Akciğer kanseri şüphesi

  • Annemin akciğer röntgeninde gözüken bir leke için tomografi ve PET CT taraması çekildi. Akciğer kanserinden şüpheleniyorlar 58 yaşında sigara içiyor alerjik astım hastası emekli hemşire. Bir ay önce zorlu bir soğuk algınlığı geçirdi. PET CT taraması sonuçları Bulgular; Sağ AC alt lob anterior segmette izlenen yaklaşık 2,9x2,4 cm boyutlarında kavitasyon içeren kalın duvarlı kitlesel lezyon(SUVmax=7,18,) sol AC alt lob bazal bazal posterior segmette izlenen yaklaşık 1,8v1 cm boyutlarında yine kalın duvarlı kaviter kitle lezyonu(SUVmax=4,48) ile Sağ AC orta lob medial segmette izlenen plevral tabanlı yaklaşık 1,3 cm çapındaki nodüler lezyonda(SUVmax=4,73) artmış FDG tutumları dikkat çekmektedir. Yorum; her iki akciğerde malignite yada enfeksiyonla uyumlu olabilecek iki tanesi kaviter görünümlü olmak üzere toplam üç adet hiper metabolik nodüler lezyonun izlendiği F-18 FDG tüm vücut pozitron emisyon tomografi bulguları Şeklinde. kan sonuçlarında düzensizlikler aşağıdaki gibi Lökosit 4.06 - 10.6 aralığında 11,24 x10^3/uL Nötrofil (#) 1.9 - 7.0 aralığında 7.47 x10^3/uL MCV 82.3 - 94.6 aralığında 79.3 fL RDW-CV 11.5 - 15.3 aralığında 15.4 % Bilirubin, Total 0.3 - 1.2 aralığında 0.27 mg/dL Demir 50 - 170 aralığında 47 ug/dL Vitamin D, 25 hidroksi-³ 17.1 değerinde Ciddi Eksiklik 0 - 10 Orta Düzey Eksiklik 10 - 24 Optimal Düzey 25 - 80 Muhtemel Toksisite >150 ng/mL gibidir. Tümor markerları CA 15-3³ 0 - 32.4 aralığında 16.1 IU/mL CA 125³ 0 - 35 aralığında 7 IU/mL CA 19-9³ 0 - 37 aralığında 6.81 IU/mL CEA (Karsinoembriyonik Antijen)³ 2.0 ng/mL olarak çıkmış değerler Sigara içmeyenler 0 - 2.5 Sigara içenler 0 - 5.0 arasında olmalıymış. Bunlar dışındaki bütün tahlilleri sınır değerler arasındadır. Doktorumuz bize bir şey söylemeden başka bir doktora yönlendirdi. Annem şimdi çok üzgün ve stresten iştahı kapandı. Son 2 haftada sıkıntıdan 3 kilo verdi. Lütfen sonuçları yorumlama konusunda bize yardımcı olun.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökçe CANGEL

    Akciğerdeki lezyona yönelik teşhis amaclı biyopsi yapılması gerekiyor. bu nedenle biyopsi amaçlı ve dlger tetkikler için göğüs cerrahisi kliniği olan bir hastaneye başvurmanızı öneririm. çok geçmiş olsun..


  • İstanbul Göğüs Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Diğer Hasta Soruları

  • Tükürükte kan

    Hocam öncelikle iyi günler ben 17 yaşındayım son zamanlarda neredeyse hergün sabah uyandığımda tükürüğümde kan geliyor, gün içinde de bazen geliyor ama şu şekilde 1. tükürüşümde gelmiyor 3-4. tükürüşümde geliyor ama az geliyor sabah gelenle aynı değil yani ve çok sık boğaz ağrım oluyor ilk önce bu...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mustafa TÜRKER

    Op. Dr. Mustafa TÜRKER

    Günaydın. endoskopik muayene yeterli olur. diş doktoruna gitmenizi tavsiye ederim. diş ipi kullanın. geçmiş olsun

  • Nefes darlığı

    Merhabalar 17 yaşındayım. 3 gündür göğsümün üzerinde özellikle sağ tarafında baskı ve ağrı hissediyorum. havayı içime çekiyorum fakat ciğerlerime gitmiyormuş gibi hissediyorum. aynı zamanda gün içinde sık sık derin nefes alıyor ve esniyorum. bir uzmana başvurmam gerekiyor mu?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erkan ÇAKIR

