Akciğer biopsi sonrası sırt ağrısı

  • Merhaba hocam, hastamıza akciğerinde bulunan bir kitle sonrasında iğne ile biyopsi yapıldı. Biyopsi sonrasında sırt ağrısı başladı. İnternette araştırdım akciğer sönmesi olabilir diyor. Ancak sadece sırt ağrısı var göğüs ağrısı yok. Ne yapmamız gerekir? Yardımınızı rica ediyoruz.

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ertan AYDIN

    Akciğerde sönme yani pnömotoraks varsa normal akciğer filminde gözükür. ama iğnenin geçtiği alan boyunca ağrı varsa analjezik ilaç kullanırsa birkaç günde geçer geçmiş olsun


  • Ankara Göğüs Cerrahisi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

 Ertan  AYDIN -
Doç. Dr. Ertan AYDIN
İletişim & Randevu: 0 (850) 811 75 52

Diğer Hasta Soruları

  • Özofagus malign

    İyi günler doktor hanım, babama yassı epitel hücreli özofagus kanseri tehşisi konuldu kemiklerine akciğerine karaciğerine retinaya metastaz söz konusu olduğunu söylediler fakat bu metastazlar henüz kitle dahi oluşturmamış yapılar dediler yemek borusunun 6-7 cm lik bir kısmında kanser söz konusu sten...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Kemik metastazlarina bağlı ağrıları olabiliyor o nedenle kemik ilacı ve radyoterapi için radyasyon onkologu değerlendirmeli. tabi kemoterapi aldıkça da ağrilarda azalma olmasını bekleriz. tam anlamıyla değerlendirmek sağlıklı olur. geçmiş olsun.

  • Lutfen cevap

    Gecen hafta sali gunu 10 aylik bebegimizde iki kulaginda intihaplanma teshisi koydu doktor ve 39 dereceye kadar ates goruldu klomoks antibiyotuk basladik 3 gun ates dustu kulaklari iyiye gidiyodu 4 uncu gun itibariyle balgamli.oksuruk basladi hala antibiyotige devam ediyoruz . ventolin hava kullanmi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Bülent KARADAĞ

    Prof. Dr. Bülent KARADAĞ

    Doktorunuzun tekrar görmesi lazım, akciğerlerde ses duyuluyor mu ona göre karar verilir.

  • Akciğer geliştirici iğne

    Merhaba hocam..eşim 28 hafta 6 günlük ikiz gebe..şu anda bebeklerimiz 1566 gr ve 1384 gr..eşim son 2 haftadır şeker yüklemesi sonrasında yüksek şekerden dolayı diyet yapıyor..kan sulandırıcı iğne, progestan, ferrumfort, corasprin ve vitamin takviyesi alıyor..dr umuz akciğer geliştirici iğne yapılmas...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selahattin KUMRU

    Prof. Dr. Selahattin KUMRU

    Oncelikle tebrik ederim gebeliginizi. sizin de bilgi sahibi oldugunuz gibi bahsedilen ilacin hem olumlu etkileri hem de riskleri mevcut. o nedenle hastayi gormeden durumunu ve bebeklerin durumunu degerlendirmeden buradan bir oneride bulunmam dogru olmaz. onemli bir durum. doktorunuz ile gorusmenizi... Cevabı gör



  • Akciger

    Merhaba hocam annem burunoskobi oldu yetersiz kaldi dye biyopsi oldu so uc olarak yazanlar size aktariyorum sag alt lob posteriorda 3cm kitle bulundu bir adet lam yayildi hucre blogu hazirlandi morfoloji bilgileri:neoplazi beninig ve malign oldugu belirlenememistir hocam bunca sonuca rahmen hala bel...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mustafa Faysal BAYSAL

    Uzm. Dr. Mustafa Faysal BAYSAL

    Geçmiş olsun kitleye ulaşılamamış biyopsi tekrarı gerekir ya tekrar bronkoskopi yapılması gerekir bazen bronkoskopi kitleye ulaşamaz o zaman dışardan igne ile alınması gerekebilir.bronkoskopi yapan doktorla görüşürseniz size daha ayrıntılı bilgi verecektir

  • Dvt+pulmoner emboli

    Çok kıymetli hocam iyi günler saygılar,annemin hastalığıyla ilgili sizle görüşmüştük.çok kıymetli fikirlerinizden tavsiyelerinizden yararlanmıştık.allah razı olsun çok teşekkür ederiz.hocam sizle en son görüşmemizden sonra sizin tavsiyenizle muayenenizi birkaç kez aradım.yerinizde olmadığınız için n...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Osman Eren KARPUZOĞLU

    Op. Dr. Osman Eren KARPUZOĞLU

    Kullanacağınız tüm kan sulandırıcıların değişik oranlarda kanama riski vardır. xareltoda da kanama riski olmasına rağmen nispeten güvenilir bir ilaçtır. bacak damarlarında halen tam açıklık olmaması ve dvt sekelllerinin bulunması nedeniyle kan sulandırıcı kullanması tekrar dvt veya pılmoner emboli g... Cevabı gör

  • Hrct incelemesi bt, yüksek

    Hrct incelemesi klinik bilgi: inceleme mediastene yönelik olmayıp akciğer parankimine yönelik ince kesitlerle elde olunmuştur. radyolojik bulgular: trakea ve her iki ana bronş lümeni açıktır.her iki akciğer plevral yüzeylerde hafif düzensizlikler mevcuttur . akciğerlerde konsolidasyon izlenm...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Özetle önemli bir şey yok



