Aptt

  • Merhaba hocam. Coumadin kullanıyorum .Bunun yanında omega 3 kapsülü alıyorum.Son tahlillerimde aptt değeri 60 çıktı.( ref.20-38). Omega 3 almadan önce 30 çıkıyordu.Hocam aptt yi omega 3 çıkarmış olabilir mi? APTT nin yüksek çıkması dvt riski acısından olumlu mu.İyi günler hocam

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, omega 3 almakla aptt değerinde böyle bir artış beklenmez. aptt yüksek ise tromboz yönünden olumlu, ama kanamaya eğilim yönünü de unutmamak gerekiyor. iyi günler dilerim.

Diğer Hasta Soruları

  • Romatizmadan dolayı bebek kayiplarim oluyor

    Ben lupos hastasıyım sürekli dsdna pozitif çıkıyor ve aptt değerim çok yüksek bu durumdan dolayı bebek kayiplarim oluyor ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Mesut ONAT

    Prof. Dr. Ahmet Mesut ONAT

    Bu durum sizin birlikte antifosfolipid sendromu da olduğunuzu ve lupusantikoagülan düzeyinizin yüksek çıktığı anlamına gelir. yüksek dozda kan sulandırıcı olarak adlandırdığımız iğneler ve asprin ile gebelik planlanmalıdır. bunun için bir romatolog ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanı birlikte size... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Merhaba hocam ben kardiyoloji yegittim beni dahiliye yolladı tahlillere bakarmısınız vitamin d >70.00 h 20 - 50 ng/ml >70.00 folat 2.46 l 4.6 - 18.7 ng/ml 10.29 biyo-hormon onay tarihi 25.09.2017 11:08:55 tetkik adı sonuç durum normal değer birim açıklama sonuç 1 sonuç 2 biyokimya alt 5.6 n...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Folik asit ve b12 vitamini düşük. ileri tetkik ve tedavi gerekir

  • Wbc değerim alt sinira çok yakin

    Üre 15 mg/dl ürik asit 2.7 mg/dl alt 10 iu/l ast 14 iu/l protrombin zamanı 12.8 sn inr 1.05 aktivite 93 aptt 28.9 *wbc 4.3 k/ul *neu 2.51 k/ul *neu% 58.3 *lym 1.24 k/ul *lym% 28.8 *mono 0.4 k/ul *mono% 9.38 *eos 0.11 k/ul *eos% 2.43 *baso 0.05 k/ul *baso% 1.09 % *rbc 4.52 m/ul *hgb 14 gr/dl *hct 41....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Sorun yok. sizin normaliniz bu değerler.

  • Uyurken ağızdan kahverengi akıntı

    Babam 50 yaşında gece uyurken ağzından kahverengi para kdr koyu akıntı geldi, birkaç sene öncede olmuştu sebebi nedir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sena güzel, babanıza ve size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ağızdan gelen koyu akıntı konusunda babanızın ilk olarak kulak burun boğaz muayenesi olmasını öneririm. bu arada yapılacak tetkiklere hemogram, aptt, inr, kanama zamanı gibi kanama ile ilgili testler de eklenir. bununla birlikt... Cevabı gör

  • Nedensiz morarma

    Merhaba doktor bey. vucudumda sebepsiz acısız kendi kendine geçen morluklar oluyordu. dahiliye doktoruna gittim kılcal damar yırtılmıstır dedi önemsemedi benim istegimle kan tahlili yapıldı. rica etsem sonuclara bakarmisiniz sizce sebep ne morluklara.. biyokimya glukoz 76 mg/dl 70 109 üre 24 mg/dl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri ALTUNDAĞ

    Prof. Dr. Kadri ALTUNDAĞ

    Bu konuda hematolg bır dr dan gorus almanızı onerırım

  • Nedensiz morarma

    Merhaba doktor bey. vucudumda sebepsiz acısız kendi kendine geçen morluklar oluyordu. dahiliye doktoruna gittim kılcal damar yırtılmıstır dedi önemsemedi benim istegimle kan tahlili yapıldı. rica etsem sonuclara bakarmisiniz sizce sebep ne morluklara.. biyokimya glukoz 76 mg/dl 70 109 üre 24 mg...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın özlem ertan, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. test sonuçlarınızda özellikle kanamalarla ilgili olanlar plt ( platelet, trombosit ), pt/inr, aptt testleri. genelde en sık sorun plateletlerin düşüklüğü ile ortaya çıkabilir. bu test sonucunuz 238,000 olarak ideal değer... Cevabı gör

  • Aptt degeri yuksekligi

    Hocam merhaba ben ağrı ve işgal şikayetiyle doktora gittim 29 yaşındayım aptt değerim 43 çıktı acaba normal mi yoksa endiselenmem gerekir mi şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Kullandığınız ilaçlara bağlı olabilir, ishal geçtikten sonra ve bir hafta bütün ilaçları kesip tekrar bakılsın!

  • Lütfen yardım edin.