    Prof. Dr. Erkan ÇAKIR

    Muayene olmanda fayda var geçmiş olsun

  • Akciğer ve/veya tiroit ca

    Merhaba hocam , 51 yaşındayım "erkek" başımın dönmesi üzeri muayene için gittim nöroloji tarafından istenen beyin mr sonu beyindeki lezyonun , metastaz ? şüphesi ile pet çekmemi istendi bunun sonucu tiroit bezinde 4 cm ve ak ciğer de 2-3 cm şeklinde 5 farklı alanda fdg tutulumu çıktı , ak ciğer deki...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa BENEKLİ

    Prof. Dr. Mustafa BENEKLİ

    Patolojilerin tekrar incelenmesi gerekir. muhtemelen akciğerden tiroide metastaz gibi duruyor, ancak çok çok nadir bir durumdur. tiroidden akciğere de olabilir. cerrahi için uygun durmuyor, ancak kesin bir kanıya varmak için görmem gerekir. geçmiş olsun



  • Çok merak ediyorum

    Ben sadece kan tahliliyle çölyak teşhisi aldım bunu başka doktora danıştım kendisi endoskopi şart dedi endoskopi yaptı çıkmadı emar tomografi eko yaptırdık bagırsagımda su vardı açık amelytla aldlr sonra akciğere giden bi damarda en geniş yerde 27 mm genişlik var yazıyordu raporda ve bi de böbreğe g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Emboli atmış olabilir mi bir doktorunuzla konuşun çölyakta normale göre fazla görünür emboli

  • Tükürükte kan

    Hocam öncellikle iyi günler ben 17 yaşında bir delikanlıyım benim şikayetlerim boğazda çok sık ağrı tükürükte kan neredeyse her gün geliyor bu kan sabah kalktığımda geliyor bu şikayetlerle ilk önce bir kbb doktoruna gittim muayene etti bademciklerime vs baktı ciddi bir faranjit olduğunu söyledi ilaç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali ÖZDEK

    Prof. Dr. Ali ÖZDEK

    Dilediğiniz zaman gelin değerlendirelim....

  • Akciğer ve/veya tiroir ca

    Merhaba hocam , 51 yaşındayım "erkek" başımın dönmesi üzeri muayene için gittim nöroloji tarafından istenen beyin mr sonu beyindeki lezyonun , metastaz ? şüphesi ile pet çekmemi istendi bunun sonucu tiroit bezinde 4 cm ve ak ciğer de 2-3 cm şeklinde 5 farklı alanda fdg tutulumu çıktı , ak ciğer deki...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri ALTUNDAĞ

    Prof. Dr. Kadri ALTUNDAĞ

    Çok gecmıs olsun. ben meme kanseri uzmanıyım



  • Ped sonuç bilgi

    Sayın hocam selamlar. annem ped diye bir film cektirdi sonuçları bilginize sunarım. değerlendirme rica ederim. sol akciğer ust lob apikoposterior segmentte yaklaşık 2,3*1,6 cm boyutlarında ölçüle içerisinde hava bronkogramların izlendiği düzensiz sınırlı kitlesel lezyona eşlik eden yoğun hipermeta...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    O lezyondan biyopsi almak lazım

  • Prostat tümörü

    Küçük hücreli karsinom, prostat tur babamın prostat ameliyatı sonrası patoloji sonucunda çıkan sonuç bu bilgi istiyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Güven ASLAN

    Prof. Dr. Güven ASLAN

    Öncelikle tam bir evreleme gerekir ve hastalığın yaygınlığını anlamalıyız. sonrasında ise öncelikle akciğer kanseri benzeri kemoterapi başlanmalı

  • Tükürükte kan

    Hocam öncellikle iyi günler ben 17 yaşında bir delikanlıyım benim şikayetlerim boğazda çok sık ağrı tükürükte kan neredeyse her gün geliyor bu kan sabah kalktığımda geliyor bu şikayetlerle ilk önce bir kbb doktoruna gittim muayene etti bademciklerime vs baktı ciddi bir faranjit olduğunu söyledi ilaç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Merhaba sevgili okurum doktorlarınızın önerilerini takip etmenizi tavsiye ederim eger yolunuz bursaya düşerse kliniğime muayene olmak için daha detaylı tetkiklerinizi yaparak sizi bilgilendiririm.geçmiş olsun



  • Akciger kanseri

    Merhabalar hocam isminizi cok duydum ve oyuzden size danisarak hastami size tasimak istiyorum babam akciger kanseri maltepe sureyyapsasa da tedavi gordu tedavileri bitti kontroller devam ediyor ve babamin akcigerin sag lopu komple alindi amaliyatla 8kur kemotrepi gordu ancak sol akcigerde nodul tesp...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Merhaba memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırız, en kısa zamanda babanızı tüm tetkik raporları ve cd'leri ile görmek isteriz. geçmiş olsun.

