Baş dönmesi ve bayılma

  • İyi günler doktor bey. Benim yaklaşık iki aydır sürekli başım dönüyordu ve bir ay önce AVM de bayıldım acile gittik kan sonuçlarımi yorumlar mısınız? pCO2 : 53 pO2: 21 sO2:30 diğer değerler normal. Nöroloji KBB ve kardiyoloji ye gittim mr EKG eeg efor holter testleri yapıldı hiç bir şey çıkmadı b12 de 356 sizce neden baş dönmesi olabilir yukarıda yazdığım sonuçlar neyi gösterir?

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın yasemin düz, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. en son b12 düzeyinden başlarsak bu sonuçla baş dönmesi ve bayılma açıklanamaz. aslında muayene olduğunuz branşları kanımca doğru seçmişsiniz. bununla birlikte kesin nedeni bulmak bazen güç olabilir. saygı ve sevgilerimle.


  • Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Atom tedavisi sonrası

    Sayın hocam selamlar, sevgiler 12,06,2018 tarihinde atom tedavisi gördüm.. 17,07,2018 tarihindeki kan sonuçlarım ; ast : 22 ( 0-50 u/l ) alt : 11,2 (0-50 iu/l) ggt : 30 (5-36 u/l ) t3 : 2,47 ( 2,5-3,9 ) t4 : 0,26 (0,61-1,12 ) tsh : 0,59 (0,34-5,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın uğur cengiz, rai sonrası ilk ay değerleri oldukça güzel, tedavinin etkinliğini değerlendirmek için periyodik kontrollerinizi ihmal etmeyin. selamlar. dr.kamil kumanlıoğlu

  • Prolaktin yuksekliği

    Pcos hastasıyım ve bekarim adetim duzenli. 24 gubde bir 5-6gün oluyorum. kilo ve tuylenme sorunu icin doktora gittim diane 35 verdi 1 ay kullandım kontrol amaçlı sağlık ocağında tahlil yaptırdım prolaktin 43 çıktı bu kötü 1sey mi tahlil yapılırken adette değildim. cevaplarsaniz memnun olurum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serhat ERBAYRAKTAR

    Prof. Dr. Serhat ERBAYRAKTAR

    Geçmiş olsun, bir endokrinoloji uzmanına muayene olunuz.

  • Lenfositoz

    37 yaşındayim. 5 yıldır lenfösit değerlerim %55 v emutlak deger 5 ile 6.5 arasında çıkıyor. neut %35-40 ve mutlak olarak da 3.5 -4 çıkıyor. wbc ise 9-11 arasinda çıkıyor. periferik yaymada viral enfeksiyon olabilir yazilmişti. doktor ben de çok evhamlıyım her her ihtimali değerlendirelim dedi ve flo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Haşimato buna neden olabilir



  • Trombosit yüksekliği

    Kızım 17 yaşında .trombosit yüksekliği var 550-600 arası çıkıyor kocaeli.üniversitesi hastanesinde preferik yayma testi yaptırıldı .hoca normal buldu .yılda bir kez kontrol ettirin yeter dedi.bir bebe aspirini alsın dedi. trombosit yüksekliğinin sebebi bulunamadı.yüksek değerlerin başka hastalıklara...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Yazdiğiniz gerçekten yüksek bir değer değil, biraz demir eksikliği varsa ve de aylik kanamalar biraz fazla ise de bu değerer çikar, bence aspirin vermeniz de şart değil ama söylediğim ihtimaller araştirilsin!

  • Ek gıdaya başlanması

    Hocam merhaba bizim bebeğimiz 6 aylık ek gıdaya başladık eşim ilk olarak sebze ( havuç patates kabak) ilk olarak öyle başladı ama herkes meyve püresi olarak başlıyormuş biz yanlış mı yaptım acaba tedirgin olduk efendim .şu an 1 hafta sebze püresi ve ek olarak yoğurt vermeye başladık. böyle devam edi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Önemli bir fark yok, artik meyve püresini de başlayin. 6 aylik bebeğin ideal beslenme programi (çapa'da yillarca tip öğrencilerine sinav sorusu): sabah 08.00 anne sütü, ra öğün 10.00 meyve püresi, bunun üzerine d vitamini damlasi ve demir damlasi verilecek (bu saatte emzirme yok, demir emilimini boz... Cevabı gör

  • Nötrofili düşmesi

    Hocam iyi günler 55 günlük bi erkek çocuğum var bi akşam aniden ateşi çıktı 38.5 olarak hemen çapa tıp fakültesine kaldırdık. orada bize kan ve idrar tahlilleri yapıldı ama ne kanda ve nede idrarda herhangi bir enfeksiyon gözükmüyor bundan dolayı çocuğumdan benden sıvı almak istediler ve kabul etme...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Nötrofil sayısı çok önemli, takip edilmesi lazım, en doğrusu da orada çocuk hematolojisi ve onkolojisi bilim dalı tarafından takip edilmesi!



  • Test sonucu

    Iyi aksamlar hocam hocam 3 yasindaki kizimi bacak morarmasi icin goturdum doktora sonuc soyle pt 14.2 inr 1.23 aptt 37 mg/dl 271 bu sonuclar normalmidir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Aptt için kontroldeğeri ne verilmiş? diğer ikisi normal!

