Iğdır Polikistik Böbrek Hastalığı

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Polikistik Böbrek Hastalığı İlgili Sorular

  • Diyaliz hastasi

    Hocam merhaba annem haftada 2 gun diyalize girmektedir.fakat duzenli olarak idrarini yapmaktadir.sadece baska doktorlardan diyalize girdigi icin tam bi cevap vermiyorlar.konu hakkinda yardimci olurmusunuz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Haftada iki gün zaten standart tedavi değil. belli ki rezidüel kendi böbrek fonksiyonları bir miktar var ve devam ediyor. bu genel olarak hd hasatalarında bir kaç ay için de kaybolur ama kaybolmayan hastalar da olabilir. bu biraz da hastaların primer hastalığına da bağlı olur (polikistik böbrek hast... Cevabı gör

  • Hamilelik ve pcos

    Hocam iyi aksamlar ben 23 yasindayim evliyim pcos kisti ve hormon bozuklugu var kist ile beraber insilun direncim vardi simdi direncim yok normal sinirda bugun beta hcg tahlili verdim ve sinuc 1.20 cikti adet gunumede 5 gun var hamile olmadigimi biliyorum esimle ocak ayinin 17 18 ve ovulasyon gunu o... devamı

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Hande AKBAŞ

    Op. Dr. Hande AKBAŞ

    Merhaba dilara hanım, kasık ağrınızı baş dönmenizi idrar yollarınızdaki enfeksiyon yapabileceği gibi sağ yumurtalığınızda çatlamış bir yumurta kisti oluşumu da neden olabilir. size önerim vakit kaybetmeden bir doktora giderek ultrason ile yumurtalıklarınıza baktırmak ve bir sorun yoksa derhal sisti... Cevabı gör

  • Mr sonucucu

    Tekrar merhaba hocam, 12 haftalık paklitaksel ile ca 44 e sabit kaldı.tomografi sonuç paraaortik,parakaval alanda 24x15 mm lenf nodulu izlenmiştir. sağ parailiak alanda 12 mm lenf nodulu izlenmiştir. tedavi olarak armideks aldık. 6 ay sonra ca125 710 olarak çıktı. tedavi olarak karboplatin ve paklit... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Yanıtlarım soruların karşısında, kolay gelsin, lynparza brca mutasyon tasimiyanlarda idame tedavisinde onay aldi mi? abd'de evet niraparid tekrarlayan kanserlerde onay aldi mi ? abd'de evet port taktirmak nuks surenin uzamasına sebep olabilir mi? hayir kemoterapide son iki kütde trombositopeni... Cevabı gör

  • Endokrin bölümü

    Merhaba nuri bey, ben 24 yaşındayım.16.01.2017 tarihinde dahiliye doktoruna gidip değerlerimi öğrenmek için kan testi yaptırdım. sonuçlarda dehidroepiandrosteron sulfat(dhea-so4) referans değerinden (134-407) epey yüksek çıktı. değerim 1023,8 olarak çıktı. bu değerle ilgili endokrin bölümüne yönle... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Muhtemelen böbrek üstü bezinde sıkıntı var. hormonlara bakmanız gerekir. kilo fazlalığı varsa giderilemli

  • 2 senedır bebegımız olmuyor

    İyi günler doktor bey 2 senedır bebeğimiz olmuyor bı sene önce eşime sperm testı ve bana rahım fılmı cekıldı hıc bı sorun olmadığı ve beklememız gerektıgını soyledı ıkı kez bırer ay arayla kımyasal gebelık gecırdım sızce bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber ŞAHİN

    Op. Dr. Ali Ekber ŞAHİN

    Merhabalar kimyasal gebelikte abortus yani düşük sınıflaması içinde yer almaktadır tekrarlayan düşüğün çok fazla sebebi olabilir. rahimde olan anormallikler, endometriozis kaynaklı kistler, pıhtılaşma bozuklukları tekrarlayan düşük yaratabilir. tekrarlayan düşükler çok fazla rastlanılan durumdur.... Cevabı gör

  • Yumurta tembelliği

    Yumurta tembelliği iyi günler hocam ben 23 yaşında bekar bir bayanım. adetim düzenli periyotta olmasına rağmen son zamanlarda azalmasından dolayı doktora gittim. ultrason muanesinde az miktarda yumurta tembelliği olabilir denildi. yapılan hormon testi sonuçlarım ise şu şekilde fsh: 5.7, estradiol:... devamı

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Hormonlar iyi gözüküyor sıkıntı yok, merak etmeyin, böbrek taşı hormonları etkilemez, iyi günler dilerim

  • Tansiyon-şeker çok su içme

    Merhaba hocam ben hipertansiyon-diyabet 2 ve polikistik böbrek hastasıyım böbrek boyutlarım ileri derecede büyümüş.her iki böbrekte böbrek uzun aksı 184 mm. polikistik görünüm en büyüğü 53 mm boyutlarında olan multipl paramedüller kortikal kisteler. korteks kalınlığı azalmıştır. polikistik böbrek ha... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı EVRENKAYA

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı EVRENKAYA

    Merhaba erkan bey, sorularınıza sırasıyla yanıt vereyim : polikistik böbrek hastaları için , henüz ülkemizde bu hastalık için kullanımına onay verilmemiş olan bir ilaç var. etken maddesi tolvaptan olan bu ilacın, önümüzdeki yıllarda polikistik böbrek hastalarının kullanımına sunulması bekleniyor. eğ... Cevabı gör

  • Dhea-so4 yüksekliği

    Merhabalar 21 yaşındayım dönem dönem adet düzensizliği ve tüylenme sorunum için doktora gidip hormon testi yaptırdım. en son 1 ay önce adet olmuştum hala olmadım ve o zamanda bakıldı hormonlarıma. değerler şu şekilde: serbest t4 - 1.08 tsh - 2.87 fsh - 5.65 lh - 18.25 prolaktin - 11.29 e2 - 48.6 dhe... devamı

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Op. Dr. Ali Enver KURT

    Merhaba hormon profili polikistik over hastalığı denen yumurtlama düzensizliği ile uyumlu görünüyor. dheas normal sınırlar içinde gibi ancak laboratuvar ortalamaları üzerinde ise buna da yönelik olarak böbrek üstü bezi mr incelemesi yaptırın dr enver kurt

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim

  • Kıllanma ve pco

    Merhabalar. benim size sorum adetimin 32-45 gün arasında olması sürekli adet tarihim bu günler içinde oluyor hiç 28 güne bir olamıyorum. yüzümde ve vücudumun her yerinde gögüs göbek sırt gövde. siyah olmayan gri ve yumusak tüyler var ama belli oluyor ve sivilcelenmem var suratımda cok derecede. dokt... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hacer İPEK

    Uzm. Dr. Hacer İPEK

    Sizi değerlendiren doktor polikistik over tanısını koyup doğum kontrol hapı vererek tedavi önermiş.bu şartlarda tedaviye başlamanız gerekir.