Iğdır Menenjitler

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Menenjitler İlgili Sorular

  • Çocuklarda kekemelik için eeg çekilmesi gerekir mi.

    Merhaba hocam. oğlum 4 yaşında. gayet düzgün konuşurken 4 aydır hafif kekeleme başladı. 2,5 aylık iken menenjit geçirdi. çok şükür bir şey kalmadı. nöroloji doktoru kekemelik için eeg istedi. 2,5 aylıkta geçirdiği bu hastalıktan dolayı kekemelik olabilir mi ve bir de eeg çektirelim mi.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mehmet İbrahim TURAN

    Doç. Dr. Mehmet İbrahim TURAN

    Merhaba kekemelik anı başlamışsa tetkik yaptırmanız yararlı olur. gecmis olsun

  • Menenjit asisi

    Doktor hanım sidefer damla 4-10 yaş arası yazıyor ağır gelmez dimi ? birde kac damla yeterli olur. doktor bana ferro sanol için 20 damla kullan dedi .cildinde ürtiker yaptı kabardi rum vucudu kestik hemen 3 damla şeklinde basladigim halde.kızımın kilosu 10.çok teşekkürler.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Sideferi siz sordunuz,4 yaş sınırı olsa bile kullanabiliyoruz,bu yaş tereddütünüz varsa aslında sormayabilirdiniz,gerrum da yaş sınırı yok ama ürtiker yaptı değil mi,siz kendiniz karar verin

  • Çene titremesi

    İyi günler hocam,benim oğlum 13 yaşında 2 aylıkken menenjit geçirdi.geçen gün kardeşi yüksek ateş geçirince ona üzüldü ve birden bire çene titremesi başladı.ve bir ara hic durmadı.ilk başta bir anlam veremedim ama sonrasında çene titremesiyle beraber tüm bedenle titreme devam etti.bu arada bende epi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Adnan AYVAZ

    Doç. Dr. Adnan AYVAZ

    Epilepsinin genetik kökenleri olabilir. hastaların yaklaşık yüzde on kadarında genetik geçiş söz konusu olabilir. ama bu çocuğunuzda epilepsi olacağı beklentisi yaratmaz. çocuğunuzu eeg çekimi ve muayene bulguları ile değerlendirmek gerekir. en kısa zamanda bir çocuk nörologuna başvurmanızı öneririm... Cevabı gör

  • Menenjit asisi

    Doktor hanım floradix hakkındaki düşünceleriniz neler 10 aylık kullanabilir miyiz tamamen bitkiselmis galiba ya da sidefer ... ferromixini içirmek biraz zor oluyor ek gıdada tadı algılıyor yemiyor sonra...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Sidefer kabızlık yapmıyor kullanabilirsiniz

  • Menenjit asisi

    Iyi akşamlar sibel hanım.10 aylık kızım var.36 haftalik dogdu.ferritin 16.31 cıktı (13-150) kanda sıkıntı yokmus 12.4 dedi doktor.ferro sanol verdim 3.gün enfeksiyon cikti kaninda 4 gün hastanede yattık.acikcasi vermeye korkar oldum.kan damlaları enfeksiyonu tetikler dedi doktor. onun yerine ne vere... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Kan damlası enfeksiyonu tetiklemez ferromiksin uygundur,10 aylık çocuk 1 yaşına gelsin 3 çocuğa da menenjit tek doz yaptırın

  • Menenjit asisi

    Iyi akşamlar sibel hanım.10 aylık kızım var.ferritin 16.31 cıktı (13-150) kanda sıkıntı yokmus 12.4 dedi doktor.ferro sanol verdim 3.gün enfeksiyon cikti kaninda 4 gün hastanede yattık.acikcasi vermeye korkar oldum.kan damlaları enfeksiyonu tetikler dedi doktor. ate onun yerine ne verebilirim.nutri... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Uzm. Dr. Sibel KILIÇARSLAN

    Ferromiksin yeterli,10 aylık olanın 1 yaşı doldurmasını bekleyin ve 3 çocuğa da 1 doz yaptırın

  • 4.ventrikul

    Iyi günler ben 2011 yılında akuatik norinom için gamakneif tedavi gördüm her yıl çekilen emarda küçülme var denildi. son çekilen emar sonucunda ilave olarak 4. ventriküler hafif deformasyon olduğu yazıyor.ve solda beyin sapında hafif başı var ayrica uzun zamandir burnumdan kontrolsuz sivi gelmekte.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol TAŞDEMİROĞLU

    Prof. Dr. Erol TAŞDEMİROĞLU

    Sizi ve tüm tetkiklerinizi görmek isterim. burnunuzdan gelen sıvıyı biriktirip beta-2 transferin baktırın eğer pozitifse bos dur menenjit riski taşırsınız.

  • Havale kasılma nöbeti

    Merhabalar 3 aylık kızım nöbet havale geçirdi ateş yok ailede yok hastalık.3 gün yoğun bakımda kaldı belinden sıvı alındı sonuç bekliyoruz diğer yapılan bütün testler temiz çıktı çok korkuyorum kalıcı bir hasar kalacağından çocuk nöroloji takip edecek desi doktorumuz sizden bilgi almak istiyorum teş... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Merhaba altta yatan nedene bağlı nörolojik prognoz menenjit/ensefalit değilse eeg normal ise korkmayım çocuk nöroloji takibinde kalın grip/nezle ilaçları kullanmayın tetikleyici olabilir

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim

  • Gebelikte aşı yaptırmak zararlı mı

    Hocam merhaba. ben 7 ay önce 8 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim şimdi 5 haftalık hamileyim ve 2 hafta sonra allah nasip ederse umreye gideceğim. menenjit aşısını yaptırmamın bi sakıncası var mı ya da gebeliğim için bir risk var mı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İlker GÜNYELİ

    Doç. Dr. İlker GÜNYELİ

    Salgın varsa ve tek doz şeklinde yapılabilir.