  • Karın ağrısı kaşık ağrısı sağ kisim

    Glukoz 103.1 mg/dl 74 - 106 üre 29.4 mg/dl 17 - 43 kan üre azotu (bun) 13.74 mg/dl 8 - 20 kreatinin 0.79 mg/dl 0.67 - 1.17 ürik asit 5.89 mg/dl 3.5 - 7.2 aspartat aminotransferaz (ast, sgot) 18.3 u/l 1 - 50 alanin aminotransferaz (alt, sgpt) 16.2 u/l 1 - 50.00 alkalen fosfataz 58.6 u/l 30 - 1...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz bilir, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kan tetkiklerinizi çok ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız. ancak öykü, fizik muayene bulguları ve görüntülü incelemeler olmadan uzaktan yorum yapmak yanıltıcı olur. saygı ve sevgilerimle.

  • Nötrofil düşüklüğü

    İyi günler hocam 15 aylık bir kızım var 4 aylıkken ateşlenmesi sonucu hastaneye götürdük o günden bugüne nötrofil değerleri düşük en son gittiğimizde acil kemik iliğinden sıvı alınması gerektiğini söyledi doktor bu kan sonuçları tehlike uyandırıyormu kemik iliğine gerek varmı değerlerimiz en son 105...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın erdal çelik, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kızınız 15 aylık olması nedeniyle çocuk hematolojisi ( pediatrik hematoloji ) uzmanlık alanına giriyor. bu nedenle bu konuda uzman meslektaşlarımızın yorum yapması daha doğru olur . tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. saygı ve sevgiler... Cevabı gör



  • Çocuk gelişimi

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    .

  • Gebelik ve diyet, kan şekeri

    Hocam mrb. size gebelik şekeri ile alakalı soru sormak istiyorum tüp bebek yöntemi ile 29 haftalık gebeyim.26. haftada yapılan şeker taramasında gebelik şekeri tanısı kondu.dahiliyeye yönlendirildim sonrasında ise diyetisyene. dahiliyede hba1c bakıldı ve sonucu 5.1 çıktı hocam.. bu değer sizce norma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sorunuzu endokrinoloji uzmanı bir meslektaşımıza yönlendirirseniz daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.. saygı ve sevgilerimle..

  • Çocuk gelişimi

    Hocam iyi günler.kızımızın doğum kilosu 2916gr boyu 47cm.15 aylık olduk şimdiki kilosu 8100gr boyu 76.5cm 6 aylıkken emmeyi bıraktı.devam sütü kullandık.iki aydırda reçeteli mama kullanıyoruz. gelişimi sizce normalmi. doğumdan itibaren aynı uzmana gidiyoruz sorun olmadığını söylüyor.yorumlarsanız ç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Sorun görülmüyor, tabii ilk 24 ay anne sütü en iyisi ama olmazsa 2 yaşina kadar ek gida + reçeteli mama en doğrusu!



  • Ne sıklıkta check up yaptırmalıyım ?

    Sayın hocam merhaba. rahatsız ettiğim için özür dilerim. bilgilerimi hatırlatmam gerekirse 180 cm boyunda 95 kg ağırlığında 38 yaşında yetişkin bir erkeğim. preklinik diyabet, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik, karaciğerde grade 1-2 arasında değişen hepatosteatoz ve hemanjiom, ciltte çil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, check-up, şu kadar aralıkla yapılır diye bir genel kural yok. kişinin mevcut sağlık durumuna göre değişir. örneğin sizin şu an karaciğer testinizde hafif de olsa bir sorun var.önce muayene olursunuz. o muayeneyi yapan doktor muayene ve laboratuvarlar doğrultusunda size şu kadar süre sonra... Cevabı gör

  • Hemotolojik durum

    Hemogram degerleri hocam 3 yasinda kizimin sonuclari igg1-fitc:0.1 igg1-pe:00 cd45:99.9 cd14:0.0 cd3:58.3 cd19:24.8 cd4:36.5 cd8:25.4 cd4/cd8:1.4 cd16+56:15.4 cd3-cd16+cd56(nk):15.3 cd3+hla-dr+:0.1 hla-dr:25.7 vitaminb12:713 folik asit:14.6 iga:

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın murat dallı çocuğunuzun yakınmalarını ve fizik bulgularını bilmeden sadece laboratuvar bulgularına yorum yapmak uygun değildir. hekimlikte doğru tanı için üç d kuralı vardır. : hastayı dinlemek+ hastaya dokunmak+ doğru testleri istemek bu nedenle sadece laboratuvar sonuçlarına yorum yapmıy... Cevabı gör

  • Hemotolojik durum

    Hemogram degerleri hocam 3 yasinda kizimin sonuclari igg1-fitc:0.1 igg1-pe:00 cd45:99.9 cd14:0.0 cd3:58.3 cd19:24.8 cd4:36.5 cd8:25.4 cd4/cd8:1.4 cd16+56:15.4 cd3-cd16+cd56(nk):15.3 cd3+hla-dr+:0.1 hla-dr:25.7 vitaminb12:713 folik asit:14.6 iga:

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Ig a düşük görünüyor. yeni nötrofil (neu) sayınız ise normal görünüyor. hastanızın sonuçlarından ilk yazdıklarınızı grafiği görerek değerlendirmek doğru olur. bir çocuk hematolojiye gitmenizde fayda olacaktır. geçmiş olsun






.
x