Iğdır Periferik Yayma

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Periferik Yayma İlgili Sorular

  • Küçülmeyen çoğalan lenf bezeleri

    Merhaba doktor bey, benim büyümüş lenf bezlerim var. 11 ay önce doğum yaptım ve emziriyorum. ilk olarak iki ay önce sol kasığımda farkettim ve antibiyotikle küçüldü. sonra aynı bölgede farklı bir alanda büyüme oldu tekrar genel cerraha gittim ve yapılan fiziki muayenede her iki koltuk altı ve boyund... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Adem DERVİŞOĞLU

    Prof. Dr. Adem DERVİŞOĞLU

    Geçmiş olsun sonuçlar çok sıkıntılı görünmüyor. gene de tekrar hematoloji doktoruna danışmanız da fayda var. saygılarımla

  • Boyunda lenfnodlari

    Benim 5.5 yaşında bir oğlum var.boynunda lenf bezi büyüdü.doktorumuza götürdum.kan tahlili ve ultrason istedi.kan tahlilinde herşey normal ürik asit: 2.9 baso :0.09 baso% :1.3 ultrason sonucu: tiroid bezi normal - bilateralparotis ve submandibuler bezler normal sonografik yapidadir. boyunda yer al... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın şeyma kayacık, çocuğunuzun lenf bezi büyümesi bugünlerde yaygın olan başta ebv olmak üzere diğer virüslere de bağlı olabilir, ayrıntılı bir anamnez, fizik muayene yanında tam kan, periferik yayma, karaciğer börek fonksiyonları yanında r tüm virüs tetkiklerinin yapılması için, bir çocuk sağlı... Cevabı gör

  • Hemoglobin pv- jak2

    Merhabalar hocam iyi günler dilerim. hemoglobin yüksekliğinden ötürü doktorum jak2 v617f mutasyon testi istedi. bu testin sonucu negatif. epo testinde de değerim 14.2 çıktı. çekilen ultrasonum dada böbrek dalak pankreas karaciğer mesane duvarı gibi tüm organlarım normal boyutlarda olup belirgin pelv... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Jak2 v617f negatif. epo normal. bu durumda sadece izlemek yeterli olacaktır. 6 ay sonra tekrar muayene olun kan sayımı yaptırıp bakın.

  • Kll teşhisi mi?

    Merhaba doktor bey. babam 63 yaşında. kanda wbc değeri 21 di. iğne ilaç vs kullanım sonucu 18e düştü. içimiz rahat etmedi bir hematoloji bölümine gittik. periferik yayma(preperat) sonucu: eritrosit morfolojisi: anizositoz, hipokrom, poikilositoz trombosit değerlendirme: bol tekli pmnl %: 50 lenfosit... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu kadar uzun bir mesajı, dosya incelemesi yapar gibi, okuyup genel değerlendirme yapamam. lütfen daha kısa bir şekilde "genel değerlendirme" değil, "ne sormak istiyorsanız" onu doğrudan sorun. geçmiş olsun.

  • Periferik yayma

    Hocam merhaba 3 gün önce periferik yayma testi yapıldı siteden bakıyorum test de yapıldı diyor ama ek olarak bir şey yazmıyor test sonucu daha çıkmamış olabilir mi? yoksa bir sorun mu çıkmadı?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın berke bayar, periferik kan sayımı ile beraber değerlendirilen periferik yayma, kan hücrelerini dağılımını gösteren bir kan testidir.nerede yapıldı ise, oraya sonucunu sorunuz. iyi günler

  • Periferik yayma

    Merhabalar. annem 47 yasinda.yapilan periferik yayma ( formul lokosit manuel) tetkikinde : lenfosit %30 comak %8 pnl %54 monosit %6 eozinofil %2 cikmistir. aciklama kisminda ise: tromboanizositoz+ her alanda15 20 adet trombosit gozlendi.trombosit sayisi normal saptandi. atipik hucre yok. blastik huc... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Hasan OFLUOĞLU

    Yrd. Doç. Dr. Hasan OFLUOĞLU

    Merhaba bu soruyu yanıtlayacak bilgiye sahip değilim. bir hematoloji uzmanına bu soruyu ulaştırmanız daha uygun olacaktır. sağlıklı günler dilerim

  • Wbc normal lym yüksek ise???

    Hocam merhabalar bir sorum olacaktı wbc değerim normal sınırlarda;6,8 lym % üst sınır 48 benimki;54,3 gra alt sınır 42 benimki biraz düşük;41 hgb ise;12 diğer değerler ise normal görünüyor. sizce bir sorun varmı? bu arada bu tahlili yaptırma sebebim önceki yıllardaki kansızlığımdı,şu andada alt sını... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hakan BOZCUK

    Prof. Dr. Hakan BOZCUK

    Bu durumda kan yaymasi (periferik yayma) mikroskopisinin bir hematoloji uzmaninca değerlendirilmesi iyi olur. bir sorun olmaması olasılığı daha yüksek olmakla birlikte hematoloji görüşü öneririm.

  • Periferik yayma

    Doktor bey iyi aksamlar; kan tahlilimde b12, demir .. gibi degerlerimib hepsi sinirlar icinde fakat; ly%47 (20-40) ly# 1.88 (0.8-4) ne%43 (50-70) ne# 1.71 ( 2-7) wbc 3.96 (4-10) doktorum daha onceki donemlerde de wbc degerim kucuk deger farkliliklariyla bazen sinirin altina indigi veya icin prefer... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın nagehan inan, geçmiş olsun. kan sayımlarınızda lökosit ( wbc - akyuvar ) değerleriniz alt sınırın hafif altında saptanmış. bunun da nedeni nötrofil ( parçalı ) olarak tanımlanan ( ne# 1.71 (normali 2-7 ) hücrelerdeki düşme. çok sayıda nedenler bu düşüklüğe yol açabilir. bir süre sonra yapılac... Cevabı gör

  • Merak ediyorum

    Merhaba doktor bey daha önce de yazdım ama cevap alamadım tahlil sonuçlarına bakılmadan şimdi bizden periferik yayma testti istediler oda 205 p çıktı ne anlama geliyo

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. MURAT ELLİ

    Prof. Dr. MURAT ELLİ

    Sorunuzu tam anlayamadım. geçmiş olsun.

  • Hemoglobin yüksekliği. polisitemi

    Merhabalar, iyi günler dilerim. hemoglobinim 18 çıktı. doktorum jak2 testi ve birkaç test daha istedi. polisitemi hastalığının hiçbir belirtisini şikayetini çekmedim bugüne dek. 9-10 yıldır sigara kullanıyor ve uzun süredir kan bağışlamadım. genetik olarakda ailemde polisitemi gibi bir durum söz kon... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1.) hemoglobin 18 olunca ille de şikayet olacak diye bir kural yok olabilir de, olmayabilir de. 2.) sigara, hemoglobini bu kadar yükseltebilir. 3.) polistemi tehlikeli mi diye sormuşunuz. polistemi kan fazlalığı demektir. siz, sanırım, polistemi yapan hastalıklardan birisi olan "polistem... Cevabı gör