    Hocam merhabalar; 32 gunluk kızım var. ilk 10 gün kaka yapıyordu. biogaia ve sub simplex kullanmaya başladık.10.günden sonra 5 gün yapmadı ve doktora sorduğumuzda zeytinyağı verin dedi gün içinde 2 kere birer kaşık zeytinyağı verdik.ve kakasını yaptı.sonrasında 9 gün yapmadı hastaneye götürdük. lavm...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Deniz ERTEM

    Prof. Dr. Deniz ERTEM

    Merhaba, anne sütü alan bebekler bazen uzun süre kaka yapmayabilir. siz zaten dr gitmiş ve gereken tahlilleri (öellikle tiroid testleri) yaptirmişsiniz. biraz takip edin 48 saat - 72 saat kaka yapmazsa gliserin fitilin yarisi ile makati uyarabilirsiniz. problem dvm ederse çocuk gastroenteroloji... Cevabı gör

  • Bebeğimde dışkılama problemi

    Hocam merhabalar; 32 gunluk kızım var. ilk 10 gün kaka yapıyordu. biogaia ve sub simplex kullanmaya başladık.10.günden sonra 5 gün yapmadı ve doktora sorduğumuzda zeytinyağı verin dedi gün içinde 2 kere birer kaşık zeytinyağı verdik.ve kakasını yaptı.sonrasında 9 gün yapmadı hastaneye götürdük. lavm...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Kızınızın kabızlık sorunu mevcut.biogaıa ve anne sütü ile beslemeye devam ediniz.eşinizin tiroıd problemi olduğu için izlenmesi gereken bir bebek şu anda kan incemeleri normalsede izlem önemli.yenidoganda kabızlık birçok nedene bağlı olabilir.zeytinyagı verilebilir ve olay devam ediyorsatekrar deger... Cevabı gör

  • Kan değeri

    Merhaba aptt 21-32 34.3 yüksek hgb 12.2-16.2 11.7 düşük hct 37.7-47.9 36.1 düşük mono# 0.24-0.36 0.52 yüksek sevgiler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, her birisi kendi içinde ayrı değerlendirmeyi gerektiren konular. 1. ) aptt. pıhtılaşma sistemi hakkında bilgi veren bir test. çok hafif de olsa yüksek. aptt yüksek oluşu tek bir hastalığı otomatik olarak göstermez. buna yol açabilecek çok sayıda sebep var. 2. ) hgb düşüklüğü de kansızlık... Cevabı gör

  • Pt yüksekliği

    Hocam hayırlı günler 5 yaşındaki oğlumun sonuçlarını değerlendirirmisiniz ara sıra burnu kanıyordu, kbb doktoruna götürdük burnunda kabuklanma var ondan yapıyordur temiz tutun dedi. biz birde kanına baktıralım dedik pt sec 14,9 (9,4-13,7) inr 1,27(0,82-1,20) çıktı diğer aptt fibrinojen mix test son...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Trombosit düşüklüğü

    Merhaba hocam kolay gelsin bugün 20 ilk dış çektirdim fakat çok kanadı kanama durmayuncada doktor bir sıvı sürdü o durduğu sonra aklıma geldi acaba bende tombosut dusklugumu var acaba 07.06.2017 tarhinde yaptırmış olduğum kan testinde plt yani trombosit 169 muş normali 140. 451 arası bu site içind a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın alper taş, geçmiş olsun. belirttiğiniz 169,000 trombosit sayısıyla bu şekilde bir kanama beklenmez. daha önce de uygulanan cerrahi girişimler sonrasında uzun süren kanamalar olduysa aptt, ptz inr gibi kanama testlerine de bakmak uygun olur. saygı ve sevgilerimle.

  • Pıhtılaşma bozukluğu testi

    İyi günler doktor bey. sonuçlar kesinleşti 9. haftada kalbi durmuş bebeğimin. yapılan testlerde hep aptt değerim düşük çıktı. şöyle ki, değerler; aptt 21.9 (referans 24.8-34.4) pt 11.4 (referans 11.5-16) bir de sqep değerim 6 olması gerekirken 1. bu sonuçlar anlamlı derecede düşük mü, pıhtılaşma tes...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Op. Dr. Semavi ULUSOY

    Doğrudur. 3defa peșpeșe düşük olduğu taktirde ileri araştırmalara gerek olur. tek bir düşük üzerinden fikir yürütmek ve değerlendirmek zor. 3ay ara verin. sonra tekrar gebe kalabilirsiniz.

  • Lap buyumesi

    Protrombin zamani 13.7 protrombin aktivitesi 84.5 inr 1.09 aptt 31.4 bunlardan başka test uygulanmadı hocam bu lenf nodları ses kısıklığı yapar mı?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mehmet EREM

    Op. Dr. Mehmet EREM

    Ses kısıklığını lenf nodları yapmaz ama sebebini mutlaka tespit etmemiz gerekir. bu değerlerle biyopsi yapılmasına engel durum yoktur.

  • Lösemi olabilir mi

    Sayın hocam 20 yaşında bir genç kızım. 3 gün önce sağ üst bacağımın iç kısmında bir morluk fark ettim. bu morluğa bastırınca hiç ağrı yok. daha çok çürük tarzı bir görüntüsü var. üst bacağın iç kısmında. tek bir morluk. darbe de almadım. tehlikeli midir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayça canıtez, geçmiş olsun. muayene olarak tam kan sayımı, aptt, inr ve kanama zamanı gibi temel hematolojik testleri yaptırırsanız sorun büyük ölçüde açıklığa kavuşabilir. gerekirse daha sonra daha ayrıntılı testler de yapılabilir. öncelikle bu testleri yaptırınız. saygı ve sevgilerimle.

.
x