  • Annem akciğer ca mı:(

    Hocam merhaba öncelikle allah razı olsun usanmadan cevaplıyorsunuz. annem pet çekilecek demiştim cuma günü.sonucu bugün aldim *kranial kesitlerde serebral ve serebellar ,kortikal ve subkortikal yapilarda fdg tutulum ve dağılımı fizyolojik sınırlarda işlenmiştir. *servikal kesitlerde bilatera...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. H. Armağan ARICAN

    Prof. Dr. H. Armağan ARICAN

    Bu rapora göre uzak organ metastazı olmasa da akciğerin kendi içinde, lenf bezlerinde ve akciğer zarında tutulum yapmış bir hastalık görünüyor. biopsi sonucu ile tam davranış tarzını ve tedaviye alınacak yanıtı daha iyi kestirebilme şansımız olur. patoloji sonucunu gönderirseniz tekrar konuşuruz. iy... Cevabı gör

  • Pönomi zatürre

    Merhaba hocam size sorum hasta 5 ay önce yaşadığı pnömoni (zatürre) tanı ve tedavisi akciğerlerinden bir hafta içinde 4 defa sıvı alındı. ve şu anda günde 5 defa nargile, iki paket sigara içer. bide hafta da bir yada iki defa bira içiyor öksürük var yapma dediğimiz halde bizi hiç dinlemiyor sürekli...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Altta yatan hastalık neyse o bulunmalı

  • Kanser hastası

    Merhaba. bi yakınım 3 yıldır rahim ağzı kanseriydi şu an metastatik akciğer kanseri. 3.5 ay önce ciğerinden su alınmıştı, o günden sonra toparlanamadı. sıvıyı çeken doktor pudra bastığını bi daha sıvı birikmeyeceğini söylemişti. pet ct de akciğerde iri ve düzensiz yayılma olarak tümörlere rastlandı....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri ALTUNDAĞ

    Prof. Dr. Kadri ALTUNDAĞ

    Çok gecmiş olsun. ben meme kanseri uzmanıyım



  • Tüberküloz

    Hocam merhaba 4 pozitifli ağır verem hastalığı geçirip altı ay hastaneded yatarak tedaviyle düzelen hastamızın ilaç tedaviside beş ay önce bitti. şu an durumu iyi toparlandı. fakat içki ve sigara kullanımı var. bu durumda bu hastalık vverem olarak tekrarlarmı veya başka bir akciğer hastalığına dönüş...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Tekrarlayabilir ve akciğer kanserine de dönüşebilir. bu hastalıktan sonra kötü alışkanlık olmasa bile oluyor çünkü

  • Skolyoz derecesi

    Hocam merhabalar, benim skolyoz rahatsızlığım var. ama derecesini bilmiyorum. şu anda skolyoz grafisi çektiremiyorum. ama elimde yakın zamana ait bir akciğer grafisi var. mümkünse ortalama bir derece söyleyebilir misiniz ? çok teşekkürler. akciger grafisi :https://hizliresim.com/a1z1e7

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cenk CANKUŞ

    Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cenk CANKUŞ

    Bunun size bir yararı olmaz size en yakın omurga cerrahına başvurmanızı öneririm

  • Balgamda kan

    Hocam merhaba gecen hafta balgamimda nokta seklinde az kan vardi ertesi gun kalktigimda bogazim agriyordu (gun icinde gecip sabah kalktigimda yine oluyo) kan ertesi gun daha az geldi ve suan yok sizce doktora gitmeliyim onemli bir sey varmidir? bide 16 yasindayim sigara kullanmiyorum cok endiseliyor...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Recep DODURGALI

    Uzm. Dr. Recep DODURGALI

    Balgamda kan gelmesi çok basit nedenlerden olabildiği gibi bazen çok önemli bir hastalığın belirtisi de olabilir.bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurarak akciğer grafisi çekilmesi uygun olur. selamlar.



  • Bilgisayarlı tomografi şart mı?

    Hocam merhaba esim ankilozan spondilit hastalığı için takip altında. kontrol için çekilen röntgen filminde akciğerinde 1,15 cm büyüklüğünde solid ve düzgün kenarlı bir nodül olduğu tespit edildi ve toraks bt tetkiki istendi. şuan gebelik şüpheside olduğu için tomografiye giremedi. yapılacak işlem sı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Gebede mr çekilebilir kistik solid ayırt edilmei için bu şart karın bölgesi girmez mra ve radyasyon riski yoktur. ama doguma 3 ay kaldıysa beklenir dogumdan sonra pet çekilir.

  • Modül hak.

    Hocam ben kasım ve subat aylarında topraksız çektirdim sağ alt lyon'da 8mmsol lopta 1-3 ve 4 mm modül tespit edildi son 1senedir hiç enfeksiyon geçirmedim 7-8 sene önce zatürre geçirdim. bu tehlikeli birşeyim . teşekkürler. hülya

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Sayın bekdaş, çekilen tomografinizde sağ alt lobda 8mm ve sol lobda 3-4mm lik nodüller saptanmış. ilk tomografiden 3 ay sonra kontrol çekilmiş ve anladığım kadarıyla boyutsal değişiklik saptanmamış. hekiminiz bir risk teşkil etmediğini düşünüyorsa birinci yılında kasım 2018 de bt ile takibinin uyg... Cevabı gör

  • Boyunda lenf nodulü

    Hocam ben bır ay once ses kısıklıgı için gittim sol ses teli felci cıktı tomografi ye yonlendırdı akciğer temiz cıktı boyunda cok sayıda 1 cm yı gecmeyen lenf nodu cıktı kanser olma durumu var mı saygılarımla

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat SARI

    Prof. Dr. Murat SARI

    Merhabalar ali bey ses tellerine giden sinirin felci önemli bir sorundur ve tümöral hastalıklar nedeniyle oluşabilmektedir. bu nedenle çok detaylı incelemelerin yapılması gerekmektedir. saygılarımla





.
x