  • Akciğer rahatsızlığı

    Hocam merhaba 21 yasindayim ve 3 yıl önce akcigerimde 32×27(mm×mm) boyutlarinda nodül vardı ilk başta akciğer kanseri teşhisi ile araştırma hastanesine sevk edildim orada pet sonuçlarım kurulda tartışılıp takip önerisinde bulunuldu küçülmeye başlaması 1 yıl sürdü takibimi araştırma hastanesi uzak ol...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Uzm. Dr. Orhan DALKILIÇ

    Tüberküloz araştırma sı belki de tedavisi lazım o şekilde hareket edin

  • Ağızdan, tükrükten kan gelmesi

    Ağıdan gelen kan nedir hocam merhaba, ara ara bazı zamanlarda sabah hiç bir anormallik olmadan uyanıyorum yüzümü yıkıyorum ve lavaboya tükürdüğümde kırmızı parlak renkli kan geliyor. bu sanki yeni bir yara ya da diş çektirmişim de o kanıyoemuşçasına yeni ve taze olabiliyor. biraz tükürdükten sonra...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Merhaba sevgili okurum bütün şikayetlerinizin tamamının daha önceki geçirmiş olduğunuz rahatsızlığın vermiş olduğu üzüntü ve stres sonucunda olduğunu ve artık bunları düşünmemeniz gerektiğini düşünüyorum yani sorunuzu daha çok açacak olursam hayatınızda büyük bir sel yaşamışsınız ve bu selden geriye... Cevabı gör



  • Kanser ama hangisi?

    Merhaba hocam, öncelikle iyi bayramlar dilerim. annemi bel fıtığı şikayeti ile doktora götürdük. yaptığı fiziki muayenede ameliyatlık birşey olmadığını fizik tedavi ile durumun düzeleceğine inandığını söyledi. teşhisi 5. sinirde sıkışma olduğu yönünde idi. annemin şikayeti de sol bacakta kalçadan di...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Buradaki bilgiler kanserin nereden kaynaklandığını göstermez, pet sintigrafisi ve uygun bir yerden alınacak kanserli dokunun mikroskop altında değerlendirilmesiyle anlaşılabilir, geçmiş olsun

  • Kilo kaybı ve diyabet.

    Eritrosit 4,88 sedimantasyon 1/2 saat 2 1 saat 6 ferritin 62. 3 tsh: 5 kreatinin 0,91 bun 15 akciğer grafisinde ise sigaradan dolayı doktorun tabiriyle hafif bir kirlenme mevcut. iyi akşamlar.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Prof. Dr. Yüksel GÖKEL

    Şöyle yapabiliriz dropiayı kullansın bir ay sonra kilo kaybı devam ederse amilaz biluribin hb hba1c tsh serbest t4 tetkiklerini yaptırıp bana yazabilirsiniz

  • Tükürükte kan

    Hocam öncelikle merhablar ben 17 yaşındayım benim şikayetim boğaz ağrısı ve tükürükte kan hocam bu şikayetle ilk önce kbb doktoruna gittim ve muayene etti faranjit olduğunu söyledi sonra birde endoskopi aletiyle larengoskopi yaptı ses tellerime baktı birşeyin olmadıgını söyledi tükürükteki kan icin...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Dane EDİGER

    Doç. Dr. Dane EDİGER

    Kan tükürme boğazdan ya da ciğerden değilse diş etlerinden de gelebilir diş hekimine de diş etlerinizi gösterin . dişlerde de değilse, akciğer filmi normal olsa da kan tükürme devam ederse göğüs hastalıkları uzmanı tarafından akciğerin bilgisayarlı tomografisi istenebilir. gırtlakla ilgili bir ha... Cevabı gör






.
x