 58 55 cep: 536 886 12 96 web: www.muradceltik.com facebook: www.facebook.com/opd... Cevabı gör

  • Isteksizlik akinti menide azalma renk değişimi sulanma

    Hocam kolay gelsin ben 27 yaşındayım yaklaşık 3 ay önce bi birlikteliğim oldu o günden sonra bende akıntı meydana geldi bel soguklugu şüphesiyle iğne tedavisi uyguladilar geçmedi antibiyotik uyguladilar yine gecmedi ve suan hayla gunde 5 damlaya yakın akıntı oluyo ereksiyon olamıyorum olsamda uzun s...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Iyi bir üroloğa görünmenizi öneririm. akıntıların hepsi bel soğukluğu akıntısı olmayabilir. bu süreçte etkilendiginiz için ereksiyon sorunu başlamış olabilir. saygılarımla



  • Penis icinde kıkırdak yuvarlak

    Hocam iki yıl kadar taş düsürme gibi bir rahatsızlığım vardı yumurtalıkların altında başlayıp penis basına kadar işerken yanma yapıyor idi bir hafta önce taş cıktı birden agrı kesildi biraz kanama oldu ertesi gün penis basında yuvarlak sanki kıkırdak gibi birşey olustu batma yapıyor işerken yön de...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Melih bey merhaba. öncelikle geçmiş olsun. taş düşürme sonrası idrar kanalı çevresindeki salgı bezlerinde enfeksiyon gelişebilir. basit antibiyotik / antienflamatuvar ilaçlar ile tedavi edilebilir ancak muayene etmek gerekir. iyi çalışmalar.

  • Idrar yapamama

    Hocam merhaba, hocam ben idrarımı tam yapamıyorum normal ihtiyacım geldiğinde yapıyorum ama tam değil içer de bir miktar idrar kalıyor biraz beklediğim de bir miktar geliyor toparlandıktan sonra da istem dışı olarak bir kaç damla geliyor hatta bazen biraz daha fazla ıslaklığı rahatsız etmeyecek d...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Sizin şikayetleriniz için bizim gibi üroloji doktoruna başvurmanız gerekli. mesane dolum ve boşaltım sistemi ile alakalı bir problem gibi duruyor. bazı tetkikler ile bakmak ve ona göre yorum yapmak gerekiyor. bu sikayetiniz için alttan muayene yapılması gerekmiyor. ayrıca hastalarımızın istemediği h... Cevabı gör

  • Prostat ameliyati sonrasi yaşanan sıkıntılar

    İyi akşamlar hocam babam 60 yaşında prostat ameliyati oldu robotla ama cinsel sorun yaşadığı için bide ıdrarini yapamıyordü bi çubuk varmış onu takmak için tekrar ameliyat oldu ama 2 hafta oldu hala hastaneden çıkalı 3 sefer idrar yapamamasindan sebeb acile kaldırdık sonda takip gönderiyorlar bize a...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Öncelikle babanız prostat kanseri nedeniyle robotik prostat operasyonu olmuş herhalde. burda amaç kanserli prostat dokusunun prostatın tamamı ile çıkartılmasıdır. erken dönemde cinsel sorunlar yasayabilir. ayrıca yeni ameliyat olan hastalarda darlık gibi durumlar olabilir. doktorunuzun önerilerine u... Cevabı gör



  • Ckd-epi ve kreatinin değerleri

    Merhaba hocam,rica etsem yardımcı olabilir misiniz?kreatinin 0.86(0.5-0.9),ckd_epi 89.67(ref.aralık yok yani 0 olmalı),ast 18 (0-32),alt 35 (0-33).aynı zamanda haşimato tiroidi hastasıyım.cildiye dr.herhangi bir şey demedi siz yorumlayabilir misiniz?şimdiden teşekkürler.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Değerleriniz normal sınırlarda gözlenmiş saygılarımla

  • İdrar varmış hissi

    Merhaba. benim yaşım 21. şikayetim idrar varmış hissi. sankı sureklı cinsel organımda idrar varmıs gibi hissediyorum. 1 yıl once üroloji doktorunu goruldum bişey cıkmadı. daha sonrasında o hissiyat kendılıgınden gecti. ancak bu aralar tekrar aynı hissiyatla karşı karşıyayım. nedeni ne bunun ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Cenk ACAR

    Doç. Dr. Cenk ACAR

    İdrar yolları enfeksiyonları da böyle şikayetlere neden olabilir tekrar bir üroloji doktoruna gitmenizi öneririm. geçmiş olsun.

  • Idrarimimi tam bosaltamiyorumm

    Merhaba hocam iyi günler hani ben size şikayet im den bahsetmistim idrar penisimde kalio diodum bütün testleri yapmıştım ve temiz çıktı diodum sizde kronik prostatit olabilir demiştiniz peki hocam ben bundan bir yıl önce spinal anestezi oldum belden aşağı uyusturdular ondan sonra bana sonda taktılar...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Spinal anestezi sonrası nadirde olsa erken dönemde idrar yapamama olabilir. anestezinin tam geçmeden idrar tormasının dolmasına bağlı olur. 1 kereliğine sonda takılır mesane boşaltılır. sonrasında sonda takılmasına bağlı olarak çok nadirde olsa üretral darlık denilen penis içindeki kanalda darlık ge... Cevabı gör



  • Çikolata kisti ameliyatı

    52 yaşında iki çocuk annesiyim. rahim dışında çikolata kistim var. 2006da ameliyat oldum ancak kist heryere yayılmış ve bağırsaklara yapışmış olduğu için tamamı alınamadı. şimdi kist tekrar yayılmış. tekrar ameliyat olmam gerektiği ve aynı anda da bağırsağımın kist yapışan kısmının alınması gerektiğ...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sadi AKŞEHİRLİ

    Op. Dr. Sadi AKŞEHİRLİ

    Emine hanim size oncelikle tum tibbi tedavi seceneklerini tekrar gozden gecirmenizi oneririm zira endometrioziste tedavi seçenekleri birçok faktöre göre belirlenir bunlar tanının güvenilirliği, hastalığın ve semptomların şiddeti, hastanın fertilite isteği vb. dir. diğer organ tutulumları.5 cm’... Cevabı gör



.
x